Bucurestiul nu arata a capitala europeana
![]() ![]() ![]() |
Bucurestiul nu arata a capitala europeana
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
catb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(maxiK @ 12 Dec 2005, 14:54) Mai Ashule, te enervezi degeaba. Am eu un amic care pe langa faza cu metroul mai sustinea ca nici Dambovita n-ar fi fost amenajata daca impuscatu` n-ar fi condus Romania. ![]() Si eu am un vecin, care are un unchi care lucreaza pe TIR si care stie din surse sigure ca Dambovita ar fi secat daca nu ar fi fost nea Nicu. |
--------------------
_
_
_ If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 12 Dec 2005, 16:45) Apropos de blocuri, in Germania si nu numai, au daramat sute, mii de blocuri. De ce, ca blocurile erau bune... ? Pai erau bune, dar contineau azbest si cum stim cu totii, azbestu ajuta cancerul sa se extinda. La noi majoritatea sunt din azbest, cele facute din placi contin azbest. In termeni tehnici "bloc din placi" se refera la blocurile facute din panouri prefabricate....In articolul la care faci trimitere este metionat azbocimentul, anumite tencuieli si "placi care contin azbest folosite la pereti despartitori"...ceva de genul asta! Recte' Rigipsul si produse similare..... Dar eu nu am vazut la nici o statie de prefabricate sa bage vreo lopata de asemenea material in reteta betonului....deci nu exista probleme la blocurile din "placi" ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
sunt blocurile cu 4 etaje construite acum 40 de ani...Iar cele din beton, pe care le facea ceausescu de pe o zi pe alta, n-au nimic din cate stiu...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Io cred ca toata propozitia din titlul topicului e fals formulata. Ce vreau sa spun cu asta? Care alt oras din Romania ar putea sa arate a capitala? Recunosc ca nu am vazut prea multe orase romanesti in ultimii ani (din cauza faptului ca eu consider ca fiind pentru mine pierdere de timp sa calatoresc mai mult decit am nevoie atunci cind merg acasa), dar din cite chestii vad pe drum nu mi se pare ca ar fi niste schimbari uluitoare in ultimii 15 ani.
Cred ca e pur si simplu normal, ca dupa juma' de secol de comunism sa mai existe sechele de care sa ne putem cu greu debarasa. Adica e omenesc ce se intimpla, la faza asta omul chiar cred eu ca nu isi poate depasi conditia. Nu poate mai mult, daca e sa ne gindim citi ani Romania a fost ca o puscarie uriasa. Io sincer, inclin sa cred ca e normal tot ce se intimpla acolo dupa atitia ani de comunism. Si poate ca nu e doar vina comunismului, ci si vina noastra ca si popor. Sau poate nici macar vina noastra, ci vina naturii. Asa cum nemtii sint mecanici, francezii stiu sa faca vinuri bune, olandezii sint cu brinzele, brazilienii cu fotbalul, asa sintem noi cu mizeria. Cred ca fiecare popor are o inclinatie pentru un anume ceva. Iar ceva-ul ala al nostru e sa fim ignoranti, nepasatori, jegosi pina in ultimul hal, sa ne pricepem la toate dar la nimic 100%, si lista continua. Ah da, in ultimii ani s-a mai adaugat si prostul gust, ridicat la rang de arta aproape. Ca sa concluzionez ce am vrut sa spun (daca mai sint cumva neclaritati), cred ca e pur si simplu normal tot ce se intimpla in Romania acum. De vina e si natura care nu poate sa dea la toti la fel, de vina sint si anii de comunism care au fost acceptati atita timp si doriti pe urma inca 15 ani, de vina e omul care ori nu stie, ori nu vrea, ori ii e greu sa arunce gunoiul unde trebuie... E la fel de normala toata chestia asta... e la fel de normal ca atunci cind te lovesti sa te doara. O consecinta, nimic mai mult. Sper sa ma fi exprimat cum trebuie. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
andu911 |
![]()
|
Smudo: Brasov arata mult mai bine...cred ca si Constanta, cu mici exceptii...
