Alpin Diesel de la OMV, pareri PRO sau CONTRA
![]() ![]() ![]() |
Alpin Diesel de la OMV, pareri PRO sau CONTRA
AMW |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|||
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
avand in vedere ca motorina normala Euro 4 de la Petrom merge fara probleme pana la -25 de grade Celsius nu merita. Cel putin atata timp cat nu crapa pietrele.
Abia cand vor fi sub -25 de grade ma voi gandi sa pun motorina aditivata de iarna. Eu am diesel-ul abia din primavara dar am cunoscuti care au facut toata iarna trecuta cu motorina normala de la Petrom. Unde mai pui ca e si mai ieftina ![]() L.E. si eu am tot motor euro 3. Nu are nici o problema daca ii pui motorina euro 4 sau 5, decat la buzunar ![]() De la 1 ianuarie, conform legislatiei, nu mai este voie sa se vanda motorina euro 3 si este obligatoriu ca statiile sa aiba in oferta motorina euro 5. Asa ca toata lumea a scapat deja de stocurile de euro 3. This post has been edited by bj: 4 Dec 2006, 17:38 |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Apolodor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 4 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Stiu o statie unde puneau ei aditiv cand venea cisterna (Shell - a fost Mol si acum e PetromV). Aveau gramajul care trebuie pus si-l turnau acolo. Daca si astia aditiveaza dupa ureche e clar. Nu ar trebui sa vina deja "preparata" ?
|
--------------------
Logan
Laureate 1,5 DCI - 1,4 MPI+GPL
2006/2008
- B 410 RIO/B 41 RIO NIMENI NU MOARE VIRGIN
VIATA NE F..E PE TOTI !!! |
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu toti carburantii se aditiveaza in statiile de distributie.
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
oris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 19 October 05 From: Craiova ![]() |
Despre Premium Euro 5 (actualul Alpin Diesel probabil) pot spune ca:
- a crescut consumul; - motorul mai silentios (mai putin zgomotos); - parca si "trage" mai binisor decat Euro 4. S-ar putea sa ma-nsel la partea cu trasu'. |
--------------------
Logan
1.5 dCi
2005 - Laureate
- DJ-76-TNT Time is money ...
|
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
"Din cate stiu eu toti carburantii se aditiveaza in statiile de distributie."
sau in rampa de incarcare a rafinariilor....procesul e complet automatizat: soferul cisternei toarna o galeata cu aditiv in aceasta dupa ce s-a umplut...nu e gluma.... numai de bine... This post has been edited by LUYgescu: 5 Dec 2006, 13:26 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
deci sa inteleg ca ar fi cam vrajeala faza cu "alpin diesel", stie cineva pana la cate grade sub minus rezista sprint dieselul??
astazi unul din service de la avia motors mi-a spus ca daca am motor euro 3 sa nu bag euro 5...pentru ca o sa ajung sa ii nenorocesc catalizatorul + ca imi creste consumul si mi-a mai indrugat el vreo doua pe acolo....dar cica in vreo 3 ani daca o sa mai am masina o sa fiu obligat sa bag euro 5...ca cica numai daia o sa se mai gasesasca... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
Apolodor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 4 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Parca nu trebuie sa bagi motorina mai nasoala , dar sa se buleasca daca bagi motorina mai buna ? E cam ciudat. De fapt la cati ingineri apar in fiecare zi.......... Multi prieteni nu sunt multumiti de motorina de la Petrom. Cica le merge mai bine cu aia de la Luk . Eu pana acum sunt multumit de Top euro / Top nordic. Asta Top parca nici nu miroase asa rau ca aia normala. Noroc ca s-a deschis PetromV la Diham . Are tot nou inclusiv rezervoarele de sub pamant. Asa ca m-am abonat la Sprint Diesel . N-are voie sa apara nici o surpriza iarna asta cu apa/inghet . Daca aia normala (nu Top nordic) merge pana la -25 (cum zice colegul nostru) , doar nu o fi Sprintu' mai slaba calitativ. Mai ales ca e si mai scumpa putin. Ar trebui sa avem calitate domne
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1,5 DCI - 1,4 MPI+GPL
2006/2008
- B 410 RIO/B 41 RIO NIMENI NU MOARE VIRGIN
VIATA NE F..E PE TOTI !!! |
|
AMW |
![]()
|
pai si eu tot sprint bag de cand a aparut si inainte bagam euro 3 de la omv....foarte buna...dar ma gandeam ca pe timp de iarna sa o schimb cu alpinu....
