Caine cu niste bube pe piele, -ce remedii stiti?-
![]() ![]() ![]() |
Caine cu niste bube pe piele, -ce remedii stiti?-
ionut.tanase |
![]()
|
||
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
da pe el cu niste petrol medicinal.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
De unde pot lua asa ceva argonane? se gaseste in farmaciile veterinare?
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Boala lui Caree - Jigodia
Cel care identifica virusul este Caree in anul 1905. Vaccinul este preparat de Laidaw si Dunkin (1926-1931), ei punand bazele imunoprofilaxiei in aceasta viroza. In trecut maladia a avut o incidenta crescuta doar in mediul urban; in prezent datorita circulatiei intense intre oras si sat, boala este raspandita in toata tara. Sursele de infectie, in jigodie sunt multiple. In primul rand, animalele bolnave si cele trecute prin boala, care elimina virusul in cinci-sase luni dupa remitere. Omul, poate face o boala inaparenta clinic, devine eliminator de virussi responsabil de dipersarea acestuia in mediul inconjurator. Unii autori arata ca incidenta bolii este in crestere, cu toate campaniile de vaccinari facute, afectiunea putand evolua mai drastic la rasele de caini perfectionate, mai rezistenti la aceasta viroza fiind terrierii si boxeri. Semnele bolii: perioada de incubatie este de trei-sapte zile. Simptomele sunt in functie de: virulenta tulpinii de virus, receptivitatea individuala la infectie, natura, localizarea si gravitatea complicatilor. Primavara si toamna boala evolueaza mai grav. In mod normal se poate observa urmatoarele manifestari la cainele bolnav: stare generala proasta, inapetenta, frisoane, tuse, congestia mucoaselor si febra (39,5-41). Forma respiratorie:la doua zile febra dispare, starea generala se imbunatateste, animalul prezinta o pofta de mancare crescuta si revine la o stare aparenta, de sanatate. Faza dureaza una-cinci, zile dupa care cainele are din nou febra, marcand faza a doua, cand viroza initiala se complica cu infectia secundara, cu diferiti germeni. In aceasta a doua faza, curba termica este neregulata, cu scaderi bruste de temperatura. Cainele bolnav prezinta: prurit nazal (mancarime) si al extremitatilor, scurgeri seroase-purulente din orificiile nazale, uneori chiar sangvinolente. Rasele de caini cu botul scurt respira aproape numai pe gura, si sunt dispneice. Poate aparea si un catar al mucoasei laringiene si bronhice, tusea devenind dureroasa si greoaie. Cainele bolnav prezinta semne de conjunctivita si cheratita, indeosebi fotofobie, apoi blefarita (inflamatia pleoapelor). Din cauza acestor infectii secundare apar deseori ulcerati corneene bilaterale, pe baza carora se pune diagnosticul de jigodie. Forma digestiva: incepe cu o amigdalita, cu o faringita sangvinolenta si stomatita, toate cu diferite grade de intensitate. Cainele are vome repetate si in urma acestora cumulate cu diareea cainele se deshidrateaza, prezentand totodata o sete exagerata. Afectiunea renala se manifesta clinic prin instalarea albuminuriei, prezenta in urina a cilindrilor hialini si a celulelor normale, cresterea azotemiei. Forma nervoasa de obicei implica un prognostic grav, se instaleaza treptat, incepand cu mioclonii la diverse grupe musculare, sau chiar la muschii membrelor posterioare, adeseori la un singur picior, aparand paralizia ritmica. Prognosticul este rezervat spre grav si el depinde in primul rand de faza in care se pune diagnosticul. Tratament: este mai mult simptomatic de cat etiologic si se are in vedere mentinerea marilor functii ale organismului. Eczema la caine Are extrem de multe cauze: exces alimentar de carne si oase, alimentatie din conserve, imbaieri prea frecvente cu sapunuri alcaline sau cu samponuri de proasta calitate, dormit pe parchet care a fost dat cu ceara, covoare din