Cum se desface, un boiler
![]() ![]() ![]() |
Cum se desface, un boiler
lm |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Attached thumbnail(s) boiler2.jpg ( Size: 40.25k ) Number of downloads: 3590 boiler.jpg ( Size: 30.29k ) Number of downloads: 3775 |
||
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|||
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Decat sa te chinui sa-l desfaci mai bine cumperi altul..din poze pare a fi plin de rugina, mai ales daca la intrarea in boiler nu ai folosit un filtru lavabil sau cu sita...ca sa nu mai zic de filtru anticalcar.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pica tare? intii ar trebui scoasa rezistenta apoi sa il lasi sub piesiune sa vezi daca mai curge este posibil sa faca cpndens daca nu este bagat tot timpul in priza normal ar teebui sa se desfaca pe la locurile marcate de mine se desfac capacele apoi inautru este cazanul care este imbracat in fibra de sticla sau vata minerala
This post has been edited by bygy007: 24 Feb 2007, 14:28 Attached thumbnail(s) boiler.jpg ( Size: 34.13k ) Number of downloads: 3686 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Cum se goleste un boiler ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Decat sa-l repari, mai bine iei altul nou.
Punand la socoteala timpul pierdut ca sa-l demontezi/remontezi, sudura, protejare anticoroziva,etc...rezulta ca te costa mult mai ieftin sa cumperi altul nou. Mie mi-a scos peri albi taica-miu cu boilerele lui facute la Timisoara pe vremea lu' Ceasca.... le-am tot sudat si ele se spargeau.... norocul meu ca au aparut astea de import la un pret relativ modic. QUOTE bygy007 Posted Today, 14:23 pica tare? intii ar trebui scoasa rezistenta apoi sa il lasi sub piesiune sa vezi daca mai curge este posibil sa faca cpndens daca nu este bagat tot timpul in priza normal ar teebui sa se desfaca pe la locurile marcate de mine se desfac capacele apoi inautru este cazanul care este imbracat in fibra de sticla sau vata minerala Inteleg ca vrei sa spui sa deconecteze electric rezistenta. Vata de sticla se folosea la modelele vechi romanesti, izolatia termica la modelele de import este facuta cu spuma poliuretanica...demontarea capacelor nu se poate face fara o deteriorare a acestora mai mult sau mai putin accentuata in functie de indemanarea si norocul celui care le demonteza. QUOTE andu911 Posted Today, 16:19 Cum se goleste un boiler ? Simplu! Se deconecteaza ambele racorduri ale boilerului. Apa va curge pe la racordul de apa rece, aerul fiind absorbit prin racordul de apa calda care se prelungeste in sus in interiorul boilerului. Trebuie avut grija ca in prealabil apa sa se fi racit in boiler. This post has been edited by tunderbird: 24 Feb 2007, 19:24 |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
L-am cumparat asta vara. L-am folosit pana in toamna. Iarna n-a stat cu apa-n el. De fapt n-a avut apa-n el mai mult de 4 luni. In uichend m-am gandit sa-l curat. Iata ce-am gasit in el. Pe langa ce vedeti in poze, am mai scos si doi pumni de pamant din interiorul lui, cu toate ca am un filtru magnetic si unul cu cristale.
6.jpg ( Size: 60.9k ) Number of downloads: 3977 7.jpg ( Size: 69.25k ) Number of downloads: 4125 1.jpg ( Size: 86.61k ) Number of downloads: 1932 2.jpg ( Size: 113.8k ) Number of downloads: 2470 3.jpg ( Size: 95.95k ) Number of downloads: 1675 4.jpg ( Size: 80.22k ) Number of downloads: 1487 5.jpg ( Size: 77.69k ) Number of downloads: 1460 Asa ca fuga la curatat, astia de aveti boiler. Al meu e termoelectric, deci asta iarna n-a mers rezistenta. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
a crescut un copac in el ?
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In prima faza nici nu mi-am dat seama ca chestia aia din poza 3 e rezistenta ! mamaa, dar ce se mai depune !
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 17 May 2010, 10:23) 2.jpg ( Size: 113.8k )
Number of downloads: 2470 Asa ca fuga la curatat, astia de aveti boiler. Al meu e termoelectric, deci asta iarna n-a mers rezistenta. WTF? ce-s "cojile" alea? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
care e provenienta apei ce intra in el?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si filtrul ala magnetic de puii mei face?
Ia-ti unul cu pahar decantor, calumea nu prostii. |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
In prima faza am crezut ca e un invelis care s-a spart.
Apa provine din reteaua de apa potabila ![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
tereaq d-alcoolic, daca nu scoteai paharu' de vin in poza, nu te simteai bine
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Pai de asta am intrebat ca asa parea! Monteoru Buzau? S-ar putea sa fie apa calcaroasa, nu merge pus un filtru de dedurizare?
