Servo-directie Logan dCi cu AC - cum verific, nivelul lichidului din rezerv. pompei?
![]() ![]() ![]() |
Servo-directie Logan dCi cu AC - cum verific, nivelul lichidului din rezerv. pompei?
jordano2003 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 25 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
- b25bbo
|
|||
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
1. e normal sa se auda asa...enervant cum el sau nu...asa trebuie sa faca...
2. servo-directia de pe logan dci este electrica...si nu hidraulica ca cele de pe beniznare...asa ca nu ar trebuii sa te ingrijorezi prea mult..chiar deloc...fiind doua mecanisme total diferite 3. care capac..care ulei..?? din cate stiu eu aceasta operatie se face foarte greu... 4. sigur ai dci? sau te referi la borcanul ala cu lichid verde din dreapta motorului? |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Cu privire la:
"2. servo-directia de pe logan dci este electrica...si nu hidraulica ca cele de pe beniznare...asa ca nu ar trebuii sa te ingrijorezi prea mult..chiar deloc...fiind doua mecanisme total diferite" Fraza luata de-a-ntregul este falsa. Servodirectia este hidraulica insa pompa hidraulica nu mai este actionata direct de motor ci indirect de un alt motor electric suplimentar. Aceasta solutie a fost aleasa pentru ca nu mai era loc pe cureaua de accesorii si pentru servo pentru modelele Laureate si Ambition. Celelalte modele Preference si Ambiance (optionala) beneficiaza de servo-directie ca toate motorizarile pe benzina. Cu privire la nivelul de ulei, pentru ca totusi este hidraulica, eu zic ca-i bine sa-ti faci griji la modul teoretic insa practic n-ar trebui sa ai niste griji prea mari. Rezervorul din fata de deasupra radiatorului este cel de ulei servo (cel putin asa e la MPI, sper sa fie la fel si la dCi) si e semi-transparent. Are 2 marcaje de minim si de maxim si atata timp cat nivelul uleiului cu masina parcata pe loc drept sta intre cele doua limite rezonabil la mijloc (adica sa nu fie fix la limita) totul este in perfecta ordine. Zgomotul care-l auzi e produs de acel motor electric suplimentar care depune eforturi mai mari atunci cand se actioneaza volanul si este normal avand in vedere constructia si antifonarea acestui autoturism. Logan e in general o masina pe care o auzi cum functioneaza. This post has been edited by DigitalScribe: 3 Oct 2006, 18:32 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La dci rezervorul e pe pompa, sub farul stanga, si nu se vede. Trebuie dat carenajul de la roata jos...
Si directia electrico-hidraulica mai are si avantaje ca ia mai putin din putere, si poate fi controlata mult mai bine pe o plaja larga de turatii ale motorului (rpm-uri controlabile la motorul electric) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
imi cer scuze...intr-adevar formularea a fost gresita...asa se intampla daca nu imi recitesc postul
![]() sper ca s-a inteles cum sta treaba...si mai ales ca nu se poate verifica asa de usor nivelul lichidului de servo la dCi...daia te-am intrebat daca sigur ai dCi... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
jordano2003 |
![]()
|
formularea nu cred ca a fost gresita ca ceilalti au inteles.
tot nu am aflat daca uleiul de pe capacul de la rezervorul de servo e normal sa fie pe acolo |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
- b25bbo
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pai daca era acolo de cand ai luat masina, nu cred ca e motiv de ingrijorare...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Una bucata intrebare pt mai marii forumului ! Voi spuneti ca rezervorul este sub far stanga dar cine ii explica si mie ce rezervor este acela langa radiator cam pe partea stanga si daca spuneti ca nu este cel de servo eu il mananc ! Este foarte usor accesibil si poti vedea nivelul foarte usor ! Sa nu aud ca este rezervorul pt antigel sau de lichid frana ! Apopo am dci si io !
Deci nu prea tin sa cred ca se afla sub far stanga ! Pacat ca nu am o poza facut sa va arat ! |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Ambiance-ul și Preferance-ul diesel au servo-direcție clasică, pe cureaua de accesorii.
Aici se discuta de direcția de pe Laureate/Ambition diesel, care e altă mâncare de pește, după cum se poate citi în mesajele anterioare... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
klaus |
![]()
|
nea cico, daca faci poza sa fie de la un laureate/ambition, din alea cu AC...
Asteptam cu interes, nu ne lasa... Stiu ca poti, trebuie sa poti! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Rezumat servo-directia la Loganurile dCi:
-dCi-urile Ambiance si Preferance au servo-directia clasica actionata prin cureaua de accesorii de catre motorul masinii, iar rezervorul cu lichidul servo este deasupra radiatorului inspre stanga. -dCi-urile Laureate si Ambition au servo-directia electro-hidraulica actionata de un motor electric, iar rezervorul cu lichidul servo este e pe "pompa, sub farul stanga, si nu se vede, trebuie dat carenajul de la roata jos" vorba lui klaus. This post has been edited by dan22y: 5 Oct 2006, 13:25 |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
klaus |
![]()
|
Si pompa aia se vede f. bine in poza postata de bassfreak la topicul mentionat de mariuscond la #3.
Pentru cei mai lenesi, linkul direct este http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=35822 Nea ci_co, sa nu ne lasi! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(dan22y @ 5 Oct 2006, 11:32) -dCi-urile Laureate, Laureate Plus si Ambition au servo-directia electro-hidraulica actionata de un motor electric, .......... ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Off-topic: Din greseala dar s-a remediat. M-a luat tastatura prea repede.
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
jordano2003 |
![]()
|
nu era acolo cand am luato klaus
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
- b25bbo
|
|
ciprian0813 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 14 October 06 ![]() |
In citeva zile ridic loganul ambition 1.5 dci si nu am facut nici un test-drive ,nici nu am vazut unul de aproape, e chiar asa tare si deranjant sunetul de la servo, precizez ca e prima mea maina noua, am circulat mai mult cu rable unde se aud toate ,lucru ce nu prea i-mi facea placere , e comparabil zgomotul cu sunetul unei masini vechi nu neaparat dacie ,ami ales straina.Precizez ca aproape am uitat cum e cu un diesel, desi dci nu se poate comparar cu dieselel clasice de demult.
|
--------------------
VW
Golf variant
2010
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu e deranjant. Eu unul nu prea il aud. Dar poate sunt eu mai surd
![]() Ce-i drept merg tot timpul cu radio-ul deschis. |
--------------------
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ciprian,
stai linistit, de-ar fi asta singurul zgomot care te va deranja... mie chiar imi place "cum face". |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
AMW |
![]()
|
la mine zgomotul ala nu se aude in masina...doar daca ma dau jos il aud... asa ca stai linistit si bucurate de masina...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
My bad ! Yo de unde sa stiu ?!!! Parca era vorba ca la loganurile dci servo-directia este electro-hidraulica eu m-am abazat pe afirmatia aia ! Poza nu facui ca uitai . Deci am servo clasic ![]() |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Stie careva daca Prestige are cumva directia asistata electro-hidraulic sau doar hidraulic simplu?
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:58 |