Flansa amortizor
![]() ![]() ![]() |
Flansa amortizor
uscatu83 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
2001 Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
|
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Te referi la flansa aia de sus? Daca e rupt ala, da poate sa troncane.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Da, despre flansa aceea de sus este vorba.
This post has been edited by uscatu83: 26 Apr 2010, 19:26 Attached thumbnail(s) index.jpg1.jpg ( Size: 49.39k ) Number of downloads: 5197 |
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Schimba flansa aia si verifica si rulmentul, daca e uzat schimba-l si ala poate sa bata.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
70 ron una bucata flansa originala sau 15-20 de srl... evident recomand originala...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
am patit si eu dupa ce am schimbat articulatia fata sa nu stiu de unde troncane fata dreapta, la mine era bucsa palier anti-zgomot de la caseta directie uzata si batea (avea joc la mana) partea dreapta a axului (cremalierei) in caseta
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
uscatu83 |
![]()
|
Ma gandesc ca daca era uzat rulmentul ala se rotea mai greu volanul sau se auzeau trosnituri . Dar la mine am observat ca la viteza mai mare nu mai troncane. Doar la viteza mica si parca pocneste ceva, parca se rupe si nu am nici un joc la roata ca tocmai am schimbat bieleta cu capat si pivotul, iar bucsele sunt bune nu au pic de joc si amortizorul e schimbat de un an jumate si este tot bilstren. Rulmentul ce simptome are cand este uzat daca stie cineva?
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
|
|
serviccom |
![]()
|
Pe langa faptul ca trosneste cand virezi si merge greoi directia, rulmentul ala daca e uzat poate sa si bata. Probabil astepti si alte pareri.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
uscatu83 |
![]()
|
Multumesc pt sfat. Maine ma duc in vitan sa iau flansa, rulmentul si furtunul de la etrier ca este crapat si umed intr-un loc si s-ar putea sa raman fara frana daca il mai las asa.
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o problema si cred ca se datoreaza flansei de la amortizor pe partea dreapta.cateodata cand virez directia merge greu si trosneste ceva pe dreapta(parca se aude cum sare arcul).la itp mi-au spus ca flanse de la amortizor pe dreapta este cam dusa.stie cineva ce pret mai are o flansa de amortizor?si daca mai merg cu ea asa ceva timp, are ceva, cauzeaza ceva la directie?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Da , o sa iti sara prin oala cu totul ...
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
ce face??????????? oala la amortizor nu e mancata deloc asa ca nu vad cum ar iesi cu totul pe acolo.astept alte raspunsuri mai putin ironice.
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
cred ca rulmentii sunt de vina, cel de sub talerul pe care sta arcul si se roteste amortizorul, e intre 20-30 ron de origine iar o flansa aprox 70 ron tot de origine, dar astea tin mult nu se strica asa usor, rulmentii sunt cei care se duc mai repede ca si eu trebuie sa ii schimb
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
serviccom |
![]()
|
Da, e vorba despre rulmentii de la flanse care sunt uzati, din cauza aia face si arcul asa cand virezi, se roteste un pic sacadat.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
tr04www |
![]()
|
mersi baieti pentru raspunsuri.dar tot raman cu intrebarea daca mai merg cu ei asa cateva zile are ceva?acum chiar nu am timp sa ii schimb(nu e vorba de bani ca vad ca sunt ieftini).
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
serviccom |
![]()
|
Poti sa mai mergi linistit cateva zile, bafta.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
tr04www |
![]()
|
mersi servicom.atunci stau linistit.
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Rulmentii costa 20 lei bucata, originali. Atat am dat eu asta vara in vitan, si cam astea erau preturile peste tot.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
cum iti dai seama ca flansele trebuiesc schimbate?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
Maskatu |
![]()
|
In mod normal flansele se inlocuiesc impreuna cu amortizoarele/arcurile. Flansele sunt defapt cauciucurile ce amortizeaza amortizorul si arcul. Nu sunt consumabile, drept urmare se schimba daca este necesar, prin verificarea "vizuala" a acestora. Depinde unde s-a mers cu masina, cate gropi a luat, etc. La mine la 60.000 km flansele se prezentau foarte bine, la fel si rulmentii, drept urmare am schimbat doar amortizoarele, care erau duse.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Nu as crede ca sa mai fie buni niste rulmentii la 60.000, la mine dinainte de 60 mii erau praf, aveau putin joc suficient pentru ca sa troncane ingrozitor de tare la denivelari, in schimb amortizoarele de fabrica erau bune si la peste 60 mii cand le-am dus la un mester sa le intareasca mai mult decat unele stock, cu aprox 25-30 % pe comprimare si mai mult pe destindere, Monroe ar fi ale mele si ar mai fi tinut in continuare multi km.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
dar unde vin montati rulmentii astia?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
sub talerul pe care sta arcul
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Bihoreanul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 8 April 11 From: Stei ![]() |
La mine scartaie ceva in zona superioara a amortizorului. Atunci cand e umezeala, zgomotul dispare
![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Megane / SN
2007 / 2001
- .
|
|
Fantastik |
![]()
|
![]() get rich or die trying... Group: Members Posts: 786 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
saptamana trecuta am schimbat si eu rulmentii ... erau praf... ruginiti, camasile rupte... ( simptomele : volanul se bloca uneori si imi tragea dreapta sau stanga depinde cum ramanea blocat, directie greoaie, zgomot la gropi )
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 EUropa Decat pe jos mai bine cu Dacia....!!!
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Nu are cum sa vina zgomotul din partea superioara.Vine de la rulmentul de sub taler se propaga prin arc si de aceea ti se pare ca se aude de sus.Rulmentul e gripat.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
ai mei au 8 luni rulmentii si iar merge volanul in hopuri.. cand iau stanga sau dreapta aud o detensionare si merge usor dupa
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Daca rulmentul si flansa ar avea o protectie gen burduf de cauciuc(ca la bielete ,planetare )n-am mai intimpina aceste probleme cu griparea rulmentilor axiali.Am schiumbat si eu anul trecut rulmentii,si,zilele acestea cu ocazia schimbarii arcurilor, i-am verificat si erau plini de nisip.Arcul pe dreapta era calcat si pocnea cind viram, si mergea si in hopuri volanul
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
tr04www |
![]()
|
are cineva idee cum se demonteaza amortizorul de pe fata, pentru a schimba rulmentul de la amortizor?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Iti trebuie presa ca sa comprimi arcul. dupa ce il comprimi poti scoate telescopul desfacand piulita din partea de sus si cele doua suruburi de jos. rulmentul il schimbi usor dupa ce faci aceasta operatiune. il dai jos pe cel vechi si il pui pe cel nou. Bafta!
![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:29 |