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Sa vedeti voi ce-o sa fie in pahar la toamna, ca ia uite cum se prezinta prunele dupa a treia stropeala.
prune.JPG ( Size: 109.11k ) Number of downloads: 538 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cati ai?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
bre ce vila ai tu la sarata monteoru,ca are si un unchi vila acolo.una verde mare.lipita de alta mai micuta
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da , frumoasa constructia din el zici ca este ditamai stalagmita scoasa din pestera
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Bump la acest topic, cu o mica intrebare.
Am la tara un boiler montat anul asta, prin primavara. Zilele astea vreau sa ma duc sa golesc instalatia de apa, implicit as goli si boilerul. Nu vreau sa am surprize la primavara. Problema e ca acel boiler nu are montat robinet de golire. Are o supapa d-asta pe teava de apa rece, si cate un robinet pe ambele tevi si de apa rece si de calda. Daca scot din priza hidroforul, cand nu mai e ala sa faca presiune nu curge nici apa rece. Logic, ca nu mai impinge nimic apa, si aer nu are pe unde sa intre. Am cum sa scot apa din boiler fara sa trebuiasca chestii demontate? Am o banuiala ca se poate face cumva prin supapa aia, dar nu imi dau seama exact cum. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
inchide apa care intra in boiler, deschide robinetul de apa calda si apoi deschide supapa. Daca boilerul e pus mai sus decat robinetul de apa calda il golesti fara probleme.
Varianta a doua ar fi sa desfaci furtunele care intra in el. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu intra furtune, e o instalatie cu PPR si nu voiam sa ma apuc sa trag de ele ca mi-e ca nu le mai pun cum trebuie. Evident ca a doua varianta era cel mai simplu de intuit dar chiar cea mai de evitat.
Boilerul e pus pe un perete aproape de tavan, deci mult mai sus ca robinetul cazii de exemplu. Acum intrebarea e cum desfac supapa aia? Ca din ce imi aduc eu aminte si ce vad in poza din link-ul pe care l-am pus, nu prea ai cum. Adica supapa nu e d-asta, ca cu asta m-am prins care era treaba, nu stiu de ce dracu' a pus dementu' ala asa... This post has been edited by Merced: 24 Sep 2014, 17:58 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Din cate mai tin minte de pe vremea cand ma chinuiam cu boileru romanesc singura posibiltate de a-l goli era pe la admisia de apa rece dar tot ramanea ceva apa pen-ca la ala teva cu alimenatrea avea si aia cativa cm buni in rezervor. Golire 100% era scoaterea capacului inferior ( ala in care intra si rezistenta etc.) dar dupa aia la montare era belea cu garnitura.
Succesuri. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
Posibilitati de golire se pot face, daca montezi acolo si un robinet de golire, ceea ce omul n-a facut.
Mea culpa ca eram in partea ailalta a globului pamantesc in momentul in care s-a facut lucrarea. Poate ca o fi zis ca sa scoata cat mai ieftin lucrarea, a sarit niste chestii pe care eu le-as fi considerat esentiale. Nu am un robinet general de oprire a apei care intra in casa. Hai sa zicem, scot hidroforul din priza, desi e o chestie si cu ala, daca stau sa ma gandesc bine, nici pe el nu-l voi putea goli complet, din cauza ca e foarte jos si evident, nici el n-are un robinet. Dar macar grosul din el o sa iasa, pentru mine grija e sa nu inghete si sa se sparga, ca ramane apa in el, sa zicem, oricum in general de baut scot direct din fantana, de la cismea. Dar dracia asta de boiler nu l-as lasa plin. Se poate vedea mai sus cum va arata in interior dupa o utilizare destul de scurta... |
--------------------
Ford
Ka
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Exact asta o sa fac si eu in zilele ce urmeaza. N-ai alta modalitate trebuie demontat supapa de presiune, altfel nu iese apa. eventual monteaza acum un robinet. Ai grija sa nu lasi apa nici in hidrofor si nici in tevi/wc.
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
My bad.. acum am vazut. Daca nu e supapa d'aia atunci nu ai cum altfel decat sa dai jos supapa de presiune. Si daca tot o dai jos, pune o supapa ca si aia din ultima poza...
Desi daca ma gandesc bine, trebuie sa aiba si supapa din prima poza o pozitie in care sa permita intrarea/iesirea aerului ca daca nu... e degeaba... Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 24 Sep 2014, 18:20 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
O blochezi (supapa) cu ceva pe "deschis". Ceva = surubelnita, cui, pix etc.. Te orientezi tu.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:06 |