|
--------------------
-
-
-
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Smudo |
![]()
|
andu, merci de raspuns. Poate e chestie pe care s-ar putea discuta, am zis singur ca nu am vazut prea multe orase in ultimii ani, si as fi chiar curios sa stiu care "s-ar preta" mai bine decit Bucurestiul la a fi capitala. Clar ca nu se poate intimpla lucrul asta (adica sa se mute capitala pentru ca locul in care fusese s-a transformat intr-o imensa groapa de gunoi), dar na... multe chestii care se discuta pe forum nu se pot si nu vor intimpla vreodata in Romania.
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Sibiul arata bine, dar l-ar strica daca l-ar face capitala
![]() Multe orase arata mai bine ca Bucuresti-ul. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Smudo |
![]()
|
Oh nu, chiar exemplul Sibiului nu doream sa-l vad. Am facut un revelion in Sibiu, in 2000-2001. Dezastruuuuuuu. Inafara de un restaurant in care am putut sa maninc bine doar in prima zi (ala de la turn sau castel sau ceas sau cum dracu' i-o zice) nu am gasit altceva. Ba da, mai era si restaurantul unde se construia de fapt un motel cred, in drum spre Paltinis, pe partea stinga cum mergi in directia aia (Dumbravioara daca imi amintesc bine, sau ceva de genul asta, era pina in Muzeul Satului). Acolo era chiar super curat si super servire. Preturi pe masura, normal, dar facea toti banii. Iar centrul Sibiului, eu sincer nu am vazut frumusetile (alea medievale parca) despre care vorbea lumea si era atit de vestit orasul ala. Plus de asta era sa ma mai iau si la bataie cu niste pusti corditi carora li s-a pus pata ca eram cu masina inscrisa pe MH si ca nu am tras dreapta atunci cind ei s-au bagat in depasire. Alt oras? Care sa si corespunda dimensiunilor unei capitale cit de cit respectabile, care sa ofere totusi destule cladiri care sa poata fi folosite drept ambasade, consulate, ministere, etc... adica tot ce tine de chestiile astea.
P.S: Imi cer scuze daca se simte jignit vreun sibian pentru cele scrise mai sus, dar sper sa gindeasca normal si sa interpreteze totul la modul real, si sa nu isi simta orgoliul jignit. |
--------------------
x
x
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
Oh, nu, Smudo ! Tu nu stii ca in 2000 a cistigat dl. Klaus Johannis alegerile pentru Primaria Sibiului, spre marea surpriza a PSD-ului si CDR-ului la un loc ... Si, in 2004, a cistigat din nou, cu 89% din optiunile alegatorilor, semn ca intre timp s-a intimplat ceva. Te invit la fata locului sa constati ce anume
![]() |
--------------------
DSN Clima
|
|
m4st3rx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 12 June 04 ![]() |
Deci Bucuresti arata jalnic... ca sa nu vorbim de infrastructura practic ZERO (pasaje, autostrazi, tunele, linii de metrou rapid, centura ocolitoare etc etc...)
ca sa ne deprimam mai tare uitati cum arata celelalte orase din Europa de Est (deci nu din lume baieti, alte tari care au fost "martoriate" de comunism)... http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=130761 Cam asa arata Varsovia de exemplu... w1.jpg r1.jpg wbn04.jpg Bell04.jpg rondo1xx.jpg |
-------------------- |
|
Adrian13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Ca sa nu mai vorbim de cum arata Praga.
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
ce comparatii faceti si voi, mai baieti.
