DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Fervex vs. Coldrex vs. Nurofen, cum iti trece raceala mai repede?

AND
post 10 Aug 2005, 19:41
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Doc sais : Claritine pentru nas si gat , algocalmin fiola pt febra. Optionale : Sirop patlagina si coldrex

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bertro
post 10 Aug 2005, 20:35
Post #32

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

man, ce doctor ai? huh.gif
claritine e pentru rinite alergice, nu pentru stranuturi de la raceala, sau dureri de gat, curs nasul.

pentru gat ia strepsils sau penicilina V (daca nu esti alergic la peniciline) si niste miere, iar in nas poti sa-ti pui bixtonim. numai sa nu pui de multe ori pe zi si nici mult timp (maxim 4 zile), ca dupa aia are efect taman invers.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
klaus
post 10 Aug 2005, 20:44
Post #33

步步

Group: Moderatori

Nurofenul e cel mai tare (concentratie mare, a nu se intelege cel mai tare din parcare...). Am inteles ca e mai "tare" decat coldrex max grip (care are o doza mai mare de paracetamol)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AND
post 10 Aug 2005, 20:46
Post #34

Membru autentic

Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai , iar CLARITINE face urmatoarele :
Indicatii: In rezolvarea simptomelor asociate rinitei alergice, cum ar fi stranutul, rinoreea, pruritul nazal, precum si pruritul si usturimea oculara.

Pe mine ma intereseaza sa nu-mi mai curga nasul ..ergo sa nu mai stranut ph34r.gif

Pt febra am luat algocalmin si pentru gat as lua in continuare Ospen 1500 ..... dar deja am luat prea multe pe ziua de azi!

--------------------
+
klaus
post 10 Aug 2005, 20:46
Post #35

步步

Group: Moderatori

Nurofenul e cel mai tare (concentratie mare, a nu se intelege cel mai tare din parcare...). Am inteles ca e mai "tare" decat coldrex max grip (care are o doza mai mare de paracetamol)
Claritin-ul este anti alergic.
Iar pentru nas recomand sa incerci si olinth. Cica ar fi unul din putinele care nu da dependenta

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AND
post 10 Aug 2005, 20:49
Post #36

Membru autentic

Dependenta deja am ph34r.gif

--------------------
+
Vlad Georgescu
post 10 Aug 2005, 21:25
Post #37

/----\ <--- Logan

In loc de paracetamol romanesc, recomand Panadol efervescent. Este tot paracetamol dar se absoarbe mai repede, si scade febra mai repede.

In rest, cel mai eficient este vaccinul. Chiar functioneaza.

Eu inainte faceam gripe ingrozitoare - mai multe in fiecare iarna, si ma vindecam greu. Acum 2 ani m-am vaccinat si de atunci am facut foarte rar gripa, si numai forme foarte usoare (m-am vindecat in 1-2 zile).

ATENTIE:

- Vaccinul trebuie pastrat (si la farmacie si dupa ce il cumperi si pina ti-l faci) la frigider, sa nu se altereze.

- Daca ai avut gripa in ultimile 2 saptamini, NU ai voie sa-ti faci vaccin antigripal.

- Nu va luati dupa cei care spun ca vaccinul romanesc este cel mai bun pentru ca e facut cu tulpini de virusuri de la noi. Farmacista de la Institutul Cantacuzino, unde se prepara vaccinul romanesc, mi-a spus ca si pentru cel romanesc tulpinile sint colectate din Franta. Asa ca.. puteti sa va luati unul frantuzesc, eu asa am facut.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
kukuruz
post 10 Aug 2005, 21:51
Post #38

Membru

QUOTE(AND @ 10 Aug 2005, 21:46)
Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai

vezi ca se vorbeste de o noua epidemie de gripa aviara prin asia cu avans rapid spre europa... *knock on wood*

