Inlocuire planetara dreapta
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire planetara dreapta
alin_mg |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 7 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
li
2001
- BN02WLR
|
|||
lirutza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 9 May 09 From: București/Buzău ![]() |
Daca ai cheile necesare si te pricepi putin, o poti face tu. Piulita planetarei din mijlocul rotii se desface mai greu. Nu e nevoie nici sa scoti uleiul din cutie (cum e la cea de pe stanga). Spor la treaba!
|
--------------------
DSN
Confort
2001
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
in primul rand trebuie sa te bagi sub masina, si trebuie rampa mare cum e in poza la mine ca pe burta nu ai forta sa desfaci surubul dinspre motor; mai bine te duci la service. Sau poti incerca si tu..si dupa ce termini dabia atunci o sa-ti dai seama ca era mai bn la service
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Nu stiu la ce surub te referi, dar se desface piulita planetarei, dupa ce s-a dat roata jos, se mai desface fiulita la capatul de bara, cele 2 suruburi care fixeaza portfuzeta pe telescop, penele la etrier mi se pare ca nu trebuie scoase, se basculeaza portfuzeta si se scoate planetara din partea cu roata (trebuie scos carenajul dintre compartimentul rotii si motor), se apuca cu mana de partea care intra in cutie si se trage afara. Cam atat, dar trebuie avut grija la montarea la loc sa strangi bine toate piulitele, cu atentie sporita la cea de la planetara (22 daNm daca ai dinamometrica), iar daca nu strangi pana iese zeama din ea. E important sa strangi corect piulita la planetara, daca e slaba se uzeaza rulmentul repede si strici si fuzeta. Sper sa te descurci, bafta!
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
Planetara dreapta trebuie schimbata si la mine.Din experientele voastre ce planetara ma sfatuiti sa cumpar ?
Unii spun ca ar fi mai buna de Solenza.Se potriveste in cazul meu pe dreapta ? ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
romaro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 5 January 11 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Ryco1 @ 6 Jan 2011, 17:38) Planetara dreapta trebuie schimbata si la mine.Din experientele voastre ce planetara ma sfatuiti sa cumpar ? Unii spun ca ar fi mai buna de Solenza.Se potriveste in cazul meu pe dreapta ? ![]() planetarele sunt identice la amandoua.daca te referi si la marca,de 'uzina' ca alceva nu am pus. |
--------------------
dacia/aro
logan/1300/ 244
2008/1977/2002
|
|
sorinuku |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 16 May 10 ![]() |
SE SCOATE FOARTE USOR.
EU AM SCHIMBAT-O SINGUR IN CUTRE LA MAMA LA TARA ASTA VARA ,NU TREBUIE RAMPA. RIDICI MASINA PE CRIC PUI SUB DINSA UN BUTUC DE LEMN DESTULDE SOLID ,CA MASINA SA NU STE NUMAI PECRIC, DAI ROATA JOS,DESURUBEZI PIULITA PLANETAREI (TREBUIE TUBULARA DE 32) SI APOI URMEZI PASII CAM CUM A SPUS SI SERVICCOM . CIND O SCOTI DIN CUTIE PUR SI SIMPLU TRAGI LA TINE SI IESE. BAFTA MULTA. DESI SUNT INCEPATOR EU AM REUSIT. This post has been edited by sorinuku: 7 Jan 2011, 14:07 |
--------------------
dacia
super nova
2002
- is 06 wgp
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Salut!
Eu trebuie sa schimb doar burduful planetarei din dreapta, lamuriti-ma si pe mine va rog frumos : (din ce am inteles eu, spuneti-mi unde gresesc) cand scot planetara din dreapta nu curge uleiul din cutie, iar cand o scot pe cea din stanga curge. Momentan doar cel din dreapta e crapat, eu am vrut sa le schimb pe amundoua sa nu mai am treaba. Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
mai bine il lasi pe cel din stanga asa cum e si verifici mai des
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Asa o sa si fac, pentru ca momentan nu am bani si de ulei pentru cutie, cand o sa schimb uleiul, schimb si burduful la planetara.
Salut! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
Ryco1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 20 September 07 From: Pitesti ![]() |
De o priooada buna de timp planetara dreapta este uzata si la viraj maxim stanga troznea,acum mai nou si la viraje mai domoale se aude un frecat iar cateodata se zguduie masina ca si cum ar fi inecata.Mentionez inca odata ca se intampla numai in viraj stanga.Zguduielile acelea sa fie tot de la planetara ?
|
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Ryco1: Da
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
Ryco1 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Supernova Rapsodie
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:54 |