Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(axabrt @ 27 Sep 2019, 08:09) De fapt problema e coeficientul de transfer de caldura. Lemnul actioneaza ca izolator, gresia fix pe dos. QUOTE(radian @ 27 Sep 2019, 09:39) cu centrala veche faceam dusuri scotiene, 20 de secunde apa fierbinte, 20 de secunde apa rece, nu mai facea fata sa asigure un flux continuu de apa calda. Ti-o facea bucati, curatare chimica serioasa, schimbat garnituri si ce o mai fi fost de schimbat si mai mergea ani de zile. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.958 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Mi a zis instalatorul că immergas avea mai demult nu știu ce piesa de cupru in interior in timp ce toate celelalte centrale aveau ceva de plastic.
Dar a zis că astea noi au trecut și ele pe piesa aia de plastic. Evident mai proasta Oricum ce centrale se vând la noi in Romania sunt mai slabe calitativ. Immergas are pentru piata din estul Europei centrale immergas victtrix Terra în timp ce ii n vest vinde gama Victrix maior mai avansate tehnologic Mai au o gama Victrix Zeus. Aaa. Daca vrei sa cumperi Victrix Zeus în România se poate. Costa 6000 Ron. Daca in schimb vrei sa cumperi Victrix Terra în Italia, nu oferă așa ceva. Doar in Romania și prețul e vreo 4000 Ron., Funcție de putere ... This post has been edited by axabrt: 27 Sep 2019, 09:34 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 27 Sep 2019, 09:59) ... Ti-o facea bucati, curatare chimica serioasa, schimbat garnituri si ce o mai fi fost de schimbat si mai mergea ani de zile. Putin probabil. Acum vreo doi ani a cedat vasul de expansiune. Tehnicianul mi-a zis ca o carpeste (a umflat-o cu pompa de bicleta), mi-a precizat dinainte ca nu-i reparatie ci carpeala, nu-mi da garantie pe lucrare ca poate sa reziste cateva zile, cateva luni, dar sa iau in calcul schimbarea centralei. M-a mai tinut un sezon si jumatate dar asta primavara, in ultimile luni de incalzire deja picura apa din ea. Eu sunt multumit ca m-a tinut 12 ani, fara probleme semnificative. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Eu din ce-am mai citit despre componentele din "plastic" vs. aliaj alamă, cică cele de plastic sunt antiaderente, nu se depune calcar pe ele. Și se comportă bine la temperatura de lucru, fără dilatările specifice metalelor. Teoretic e un plus, nu un minus.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Se schimba vasul de expansiune. Sunt niste elemente care le-a curatat cu peria baie de apa cu otet, ceva garnituri noi si totul ok. Se pot schimba absolut toate piesele.La pompe e un truc cu un semering si un rulment -trebuie o surubelnita si o anumita manevra.
Daca ai bani sigur e ok una noua dar din ce am auzit sunt tot mai ieftin construite deci durata de exploatare e mai scurta. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(radian @ 27 Sep 2019, 09:39) ![]() Am facut si precizarea ca astept sa o vad la lucru la iarna, daca imi scade factura la gaz, e Ok daca nu, asta e. Macar pot sa fac si eu dus ca tot omul, cu centrala veche faceam dusuri scotiene, 20 de secunde apa fierbinte, 20 de secunde apa rece, nu mai facea fata sa asigure un flux continuu de apa calda. Sa nu patesti precum cainele lui Pavlov, sa te fi invatat cu dusurile scotiene! Citez pe Mitica, sofer-meserias-filosof: - Bre, noua n-o mai faci! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
radian |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Salut!
Sunt in deriva sa aleg o centrala pt o casa care pe moment are 40 mp maxim si o inaltime de 2.60 la interior. Ieri am extins instalatia interioara de gaz si urmeaza partea termica. Am o oferta cu totul de la o firma din Timisoara care vinde si instalatiie/ componente dar face si servicii complete pt centrala (Ariston One 3250 lei, 4 calorifere, tevile cu racorduri si robineti) totul la 10800 lei din care 3000 lei manopera (asta imi pare mare). Aceeasi centrala in Dedeman e in promotie la 3200 lei tot cu evacuare dar care are si termostatul de ambient. La asta se adauga restul (poate luate de la prima firma de mai sus ) si manopera instalatorului cu care lucrez de ani. Astept sa vina sa evalueze. Indecizia este cu privire la alegerea totusi a centralei. Cea din exemplu are schimbatorul de caldura de inox si otel. Se zice ca modelele mai ieftine au probleme la schimbatorul de aluminiu. Multi zic ca Ariston are unele chestii de plastic la interior si ii poate afecta durata de functionare. Ce alte centrale de 24 Kw (pe viitor probabil mai am de incalzit si o anexa lipita si care nu se stie daca nu va creste in dimensiuni) se pot alege si sa nu am probleme majore dar si cu eficienta de costuri? Ce alte firme e2e sunt in Timisoara dar care sa si aiba disponibilitate sa execute curand? Merci |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.958 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Când alegi centrala in primul rand vezi rețeaua de service
Iei ceva la care ai acoperire în apropiere pe parte de service eventual un meșter priceput, la reprezentanta te cam fac ăștia de bani. Adică una e sa schimbi o piesa pe placa de baza , altă e sa schimbi placa de baza și altă e sa nu găsești deloc piesa de schimb. Apoi iei o firmă cat mai răspândită în Romania și cat mai buna. Un fel de Dacia a centralelor. Aci nu te pot ajuta, nu știu ce situație particulară ai tu l Timișoara. Eu m am răzgândit de la un buderus care costa aproape dublu, am stat de vorbă cu cineva priceput care mi a scos repede buderus ul din cap. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
3000 de lei manopera e acceptabil pt Bucuresti. Pt Timisoara nu stiu.
