Far aburit
![]() ![]() ![]() |
Far aburit
gogo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 2 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza
Scala
- B-32-JCJ "Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
pentru etansare va trebui putin silocon.
Pentru dezaburire .va trebui sa scoata cauciucul care "obtureaza" gaurica de evacuare a gazelor si sa mearga asa cateva ore (cu farurile aprinse) ... |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
gogo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 2 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc. Am rezolvat.
Am demontat farul, am detasat semnalizarea prinsa de el. am scos clemele de pe far si am pus silicon. Am bagat o carpa pe un bat prin dreptul becului (evident dupa ce l-am scos), a sters geamul si.... a mers. Am asteptat 3 zile sa vad daca se mai abureste, dar nu s-a mai intamplat. Cu ocazia asta tin sa va spun ca cei de la Cobalcescu si-au facut treaba de mantuiala. ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
- B-32-JCJ "Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Daca ai un prieten cu calitati de mecanic te poate ajuta mai mult ca unu angajat in service.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
aless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 27 May 03 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE Pentru dezaburire .va trebui sa scoata cauciucul care \"obtureaza\" gaurica de evacuare a gazelor si sa mearga asa cateva ore (cu farurile aprinse) ... Acea gaurica de obturare exista si la DSN? Daca da pe unde este? Si la mine se abureste un far, mai ales dupa ce ploua mai mult. |
--------------------
KIA
CEE'D
2008
- PH-09-ADN Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Hai ca poate bat recordul la resuscitat topicuri...
![]() OnTopic: nenea Liviu, lumineaza-ma si pe mine, este vorba de cauciucul ce protejeaza si spatele becului sau e vorba de alt cauciuc ce protejeaza alta gaurica? ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Ala e, nu e vb.de alta gaurica...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Aha. Merci. Ma speriasem, credeam ca trebuie sa descopar alta gaurica sa scap de condensul ala din far. Ori sa ma apuc sa-l desfac sa-i bag silicon, nici nu incape vorba pe frigu asta.
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
Cauza aparitiei condensului in far - NEETANSEITATEA LUI.
In principiu, este vorba despre acel cauciuc buclucas situat la partea dinapoi a farului. Sa fie fest fixat acolo, atentie si la acea fisa de plastic cu firele de alimentare a farului. Ma indoiesc ca se poate reetansa acel far cu silicon. Cel care spunea ca dupa reetansare cu silicon nu a mai facut condens, de fapt, a montat f. bine acel cauciuc. Stiu un electrician auto care pentru el a incercat acest lucru. Rezultatul - munca in zadar. Daca aveti Casco, un poc mic si nu se mai abureste farul. Sigur ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
Marius |
![]()
|
"Sa fie fest fixat acolo" zici. Dar eu n-am umblat la acel cauciuc pana acum, deci ori nu a fost pus ermetic si s-a format condensul, situatie in care ar fi trebuit sa si dispara, ori a fost ermetic si atunci de ce a aparut? Oricum, aseara l-am dat jos si vad ca dupa un drum de 30 de min cu farurile aprinse se pare ca o sa se evapore condensul. Am vaga impresie ca o sa trebuiasca sa si "confectionez" ceva cu care sa sterg farul pe interior ca o sa ramana cam jegos.
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(Marius @ 24 Jan 2006, 14:37) "Sa fie fest fixat acolo" zici. Dar eu n-am umblat la acel cauciuc pana acum, deci ori nu a fost pus ermetic si s-a format condensul, situatie in care ar fi trebuit sa si dispara, ori a fost ermetic si atunci de ce a aparut? Oricum, aseara l-am dat jos si vad ca dupa un drum de 30 de min cu farurile aprinse se pare ca o sa se evapore condensul. Am vaga impresie ca o sa trebuiasca sa si "confectionez" ceva cu care sa sterg farul pe interior ca o sa ramana cam jegos. Hai sa te lamuresc.La mine au aparut primele probleme odata cu venirea szonului rece. Masina am luat-o in iulie si problemele au inceput in octombrie. Cand ii scoteam dracovenia aia din cauciuc condensul disparea, totul era Ok, dar cum o montam la loc condensul reaparea. M-am dus la service, garantia deh, le-am explicat, au suflat cu aer farul, condensul a disparut pe moment. In cele din urma, s-au hotarat sa il schimbe, prin decembrie, ca nu aveau, bal, bla, adica trebuia sa sar la cap. Dupa ce l-au schimbat nu au mai fost probleme. Dupa ceva vreme, cam un an, condensul reaparu. Masina iesise din garantie, exact la acelasi far. Deja incepuse sa imi creasca tensiunea, cand mi-am amintit ca cu ceva vreme in urma un cunoscut, curios de fel, se uitase el pe la motor printre care inspectase si becurile din far. Am refixat din nou cauciucul buclucas si am infipt bine fisa de alimenmtare a farului, si de atunci totul e OK. Cam asta este. |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am probleme cu aburirea in dreptul semnalizarii . Am observat ca am si putina mizerie sub forma de praf parca intre cele doua geamuri ( daca or fi doua ... ) Si va dati seama ca in momentul in care se abureste si cu praful din interior ajunge la o imagine urata . Am observat ca semnalizarea se desface din doua suruburi . Sunt mai multe ? Eu as desface ambele semnalizatoare , le-as spala bine si le usuc apoi dupa instalare le-as da cu silicon . Dar parerea mea este ca mai repede se aburesc daca este incinta izolata decat daca ar avea un orificiu de aerisire . Parerea mea ...
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 26 Jan 2006, 15:34) Eu am probleme cu aburirea in dreptul semnalizarii . Am observat ca am si putina mizerie sub forma de praf parca intre cele doua geamuri ( daca or fi doua ... ) Si va dati seama ca in momentul in care se abureste si cu praful din interior ajunge la o imagine urata . Am observat ca semnalizarea se desface din doua suruburi . Sunt mai multe ? Eu as desface ambele semnalizatoare , le-as spala bine si le usuc apoi dupa instalare le-as da cu silicon . Dar parerea mea este ca mai repede se aburesc daca este incinta izolata decat daca ar avea un orificiu de aerisire . Parerea mea ... Am incercat. Nu tine . Solutia e altul nou. Nu stiu daca se vinde semnalizare separat??? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
Amrezolvat in garantie: suflat cu aer comprimat, etansat cu silicon si nu se mai aburesc (la mine intra apa de la ploaie!). Am vrut sa le schimb dar au zis ca mai repede sau mai tarziu va reapare pb. si la cele noi. Singura pb. e ca arata cam urat cand deschid capota pt. ca cei de la service nu prea aveau simtul esteticului. Acum se aburesc semnalizatoarele dar o rezolv cand se mai incalzaste afara.
|
-------------------- |
|
danygaro |
![]()
|
Au scapat de tine cu asa zisa etansare,pana iesi din garante. Asta este, traim in Romania. Da, se gasesc semnlizatoare separate de cumparat, costa in jur de 200.000 lei.. Este ceva de munca sa demontezi un semnlizator, trebuie dat si farul jos, iar daca nu ai scule chiar si bara fata (e necesara o surubelnita lunga lunga). Am vazut si participat la o astfel de operatiune. Nu e chiar floare la ureche.
Semnalizatorul se va murdari din nou in acea portiune, vorba unora din Service-urile Dacia (group Renault): "toate face la fel" !!! In acest caz este valabila ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare : voi ati observat ca pe interior , la far , in partea de sus exista un fel de spatiu pentru becuri micute de pozitie , dar care sunt astupate cu cate un dop . Ce credeti ca rol au ?Aerisire ?
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:26 |