material plastic, tratamente aplicate pentru alte boli ale pielii, administrarea anumitor medicamente, parazitismul intern si extern, dezechilibre endocrine, ploi prelungite, frigul, caldura, transpiratia etc. Eczema poate fi uscata sau umeda, acuta sau cronica.Indiferent de forma, localizarea este de obicei in regiunea spatelui si a lombelor, dar pot fi afectate si alte portiuni: zona susnazala, pleoapele, arcadele oculare, urechile, pliurile de piele, coada, spatiile interdigitale. In eczema uscata acuta, pielea inflamata este de culoare roz-rosie, tumefiata, dureroasa, cu parul rarit sau cazut.La marginea zonei se gasesc papule, vezicule, pustule.In forma umeda, semnele sunt asemanatoare, in plus se formeaza cruste galbene sau brune, lipicioase si urat mirositoare.In eczema cronica se formeaza o hipercheratoza, pielea este dura, ingrosata, uneori cu cruste si furuncule.Evolutia are o tendinta spre cronicizare si recidivare. tratamentul este general si local.In tratamentul general se folosesc desensibilizante cunoscute, antihistaminice si glucocorticoizi.Reactivitatea generala va fi stimulata cu produse ca: Polidin, Colagen Iodat, Iodisept etc.Se mai pot administra tranchilizante (Diazepam) si vitamine (A, D, E, complex ![]() In eczema acuta se poate folosi unguentul Helmerich sau un liniment compus din Acid tanic 5g, ulei de in si Apa de var 47,5g.M.f.linim. Crustele pot fi tratate cu preparate cum ar fi: -Acid salicilic 2g, Ulei vegetal ad loc g.M.f.sol. -Rezorcina 2g, Sulf sublimat 2g, Acid tanic 5g. In eczema cronica se prefera un adaos de gudron: -Gudron vegetal 5g -Spirt saponat 20g.M.f.linim.Se preteaza si pasta Lassar. |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
albastru de metil
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
psihoursu |
![]()
|
![]() posesor de Bugatti 1310 Group: Members Posts: 139 Joined: 15 August 07 ![]() |
aceeasi problema o are si cainele bunici ba mai gai ia cazut si parul. Am incercat tot felul de tratamenta fara nici o ameliorare
|
--------------------
dacia
1310/
1997
- B 04 MOC
|
|
geonic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 March 05 ![]() |
eutanasiere
![]() |
--------------------
logan laureat 1,6
berlina
2006
- ag-71-ary logan laureat 1,6
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Cotetzaru' bunicii mele, o panarama de cane care da din coada si ranjeste-n acelasi timp, a patit aceeasi trebushoara.
Habar n-am cum i-a trecut ori daca mai traieste javra aia posedata. Stiu sigur in schimb ce NU trebuie facut. Si anume nu trebuie chemat cainele la tine cu un os in mana, prins zdravan de zgarda si turnat gaz lampant pe el ca sa-i treaca raia. Bunica asa a facut si a cusut matus-mea la ea de s-a saturat... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Dar de medic veterinar nu s-a auzit? Bietul caine.
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Vezi ca-i cineva milos la cafenea.
Apropo, cum pot sa transport patrupede de la mine din cartiere pe culoarul unic? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
psihoursu |
![]()
|
![]() posesor de Bugatti 1310 Group: Members Posts: 139 Joined: 15 August 07 ![]() |
geonic si bion 2 retazi fara sentimente alt ceva nu pot sa spun
|
--------------------
dacia
1310/
1997
- B 04 MOC
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
retazi sau retezi?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
psihoursu |
![]()
|
retarzi
![]() |
--------------------
dacia
1310/
1997
- B 04 MOC
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ursu psiho daca te uitai la avataru` lu mandea vedeai ca acolo este o canida. Mai am vreo 4 din astia si 9 feline pe care le bibilesc. Chestia cu blana potaii poate fi un soi nasol de raie care apare la javrele cu probleme de imunitate si la care uneori solutia e cea finala.