Pai pe vremea cand Praga si Varsovia se infiintau primele universitati, Bucur mulgea oile in Piata Unirii . Si probabil populatia viitorului fost Mic Paris era de 100 oi, 5 ciobani si consoartele lor 5 magari. A, evident si cei 100 de caini care mai sunt si azi in Piata Unirii. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
@m4st3rx:
![]() ps. si in satul nostru bucalestean se pot face poze interesante, unele zone se dezvolt[ misto. Dar diferenta de dezvoltare este deja clara.... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
m4st3rx |
![]()
|
QUOTE(maddan @ 15 Dec 2005, 10:58) @m4st3rx: ![]() ps. si in satul nostru bucalestean se pot face poze interesante, unele zone se dezvolt[ misto. Dar diferenta de dezvoltare este deja clara.... ![]() 15 ani ? doar ? sincer cred mai mult... noroc ca mai este vreun orasel frumos gen Brasov, Sibiu, Sighisoara si altele gen Timisoara unde parca ceva sa face si ceva se misca ! Totusi in Bucuresti trebuiesc facute proiecte, PROIECTE si iarasi proiecte si sa se inceapa odata sa se construiasca infrastructura, sa reamenajeze odata centrul si zonele verzi, sa faca o retea buna de transp. public ! Deci totusi, nu rausesc sa inteleg ce avem, dece nu putem si noi. Pana si in Albania, la Tirana sa munceste si au rausit incet incet sa faca ceva ceva mai dragut din orasul asa devastat, si vorbesc de Tirana , nu NYC ! poze : 400936883UXucQc_ph.jpg 15gv.jpg 20wf1.jpg 17dv1.jpg 12sr.jpg si acolo situatia economica e mult mai nashpa decat la noi, bani nu cred ca sunt nici o zecime ca in Bucuresti... dar totusi ! Poate voi aveti o explicatie ca eu chiar nu inteleg. |
-------------------- |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@maddan
Ai uitat un zero ![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
...se "munceste" in Italia, vrei sa zici...
![]() Cat despre Bucale... are si el frumusetea lui. Cladiri inalte insa, mai tango, ca nu prea permite terenul. Caci altminteri proiecte erau, insa erau prea costisitoare. In plus, ce e mai nasol este ca tot centrul Bucurestiului este MORT din punct de vedere comercial. In afara de Piata Unirii care inca mai traieste gratie USC (Unirea Shopping Center), restul este mort in papusoi. Magazinele dau faliment unul dupa altul. Valabil pentru Calea Victoriei, Kogalniceanu, Magheru si toata zona cuprinsa intre ele. De ce? Lumea s-a mutat in mall-uri, primaria nu a facut nimic pentru reabilitarea zonelor respective, chiriile sunt imense si nimeni nu incurajeaza o dezvoltare coerenta a respectivelor zone. Daca de exemplu ar da facilitati fiscale pe anumite zone pentru anumite tipuri de activitati (cafenele, cluburi, anticariate, cinematgrafe, etc.), daca transportul pana in centru nu ar fi monstruos de aglomerat, centrul s-ar revitaliza. Asa, omu' cu bani se duce la un film la Mall, apoi beleste ochii la vitrinele din Mall, ia un pepsi si o pizza la cafenelele din Mall (care sunt ingrozitor de pline) si apoi merge acasa cu masina. Rare sunt ocaziile cand mai e un concert prin centru, si atunci mai invie un pic zona. Lumea va reveni in centru atunci cand centrul istoric va fi refacut si plin de terase si cluburi mai mult sau mai putin accesibile ca pret, cand va avea cinematografe care sa nu-ti cada in cap si la care sa vada un film bun in conditii similare cu Multiplexul, si cand va avea ce sa vada pe acolo (evenimente culturale). Si ca sa inchei pe o nota pozitiva - imi place la nebunie sa merg sambata in Cismigiu, sa ascult fanfara (nu canta in fiecare saptamana). Voua nu? |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
nitz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ake @ 15 Dec 2005, 11:56) ce comparatii faceti si voi, mai baieti. Pai pe vremea cand Praga si Varsovia se infiintau primele universitati, Bucur mulgea oile in Piata Unirii . Si probabil populatia viitorului fost Mic Paris era de 100 oi, 5 ciobani si consoartele lor 5 magari. A, evident si cei 100 de caini care mai sunt si azi in Piata Unirii. Daca in Praga centrul vechi a ramas intact de secole, Varsovia a fost rasa de pe fata pamantului in '44. Toate cladirile sunt ori "comuniste", ori facute din '90 incoace. Am plecat mai mult sau mai putin pe picior de egalitate. |
--------------------
Renault
Clio
- alb murdar
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Cat e un apartament in Varsovia ? Sau mai bine in Tirana ?
