Iluminare panou bord, Defect electric panou bord
![]() ![]() ![]() |
Iluminare panou bord, Defect electric panou bord
seniorx |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 11 February 16 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|||
spik1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 14 February 13 ![]() |
Salut,
Intamplator am citit de curand despre aceasta problema. Pe Logan club am cautat indicii despre desfacerea lampilor stop si la un moment dat se povestea despre problema oxidarii contactelor de la becuri spate ceea ce da si o palpaire a celor din bord! Cauta tutoriale despre schimbare becuri la triple Logan. Succes! |
--------------------
Dacia
Sandero
2012
- IF 08 GTA
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Problema legaturilor de masa la triplele spate duce la aprinderea martorilor de ceata din tabloul de bord. Colegul a expus foarte clar problema: palpairea ledurilor de iluminare bord, care nu au legatura cu martorii sus numiti. Poate fi o problema de masa a tabloului de bord ori circuitul de comanda a ledurilor de iluminare sa fie defect.
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Posibil sa fie "confuzat" circuitul de dimmer (reduce luminozitatea ledurilor la aprinderea luminior de pozitie). Pe conectorul negru de la tabloul de bord verifica prezenta/absenta tensiunii pe pinul 11, coroborat cu clipirea ledurilor de iluminare.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
seniorx |
![]()
|
Lumina nu se reduce...se stinge efectiv....daca circul noaptea nu vad absolut nimic in bord.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
FRATELLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 923 Joined: 7 November 06 From: PLOIESTI ![]() |
Recomand verificarea intregului traseu si a componentelor, cf. schemei prezentate aici : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2148678 (post 45).
|
--------------------
DACIA
LOGAN
old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
|
|
seniorx |
![]()
|
O sa arat schema unui electrician. Incerc sa pun un filmulet sa vedeti exact simptomele..
This post has been edited by seniorx: 17 Feb 2016, 13:43 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
seniorx |
![]()
|
ghinionul nu dispare...am fost la un electrician...care na...din asta isi castiga painea...si a zis ca a verificat circuitul...nu mai stiu ce sa cred...incerc sa pun si un filmulet dar ma gandesc ca totul a fost clar despre simptome...filmuletul e facut in timp ce stateam la semafor, deci practic masina statea pe loc...iar farurile le-am aprins intentionat sa se observe buna functionare a martorilor din bord
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pare o lipitura rece sau probleme cu o piesa din comanda ledurilor , cel mai bine te duci la cineva care stie electronica
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
kert |
![]()
|
![]() Group: Moderatori Group: Members Posts: 360 Joined: 12 September 12 From: Bucuresti ![]() |
Ar putea fi si contact imperfect la pinii A si B desi la acestia mai snt ceva chestii conectate care ar trebui sa se manifeste...
Asta o poti diagnostica legind un LED cu un rezistor in serie si apoi plusul il legi la pinul "A" si minusul undeva la masa. La fel faci si cu pinul B. In momentul in care se va mai manifesta problema te uiti la LED-ul respectiv si daca se stinge si el problema e undeva pe firul care vine in tabloul de bord Pun niste poze acum si ma culc... Pe schema am pus si culorile cu care am marcat traseele din pozele cu cablajul: sch.jpg ( Size: 105.71k ) Number of downloads: 93 1.jpg ( Size: 336.55k ) Number of downloads: 101 2.jpg ( Size: 377.3k ) Number of downloads: 103 3.jpg ( Size: 411.96k ) Number of downloads: 95 4.jpg ( Size: 317.75k ) Number of downloads: 94 |
--------------------
dacia
Logan/Sandero Stepway
2006 dci/2017 09Tce-EasyR
- . Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 08:33 |