Intrebare pentru instalatori, sau pentru cei care se pricep
![]() ![]() ![]() |
Intrebare pentru instalatori, sau pentru cei care se pricep
cristio_79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
||
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|||
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
De fapt unde vrei sa umbli? Ce vrei sa faci?
Vrei sa scoti caloriferul sau robinetul? Trebuie sa inchizi si returul ca daca nu iti va curge apa pe acolo sau pe unde desfaci, sistemul se afla sub presiune. This post has been edited by logan1.5dci: 14 Dec 2008, 13:11 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Stiu ca trebuie inchis si returul.
Problema este cu un calorifer fisurat, iar robinetul acela cu termostat nu inchide complet. Am inteles ca asa ar fi toate. Trebuie demontat intai acel termostat si dupa aceea se poate opri intrarea apei in calorifer. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Acum dau cu parerea, ca nu stiu exact cum e cu robinetii astia cu termostat, poate o sa-ti spuna un coleg care a umblat cu astfel de robinete.
Dar eu cred ca un robinet, cu sau fara termostat ,daca nu inchide bine (de tot) este defect si trebuie inlocuit. E doar o parere. Daca ai unul demontat, inchide-l si vezi daca trece prin el (sufla) . |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Poti inchide si pe "mama" returului, daca "desfaci" reteau tot iti va curge putin apa. Cel putin teoretic, robinetul, indiferent de ce tip este, ar trebui sa-ti inchida complet alimentare circuitului. Daca ai suspiciuni ca robinteul este defect inchide robinetul din amonte, si pregateste cu un lighean sa aduni apa "reziduala" din retea.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Daca demontezi capul termostatic nu faci altceva decat sa deschizi la maxim turul asa ca ai grija.Scoate intai capul si vezi ca la unele tipuri se poate regla tija care actioneaza robinetul...poate la tine mai trebuie desfacuta ca sa apese mai bine tija robinetului.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pana la urma mi-am luat inima-n dinti si am desfacut un robinet din acela la mine acasa, problema cu caloriferul fiind la altcineva. Acel termostat se desfileteaza de pe teava, iar apa se opreste infiletand in locul sau un buson care impinge un stut. Cei care au montat acei robineti si repartitoarele nu au lasat si busoanele acelea cu ajutorul carora se poate opri apa. O sa demontez din nou si o sa fac cateva poze. Image084.jpg ( Size: 365.78k ) Number of downloads: 2815 Piulita incercuita se desface (eu am desfacut-o cu mana, deoarece nu era foarte stransa) pentru a demonta acel termostat. Image086.jpg ( Size: 363.78k ) Number of downloads: 3112 Stutul acela incercuit practic opreste apa. Image087.jpg ( Size: 436.46k ) Number of downloads: 3070 Termostatul demontat. Prin invartivea rozetei, stutul acela din interior il actioneaza pe cel din poza de mai sus. In aceasta poza, era inchis la maxim (caldura oprita). In momentul cand caldura este la maxim, stutul acela intra inauntru. This post has been edited by cristio_79: 14 Dec 2008, 17:16 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
loganfan2008 |
![]()
|
![]() Volvo Group: Members Posts: 392 Joined: 6 May 08 ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 14 Dec 2008, 16:49) Acel termostat se desfileteaza de pe teava, iar apa se opreste infiletand in locul sau un buson care impinge un stut. Cei care au montat acei robineti si repartitoarele nu au lasat si busoanele acelea cu ajutorul carora se poate opri apa. O sa demontez din nou si o sa fac cateva poze. asta vruiam sa-ti spun si eu; mie mi-au lasat instalatorii acele rozete care au fost montate pe robinet....de exemplu eu am la baie si la bucatarie acele rozete originale montate si caloriferele sunt inchise la maxim deoarece nu ma ajuta cu nimic daca stau non-stop la maxim deschise iar termostatele aferente le am puse deoparte in cazul in care mi-se defecteaza vreunul de este montat.... |
--------------------
Volvo
S40
1996 Swedish car
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
ideea este ca la bloc instalatia lucreaza sub presiune , daca vrei sa desfaci caloriferul , nu prea ai cum daca nu ai robineti pe ambele tevi care se duc la calorifer , practic apa iti va veni pe retur , daca nu ai robinet chiar daca inchizi turul
o solutie ar fi inchiderea coloanei respective , golirea instalatiei remedierea si reumplerea |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Stiu cum lucreaza, exista robinet si pe retur. Problema era ca pe tur, prin rotirea la minim a acelui robinet, apa tot intra in calorifer, chiar daca returul era inchis. Am reusit sa iau legatura pana la urma cu un instalator si el a zis ca trebuiau sa existe niste piese care se monteaza in locul acelui termostat si care inchid complet robinetul, piese cu care acei robineti vin din fabrica, dar pe care le-au luat cei care au montat repartitoarele. Am reusit sa opresc pana la urma apa si sa izolez caloriferul pana maine, cand voi merge dupa unul nou.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu ar fi indicat inainte de a da sfaturi sa cititi ce s-a mai discutat?
QUOTE(cristio_79 @ 14 Dec 2008, 13:24) Stiu ca trebuie inchis si returul. Problema este cu un calorifer fisurat, iar robinetul acela cu termostat nu inchide complet. Am inteles ca asa ar fi toate. Trebuie demontat intai acel termostat si dupa aceea se poate opri intrarea apei in calorifer. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 03:43 |