Distributia, se schimba la 4 ani, indiferent de km?
![]() ![]() ![]() |
Distributia, se schimba la 4 ani, indiferent de km?
ador13 |
![]()
|
||
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
|
||
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca s-a mai discutat asta pe forum de mai multe ori. Parerile erau impartite.
Parerea mea personala e asa: faci o verificare vizuala daca nu cumva s-a scurs putin ulei pe la simeringul de distributie - se vede jos, spre fulie, la curelele de accesorii. Daca totul e super OK si masina merge bine, poti sa lasi cureaua de distributie asa pana la anul. Oricum mergi putin cu masina asa ca e OK, mai ales daca faci mai mult drumuri lungi. Daca insa vezi ceva suspect acolo sau daca cei 37.000 km sunt facuti numai in oras atunci ar fi bine sa faci acest schimb la aprox. 4 ani. Imbatranirea isi spune cuvantul. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Merci de sfaturi.
Nu sunt primul proprietar al masinii, deci nu stiu ce s-a intamplat inainte... s-ar putea sa se fi mers cu ea predominant prin oras. Asa ca o sa o schimb ca sa fiu sigur. P.S. Chiar am dat search pe toata aria de probleme slz, dar nu am gasit nimic despre subiectul asta...sorry In conditiile astea cred ca se poate inchide topicul. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Am inteles ca la Renault scrie ca se schimba la 60000 km sau 4 ani.La Dacia scrie ca la 60000.Acum cine stie cum este mai bine.Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Masina a fost fabricata in noiembrie-decembrie 2003,eu am cumparat-o de la Pitesti pe 1 octombrie 2004 printr-o cunostinta,pentru ca la Constanta nu mai aduceau(se aduceau doar cu spaga) deoarece aparuse Loganul.Masina avea 1 km pe bord,acum are 26000.Nici eu nu stiu exact ce sa fac.Sa-i schimb distributia anul acesta cand implineste 4 ani de la fabricatie sau sa o schimb anul viitor cand implineste 4 ani de la cumparare.Eu as inclina sa o schimb anul acesta,ca sa dorm linistit,mai ales ca am vazut doua Supernove cu curelele de distributie rupte si care aveau in jur de 50-53000 km si peste 4 ani vechime.
Oricum,costurile cu schimbarea distibutiei sunt mult mai mici decat cele care trebui facute in cazul ruperii curelei. Off:Masina pe care lucrez si care este a unui prieten,are trecut schimbul distributiei la 180000 in cazul in care se foloseste in mod obisnuit,ca sa zic asa si la 120000 cand se foloseste pentru scoli de soferi etc.Eu am urcat pe ea cand avea 14000 si acum are 93000 si nu are nici o problema. This post has been edited by cristio_79: 11 Apr 2007, 21:46 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 11 Apr 2007, 22:39) Scrie si la dacii, dar incepand cu Loganul.Eu banuiesc ca a fost o scapare la DSN si la SLZ mentionarea si a intervalului temporar (probabil din cauza distributiei de la berlina care era pe lant si nu mentiona asa ceva) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Multumim de informatie.Chiar nu stiam ca la Logan scrie ca se schimba la 60000 sau 4 ani.Si am destui prieteni cu Logan,dar nu i-am intrebat.Dar in cazul meu,este aproape un an intre data fabricatiei si data cumpararii si de aceea stau in dubiu cand sa schimb curelele
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din carnetul de intretinere al Loganului (intre timp intervalul de filtru de aer s-a modificat la 15.000 km):
Attached thumbnail(s) revizii_Page_16.gif ( Size: 204.77k ) Number of downloads: 281 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta inseamna ca vom vedea din ce in ce mai multe "frigidere" lenese prin trafic ... pt ca dupa max 8.000 km filtrele sunt deja duse in traficul din Bucuresti !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
ador13 |
![]()
|
Mi-e clar acum.
Inseamna ca o sa schimb si distributia si celelalte curele, chiar daca am doar 37000 km. Multumesc inca o data pentru ajutor. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
klaus-acelasi constructor recomanda schimbarea obligatorie a antigelului la fiecare doi ani. din ceea ce ai postat rezulta ca "lichidul de racire" se schimba la 4 ani( sau 90k km). pai nu mai inteleg nimic.
