Ce se intampla daca dau cu grund peste un strat de, vopsea veche? Intrebare de baraj...
![]() ![]() ![]() |
Ce se intampla daca dau cu grund peste un strat de, vopsea veche? Intrebare de baraj...
solenza_scala |
![]() ![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|||
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Matuieste bine locul cu smirghel nu cu peria de sarma. Daca suprafata e corect pregatita (vopsea matuita si locul degresat) poti sa dai cu grund.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Degresarea o fac cu diluant sau exista o solutie speciala? P.S. Metalul de care vorbesc e o balustrada.
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
diluantul ar trebui să fie foarte bun pentru degresare
|
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca pe respectiva balustrada, stratul de vopsea este uniform si nedeteriorat, nu are niciun rost sa mai dai cu grund. Da direct cu vopseaua noua, dupa o degresare prealabila cu diluant.
Pe o suprafata metalica neacoperita, sa aplica 2, 3 straturi de grund protector, pentru protejarea suprafetei la coroziune, apoi alte 2, 3 straturi de grund adeziv, care ajuta la o mai buna fixare a vopselei care urmeaza peste. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Am fost chemat la Dacia Pitesti in cadrul programului de intretinere a caroseriei pentru o mica zona cu rugina rugina aparuta pe aripa sub vopsea. Meseriasul de acolo a lucreat foarte bine dar mi-a spus ca are materiale (spray-uri) special aduse pentru "actiunea" asta si ca in mod normal nu au acces al spray-uri de calitatea asta.
Pentru ca mi-a lasat impresia unui bun meserias l-am intrebat daca imi poate recomanda un grund spray care sa fie in comert, nu neaparat pentru auto. Mi-a recomandat "spray zinc" si a zis ca e cel mai bun ca protectie, dar ca la masina, in special pe suprafete mari e posibil sa nu permita direct obtinerea unei vopsiri perfecte (mai trebuie facut cate ceva inainte de vopsire ca sa arate ireprosabil), dar ca pentru orice alte aplicatii e cel mai bun asa, direct. As vrea sa va intreb daca stiti ceva despre tipul asta de grund, nu ca nu il cred pe vopsitor (al carui numar de telefon l-am pierdut din pacate asa ca nu mai pot sa-i cer lamuriri), dar asa, ca o a doua opinie. Am gasit un asfel de grund dar inca nu am avut timp sa fac ceva incercari. |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
solenza_scala |
![]()
|
QUOTE(radian @ 12 Jun 2009, 08:08) Daca pe respectiva balustrada, stratul de vopsea este uniform si nedeteriorat, nu are niciun rost sa mai dai cu grund. Da direct cu vopseaua noua, dupa o degresare prealabila cu diluant. Pe o suprafata metalica neacoperita, sa aplica 2, 3 straturi de grund protector, pentru protejarea suprafetei la coroziune, apoi alte 2, 3 straturi de grund adeziv, care ajuta la o mai buna fixare a vopselei care urmeaza peste. Balustrada mea e acoperita de grund si vopsea (suprapus) si vopseaua e ruginita, pe alocuri aproape pana la metal. Dar o voi smirglui si o sa dau un strat de grund si apoi vopsea. Mersi mult de sfaturi. |
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ce se-ntimpla daca dai c-un strat de grund peste un strat de vopsea? Nimic deosebit, vei avea un strat de grund dat peste un strat de vopsea.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Spray-zinc nu are proprietatile grundului, doar imita zincul si aplicat peste rugina zboara rapid. O galvanizezi si ai rezolvat problema pentru mult timp
![]() |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Iese perfect daca arzi vopseaua veche cu o lampa. Dar merge si asa grund peste vopsea numai ca se va vedea, deci estetic nu va fi de 10.
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Multumesc parpanel, nu intentionez sa-l dau peste rugina, ceea ce vreau sa vopsec nu e ruginit, dar e un fel de profil in L, cu latura de 4 cm si lung cam de 2m asa ca ar fi prea complicat sa-l galvanizez.
Ma intereseaza insa sa fie totusi protejat pentru ca va sta in bucatarie - umezeala, etc. Imi poti recomanda un alt grund sub forma de spray? |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Grundul se aplica cel mai bine la pensula in 2-3 maini. Important sa fie bine curatata suprafata sau macar matuita.
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:49 |