releu semnalizare
![]() ![]() ![]() |
releu semnalizare
vali_PRS |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 16 March 07 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
2000
- GL 52 LEX
|
|||
ceaki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 7 January 07 From: cluj-napoca ![]() |
se poate pune orice releu pe dacie de la orice masina alimentata pe 12 v . atat ca difera piciorusele de la releu.
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
LauTM |
![]()
|
![]() Laurentiu.H Group: Members Posts: 58 Joined: 21 August 06 From: Timisoara ![]() |
Vezi ca este Relee cu 3 pini sau 4 pini,mai bine uita-te la mufa care intra in releu cite fire are!Succes.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
QUOTE(LauTM @ 11 Sep 2007, 10:34) Vezi ca este Relee cu 3 pini sau 4 pini,mai bine uita-te la mufa care intra in releu cite fire are!Succes. ![]() ![]() ontopic: De ce vrei releu de tip nou? ce are in plus sau ce face in plus fata de modelul vechi? This post has been edited by andutzu: 11 Sep 2007, 17:36 |
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
releele de tip vechi sunt "mecanice",cele noi sunt electronice.Cel vechi face zgomotul ca un tacanit,cel nou face bip-bip.Cele de pe dacii se potrivesc,eu am avut montat unul,e un pin mai putin si nu exista masa(releul nu mai trebuie pus pe caroserie si legat acel fir.)Problema e ca la cat zgomot exista in habitaclu nu prea il auzi pe cel nou.Mai e o chestie,daca ai un bec ars cel vechi semnalizeaza in alt ritm(mai repede) si astfel aflii ca ai un bec ars,cel nou nu face asta.Oricum mai cauta ,s-a discutat,sunt cateva topicuri pe aceasta tema!
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
releul de la papuc diesel nu e inclus in calculatorul masinii?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Asa stiam si eu...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
andutzu |
![]()
|
QUOTE(kalyyyyyy @ 11 Sep 2007, 18:44) releele de tip vechi sunt "mecanice",cele noi sunt electronice.Cel vechi face zgomotul ca un tacanit,cel nou face bip-bip.Cele de pe dacii se potrivesc,eu am avut montat unul,e un pin mai putin si nu exista masa(releul nu mai trebuie pus pe caroserie si legat acel fir.)Problema e ca la cat zgomot exista in habitaclu nu prea il auzi pe cel nou.Mai e o chestie,daca ai un bec ars cel vechi semnalizeaza in alt ritm(mai repede) si astfel aflii ca ai un bec ars,cel nou nu face asta.Oricum mai cauta ,s-a discutat,sunt cateva topicuri pe aceasta tema! cunosc si eu diferenta dintre un releu mecanic si unul electronic. eu ma refeream la diferenta dintre cele doua tipuri de relee electronice. |
--------------------
Dacia
1310
|
|
psihoursu |
![]()
|
![]() posesor de Bugatti 1310 Group: Members Posts: 139 Joined: 15 August 07 ![]() |
am o problema legata de semnalizare si ma gandeam ca este din releu. Cand semnalizez nu merge tot timpul, daca dau drumul la avari si pe urma le opresc semnalizeaza in directia dorita. Din ce credeti ca ar putea fi?
|
--------------------
dacia
1310/
1997
- B 04 MOC
|
|
ceaki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 7 January 07 From: cluj-napoca ![]() |
din releu
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
andutzu |
![]()
|
cum arata releul asta de semnalizare "tip nou" (cu buzzer)? eu am tot cautat prin magazinele de piese auto... dar nimic. Nici macar nu auzisera de asa ceva.
Eu am pe masina modelul asta Poate pune cineva o poza si cu releul cu buzzer This post has been edited by andutzu: 12 Sep 2007, 21:32 Attached thumbnail(s) releu.JPG ( Size: 6.18k ) Number of downloads: 3910 |
--------------------
Dacia
1310
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
m-ar interesa si pe mine relu cu buzer.Dar am citit in alt topic ca s-ar gasi buzer separat pe care sa il legi la releul existent pe masina, indiferent de care este.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psihoursu @ 12 Sep 2007, 09:24) am o problema legata de semnalizare si ma gandeam ca este din releu. Cand semnalizez nu merge tot timpul, daca dau drumul la avari si pe urma le opresc semnalizeaza in directia dorita. Din ce credeti ca ar putea fi? Comutatorul de avarie, nu releul! S-a mai discutat! |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
tavykbt |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 22 February 06 ![]() |
Salut! Unde se afla releul asta de semnalizare? Cred ca si la mine el e problema, fiindca mi se blocheaza destul de des semnalizarea. Dacie 2000, bord CN.
|
--------------------
Dacia
Berlina Li
2000
- TM - 777777
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
azi din senin la semnalizare releul a inceput sa faca un zgomot infernal, si semnalizarea nu mergea, am scos mufa, am bagat-o inapoi si merge perfect, de la ce poate sa fie?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Probabil un contact imperfect...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
este posibil sa se fi desfacut lipiturile in interiorul releului dintre placa de borne si placa electronica
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
argon |
![]()
|
azi iar, de 2 ori, am pus mana si am miscat contactele si nu mai face....dupa o inspectie a contactelor si a borbelor toate par in regula...sa fie in interior la placa de borne cu zice bygy? se desface releul?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Te ambitionezi sa nu-l schimbi, eh?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
deci 11 ron releu electronic si 6 ron releu mecanic. Cum naiba e ala electronic? e compatibil? presupun ca scoate piu piu ca la masinile mai noi...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
daca ai 4 fire in mufa ia electronic daca are 3 ia mecanic
releul se desface asa cu pinii in sus undeva pe lateral capacul de plastic are doua urechiuse se baga o surubelnita si se scot urechiusele dupa care se trage placa electronica (cu verde) This post has been edited by bygy007: 5 Oct 2007, 22:54 Attached thumbnail(s) releu.1JPG.JPG ( Size: 6.07k ) Number of downloads: 4158 releu.JPG ( Size: 6.65k ) Number of downloads: 3793 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Merced |
![]()
|
Din cate stiu eu nu piuie ala electronic. Daca ai mufa cu 3 fire tre sa ii tragi masa ca sa-l pui, te complici.