De principiu, nu te calici la proiectare, sa ti le dimensioneze corect. Apoi la realizare, vezi sa stie ce face, ca altfel patesti ca mine de inveti hidraulica ca taunul nu stie. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
axabrt |
![]()
|
Pentru că sa scapi de hidraulica baga distribuitoare pe coloana și din distribuitor apoi către calorifere.
Lasă și câteva locuri libere pt viitoroarele calorifere la distribuitor. Daca pui distribuitoare se vor încălzi toate caloriferele. 27 Sep 2019, 13:01: Pentru că sa scapi de hidraulica baga distribuitoare pe coloana și din distribuitor apoi către calorifere. Lasă și câteva locuri libere pt viitoroarele calorifere la distribuitor. Daca pui distribuitoare se vor încălzi toate caloriferele. This post has been edited by axabrt: 27 Sep 2019, 13:01 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.675 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(axabrt @ 27 Sep 2019, 14:01) Pentru că sa scapi de hidraulica baga distribuitoare pe coloana și din distribuitor apoi către calorifere. Lasă și câteva locuri libere pt viitoroarele calorifere la distribuitor. De ce sa lasi locuri libere? Spargi sapa ca sa bagi tevi noi? QUOTE(axabrt @ 27 Sep 2019, 14:01) Cu conditia sa faci echilibrarea instalatiei, altfel unele se incalzesc mai repede, altele mai incet, si termostatul dicteaza dupa cum simte. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
axabrt |
![]()
|
Așa i, ai dreptate uitasem de echilibrare
Se face cam așa băbește vorbind Cu cat caloriferul e mai apropiat de distribuitor se inchide mai mult robinrtul de pe retur In general vorbind trebuie avut grija și cu supradimensionarea caloriferelor. Daca le pui prea mici nu fac fata la temperatura ideala de 55 de grade Daca le pui prea mari creste prea mult volumul de apă și centrala arde gaz debeaga sa încălzească apa in plus. Ideal ar fi că pentru o camera de 20 mp caloriferul sa aibă minim 2000 MM . Eu de exemplu am pus 2 calorifere de 1200. Am un coleg cam nebun și a pus 2 calorifere de 2000. Se vede ca dracu, da e treabă lui. Nici mare economie n am văzut să facă cu așa supradimensionare de neam prost Asta daca camera e izolaya |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
radian |
![]()
|
N-aveti Instant (firma) la TM?
Eu de la Instant mi-am luat centrala, e drept sunt clientul lor de multi ani. Aristone One, 3100 lei, ISCIR si punerea in functie incluse in pret, manopera montare 600 lei pentru centrala si 200 lei pentru radiatorul tip scarita din baie (cel vechi era mancat de rugina, oricum nu mai avea viata lunga) + aproape 1300 lei fitingaria necesara (daca tot am schimbat centrala si radiatorul din baie am schimbat si toti robinetii aferenti) + 100 lei ciubuc la meseriasi. This post has been edited by radian: 27 Sep 2019, 14:34 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(bion @ 27 Sep 2019, 12:22) Se schimba vasul de expansiune. Cam greu, la majoritatea centarlelor e pozitionat in spate, ar trebui demontata toata centrala (inclusiv tevile si camera de ardere); nu merita deranjul daca centrala e veche. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pai oricum o faci bucati toata daca vrei sa faci o curatare corecta cap coada plus schimbat garnituri. Si cand iei vas nou nu e musai sa fie "de origine". Aristonul a primit vas compatibil acum vreo doi ani si merge de nu-i voie. Ala original costa cat jumatate de centrala la reprezentanta, compatibilul a fost vreo 300 de lei la Dedeman.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Gasisem si eu acu' vreo 2 ani pt. Aristonul din dotare un vas de expansiune (6 litri la modelul meu) compatibil, destul de ieftin, am facut rost de manualul centralei si de "spare parts exploded view", dar:
- in total, sunt peste 300 de piese de demontat, verificat, curatit sau inlocuit; - centrala are 18 ani; - eu nu m-as fi bagat, "reprezentanta" locala la fel, un instalator care m-a mai ajutat cu altele mi-a zis ceva de genul "esti nebun?!" iar ca pret total nu se justifica. Asta e, cand pica de tot - alta, ca nu vreau s-o atestez ca "istorica" (mi-ajunge dacia). ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
La Motan K-Plus se scoate vasul ala foarte usor. Aveam niste probleme pe acolo, probabil si al meu se cerea schimbat, dar a venit mesterul, l-a scos, a scurs apa din el, a bagat presiune cat a zis el ca e ok si a plecat. In cateva zile mi-a cazut iar presiunea aproape de 0, dar ciudat ca in mers ori ca pleca de la ~1, ori de la ~0, tot pe la 1.7 bari se oprea, si nici cand cadea spre 0 nu intra centrala in avarie, ceea ce dupa spusele mesterului, ar fi trebuit sa se intample. A venit, a mai bagat niste aer si parca si-a mai revenit. Dar tot completez iar cam o data pe luna cu apa. Pare sa piarda chiar pe langa schimbatorul de caldura pe care tot mesteru' asta l-a dat jos sa-l curete cu cativa ani in urma, ca se vad niste urme pe tevile alea. Centrala intra in al zecelea an daca nu ma insel, timp in care i-am schimbat, degeaba, un senzor de temperatura pe ACM, ca sa incerc sa scap de apa prea calda vara, cand trebuie sa fie debit mare ca sa nu te arda la mana.
