Curge pistonasul de la sabotii spate
![]() ![]() ![]() |
Curge pistonasul de la sabotii spate
bcg |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 18 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.240 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(bcg @ 13 Mar 2016, 20:41) Am desfacut tamburul din spate dreapta sa verific uzura sabotilor. Au 3mm partea din fata si 2mm cea din spate. Dar am dat de alte probleme: pistonasul curge prin partea dreapta... se garnituri noi....costa putin,timp manopera cu demontat tambur 20 de minute maxim +aerisire....atentie cum aerisesti circuitul mai ales daca ai abs ! ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
la 30-40 lei un cilindru nou nu merita schimbari de garnituri la un cilindru care probabil e compromis deja de varsta.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
cosstti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 26 April 11 ![]() |
Daca cilindrii de frana de pe spate functioneaza de cand ai luat masina, schimba-i pe amandoi.
|
--------------------
dacia
sandero stepway 1.6, 8V, 62Kw.
2o11
- is xx xxx
|
|
bcg |
![]()
|
Ii schimb ca au 10 ani vechime, dar vad ca sunt 2 modele la diametru, unul de 17.5-17.8 mm si altul de 19-19 si ceva mm. Diferenta pare mica,doar 1 milimetru si ceva intre ele si din ce vad in descrieri pe site-uri se pare ca dimensiunea mai mica e pentru ABS, eu avand ABS. Care ar fi logica?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Difera probabil sistemul de franare - TRW, Lucas, BOSCH etc. Am aceeasi problema cu cilindrul la o roata, o sa-i schimb si eu pe amandoi. Ce diametru de tambur ai?
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.240 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
de ce reparat cel original cat timp un cilindru TRW este 40 de lei?
http://www.epiesa.ro/cilindru-receptor-fra...art-2552615.htm eu i-am schimbat pe ambii acum un an QUOTE(andreig1982 @ 10 Jan 2015, 19:23) This post has been edited by andreig1982: 14 Mar 2016, 10:56 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
bcg |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Daca poti, pune te rog o poza cu sistemul de franare si codul OE al cilindrului, m-ai ajuta si pe mine. Cat de curand vreau sa-i schimb si eu ca umezesc pe la garnituri. Am acelasi diametru la tambur si ABS. Bașca tre sa schimb si tamburii ca mi-au bulit 2 filete la unul dintre ei la un schimb de roti.
This post has been edited by Victorine: 14 Mar 2016, 17:56 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
bcg |
![]()
|
Am o problema:dupa ce am desfacut si in partea cealalta si am montat la loc nu imi mai tine frana bine, s-a muiat pedala. O fi intrat aer cand a curs lichid de la cilindri?
P.s Astia de la Dacia nu ar trebui sa aiba si ei o baza de date undeva, sa introduci seria masinii si sa-ti dea dimensiunile la toate piesele de pe acea masina? This post has been edited by bcg: 15 Mar 2016, 19:15 |
--------------------
-
-
-
|
|
bcg |
![]()
|
QUOTE(Victorine @ 14 Mar 2016, 17:54) Daca poti, pune te rog o poza cu sistemul de franare si codul OE al cilindrului, m-ai ajuta si pe mine. Cat de curand vreau sa-i schimb si eu ca umezesc pe la garnituri. Am acelasi diametru la tambur si ABS. Bașca tre sa schimb si tamburii ca mi-au bulit 2 filete la unul dintre ei la un schimb de roti. PE cilindru scrie Lucas cu litere mari, iar pe garniturile laterale apare codul "32660959 CK-7 TRW". Am fost la magazin, vanzatorul de acolo spune ca exista un singur model, asa ca l-am luat pe acela si s-a potrivit perfect. Doar pentru VAN ar fi diferit am inteles. Am impresia ca prin descrierile de pe net sunt puse dimensiuni din burta la nimereala, pe cutia produsului nu scrie nicio dimensiune. |
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
Sistemele de franare cred ca difera: Lucas, Bosch, Bendix, etc. Cel putin eu am luat saboti pe acelasi diametru, dar pe alt sistem decat ce aveam nevoie. Difera putin, dar nu se potrivesc. Nu stiu cum e cu cilindrii receptori, dar in magazinele online e mentionat si sistemul de franare cand ii alegi. Parca am vazut si mici diferente constructive.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bcg |
![]()
|
QUOTE(Victorine @ 16 Mar 2016, 22:11) Sistemele de franare cred ca difera: Lucas, Bosch, Bendix, etc. Cel putin eu am luat saboti pe acelasi diametru, dar pe alt sistem decat ce aveam nevoie. Difera putin, dar nu se potrivesc. Nu stiu cum e cu cilindrii receptori, dar in magazinele online e mentionat si sistemul de franare cand ii alegi. Parca am vazut si mici diferente constructive. Da, asa am inteles si eu, la saboti e o diferenta, la cilindri nu. This post has been edited by bcg: 17 Mar 2016, 09:35 |
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
Asta-i o veste buna.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bcg |
![]()
|
Vreau sa precizez ca se simte diferenta schimbarii cilindrilor, acum simti cum franeaza "toata masina". Inainte practic nu prea aveam frane pe spate, se inclina masina mult prea mult spre fata in franare.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
Deci ai reusit sa si aerisesti calumea. Singur sau la service?