personal; mi-a cumparat densimetru si masor in fiecare iarna temperatura de inghet. daca o gasesc corespunzatoare (-35 grade) il las la locul lui, daca nu il aduc la parametrii optimi. si pana acum nu am avut probleme la nici o masina pe care am avut-o( si am tot avut in cei 20 ani de cand conduc). scuze ca postez succsiv-la DSN nevestei (6 ani vechime) nu am schimbat niciodata antigelul, nu am schimbat bujiile-si are 56 k km- si merge mai bine ca solnita mea. are si consum mai mic. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
gyk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 14 March 07 ![]() |
si eu am luat masina la mana a 2 a cu 50.000 km si am schimbat cureaua de distributie si rola intinzatoare uleiul in cutie uleiul la motor .distributia ma costat 190 ron si manopera 150 ron uleiul in cutie 90 ron cu tot cu manopera .e bine schimbate pentru ca nu sti cum a folosit cel dinainte masina si cum a tras de ea
|
--------------------
solentza
confort
2004 si confort
- ph-xxx-99
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Gyk ai dreptate. Si eu am schimbat cele necesare mai putin transmisia si uleiul la cutie. Bujiile nu le-am schimbat insa masina trage foarte bine, sa le schimb oare? Ar mai fi lichidul de racire care nu stiu ce e cu el. Dar oricum vine sezonul cald, a cam venit deja, si nu am nevoie de antigel, poate ca o sa-l schimb la toamna.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Daca te-ai uita in manualele altor modele de Renault,ai vedea ca mai toate schimba distributia la 60000 sau 4 ani,chiar si cele gen Laguna,nu este vorba doar de Solenza si Logan.
This post has been edited by i96nds: 15 Apr 2007, 17:21 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eh, mai poți spune și altfel: în Franța distribuția se schimbă la 120mii km sau 4 ani, așa e trecut în cartea de service...La noi cam toate se fac la jumătate din distanță...De la praf...sau altceva...
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Pai eu nu stiu in Franta la cat se schimba,dar in manualele altor modele de Renault pe care am mai avut ocazia sa mai arunc un ochi,scria ca se schimba la 60000 sau 4 ani.Cum am scris si mai sus,la masina pe care lucrez si care este tot frantuzeasca,distributia se schimba la 180000 sau 120000 daca se utilizeaza pt scoli de soferi etc.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
din toti cunoscutii care a solenza sau DSN nu am auzit pe nci unul sa fi schimbat distributia la ani indiferent de nr. de km rulati. si nu au patit nimic.
la DSN nevestei mele-masina cu 6 ani vechime- nu am schimbat inca distributia, deoarece are doar 53.000 km , si nici asta nu are nimic. intelegeti voi ce vreti. eu personal nu schimb curelele sub 60.000 km nici daca mi le da cineva gratis. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
se schimba oricand e necesar sau atunci cand indica fabricantul ca probabil stie si de ce indica acel interval.
Eu am schimbat=o la 40.000 km (desi pata de ulei era de la 25.000) si va trebui sa o schimb iar la 60.000 complet de asta data. Adica si rola intinzatoare de la accesorii care singura e vreo 240 lei. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu uitati sa schimbati si simeringul acela. De obicei din cauza lui incepe sa se prelinga uleiul.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Cum zicea cineva mai sus, nu e scumpa schimbarea distributiei in comparatie cu reparatia motorului in cazul in care se rupe cureaua. Daca se rupe in timp ce tu mergi cu 160km/h si motorul se invarte cu 4500rpm, sa vezi distractie.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
apropo de schimbat distributie. uite niste preturi la Ato marcus grup pt o scala :
Manopera inlocuit pompa apa:140 RON(inclusiv TVA) Curea distributie 115.80 RON Rola intinzatoare 170.50 RON Pompa apa 207.56 RON Curea accesorii 29.92 RON.Preturile pieselor nu contin TVA. Observatie:manopera inlocuit pompa apa include inlocuirea distributiei Eu am cerut la schimbarea distributie, kit accesorii si schimbarea pompei de apa sa nu apara probleme mai tarziu. Pompa de apa asa scumpa e ?? De garantie : 18 luni la piese si 3 luni la manopera Nu vreau sa le adun pe toate... O sa o schimb la mine in atelierul din cartier si gata....asta e, ce parere aveti ? bafta This post has been edited by iulian222x: 18 Apr 2007, 09:20 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
liviunas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 29 January 07 ![]() |
pai ma baieti eu am 130.000 km si nu am schimbat distributia si azi am inceput sa pierd apa pe la pompa de apa ce ziceti sa schimb si distributia. PS. masina face taxi
|
--------------------
Dacia
Solnita
2004
- BC 04 RKE
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
eu zic ca esti norocos , dar cand o sa schimbi cureaua o sa vezi de ce este bine sa o schimbi la 60.000 km
|
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
N-o schimba...las-o asa ca merge!
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
Nu, nu, nu o schimba! Te mai tine inca 450.000 km pe putin, dormi linistit.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:34 |