--------------------
+
Asi
post 11 Aug 2005, 00:01
Post #39

Camaro SS

tot pentru ceva asemanator asta iarna... am dat-o pe ospen - n-a trecut, apoi amoxiclav, apoi zinat apoi axycef .. cu antibiotice n-a trecut.. (infectie interna purulenta la nivelul ficatului) ... asadar.. ultima solutie inainte de operatie... penicilina G potasica injectabila intramuscular la 6 ore .. timp de 20 de zile... aveam fundu sita... cica nu mai putin de 80 de injectii... si era sa uit adaosu de la 12 ore de gentamicina ... era demential.. am zis ca gata... nu mai fac o injectie-n viata mea ca am facut destule... da macar n-am mai avut probleme de atunci...

asadar nu te tenteaza penicilina... e ... buuuuna trust me .... biggrin.gif

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
laur
post 11 Aug 2005, 09:31
Post #40

Membru autentic

From: Iasi

Eu inainte faceam gripe ingrozitoare - mai multe in fiecare iarna, si ma vindecam greu. Acum 2 ani m-am vaccinat si de atunci am facut foarte rar gripa, si numai forme foarte usoare (m-am vindecat in 1-2 zile).

Confunzi gripa cu viroza. La gripa ai cca 40 gr. C si nu te scoli sigur din par o saptamina.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
Sony
post 11 Aug 2005, 09:32
Post #41

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(laur @ 11 Aug 2005, 10:31)
La gripa ai cca 40 gr. C si nu te scoli sigur din par  o saptamina.
*

Dar de ce stai in par, nene? laugh.gif

This post has been edited by Sony: 11 Aug 2005, 09:32

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Ciombe
post 11 Aug 2005, 09:46
Post #42

Membru autentic

From: Arad

multumesc pt raspunsuri ! Ma intreb daca trece mai repede raceala posesorului de Logan , decat unei pers cu alta masina  (glumesc)

Laser frate!

Da mai bine ma chemi si te dau o tura cu oltcitul meu, asa cum stiu io si sigur iti trece biggrin.gif (glumesc)

Acuma serios vorbind, Claritine e antialergic... merge doar daca raceala are la baza un agent la care seti alergic. De ex frate-miu e alergic la polen, primavara e nenorocire, aporoape 2 luni ii curge nasu, zici ca e racit. Cand ia claritin ii trece pt cateva ore.

La mine la gripa cel mai bun remediu e asta: Seara: tuica fiarta cu piper sau o cana de vin rosu fiert, combinate cu o baie fierbinte la picioare (cat mai pierbinte, cat pot io sa suport de fierbinte, vre-o 10 -15 minute la talpile picioarelor. glezne).
Ziua, nu iau chestii de-alea (fervex sau alte prostii) decat in cazuri cu adevarat extreme, cand nu mai pot sta pe picioare de racit (asta se intampla extrem de rar!). In rest iau 2 cutii cu vitamina C - FIOLE si beau 2 fiole pe ora. Unii nu suporta gustul, da io n-am probleme cu el. Pe bune, are efect - mai ales daca aplic metoda asta imediat ce am primele simptome de gripa! Vitamina C este absorbita de organism in cantitatile necesare, excesele sunt eliminate oricum, deci daca iau supradoza nu se intampla nimic grav...

Mai aplic si metoda aia cu "aspirina saracului" - da aia nu da mereu rezultate...

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
neumann
post 11 Aug 2005, 10:07
Post #43

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(klaus @ 10 Aug 2005, 22:46)
Iar pentru nas recomand sa incerci si olinth. Cica ar fi unul din putinele care nu da dependenta

Eu cunosc 2 persoane care sunt dependente de olynth (daca e ala de la pfizer, si nu il incurc eu cu altceva). Bioparoxul e bun pentru nas si gat (spray), da e scump rau...

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
tribunul
post 11 Aug 2005, 10:11
Post #44

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Ai grija ca atunci cand esti racit te dezhidratezi foarte mult si ai nevoie de cat mai multe lichide.

Nu te lua dupa baieti si baga in tine cate 2 - 3 kile de tuica ca dai in altele. Apa minerala de la robinet, bogata in fier oxidat.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
anpop
post 11 Aug 2005, 16:42
Post #45

Sef de pisica!