![]() ![]() |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
Adrian13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Da,dar daca nu le spui ca esti roman.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Haide mai... va luati de niste poze? Pai uite ce gasesc eu in 5 minute pe net:
Romania-Bucharest-Central Library.jpg 1274156-Travel_Picture-Bucharest.jpg Bucharest_Hilton_Hotel1.jpg St. Anton Church Bucharest 2004 031.jpg Romanian Athenee 2004 057.jpg 1600994.GebouwenBoekarestIV.jpg |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
vv |
![]()
|
Hilton_Bucharest.jpg
Bucharest by night.jpg Howard Johnson Hotel Bucharest 2004 041.jpg Bucharest 0023.JPG Mai vreti? Se mai gasesc... This post has been edited by vv: 15 Dec 2005, 18:26 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Problema la bucuresti nu este sa gasesti individualitati care sa arate bine (o cladire de ex.) ci sa gasesti un unghi peisagistic mai larg (sa prinda un cartier care sa arate bine, o strada etc)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vv |
![]()
|
Da, mai Klaus... da' uita-te si tu la poza cu Tirana... au vopsit si ei 10 blocuri, au amenajat un parc, si gata - lumea crede ca e super oras, cu 100 de ani inaintea noastra. Sa fim seriosi, totusi.... daca s-ar pune pe treaba, in 3 luni putea spoi centrul istoric, sa arate super-misto 'la suprafata' (btw, in Croatia multe cladiri erau distruse pe interior de la bombardament - da' aveau acoperisul refacut, fatada vopsita si obloanele trase - ca sa arate bine).
Si poate vine maddan cu niste poze din sectorul 3 ![]() This post has been edited by vv: 15 Dec 2005, 19:34 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
m4st3rx |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 15 Dec 2005, 17:41) Problema la bucuresti nu este sa gasesti individualitati care sa arate bine (o cladire de ex.) ci sa gasesti un unghi peisagistic mai larg (sa prinda un cartier care sa arate bine, o strada etc) Exact, stiu si eu, desi nu locuiesc in Ro, ca e fain atheneul, ca mai e vreo constructie moderna, ca casa poporului e a doua constructie din lume ca marime etc... DAR cum vezi si in pozele din Tirana, s-a facut o RESTRUCTURARE pe cartiere, blocurile comuniste revopsite, casele vechi restructurate, spatii verzi in centru refacute, acum nu spun ca suntem in lumea a treia, dar sa stiti ca alte capitale, chiar de state destul de sarace, sunt mult mai bine ingrijite si cu infrastructura,centru istoric renovat si revitalizat si zone re-calificate. Bucurestiul ar fi foarte frumos, parcuri in centru cum multi siar dori in alte tari, spatii mari, strazi largi, cate o cladire f.frumoasa (bcr,biblioteca,fosta securitate) etc... problema e ca nu este nimic coerent, legat intre el, un bulevard complet renovat, o piata cu toate fatadele refacute, o intersectie fara 10.000 de fire atarnate, o strada buna dela capat la coada si fara noroi pe margine; adica inafara de lucrurile foarte costisitoare gen autostrazi,pasaje, centura ocolitoare etc (care NU vom vedea inainte de 2015 (cine vrea sa parieze cu mine e binevenit) mai sunt alte lucruri de genul marcaje ordonate, strazi curatate si fatade colorate care schimba foarte mult aspectul fara sa coste extraordinar ! ori la noi inca nu se aplica ! (mici exceptii de genul pietele din Brasov sau Sibiu renovate ne arata cat de frumoase ar fi si in Romania daca sa mentin !). de exemplu doar