Piuie alea de pe masinile "moderne", chiar tu ziceai pe undeva de camioneta diesel. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
am mufa cu 5 fire
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
E pe naibii...
![]() Fa-i o poza, atat mufei cat si releului. Poate mai e ceva care trece prin el, in afara de semnalizari. Eu de exemplu am releu pe stopuri. ![]() ![]() This post has been edited by Merced: 6 Oct 2007, 08:43 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
Sunt 5 in total, dar unul e masa...deci am cu 4?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ala de papuc cum este ? stiu ca este electronic dar merge pe mufa de berlina ? are cineva o schema ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
bygy007 |
![]()
|
din cite stiu eu electronicele au 4 fire : plus , minus , iesire(spre instalatie) , bec martor bord , la al cincilea nu vad rostul
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Versatu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 10 July 06 ![]() |
am pus si eu un releu de semnalizare electronic.....cel mecanic nu mai scotea nici un sunet si becul martor din bord nu se mai aprindea
la cel electronic a trebuit sa trag fir de masa... problema e ca daca dau semnal becul martor se aprinde prima oara si apoi moare......desi semnalizarea masinii merge si releul 'bazaie'....de la ce poate fi problema ??? .....ma intereseaza pentru ca merg cu muzica cam tare si nu mai aud 'bazaitul' si am impresia ca nu dau semnal daca nu sunt atent de prima data la becul martor |
--------------------
DACIA
1310
1985
- B-26-UHN
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(Versatu @ 7 Oct 2007, 03:18) am pus si eu un releu de semnalizare electronic.....cel mecanic nu mai scotea nici un sunet si becul martor din bord nu se mai aprindea la cel electronic a trebuit sa trag fir de masa... problema e ca daca dau semnal becul martor se aprinde prima oara si apoi moare......desi semnalizarea masinii merge si releul 'bazaie'....de la ce poate fi problema ??? .....ma intereseaza pentru ca merg cu muzica cam tare si nu mai aud 'bazaitul' si am impresia ca nu dau semnal daca nu sunt atent de prima data la becul martor http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=782724 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
DoubleG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 6 August 07 From: Rosiori De Vede (TR) ![]() |
Releele de semnalizare obisnuite sunt:
1. Termice (popular toata lumea le spune relee mecanice). In ele exista o lamela bimetaliza care la trecerea curentului se incalzeste si intrerupe contactul, apoi daca curent nu mai trece prin lamela respectiva, aceasta se indrepta restabilind contactul si tot asa. Marele lor dezavantaj este acela ca frecventa de semnalizare este data de consumul becurilor. Cu alte cuvinte cadenta difera daca becurile sunt putin decalibrate sau daca exista diferente intre partea stanga si partea drepta. De regula sunt facute pentru sarcina de 2 x 21W. Din experienta va spun ca se intampla foarte rar ca ele sa functioneze la frecveta standard. Avantajul lor este ca daca se arde un bec iti dai seama de asta imediat, deoarece ori nu mai merge semnalizarea deloc pe partea respectiva ori cadenta este cu totul alta. Aceste relee sunt usor de identificat pentru ca au carcasa metalica (aluminiu) si sunt usoare ca un fulg. Au 3 borne: borna +, borna care merge in centralul de la comanda si borna care merge la martorul din bord. 2. Electronice cu releu actionat electronic. Cele de fabricatie comunista erau foarte bune, dar astea fabricate azi lasa mult de dorit. Au inauntru un releu si un temporizator electronic individual. Cadenta ramane aceeasi indiferent de valoarea becurilor. Si astea la randul lor sunt de doua feluri: Cu iesire pentru martor de bord (se folosesc pentru masinile care au in bord un singur martor pentru ambele directii de semnalizare <->). Sau fara iesire de martor (se folosesc la masinile care au in bord doi martori de semnalizare, fiecare pentru cate un sens <- stanga sau -> dreapta). Au patru borne: borna +, borna -, borna pentru comanda bloc semnalizare ©, borna pentru martor ®. La cele fara circuit de martor exista doua borne - si lipseste borna "C". 3. Electronice fara releu. Bascularea de face prin componente electronice de putere. Odata cu lipsa releului dispare si acel clantanit care se aude in masina. Totusi pentru confirmarea acustica a functionarii, acestea au montate in interior acel buzzer care scoare pacanit placut la ureche. Tind sa afirm ca astea sunt cele mai bune de pe piata la ora actuala. 4. Relee speciale incorporate in sau langa calculatoarele de bord. Cu astea nu am experienta si nici nu cred ca exista interes pentru detalii... O seara buna sper sa va fie de folos informatiile. |
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:20 |