Despre catelusi, alimentatie, vaccinuri, etc.
![]() ![]() ![]() |
Despre catelusi, alimentatie, vaccinuri, etc.
Marius |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|||
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Pai prima vaccinare e pe la 5 saptamani, si abia apoi poti incepe sa-i dai. Cel mai bine e sa vb cu un veterinar (mi se pare ca, carnetele de sanatate se dau chiar gratis...) si iti mai da el detalii.
PS. Pe la 4 sapt, e bine sa incepi gradual (adica cu 1-2 bobite pe zi, apoi 3-4 a doua zi si tot asa) sa-i hranesti cu mancare uscata, ca e mai usor pentru noii stapani... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Au trei saptamani si de-abia incep sa invete sa manance lapte dintr-un castronel. Tu crezi ca vor fi in stare sa manace mancare uscate peste o saptamana, cred ca se vor ineca direct. Poate voi incerca, ar fi super simplu sa-i trec asa repede pe bobite. Ma gandeam ca poate imi spune cineva un "meniu" usor de acceptat de catelusi.
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cand seface normal prima vaccinare nu stiu, dar pe al meu l-am luat la 5 saptamani si avea deja primele 2 vaccinuri facute.
Ai grija ce lapte le dai, ca laptele de vaca simplu poate sa-i deranjeze la stomac. Eu am avut niste catelusi carora le-a murit mamica la 3 saptamani si i-am hranit cu lapte de vaca, amestecat cu galbenus de ou si niste vitamine date de medicul veterinar. Acum exista si lapte praf pentru catei ![]() Trbuie sa-i inveti progresiv sa manace. Mai intai le inmoi in lapte bobite cat mai mici (cele pentru catelusi foarte mici). Sa nu-i dai cat timp inca mai mananca de la mama lor. Nu patesc nimic fizic, dar mi se pare inuman. Ai grija la "jigodie". Fiind catei tinuti in curte sunt sansele mai mari sa contacteze boala. Din acest motiv trebuie sa ii vaccinezi cat mai repede posibil. Si sa va jucati din cand in cand cu ei, sa nu le fie frica de oameni. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Marius |
![]()
|
De stat in curte nu stau (inca), fiindca le-am amenajat un loc unde sa aiba si ceva caldura.
Pana acum au supt de la mama lor, dar le-au dat dintisorii si nu-i mai suporta si nu prea mai sta cu ei. Galbenusul de ou sa fie crud ? Mi-a mai spus cineva de o "reteta" cu lapte amestecat cu smantana sau branza dulce, in care sa adaug f.putina sare si f.putin otet, ca asa ar fi gustul laptelui "de mama" ![]() Eu ma gandeam ca pe la 6 saptamani sa-i dau, deci ar trebui sa ma interesez exact cand trebuie facute vaccinurile. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
m-power |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 9 December 04 From: Iasiington ![]() |
Hai noroc si sa-ti traiasca!
Lapte cu galbenus de ou crud si cu miere de albine (putina). Poti sa incepi sa le dai croconele inmuiate in lapte (dar sa fie pt juniori). Mai incearca sa le dai pe saptamana viitoare mancare la conserva tot pt juniori. Nu-ti fa griji, usor,usor vor incepe sa manance fara probleme. Nu neglija cateaua. 8 pui este foarte mult pentru ea. Da-i mancare cala balamuc, eventual du-te la doctor sa-i faca niste calciu. Daca nu, pune-i tu in mancare calciu lactic (cumperi de la farmacie umana) pisat (vreo 4 pe zi). Daca cateaua a fost vaccinata la zi, puii sunt inca sub protectie. La 4 saptamani juma-5 le dai antiparazitar intern: Pratel sau Cestal (mai bun) un sfert de caciula, pe care il repeti saptamana urmatoare. Primul vaccin la 6 saptamani pentru parvoviroza ~100 -120 k/ bucata, si le faci si carnete de sanatate. Urmatorul, la o saptamana: DHP ~150k. Dupa aia ii dai. Nu uita cateaua.....ffff important. Mult noroc! |
--------------------
Dacia Logan
Ambiance
- IS xx DAM Daca nu aici...cand??
