Fervex vs. Coldrex vs. Nurofen, cum iti trece raceala mai repede?
![]() ![]() ![]() |
Fervex vs. Coldrex vs. Nurofen, cum iti trece raceala mai repede?
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
man, ce doctor ai?
![]() claritine e pentru rinite alergice, nu pentru stranuturi de la raceala, sau dureri de gat, curs nasul. pentru gat ia strepsils sau penicilina V (daca nu esti alergic la peniciline) si niste miere, iar in nas poti sa-ti pui bixtonim. numai sa nu pui de multe ori pe zi si nici mult timp (maxim 4 zile), ca dupa aia are efect taman invers. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nurofenul e cel mai tare (concentratie mare, a nu se intelege cel mai tare din parcare...). Am inteles ca e mai "tare" decat coldrex max grip (care are o doza mai mare de paracetamol)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai , iar CLARITINE face urmatoarele :
Indicatii: In rezolvarea simptomelor asociate rinitei alergice, cum ar fi stranutul, rinoreea, pruritul nazal, precum si pruritul si usturimea oculara. Pe mine ma intereseaza sa nu-mi mai curga nasul ..ergo sa nu mai stranut ![]() Pt febra am luat algocalmin si pentru gat as lua in continuare Ospen 1500 ..... dar deja am luat prea multe pe ziua de azi! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nurofenul e cel mai tare (concentratie mare, a nu se intelege cel mai tare din parcare...). Am inteles ca e mai "tare" decat coldrex max grip (care are o doza mai mare de paracetamol)
Claritin-ul este anti alergic. Iar pentru nas recomand sa incerci si olinth. Cica ar fi unul din putinele care nu da dependenta |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AND |
![]()
|
Dependenta deja am
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
In loc de paracetamol romanesc, recomand Panadol efervescent. Este tot paracetamol dar se absoarbe mai repede, si scade febra mai repede.
In rest, cel mai eficient este vaccinul. Chiar functioneaza. Eu inainte faceam gripe ingrozitoare - mai multe in fiecare iarna, si ma vindecam greu. Acum 2 ani m-am vaccinat si de atunci am facut foarte rar gripa, si numai forme foarte usoare (m-am vindecat in 1-2 zile). ATENTIE: - Vaccinul trebuie pastrat (si la farmacie si dupa ce il cumperi si pina ti-l faci) la frigider, sa nu se altereze. - Daca ai avut gripa in ultimile 2 saptamini, NU ai voie sa-ti faci vaccin antigripal. - Nu va luati dupa cei care spun ca vaccinul romanesc este cel mai bun pentru ca e facut cu tulpini de virusuri de la noi. Farmacista de la Institutul Cantacuzino, unde se prepara vaccinul romanesc, mi-a spus ca si pentru cel romanesc tulpinile sint colectate din Franta. Asa ca.. puteti sa va luati unul frantuzesc, eu asa am facut. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AND @ 10 Aug 2005, 21:46) Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai vezi ca se vorbeste de o noua epidemie de gripa aviara prin asia cu avans rapid spre europa... *knock on wood* |
-------------------- |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
tot pentru ceva asemanator asta iarna... am dat-o pe ospen - n-a trecut, apoi amoxiclav, apoi zinat apoi axycef .. cu antibiotice n-a trecut.. (infectie interna purulenta la nivelul ficatului) ... asadar.. ultima solutie inainte de operatie... penicilina G potasica injectabila intramuscular la 6 ore .. timp de 20 de zile... aveam fundu sita... cica nu mai putin de 80 de injectii... si era sa uit adaosu de la 12 ore de gentamicina ... era demential.. am zis ca gata... nu mai fac o injectie-n viata mea ca am facut destule... da macar n-am mai avut probleme de atunci...