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
Liv05 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 29 October 05 From: Arad ![]() |
Eu in timpul iernii trecute am bagat numai OMW Alpin diesel si a mers foarte bine, inafara de acel "consum crescut" care nu cred ca se datoreaza motorinei ci frigului.
|
--------------------
Opel
Astra Sedan 1,7 cdti
2008, Enjoy
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu tot cu Sprint Diesel alimentez de vro 4 luni si tot cu ea merg la drum si-n iarna asta.Sunt multumit de ea
![]() Attached File(s) ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
La motorina TOP Euro Diesel 4 / OMV Sprint Diesel , care este temperatura limită de filtrabilitate ? Este la latitudinea furnizorului sa o prepare pentru clasele A,B,C,D,E si F , functie de conditiile atmosferice . La clasa F se ajunge conform Petrom la -20 grade C.
La motorina Top Nordic Diesel , temperatura limita de filtrabilitate este stabilita la -30 grade C. |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Pana la cate grade sub 0 rezista Sprintul?
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Conform celor afisate de tine clasa F : - 20 gr. C.
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
oare e adevarat sau nu ca "alpin diesel" vine direct din Austria?
intreb, nu dau cu parul, sa raspunda cine are cunostinte.... ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
stoianco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
De unde vine nu pot decat sa banuiesc dar stiu ca bani dati pe ea ajung in Austria, la OMV! (pe dreapta cum iesi din Wien spre Gratz - e o rafinarie imensa acolo - cam cat un sfert din Brazi)...
|
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
toate benzinariile (inafara de rompetrol) din romania cumpara carburanti de la petrom. (uni particulari cumpara si de la rompetrol)
daca ar fi sa o luam logic cam cat ar costa un 1l de benzina/motorina de la lukoil adus din rusia cu cisterna am ajunge la un pret imens. |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Poate d'aia vine benzina pe conducta , ca sa nu fie transportata cu cisterna !
![]() |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AMW @ 6 Dec 2006, 03:38) deci sa inteleg ca ar fi cam vrajeala faza cu "alpin diesel", stie cineva pana la cate grade sub minus rezista sprint dieselul?? astazi unul din service de la avia motors mi-a spus ca daca am motor euro 3 sa nu bag euro 5...pentru ca o sa ajung sa ii nenorocesc catalizatorul + ca imi creste consumul si mi-a mai indrugat el vreo doua pe acolo....dar cica in vreo 3 ani daca o sa mai am masina o sa fiu obligat sa bag euro 5...ca cica numai daia o sa se mai gasesasca... Spune-i aluia care ti-a zis asa ceva sa vina cu dovezi. Cum naiba sa se strice catalizatorul care de fapt primeste mai putine reziduuri. In cel mai rau caz munceste mai putin ![]() ![]() Ca posesori de masini noi nu credeti ca Dacia v-ar avertiza sa nu bagati un anumit tip de combustibil? Mai ales cand asta ar insemna stricarea unor motoare care sunt in garantie!!! Luati in calcul ca de la 1 ianuarie veti gasi numai motorina Euro 4 si 5 (de fapt euro 3 deja a fost retrasa). QUOTE(AAlpine1 @ 13 Dec 2006, 14:46) toate benzinariile (inafara de rompetrol) din romania cumpara carburanti de la petrom. (uni particulari cumpara si de la rompetrol) daca ar fi sa o luam logic cam cat ar costa un 1l de benzina/motorina de la lukoil adus din rusia cu cisterna am ajunge la un pret imens. Spre surpriza ta Lukoil are rafinarie in Ploiesti care merge foarte bine. (Cel putin) Majoritatea carburantilor vanduti de Lukoil sunt din productie proprie. Eu personal va recomand motorinele cu cat mai putini aditivi de genul Super, Extra, Mega Diesel. Luati motorina normala si asta ar trebui sa fie cea mai buna. Singura exceptie o face motorina de iarna cu care eu as incepe sa alimentez atunci cand sunt constant temperaturi sub 15 grade noaptea. Aditivarea se face acolo unde se poate. Daca se poate la rafinarie, bine, daca se poate in depozit iarasi bine, iar daca se poate in statie din nou bine. Important este sa se mentina proportiile. |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
bun, si despre alpin diesel ce se stie, concret?