Daca nu acum....unde ???!? |
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
Daca tot veni vorba de ciini ce spune-ti de noul stapin al casei unde locuiesc ....cred ca o sa mai locuiesc si in viitor daca ma lasa.
Ps A stat in curte si cind i-am facut deparazitarea a scos niste limbrici de mi s-a facut mie rau. Cine vrea sa vada am si poze ![]() Attached thumbnail(s) master.jpg ( Size: 27.08k ) Number of downloads: 172 |
--------------------
DACIA
1310L
1995 ...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
LIBRIIIIICI !!!!!
GET LOST MAN ! Auzi Madalina pai tu ai catel vegetarian. Ce treaba are cu carne, ;lapte , oua ? ![]() This post has been edited by costi: 10 Jan 2005, 17:54 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Costi, la 9 ani avem in posesie 24 de caini (10 adulti si 14 pui). Pana inainte de Craciun am avut 7 caini fara vegetarian. De la craciun i-au dus ai mei la serviciu deoarece sunt paznici muuult mai buni decat oamenii. Asa ca acum am vegetarianul la mine in apartament, 2 catei la casa parintilor mei si inca vreo 20 la serviciul alor mei. Cand vine veterianarul sa vaccineze cainii, nu isi mai programeaza altceva in acea zi, ca are serios de munca la cainii mei.
Din pacate, foarte multi dintre cateii mei au fost omorati de masini sau de vecini fara suflet. Nu tin cainii legati si au invatat sa sara gardul. Il aveam la 1m inaltime, l-am schimbal inaltndu-l la 1.5 m si tot sar. Ies pe sosea si alearga masinile. Iar cei mici nu stiu sa se fereasca si sunt calcati de masini. Dar se si razbuna catelusele pe masini: asta vara orice masina ce nu ne apartinea intra in curte, pleca cu pana. Iar pe cine cu un Jeep chiar l-au urat. I-au facut pana la 2 roti. Dar orice caine sau pisica intra din greseala pe teritoriul lor, este omorat. Cand aduc un puiut acasa, trebuie sa le explic cainilor ca este puiul nostru. Il auc in brate, il dau sa-l miroasa si daca l-am tinut eu suficient in brate si simt mirosul meuil ocrotesc, daca nu il maraie si-l musca. This post has been edited by madalina: 10 Jan 2005, 22:53 |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Marius |
![]()
|
QUOTE(m-power @ 10 Jan 2005, 17:07) Nu neglija cateaua. 8 pui este foarte mult pentru ea. Merci pentru sfaturi. Aseara m-am oprit la farmacie si am cumparat calciu lactic si i-am dat aseara si azi dimineata. De neglijat n-am nici o sansa ca din doua in doua ore vrea ceva; cand mancare, cand apa, cand afara, cand la pui... A inceput sa-si recapete "silueta" de dinnainte de nastere ca baga in ea ca nesatula. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Marius |
![]()
|
Si au implinit 4 saptamani. Deja nu ma mai inteleg cu ei. Cand le dam sa manance fac un taraboi...
![]() Am si o intrebare: cu cat as putea sa-i vand ? Eu ma gandeam la 1,5 mil - 2 mil lei. Nu vreau sa ma imbogatesc. Si va atasez si doua poze, din pacate facute cu mobilul... Attached thumbnail(s) catelus_2.jpg ( Size: 81.73k ) Number of downloads: 159 catelus_1.jpg ( Size: 71.5k ) Number of downloads: 150 |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
ar_logan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 7 December 04 From: ARAD ![]() |
Ce frumosi sunt. Si eu am boxer, si abia astept sa merg la bunici sa-l vad la sfarsit de saptamana.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4Preference
- B 00 XJM 100% - 90%posesori permis
- 10% soferi |
|
Marius |
![]()
|
In poze nu sunt nici pe departe atat de dragalasi ca in realitate. Imi pare rau ca n-am o camera foto sa pot face cateva fotografii la o rezolutie mai buna. Am in schimb o poza de acum 2 ani cu ultimul ce-mi ramasese din cei 5 pui pe care i-a fatat atunci. In poza are 7-8 saptamani. In cealalta este cateaua.
Attached thumbnail(s) catelus_4.jpg ( Size: 60.26k ) Number of downloads: 149 catelus_8.jpg ( Size: 76.14k ) Number of downloads: 143 |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:03 |