DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se regleaza usa?

je_design
post 12 Mar 2008, 22:39
Post #1

Membru autentic

Group: Members

usa din dreapta fata cand o inchid este putin mai inafara decat cea din stanga, si o idee se inchide mai greu. cum pot sa o reglez sa se inchida mai usor si sa stea mai in interior (cand e inchisa, evident)?
Masina este un Logan MCV.

--------------------
Logan Laureat plus 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 12 Mar 2008, 22:42
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

e mai in afara unde? La balamale (in fata) sau la incuietoare (la stalpul central?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
je_design
post 12 Mar 2008, 22:47
Post #3

Membru autentic

e mai inafara la stalp, se vede mai bine de la jumatate in sus

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
klaus
post 12 Mar 2008, 23:56
Post #4

步步

ininte de purcede la reglaje ar fi bine sa se stabileasca de unde e problema, ca poate e usa spate mai in interior.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
je_design
post 13 Mar 2008, 17:04
Post #5

Membru autentic

usa din spate e ok, am verificat alinierea ei cu aripa si este fix ca si cea de pe stanga. in legatura cu usa din fata, se poate regla?

This post has been edited by skyspot: 13 Mar 2008, 17:05

Attached thumbnail(s)
Dacia_Logan_MCV_Wallpaper1_1876948948.jpg ( Size: 102.64k ) Number of downloads: 239

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
Kruger
post 13 Mar 2008, 17:11
Post #6

Membru autentic

Ce vechime are masina ? Ai idee daca era de la inceput asa ?

Usa are distanta asta doar in partea superioara ? In functie de cum sta usa, iti dai seama de unde trebuie sa reglezi.

Poate sta inclinata in planul masinii catre fata (ridicata sau rotita) poate fi deplasata cu totul in fata dar dreapta, poate fi rotita in planul lungimii masinii (adica partea superioara mai inafara) sunt multe feluri de a sta aiurea, si fiecare e cu solutia ei. Usa are practic 3 puncte in care sta, si la toate se poate umbla.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
je_design
post 13 Mar 2008, 17:29
Post #7

Membru autentic

masina are cam 2 luni si asa e de la inceput. se o
bserva numai in zona incercuita, iar daca e usa inchisa si imping usor de ea (tot in zona incercuita)mai cedeaza un pic si se aliniaza perfect

This post has been edited by skyspot: 13 Mar 2008, 17:29

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
Kruger
post 13 Mar 2008, 17:33
Post #8

Membru autentic

Mijlocul usii, acolo unde este incuietoarea, sta bine ? Nici mai inafara, nici in interior ? In cazul asta trebuie umblat la balamalele din fata.

In cel mai nefericit caz, in care toata usa sta aliniata perfect si numai partea de sus e inafara, inseamna ca structura usii nu e corecta, si nu urmareste curbura caroseriei. Sper sa nu fie cazul, pentru ca atunci un tinichigiu ti-o poate regla doar la compromis. Sa nu se vada mult nicaieri, dar usa tot nu sta bine.

E tardiv, dar ca idee te-ai gandit sa refuzi masina cand ai luat-o, sau sa ceri remedierea defectiunii ?

This post has been edited by Kruger: 13 Mar 2008, 17:35

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
je_design
post 13 Mar 2008, 17:47
Post #9

Membru autentic

masina nu e a mea, e a unei rude. si nimeni nu a observat faza asta, probabil nici eu nu o observam dar am dus masina la spalat si atunci mi-a sarit in ochi. e vorba de 2 mm. la mijloc la incuietoare e aliniata bine

This post has been edited by skyspot: 13 Mar 2008, 17:48

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
klaus
post 14 Mar 2008, 17:16
Post #10

步步

1. se poate regla un pic (=foarte "un pic") cuiul percutor de pe stalp, sa se bage usor mai inauntru, insa daca la mijloc pica bine problema nu e de la el ci de la pozita uneia din usi. Eu as banui-o pe cea din spate.
2. Daca e de la pozitia usii spate, se poate regla din balamale, pe directiile sus-jos, fata-spate (nu si inauntru-in afara) la rinderile de pe stalp. pentru reglajul inauntru-inafara se folosesc suruburile de prindere a balamalei de pe usa. Tot pe aceleasi directii se poate regla din balamale si usa fata dar numai daca se da aripa jos, altfel nu prea este acces la suruburi
3. daca din nici un reglaj usa nu se aseaza, se trage mecanic (cu atentie) de partea superioara a usii spate pentru a se indoi si a se alinia cu usa fata (ma indoiesc totusi ca ar fi nevoie de acest procedeu).
4. probabil si chederul este momentan cam rigid (nou), in timp se va mai aseza si ar putea sa-si mai revina un pic.

--------------------
+
klaus
post 30 Mar 2008, 22:13
Post #11

步步

Sa inteleg ca e gata, nu mai exista problema?

--------------------
+
mariuscond
post 31 Mar 2008, 09:10
Post #12

Membru incomod

QUOTE(klaus @ 14 Mar 2008, 17:16)
...se poate regla un pic (=foarte "un pic") cuiul percutor de pe stalp, sa se bage usor mai inauntru...
*
Cum? wub.gif

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
je_design
post 31 Mar 2008, 11:36
Post #13

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 30 Mar 2008, 22:13)
Sa inteleg ca e gata, nu mai exista problema?
*

s-au uitat "meseriasii" foarte atent, usa fata e perfecta iar cea spate e putin mai in interior (la balamale) si mai in exterior la incuietoare. au zis ca se poate corecta din balamale sa iasa putin mai in exterior si se rezolva. dar cum nu e masina mea si proprietarul are fobie de gigeii din service, ramane asa deocamdata

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
klaus
post 31 Mar 2008, 16:38
Post #14

步步

Daca mi-au murit laudatorii:
QUOTE(klaus @ 13 Mar 2008, 00:56)
inainte de purcede la reglaje ar fi bine sa se stabileasca de unde e problema, ca poate e usa spate mai in interior.
*

@mariuscond: se desface un pic cuiul cu un torx (cred ca de 40) si se apasa pe directia dorita cu putere (eu apasam cu o coada de ciocan pe care ma lasam cu greutateqa corpului, deci nu e chiar usor). Cuiul se misca cca. 1 mm, hai poate 2 cu greu si forta multa, dupa care se strnge (asa cum e, cu forta aplciata pe el). Dupa ce se strange se elibereaza forta de apasare.

--------------------
+
vi_escu
post 31 Mar 2008, 20:14
Post #15

Membru somnambul

From: republica procurorilor

La un dci, la munca, dupa reglaj cuiului revenea in timp la vechea pozitie. S-a montat intre garnitura aia de plastic de sub talpa cuiului si caroserie o bucata de hartie abraziva (parca de 300) taiata la dimensiune si de o luna sta unde trebuie.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 07:58
Forum Renault