Combina frigorifica, Un compresor sau doua compresoare?
![]() ![]() ![]() |
Combina frigorifica, Un compresor sau doua compresoare?
ANTIdacie |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 13 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ca sa lamurim mai intai, ce intelegi tu prin combina?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
categoric 2 eu am 2 combine identice de ceva timp cu 2 compresoare
ideea este ca la cele cu 2 compresoare au 2 termostate cite unul pentru fiecare si temperatura o reglezi cum vrei tu indepedent , la cele cu 1 compresor daca nu ma insel temperatura este data de termostatul cate este in frigider nu in congelator daca nu ma insel This post has been edited by bygy007: 9 Feb 2008, 16:29 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Fiti amabili si lamuriti-ma, ce e aia combina.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Frigider + congelator , 2 in 1 ...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Adica combini frigideru' cu congelatoru' si rezulta combina frigorifica...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
tribunul |
![]()
|
bygy erau cam multe poze acolo, si nu prea am priceput.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ANTIdacie |
![]()
|
ma refer exact ce a descris vis-a-vis!
Diferenta dintre ce am vazut eu intre cele cu 1 si cele cu 2 compresoare este de aprx 3 mil! Si eu as inclina spre cel cu 2!Dar mai astept pareri! Oricum cred ca de luni vin mai multe pareri pt ca au mai mult timp oamenii la munca! This post has been edited by ANTIdacie: 9 Feb 2008, 17:28 |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Hai, bre, tribunule, du-te pe saitu alora de la arctic si te lamuresti ...
antidacie, la combinele frigorifice moderne, se intampla acelasi lucru si cu unul si cu doua compresoare. Adica poti opri congelatorul fara probleme din termostatul aferent, fara sa afecteze frigiderul si invers. Problema ar fi pretul si, poate, fiabilitatea. This post has been edited by cristi.r: 9 Feb 2008, 17:44 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Uita-te la consumuri la una si cealalta. Combina cu 2 compresoare consuma mai mult decat una cu un compresor. Eu mi-am luat de vreo 2 luni o combina care consuma 270kw / an (e cu un compresor). Asta e combina.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 9 Feb 2008, 18:28) Hai, bre, tribunule, du-te pe saitu alora de la arctic si te lamuresti ... antidacie, la combinele frigorifice moderne, se intampla acelasi lucru si cu unul si cu doua compresoare. Adica poti opri congelatorul fara probleme din termostatul aferent, fara sa afecteze frigiderul si invers. Problema ar fi pretul si, poate, fiabilitatea. ai idee ce face termostatul su cum functioneasa un frigider ? termostatul se leaga pe alimentarea motorului iar cind ajunge la temperatura stabilita opreste motorul |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
S-au inventat combine cu electrovalva si un compresor. Functionarea e identica ca si combina cu 2 compresoare.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Rover |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 26 August 07 ![]() |
aproape identica...
la combina cu 2 compresoare ai 2 mari avantaje: 1. Poti sa le opresti independent (la cea cu electrovalva poti opri doar frigiderul, daca vrei sa opresti congelatorul se opreste automat si frigiderul) 2. Vara cele 2 compresoare muncesc mai putin decat unul singur (mai ales daca bate soarele in bucatarie si se fac temperaturi mari). Dezavantajul este un consum usor mai ridicat |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(Rover @ 9 Feb 2008, 22:17) la cea cu electrovalva poti opri doar frigiderul, daca vrei sa opresti congelatorul se opreste automat si frigiderul) Zici bine. This post has been edited by liviu2004: 9 Feb 2008, 23:47 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
unEL |
![]()
|
![]() Loganist cu multi km. Group: Members Posts: 724 Joined: 5 August 07 From: in ultimul loc unde ai cautat ![]() |
Hai sa va zic din experienta personala.acum vre-o 3-4 ani am cumparat doua combine.