![]() Si daca sunt retardat te acuz de atac la adresa persoanelor cu dizabilitati si.... ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
psihoursu |
![]()
|
=))))))))))
|
--------------------
dacia
1310/
1997
- B 04 MOC
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
du-te la medic dermatolog
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
el sau cainele?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
Programe de integrare EU, saparduri
![]() Ii hranesc ii adpostesc ii tratez cand sunt betegi ii ingrijesc ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 28 Mar 2008, 13:15) Aceiasi boala o au si porcii iar singurul remediu stiut de mine si aplicat cu succes este:ulei de motor ars de la schimburile de ulei.In Turcia am vazut o gramada de caini bolnavi si cu parul cazut care aratau jalnic.Le-am spus turcilor ce sa faca si au ascultat.Se tine cainele bine si i se toarna ulei pe spate din cap pana in varful cozii.Bineinteles ca nui place si va arata ca dracu vreo trei zile dar dupa aia se curata uleiul de motor si eczema dispare.Indiferent cat de grava a fost eczema dupa vreo trei luni cainele va avea o blana de invidiat.Nu e chiar ortodox tratamentul dar da rezultate garantat. |
--------------------
a
b
c
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Citind ce scrii mi-am adus aminte ca am avut si eu un caine o data la curte care obisnuia sa stea sub masina. Si tot asa cu bube pe el, dar la un moment dat era baia de ulei cu scurgeri, m-am spart de ras intr-o zi cand l-am vazut ce fel arata. Dar apoi au disparut chestiile alea.
Da arata ca un mecanic in salopeta. ![]() |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si daca se linge, l-ai reparat de tot, ii dispar si bubele din sistemul digestiv!
Acum, la obiect, spunea cineva de albastru de metil. Sau, violet de gentiano - sper ca asa se scrie. Sunt extrem de eficiente inpotriva bolilor de piele, si la un moment dat erau folosite destul de des pe oameni. Dar, daca nu te deranjeaza sa ai caine albastru... Pt oameni au scos astia creme incolore. Dar inca stiu femei care isi fac parul cu o solutie foarte slaba de albastru de metil... Femei in varsta... |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Acele "bube" pot sa fie cauzate de fff. multi factori.
1) Poate sa fie o forma de raie - si cum spunea dl. Bulan ... tratamentul empiric etse cel cu ulei ....sau se poate folosi si untura. Substantele astea aplicate pe piele nu fac altceva decat sa lase fara aer parazitul . Eu cred ca o solutie mai buna ar fi imbaierea cu Romparasect (se face de 2x la interval de 7 zile). @ Bulan ... ptr porc ... mult mai sigur si mai elegant este administrarea subcutanata a ivermectinei 1ml / 33 kgv 2) Poate sa fie o alergie la ceva ... si ar trebui sa utlizezi un produs desensibilizant (Hostacortin, Alergotrat....etc ) Astea sunt 2 din cele mai frecvente situatii intalnite de mine in practica. Ce varsta are catelu'? Cel mai bine e sa-l vada un medic veterinar care se ocupa de catei ( in general medicii veterinari din sate se ocupa de animalele de renta....mai putin de cele de companie). |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
In concluzie: da-l pe ulei!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
Hai ca s-a rezolvat. Au plecat ai mei vineri la tara si inainte au trecut pe la veterinar. Au explicat despre ce e vorba si au primit in schimb o solutie albastra si un spray cu care sa dea pe zonele afectate dupa ce se curata in prealabil zona cu substanta albastra (albastru de metil...cred).
Mi-au zis ai mei ca astea doua ("albastru de metil" cu sprayul) si-au facut efectul si ca se va vindeca. Sper ca asa va fi. Daca intereseaza si pe altcineva denumirile exacte pot sa sun la tara si o pun pe bunica-mea sa se uite la denumiri. |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:40 |