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bcg |
![]()
|
Acasa am facut operatiunea. Aerisirea la pedala.
|
--------------------
-
-
-
|
|
cosstti |
![]()
|
Pentru aerisirea cilindrilor spate nu ai nevoie de ajutor.
Desfiletezi putin aerisitorul si lasi ca lichidul sa umple liber cilindrul si sa curga prin aerisitor. Daca curge fara bule de aer strangi aerisitorul |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(cosstti @ 20 Mar 2016, 09:30) Pentru aerisirea cilindrilor spate nu ai nevoie de ajutor. Desfiletezi putin aerisitorul si lasi ca lichidul sa umple liber cilindrul si sa curga prin aerisitor. Daca curge fara bule de aer strangi aerisitorul valabil la orice masina ,valabil si pentru fata la etrieri,valabil mai ales la cei cu ABS(a nu se aerisi la pedala nimic) QUOTE(bcg @ 17 Mar 2016, 21:03) ![]() This post has been edited by sobolan: 20 Mar 2016, 22:49 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
bcg |
![]()
|
Da, cred ca ai dreptate, am aerisit intai la pedala cu rezultat destul de slab, pedala era "elastica".
La urma am deschis doar aerisitoarele, fara sa mai fac pedale si a iesit o gramada de aer doar in stanga spate, in rest nimic, iar dupa aia pedala este "beton" la apasare, asa cum si trebuie. Curios de ce aveam aer doar acolo ca si prima data tot de acolo a iesit mult. This post has been edited by bcg: 21 Mar 2016, 19:24 |
--------------------
-
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
In service dacia-renault, unde am ajuns pentru ca nu reusisem aerisiea calumea, au destrans toate aerisitoarele cu masina pe elvator si au lasat sa curga tot in niste PET-uri taiate. Apoi au umplut rezervorul cu lichid proaspat si au tot completat pana iesea curat la fiecare aerisitor. Dup-aia test de franare (mai mult pentru asta am mers, ca sa am garantia ca e totul ok). Nu mai spun ca ce s-a scurs a ramas acolo sa corodeze linistit. Cel putin in spate nu s-au obosit sa mai stearga nimic, ca tot era in spatele talerelor... ma intreb si eu, nu se pot folosi niste furtunase de cate 30 cm pe arisitoare?...
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Tarani... aerisirea intr-un service civilizat se face cu aparat special cu presiune, nu prin curgere libera. Iar colectarea lichidului se face cu tub transparent conectat la un bidonas.
Pana la urma de ce le mai dai o gramada de bani, sa faca ce poti face si tu acasa? |
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(tynn @ 25 Mar 2016, 12:12) cu vacum mai exact......aerisirea prin curgere libera e o metoda foarte buna daca o faci cu cap,nu trebuie decat un furtun si-un vas transparent....daca n-ai abs se mai poate face si la pedala cu furtunul scufundat in vasul cu lichid....metode sunt,cap sa fie ![]() This post has been edited by sobolan: 25 Mar 2016, 11:51 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Aerisirea cu presiune se face de fapt prin atomizare. Asta presupune sa ai dublu cantitatii, adica doua bidoane de 1l. Pentru ca altfel iti baga ce a ramas de la ala anterior.
Iar la masini cu vechime, risti sa se sparga rezervorul de lichid .... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Da tati, exact cu aparat cu presiune conectat la vasul de lichid se face aerisirea. Cu vacuum lucreaza doar aspiratoarele...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|
cosstti |
![]()
|
Asa, deci se cupleaza la vasul cu lichid de frana un dispozitiv etans, toate aerisitoarele sunt date jos si se baga lichid de frana cu presiune in instalatia de franare.
Inteleg ca sunt necesari 2 litrii de lichid de frana pentru operatiune. Probabil ca primul litru se combina cu lichidul de frana depreciat si este purjat afara. Si doar din al doilea litru se umple instalatia de franare cu lichid nou, curat. Am gresit pe undeva? Intreb deoarece nu am facut niciodata aceasta operatiune si nici nu am vazut cum se realizeaza. Eu am procedat doar asa: dadeam drumul la areisitoare, lichidul vechi se elimina prin cadere libera, dupa care urma spalarea instalatiei cu 1 litru de alcool tehnic. Alcoolul tehnic se elimina tot prin cadere libera, apoi turnam in vas lichid de frana (1 litru) care in curgere antrena si alcoolul tehnic ramas in instalatie. La final ramaneau 0,1 - 0,2 litrii de lichid de frana nefolositi. Intrebare: ce presiune se foloseste pentru operatia de aerisire? |
--------------------
dacia
2o11
- is xx xxx
|
|
bcg |
![]()
|
QUOTE(cosstti @ 29 Mar 2016, 09:40) doar asa: dadeam drumul la areisitoare, lichidul vechi se elimina prin cadere libera, dupa care urma spalarea instalatiei cu 1 litru de alcool tehnic. Alcoolul tehnic se elimina tot prin cadere libera, apoi turnam in vas lichid de frana (1 litru) care in curgere antrena si alcoolul tehnic ramas in instalatie. Asa am procedat si eu si nu am probleme, cu deosebirea ca nu am mai spalat nimic cu alcool tehnic, nu cred ca e strict necesar. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:23 |