In rest, o curatare la un moment dat, si nimic altceva. Recent i-am facut si eu ISCIR-ul, mi-a zis mesteru' sa o folosesc asa ca mai merge, ca mai bag eu apa din cand in cand, dar din punctul lui de vedere e departe sa ma lase. Pe de alta parte am avut o experienta negativa in vara cu un Motan in condensare, care dupa nici doi ani, a decis sa nu mai mearga, primind o eroare de ventilator. Eram in vizita la un var, si ala o luase din Dedeman, cei care i-o pusesera in functiune nu mai raspundeau la telefon iar lunga lista de service-uri autorizate de pe Ilfov refuzau sa se bage, spunand ca cine a facut PIF-ul trebuie sa faca si garantia. Doar dupa telefoane la Kober a primit un numar al unui serivice care a putut sa vina sa verifice, asta dupa vreo trei zile fara apa calda. Desi toata lumea zicea ca ar fi fost ventilatorul dus, ca e boala lor, s-a dovedit a fi un fir care nu facea bine contact pe acolo. Am vrut sa o desfac eu inca din prima zi, ca sigiliu nu avea pe ea, dar varu' n-a fost de acord. Daca ar fi sa inlocuiesc pe viitor centrala, chiar nu stiu ce as alege. Oricum nu-mi pare rau nici acum ca am luat o centrala ieftina la vremea respectiva, vecinii de pe coloana cu Viessman si Ariston au avut cel putin cate o interventie mai costisitoare, si le-au montat in acelasi an cu asta a mea. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.675 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dupa ce-am citit ce-a scris Merced p-aci, m-am dus sa ma uit si io la manometrul centralei. Ce sa vezi, presiunea la 0,8 bari (de la 1-1,2). Anul asta, in aprilie, a trecut verificarea tehnica, cica e sanatoasa tun.
Presiunea la centrala, antigelul la Opel, ce mai urmeaza sa mai pierd? ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
gabize |
![]()
|
Dacă n-ai pierdut părul, încă n-ai pierdut nimic!
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
marksman |
![]()
|
Am pierdut si din ala
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(maho @ 28 Sep 2019, 09:58) ![]() M-am uitat (online dar si fizic, la unicul magazin gasit azi deschis), e clar ca exceptand petarde gen "Motan" care se mai vand pe varianta "clasica", restul doar in condensatie. Am gasit un Ariston (nu-stiu-cum) la ~ 2500, si un Immergas Victrix Omnia 25 la acelasi pret, cel de la magazin mi-a recomandat Immergasul, cica n-are atatea plastice mici ca Aristonul si ar fi mai fiabila. Din ce vad pe net, pare-se ca are si schimbatorul din inox, vs. aluminiu la Ariston. Ce pareri aveti? Pana luni, cand vine instalatorul, am timp sa ma hotarasc. |
--------------------
Dacia
1310
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Vaillant sau Saunier Duvant.
Poate chiar Bosch. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
axabrt |
![]()
|
Bosch nu
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 23 Nov 2019, 16:19) Duval. Sa vad daca au (primele doua) la aia la magazin, si cat sunt. Iau de acolo pt. ca-i magazinul unui fost coleg, mi-a rezolvat suficent de rapid cu instalatorul (astia-s greu de gasit si programat "din scurt" in perioada asta, m-am convins) si au preturi bune. Evident, depinde si de pretul total (cu instalator). Nu vreau sa ma intind prea mult, ca la anul vreau sa mai bag ceva si in istorica. Bosch... nu stiu ce sa cred, am vazut scule de la ei (burghie, bormasini) made in China, n-am motive sa cred ca ar face centralele in Germania. |
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:10 |