asadar nu te tenteaza penicilina... e ... buuuuna trust me .... ![]() |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
QUOTE Eu inainte faceam gripe ingrozitoare - mai multe in fiecare iarna, si ma vindecam greu. Acum 2 ani m-am vaccinat si de atunci am facut foarte rar gripa, si numai forme foarte usoare (m-am vindecat in 1-2 zile). Confunzi gripa cu viroza. La gripa ai cca 40 gr. C si nu te scoli sigur din par o saptamina. |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
QUOTE multumesc pt raspunsuri ! Ma intreb daca trece mai repede raceala posesorului de Logan , decat unei pers cu alta masina (glumesc) Laser frate! Da mai bine ma chemi si te dau o tura cu oltcitul meu, asa cum stiu io si sigur iti trece ![]() Acuma serios vorbind, Claritine e antialergic... merge doar daca raceala are la baza un agent la care seti alergic. De ex frate-miu e alergic la polen, primavara e nenorocire, aporoape 2 luni ii curge nasu, zici ca e racit. Cand ia claritin ii trece pt cateva ore. La mine la gripa cel mai bun remediu e asta: Seara: tuica fiarta cu piper sau o cana de vin rosu fiert, combinate cu o baie fierbinte la picioare (cat mai pierbinte, cat pot io sa suport de fierbinte, vre-o 10 -15 minute la talpile picioarelor. glezne). Ziua, nu iau chestii de-alea (fervex sau alte prostii) decat in cazuri cu adevarat extreme, cand nu mai pot sta pe picioare de racit (asta se intampla extrem de rar!). In rest iau 2 cutii cu vitamina C - FIOLE si beau 2 fiole pe ora. Unii nu suporta gustul, da io n-am probleme cu el. Pe bune, are efect - mai ales daca aplic metoda asta imediat ce am primele simptome de gripa! Vitamina C este absorbita de organism in cantitatile necesare, excesele sunt eliminate oricum, deci daca iau supradoza nu se intampla nimic grav... Mai aplic si metoda aia cu "aspirina saracului" - da aia nu da mereu rezultate... |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Aug 2005, 22:46) Iar pentru nas recomand sa incerci si olinth. Cica ar fi unul din putinele care nu da dependenta Eu cunosc 2 persoane care sunt dependente de olynth (daca e ala de la pfizer, si nu il incurc eu cu altceva). Bioparoxul e bun pentru nas si gat (spray), da e scump rau... |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ai grija ca atunci cand esti racit te dezhidratezi foarte mult si ai nevoie de cat mai multe lichide.
Nu te lua dupa baieti si baga in tine cate 2 - 3 kile de tuica ca dai in altele. Apa minerala de la robinet, bogata in fier oxidat. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AND @ 10 Aug 2005, 20:46) Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai , iar CLARITINE face urmatoarele : Indicatii: In rezolvarea simptomelor asociate rinitei alergice, cum ar fi stranutul, rinoreea, pruritul nazal, precum si pruritul si usturimea oculara. Pe mine ma intereseaza sa nu-mi mai curga nasul ..ergo sa nu mai stranut ![]() Pt febra am luat algocalmin si pentru gat as lua in continuare Ospen 1500 ..... dar deja am luat prea multe pe ziua de azi! Claritin e antihistaminic selectiv, nurofenul antiinflamator nesteroidian....trebuie combinate in anumite cazuri ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
AND |
![]()
|
momentan le amestec intre ele :
1 claritine / zi 6 tylenol or advil / zi 1 ospen 1500 / 6 ore sirop patlagina I'm doped up man ! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Toata lumea cand are o raceala banala hop! Ia antibiotice. Cea mai mare prostie. Creste rezistenta virusilor la asa ceva, si cand ai o boala in care trebuie administrat neaparat antibiotic, ai surpriza ca nu iti trece sau iti trece, dar foarte greu.
Remediul doctorilor il aplic si eu (cu ajutorul mamei sau al verisoarei mele, ca ele sunt medicii familiei) si consta in doua fiole de vitamina C si o fiola de algocalmin administrate intravenos. Tot "cocktailul" asta are cca. 15 ml. Mai iau paracetamol de trei ori pe zi si cumpar o cutie de vitamina C, din care sug cate 6-8 tablete pe zi. Gripa: vaccin antigripal, si scap cu ceva minor, vreo 2-3 zile de stat in pat. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
QUOTE Gripa: vaccin antigripal, si scap cu ceva minor, vreo 2-3 zile de stat in pat. E o chestie cu vaccinurile aste... ca daca ai deja vrusul in tine, si iei vaccin - ![]() De-aia nu iau vaccin. Prefer Vitamina C fiole, da nu intravenos, nu ma simt chiar in largul meu sa vad cevain venele mele.... ![]() Problema la mine acum e ca nu pot sa stranut ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 June 05 ![]() |
Claritine este pentru rinite alergice, febra fanului. Eu il iau mereu la sfarsit de iunie, altfel mucii ajung mai departe si de fasole.
![]() Pentru raceli nu prea iau medicamente. Pentru dureri de cap am luat anul asta de vreo 3-4 ori fasconal, e bun. La raceli iau aspirina/paracetamol, insa numai cand nu se mai termina odata. In general e bine sa tratezi cu ceaiuri firbinti si sa dormi imbracat mai bine noaptea. Ca sa trupa tusea ceva cald pe piept/gat e excelent, un fular, chiar daca e vara. De obicei cresterea temperaturii omoara virusii mai bine ac antibioticele. Cel mai important: sa nu devii dependent de medicamente. |
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:18 |