Una Bosch pt. acasa la mine si una Artic pt. birou. Cea Bosch mi-a facut probleme dupa 3 luni de la achizitionare si e folosita in regin de uz-caznic iar cea de la birou care e folosita la greu si are doar 1 compresor merge de rupe pamantul. Acum dupa nenumarate discutii cu sotia, mancare stricata de vre-o 4-5 ori si asa mai departe ma gandesc sa ma duc sa-mi iau pt. acasa o alta combina ARCTIC. Sa va zic ca boshul a ruginit in spate ![]() Poate a ruginit si articul, dar nu am fost nevoit sa-l scot de pe pozitie ca sa vad. Singura problema e ca nu am vazut Artic de culoare argintie (aluminiu mat). Asa ca va rog sa trageti singuri concluziile. Marfa care se comercializeaza in RO in cea mai mare parte este de calitate inferioara. La tara am luat un second-hand (adus de afara) si merge de 7-8 ani fara probleme. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1,5 DCI 85CP+
2008 Ambition
- CT 31 ___ Led & sound tuning.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mi-am luat acum 1 luna toate electocasnicele de la arctic. Recomand cu caldura. Combina (modelul cu afisaj) e super misto si ca aratare si ca performante (consum)
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
greu de dat sfaturi
eu am un gorenje cu 2 compresoare dar nu o recomand din motive obiective (chedere sunt slabe, mancarea se strica repede) |
--------------------
/
/
/
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bygy007 |
![]()
|
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
imi spuneti si mie cam ce mi-ati recomanda sa iau?As fi dispus sa dau cam 16 mil!Am gasit ceva in un whirlpool 5785 cu 2 compresoare la 16 mil si mi-a mai placut un Beko cu 1 compresor Capacitate frigider: 244 litri, capacitate congelator: 87 litri, Clasa energetica: A+,
Numar de compresoare 1+electrovalva, Rafturi de sticla, Functie antibacteria, Control electronic, Water Dispenser, Consum anual 267 kW, Dimensiuni 201x59.5x60 cm! Voi ce mai imi recomandati? Voi ce mai |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Whirlpool! Am unul (binenteles alt model) de ~12 ani. Pana acum nu a avut defecte.
OFF: idem hota, masina spalat. Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Cu 2 motoare, am primit recomandarea de la un frigotehnist.
Eu zic Electrolux, ca ar fi cei mai buni... Cu cat mai scump cu atit mai bun la electrocasnice, zic eu. |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
pt treaba adevarata.. Mielle
acuma la combinele astea frigorifice.. poate sunt eu mai norocos.. dar am luat un alaska (brand metro) acum ~10 ani si inca merge, iar acum ~4ani am luat un indesit care iarasi merge perfect si acum.. (modele chioare albe, entry level... ) amandoua au 1 motor, si consuma pe undeva la 1KW/zi |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Recomand ce am si eu - Bosch cu 2 compresoare - luat din Metro acum 2 ani cu aprox 1300 ron la oferta.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Readuc la actualitate acest topic. Din ce am citit pe aici inca nu am tras o concluzie ce e mai bun cu 2 sau cu 1 compresor. Pe mine nu ma intereseaza in mod special avantajul de a opri independent unul fata de celalalt frigiderul sau congelatorul ci ma intereseaza randamentul unei combne si capacitatea de a raci bine in ambele compartimente de exemplu cu un singur compresor.
Momentan posed un Whirlpool de vreo 5 ani cu un singur compresor model simplu, entry level, de care nu sunt deloc multumit. nu raceste deloc bine si din ce m-am uitat pe piata la alte modele Whirlpool calitatea materialelor este dince in ce mai slaba. Acum as vrea sa ma orientez catre un Arctic sau Indesit, dar nu stiu daca cu 1 sau 2 compresoare. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Pentru cei care nu se pot hotara daca sa fie cu un compresor sau doua... daca aveti in congelator tot timpul cate ceva atunci luati cu 1, daca se intampla, cateodata (cel putin o luna), sa fie gol congelatorul luati cu 2 ca sa-l puteti opri. Tocmai ce am achizitionat un Arctic cu 1 compresor, adica la mine (noi) in frigider e mai tot timpul cate ceva. Cea mai buna alegere o puteti lua consultandu-va si cu consoarta. Daca vrei bucatarie de fite si consoarta intra mai rar prin ea, ca sa faca treaba... ia, frate, de ala cu 2 usi ca-i la moda.
![]() @crising: Cumpara un Arctic, deoarece raceste berea (si nu numai) mai bine decat Indesit... stiu sigur de la prieteni. ![]() This post has been edited by Micutzu_BH: 26 Aug 2008, 13:36 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Tot spre Arctic tind si eu dar sa fie cu 1 sau 2. Cel cu 1 face fata sa raceasca foarte bine in verile toride cand il deschidem des ca sa luam bere dupa bere?
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
La mine face fata cu brio.
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
din proprie experienta confirm ca articul cu 1 compresor face fata cu brio la task-ul de racit bere
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 06:14 |