Incarcare electrostatica, need help
![]() ![]() ![]() |
Incarcare electrostatica, need help
Lucian BLK |
![]()
|
||
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai eu nu am gasit nimic desi de cativa ani buni ma "curentez" la lifturi, in masina, de mufele usb ale calculatorului, de alte persoane...parca as fi in Nemuritorul...n-ai ce face, incearca sa porti cat mai putine haine sintetice pe tine..
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
tre sa existe o solutie, numai evitarea hainelor sintetice mi se pare prea putin, nu rezolva problema
eu am crezut ca ma voi obisnui cu acest "curentat" dar nu e chiar asa simplu |
--------------------
/
/
/
|
|
Alin Calu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 July 04 From: Brasov ![]() |
si eu patesc la fel...insa nu am gasit o rezolvare pana acum...mai caut...
|
--------------------
Audi
A 4
2005
- BV-59-CAD far' car-car, ca fac car-poc
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Eu mi-am facut o obisnuinta sa ating un calorifer/ teava, ceva sa ma descarc dupa ce dau un pulover jos de pe mine.
Am si o canapea pe care ma electrizez si m-am obisnuit sa pun piciorul jos, nu pe papuc, atunci cand ma ridic de pe acea canapea. Iar din masina cand cobor aplic reteta aia cu tinutul mainii pe o parte metalica a masinii in timp ce pun piciorul jos... ![]() PS te mai poti electriza nasol pe scaunele alea de plastic, tip terasa, mai ales daca ai hainele dintr-un material adecvat. PPS odata am stricat un mouse prin electrocutare ![]() ![]() This post has been edited by GoGu: 29 Mar 2007, 22:29 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
ma uimiti citi sunteti...credeam ca e un caz doua...cred ca faceti parte din categoria celor alesi
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.174 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
SOLUTIA bratara electrostatica adica o bratara pusa pe mina de bratara legata o sirma care este legata la pamint alta solutie nu ai sau imbraca -te cu bumbac nu cu lina pilyester etc si vorbrsc la modul serios
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Suntem unii cu dielectricul mai dezvoltat
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
bai nea bigy editeaza postul ca nu se prea intelege...
bratara aia seamana cu ciinii de la tara pusi pe sirma de la poarta pina in fundul curtii ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Adica sa umble cu o sarma legata de mana sau picior care sa vina in contact cu solul... si s-a rezolvat treaba
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.174 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da exact daca vreti sa nu va mai curentati
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Eu mereu ma curentez cu caruciorul din Cora. Daca tin mana pe plasticul ala de pe colturi cand imping carutul apoi ating din greseala metalul sunt mancat. Curenteaza destul de tare
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Multi curentati pe lumea asta!
![]() P.S. Si eu am probleme c-o canapea. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu te mai freca asa tare de ea. Stai mai ... static
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Legatura ESD.
![]() Attached thumbnail(s) DSC09208XXXXXXXXXXXX.jpg ( Size: 52.45k ) Number of downloads: 1881 |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
Avand in vedere ca sarcina electrostatica se distribuie pe suprafata, se poate "scapa" de ea atingand un obiect metalic cu o parte a corpului protejata de haine (de pilda cu maneca).
In foarte multe cazuri functioneaza ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lucian BLK @ 30 Mar 2007, 12:20) P.S. Si eu am probleme c-o canapea. Vezi ca e undeva topic special cu canapele...numai ca alea scartaie...iar pe canapea e normal sa te electrizezi, mai ales daca nu esti singur.. ![]() PS: imi aduc aminte de o perioada in care la bara din spate la berline era atasata o "curelusa" ce se taraia pe sol, cred ca era cu rol antistatic. Unii ziceau ca e antiradar ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Am gasit in Cora curelusa respectiva. Prin interiorul materialului are sarma.