QUOTE(AND @ 10 Aug 2005, 20:46)
Pai doctorul a zis ca e un fel de guturai , iar CLARITINE face urmatoarele :
Indicatii: In rezolvarea simptomelor asociate rinitei alergice, cum ar fi stranutul, rinoreea, pruritul nazal, precum si pruritul si usturimea oculara.

Pe mine ma intereseaza sa nu-mi mai curga nasul ..ergo sa nu mai stranut  ph34r.gif

Pt febra am luat algocalmin si pentru gat as lua in continuare Ospen 1500 ..... dar deja am luat prea multe pe ziua de azi!
*

Claritin e antihistaminic selectiv, nurofenul antiinflamator nesteroidian....trebuie combinate in anumite cazuri smile.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
AND
post 11 Aug 2005, 17:41
Post #46

Membru autentic

momentan le amestec intre ele :

1 claritine / zi
6 tylenol or advil / zi
1 ospen 1500 / 6 ore
sirop patlagina

I'm doped up man ! wacko.gif

--------------------
+
marksman
post 11 Aug 2005, 22:49
Post #47

Post mortem nihil est

From: sat

Toata lumea cand are o raceala banala hop! Ia antibiotice. Cea mai mare prostie. Creste rezistenta virusilor la asa ceva, si cand ai o boala in care trebuie administrat neaparat antibiotic, ai surpriza ca nu iti trece sau iti trece, dar foarte greu.
Remediul doctorilor il aplic si eu (cu ajutorul mamei sau al verisoarei mele, ca ele sunt medicii familiei) si consta in doua fiole de vitamina C si o fiola de algocalmin administrate intravenos. Tot "cocktailul" asta are cca. 15 ml. Mai iau paracetamol de trei ori pe zi si cumpar o cutie de vitamina C, din care sug cate 6-8 tablete pe zi.
Gripa: vaccin antigripal, si scap cu ceva minor, vreo 2-3 zile de stat in pat.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Ciombe
post 12 Aug 2005, 06:43
Post #48

Membru autentic

From: Arad

Gripa: vaccin antigripal, si scap cu ceva minor, vreo 2-3 zile de stat in pat.

E o chestie cu vaccinurile aste... ca daca ai deja vrusul in tine, si iei vaccin - tongue.gif faci gripa!!!
De-aia nu iau vaccin. Prefer Vitamina C fiole, da nu intravenos, nu ma simt chiar in largul meu sa vad cevain venele mele.... blink.gif

Problema la mine acum e ca nu pot sa stranut

256.gif - mai, voi nici nu va inchipuiti cum e sa NU poti sa stranuti, adica iti vine, simti ca trebuie sa stranuti si ... sa stiica daca stranuti te doare-n ...coaste! post-336-1110552439.gif . Adica io am 2 coaste rupte (sporturi extreme, deh...) si daca stau vre-o 2 -3 zile mai linistiti simt ca incep sa se sudeze la loc. Apai daca stranut, tot statul meu linistit s-a dus pe apa Sambetei, ca se umfla cutia toracica brusc, se creeaza presiune acolo si simt o durere infioratoare - semn ca iarasi s-a frant coasta mad.gif . Si nici nu pot macar sa ma bandajez cumva, ca e prea cald afara... am incercat sa port brau din ala pt motociclisti, da ma doare mai tare... ufff coastele masiii...

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
cabanos ticalos
post 12 Aug 2005, 07:21
Post #49

Membru incepator

Claritine este pentru rinite alergice, febra fanului. Eu il iau mereu la sfarsit de iunie, altfel mucii ajung mai departe si de fasole. biggrin.gif
Pentru raceli nu prea iau medicamente. Pentru dureri de cap am luat anul asta de vreo 3-4 ori fasconal, e bun. La raceli iau aspirina/paracetamol, insa numai cand nu se mai termina odata. In general e bine sa tratezi cu ceaiuri firbinti si sa dormi imbracat mai bine noaptea. Ca sa trupa tusea ceva cald pe piept/gat e excelent, un fular, chiar daca e vara. De obicei cresterea temperaturii omoara virusii mai bine ac antibioticele.
Cel mai important: sa nu devii dependent de medicamente.

--------------------
El Camino El Camino - El Camino
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 06:18
Forum Renault