pe forumurile despre tdi(nu fac reclama, de aia nu precizez), sunt foarte multe pareri pro aceasta motorina.... |
-------------------- fan VAG!
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
|
--------------------
.
.
. 929y
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(bj @ 13 Dec 2006, 17:38) Spune-i aluia care ti-a zis asa ceva sa vina cu dovezi. Cum naiba sa se strice catalizatorul care de fapt primeste mai putine reziduuri. In cel mai rau caz munceste mai putin ![]() ![]() Ca posesori de masini noi nu credeti ca Dacia v-ar avertiza sa nu bagati un anumit tip de combustibil? Mai ales cand asta ar insemna stricarea unor motoare care sunt in garantie!!! Luati in calcul ca de la 1 ianuarie veti gasi numai motorina Euro 4 si 5 (de fapt euro 3 deja a fost retrasa). Spre surpriza ta Lukoil are rafinarie in Ploiesti care merge foarte bine. (Cel putin) Majoritatea carburantilor vanduti de Lukoil sunt din productie proprie. Eu personal va recomand motorinele cu cat mai putini aditivi de genul Super, Extra, Mega Diesel. Luati motorina normala si asta ar trebui sa fie cea mai buna. Singura exceptie o face motorina de iarna cu care eu as incepe sa alimentez atunci cand sunt constant temperaturi sub 15 grade noaptea. Aditivarea se face acolo unde se poate. Daca se poate la rafinarie, bine, daca se poate in depozit iarasi bine, iar daca se poate in statie din nou bine. Important este sa se mentina proportiile. ? da si unde e rafinaria asta ? |
--------------------
.
.
. 929y
|
NoDacia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 June 06 ![]() |
nu vreau sa fac reclama la un forum sa zic "coleg" .... dar cititi ce a realizat un coleg de pe forumul respectiv .... pe banii lui si cu ajutorul cunostiintelor sale... si atunci dati'va cu parerea ........
www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=11464 dupa sarbatori a zis ca face si la motorina ![]() LE: si eu bagat in mod curent de la OMV si PETROM .. de la rompetrol pa pa nu mai bag decat in caz de urgente.... el mi-a recomandat LUKOIL ! This post has been edited by NoDacia: 17 Dec 2006, 10:56 |
--------------------
BMW
320d
2001
|
|
AMW |
![]()
|
aham, de ce nu avem si noi mai multi oameni ca respectivul de acolo pe forumul nostru, sincer o sa urmaresc topicul ca e foarte interesant....mai urmaream si forumul dar mai rar...
P.S. Eu stiam despre luk ca este ceea mai jaf, lucru spus de foarte multe persoane.... ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
NoDacia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 June 06 ![]() |
omul a facut teste indendent si sustine mult si tare benzina lukoil ( dupa teste )....
sincer sa fiu si eu auzisem lucruri urate despre lukoil... dar cred ca la ei dauneaza calitatea personalului statiilor.... |
--------------------
BMW
320d
2001
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Cu riscul ca imi busesc motorul (f. putin probabil) eu nu voi alimenta de la Lukoil (decizie subiectiva).
Cat priveste ceilalti furnizori de benzina, eu voi alimenta de unde mi se pare ca raportul pret / calitate e cel mai bun compromis. In acest moment mie im pare effix dar daca gasesc altceva am sa schimb. Pana nu demult foloseam OMV carrera 95, dar acum protestez ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:01 |