|
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
catalin-g3 cat ai dat pe ea ? ( de curiozitate )
Eu nu am asemenea probleme.... asa cum a spus cineva mai sus voi sunteti "cei alesi" ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu intr-un timp pateam sa ma curentez cand ma spalam pe maini, ba intr-o seara cand am intrat in baie pe bezna si am dat drumul la apa si am bagat mana s-a vazut flama, mica e adevarat dar a fost.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Ar fi tare sa avem si o utilitate de pe urma electricitatii statice ca de exemplu sa ne punem telefoanele la incarcat in palma
![]() This post has been edited by hadessutzu: 30 Mar 2007, 14:20 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ca de exemplu sa ne punem telefoanele la incarcat in palma Merge perfect - am probat chiar acum !!! (e drept ca am bagat in telefon si firul de la incarcator...) |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Eu iau de sub frana de mana cheita pentru garaj, ies din masina, ma duc la garaj, indrept cheia catre lacat, si cand e sub 1 cm distanta intre cheie si lacat, am parte de o scanteie de toata frumusetea, mai faina decat la bujiile cu 2 electrozi, sau bujiile cu gaura in electrod. Asta chiar ziua. Daca nu urmez procedurile astea, urmeaza sa dansez bine daca ma ating de tabla garajului, sa daca cumva ating o parte metalica a masinii inainte de a ajunge la garaj....dansez la fel de bine.
In schimb daca fac faza cu cheia, nu simt ambsolut nimic, doar admir fascinat cat de mare poate sa fie scantaia. Mai ales ca o vad bine si ziua. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
Pretul ei in Cora era in jur de 50.000ROL. Eu nu am cuparat.
|
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
bratara aia se foloseste in general cand se lucreaza cu circuite electronice foarte sensibile,iar o descarcare electrostatica ar putea sa le distruga.de recomandat ar fi sa folositi cand umblati si prin unitatea computerului la schimbarea componentelor.
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(driverx @ 30 Mar 2007, 15:26) Eu iau de sub frana de mana cheita pentru garaj, ies din masina, ma duc la garaj, indrept cheia catre lacat, si cand e sub 1 cm distanta intre cheie si lacat, am parte de o scanteie de toata frumusetea, mai faina decat la bujiile cu 2 electrozi, sau bujiile cu gaura in electrod. Asta chiar ziua. Daca nu urmez procedurile astea, urmeaza sa dansez bine daca ma ating de tabla garajului, sa daca cumva ating o parte metalica a masinii inainte de a ajunge la garaj....dansez la fel de bine. In schimb daca fac faza cu cheia, nu simt ambsolut nimic, doar admir fascinat cat de mare poate sa fie scantaia. Mai ales ca o vad bine si ziua. Ia si tu un condensator cu tine sa strangi curentu' ala ca e pacat sa-l arunci pe lacat |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
QUOTE(l@u @ 30 Mar 2007, 19:36) Ia si tu un condensator cu tine sa strangi curentu' ala ca e pacat sa-l arunci pe lacat Driverx, eventual iti poti pune un contor electric pe post de breloc, si stii exact cat curent ai produs la fiecare accesare a garajului. Cand se aduna o cantitate semnificativa de curenti pe-acolo prin condensator, poti pune in functiune un prajitor de paine, un resou ... ceva. ![]() Nu incape indoiala; asta e cea mai ecologica metoda de producere a energiei electrice ![]() |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
QUOTE(hadessutzu @ 30 Mar 2007, 14:19) Ar fi tare sa avem si o utilitate de pe urma electricitatii statice ca de exemplu sa ne punem telefoanele la incarcat in palma ![]() apropo de incarcat telefoane sau alte cele, pe mine m-a tinut bateria din telecomanda tv-ului din 91 pana in 2002, o tineam in medie 2 ore pe zi in mana am cedat tv-ul bunicii mele si dupa mai putin de o luna s-a terminat si bateria ma credeti sau nu, asta e purul adevar bateria era de 9 v o marca necunoscuta mie ceva..." sun power" daca imi aduc bine aminte This post has been edited by daciafan: 31 Mar 2007, 07:42 |
--------------------
/
/
/
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
poate asa fac " cei ales(h)i "
![]() ... sa se descarce ![]() This post has been edited by AlexU: 31 Mar 2007, 09:33 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 06:50 |