cu o politica de re-varuire a blocurilor comuniste s-ar schimba deja complet fata orasului !!!! Eu nu vreau doar sa critic, ci mai de graba imi este ciuda ca am PUTEA avea o tara, si o capitala cu C mare, care are potentialitati mari si ar putea fi mai faina decat multe altele, din toate puncturile de vedere (cultura, distractie, curatenie, arte, cladiri istorice, parcuri etc) dar din pacate pare lasata in paragini. Doar arcul de triumf ce frumos e... Termin cu inca o photogallery sa intram si mai tare in depresie ![]() ![]() Asta este Harare,captiala unuia dintre tarile cele mai sarace din Africa si din lume, adica Zimbabwe! harare.jpg harare_ps.jpg aksa-hre.jpg 0087_Harare_Airport.JPG D48-17.jpg ok, sunt doar fotografii care arata partea "frumoasa" a orasului, dar totusi nu ai zice ca e Africa sub-sahariana ! |
-------------------- |
|
maddan |
![]()
|
QUOTE Si poate vine maddan cu niste poze din sectorul 3 Da ma, ma chinui de nu stiu cand sa ajung sa fac niste poze pe-aici prin jur, insa din cauza ca plec la ora 8 si ajung la ora 8, nu stiu cum se face ca e tot intuneric in jurul meu la orele alea... ![]() O sa fac niste poze sambata. Deocamdata revin doar cu asta - si mentionez ca e vorba de o fantana arteziana dintr-un parc "de cartier"... din sectorul 3... fantani1.jpg fantani.jpg Sunt convins ca daca s-ar gasi inca 5 Negoita care sa conduca Capitala, si inca unu' in capu' lor, Bucurestiul ar arata ALTFEL - adica exact ASA - in doar.... 12 luni!! Ca atat i-a luat lu' omu' asta sa schimbe fata sectorului. (si nu, nu sunt pe statele sale de plata, nici ale pedeului ![]() Problema renovarii blocurilor e mai spinoasa. Ganditi-va ca sunt descreieratii aia din centru care nici sa-si consolideze blocurile pe banii statului nu vor!! Daramite sa si le renoveze pe banii lor... Acelasi lucru se intampla si la blocurile rezidentiale - locatarii sar de fund in sus pentru 30.000 lei, daramite daca li s-ar cere sa dea in plus 150.000 lei pe luna timp de 8 ani - caci atat i-ar costa renovarea completa a blocurilor (care nu presupune doar spoirea lor, ci reparatii capitale la terase, scari interioare, ghene, lifturi, reparat tencuiala externa si igienizat peretii exteriori, etc.) Atata timp cat ei isi arunca gunoaiele pe geam, ce sa mai speram??? Singura modalitate de a impune o astfel de renovare este introducerea unei TAXE de catre Primarie, in acelasi cuantum (firmele ar plati mai mult), prin care sa se renoveze toate blocurile in ritm sustinut. Taxa ar folosi la returnarea in 10 ani a unui credit cu care sa se renoveze tot ce exista in Bucale doar in 2 ani. Iar cei care stau la casa ar trebui obligati, la fel, sa isi renoveze locuintele o data la 10 ani cel putin. Nici macar nu trebuie sa inventam roata. Au facut-o altii inaintea noastra, si au reusit (vedeti renovarea orasului Lyon). Dar la noi.... ehehe, cu un Negoita nu se face primavara, inca... |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
DSN Clima
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
In Sibiu am fost in urma cu 2 luni, arata jalnic centrul vechi. Peste tot se renoveaza, stradutele din zona sunt parasite, prost luminate, gropi..scary. maddan zicea ca-i mort centrul Bucurestiului; hehe, sa vezi ce-i la Sibiu domle, mai ca simti mirosul. Oricum, partea buna e ca se face ceva, probabil peste un timp o sa arate macar bine.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 07:10 |