Intrebari despre RAR!, Cateva intrebari despre RAR. Ajutor!
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre RAR!, Cateva intrebari despre RAR. Ajutor!
bylexus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|||
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bylexus @ 5 Jan 2009, 23:07) Deci daca vopsesc masina in aceeasi culoare in care a mai fost vopsita trebuie sa o mai trec pe la RAR?! Daca ii dau aceeasi culoare doar ca, mai adaug 2 dungi groase albe peste mijloc, trebuie sa fac RAR? Daca ii schimb culoarea masinii trebuie sa fac RAR?! Va rog frumos, daca puteti sa-mi raspundeti pe rand la aceste intrebari. Multumesc. Salut, Daca vopsesti masina in aceeasi culoare in care a mai fost vopsita nu trebuie sa mai treci pe la RAR. Daca ii faci 2 dungi groase pe mijloc sau orice alte modificari care implica vopsea de alta culoare pe masina trebuie sa treci pe la RAR. Bineinteles ca daca ii schimbi culoarea trebuie sa treci pe la RAR. Totusi exista niste portite, de exemplu sa spunem ca masina este rosie. Daca o vopsesti in alta nuanta de rosu nu trebuie sa mai treci pe la RAR pentru ca in talon este scris doar rosu la culoare nu si codul culorii. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
1 NU
2 NU 3 DA |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
bylexus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
La intrebarea 2 nu am inteles bine.Unul dintre voi spune ca trebuie sa trec pe la RAR daca ii adaug 2 dungi albe pese vopsea, iar altu spune ca nu.
Deci sa ne mai ajute cineva sa clarificam. Va rog. |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
la rar te duci numai daca o alta culoare iti acopere mai mult decat x% din suprafata masinii , pentru doua dungi in nici un caz.
si daca te gandesti bine la rar ce crezi ca o sa iti scrie in carte daca tu iti faci doua dungi albe ? zebra ![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihai0070 @ 5 Jan 2009, 23:47) la rar te duci numai daca o alta culoare iti acopere mai mult decat x% din suprafata masinii , pentru doua dungi in nici un caz. si daca te gandesti bine la rar ce crezi ca o sa iti scrie in carte daca tu iti faci doua dungi albe ? zebra ![]() OK Mihai, Stii exact cat la % ? Poate omu isi face dungile mai subtiri, mai groase, poate le face din fata pana in spate... Trebuie verificat asta inainte pentru ca politistii abia asteapta sa te opreasca si sa iti tranteasca o amenda din astea noi ![]() |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
klausy78 |
![]()
|
![]() doar membru Group: Members Posts: 72 Joined: 11 September 08 From: Galati ![]() |
Stiam ca daca o alta culoare depaseste 30% din culoarea de baza a masinii trebuie sa te duci la militie (a sorry -politie ) si nu la r.a.r ,iar cei de la militie sa-ti treaca in talon cele 2 culori.
Daca vrei sa-ti schimbi culoarea cu alta apropiata ( cum ti-a mai scris alt coleg de pe forum) nu cred ca trebuie sa te duci la : politie. In talonul pe care-l am in dreptul casutei despre culoare scrie : verde ( masina mea e vopsita verde metalizat "greenstone") -as putea sa o vopsesc si verde brotacel si nu ar trebui sa merg la politie. De ce sa o vopsesti ? - poti sa-i lipesti cele doua dungi dintr-un autocolant resistent la apa si raze UV. Scapi mai ieftin si mai rapid. |
--------------------
dacia 1410 break
cu motor in stea
1995
- GL 01 ZEX
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu se pune problema, e ceva de genu' 20% daca nu mai mult, doua dungi, oricat de groase nu intra in categoria asta.
Si eu vroiam dungi cand eram mai mic... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
tatuci |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
aba mea e crem...cand a fost cumparata nu mai aveau decat crem, negre si rosii
cand am vopsit-o am schimbat nuanta de crem si am avut 2 revizii de atunci...nimeni nu a comentat nimic probleme am inteles ca sunt atunci cand folosesti vopsea metalizata sau perlata iar in talon e vopsea standard si invers. am un vecin teximetrist si din cate am inteles de la el pentru invelire in autocolant nu se modifica in talon....daca pe astia ii lasa cu toata masina colata banuiesc ca nu se opareste nimeni pentru doua dungi ale tale daca totusi se opareste vruen militian burtos le deslipesti in fata (a se citi fatza...) lui si gata ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014)
1991/ 2001/ 2014
- B 84 TCI, B 47 BWU Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
|
|
jews |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 23 June 07 ![]() |
QUOTE probleme am inteles ca sunt atunci cand folosesti vopsea metalizata sau perlata iar in talon e vopsea standard si invers. masina mea este un gri metalizat , in c.i. este numita "diamant silver" . In momentul in care am facut autentificarea la RAR , mi-a modificat in CI culoarea si a scris simplu "gri". Cred ca gri este o culoare standard. Deci remarca nu este valabila |
--------------------
Dacia
1310L
1998
- PH-09-BVD
|
|
bylexus |
![]()
|
QUOTE(jews @ 6 Jan 2009, 21:01) masina mea este un gri metalizat , in c.i. este numita "diamant silver" . In momentul in care am facut autentificarea la RAR , mi-a modificat in CI culoarea si a scris simplu "gri". Cred ca gri este o culoare standard. Deci remarca nu este valabila Exact asa mi s-a intamplat si mie ![]() Din "diamant silber" acum scrie gri. |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
si eu cu o intrebare pe aici,daca vreau sa o vopsesc alta culuare ma duc inainte de a o vopsi la politie/rar sau dupa??
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
asta e intrebare din chestionare...si luam numai 26...si raspunsu era:
inainte de vopsirea in alta culoare te duci la politie, nu dupa |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor am si eu o intrebare: la ITP pot aparea probleme daca seria sasiului care este trecuta pe oala din dreapta fata e acoperita cu un strat subtire de vopsea? Se pare ca la inconorizarea si vopsirea compartimentului motor a ajuns si pe elementul respectiv. Seria este vizibila iar celelalte ( tablitele ) de pe semicontraaripi au ramas pe vechile elemente care au fost schimbate. |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
jondafy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 11 June 08 From: Brasov ![]() |
daca vreau sa fac dungi, ca in poza de mai jos, nu trebuie sa le omologhez?
|
--------------------
Dacia
1300 (R12)
1986
- BV 01 PTD
|
|
bylexus |
![]()
|
QUOTE(jondafy @ 8 Jan 2009, 13:53) Daca folosesti autocolant pentru dungile astea, nu mai trebuie RAR.Daca o vopsesti; cred ca trebe.Ar trebui totusi sa-i pui colant... poate iti trece si tie "curentul" cu dungi si le vei da jos dupa o vreme. |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(the fast and furious @ 8 Jan 2009, 02:35) Fratilor am si eu o intrebare: la ITP pot aparea probleme daca seria sasiului care este trecuta pe oala din dreapta fata e acoperita cu un strat subtire de vopsea? Se pare ca la inconorizarea si vopsirea compartimentului motor a ajuns si pe elementul respectiv. Seria este vizibila iar celelalte ( tablitele ) de pe semicontraaripi au ramas pe vechile elemente care au fost schimbate. nu ca o curata cu surubelnita ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
In concordanta cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116 cele 10 culori de baza inscrise in cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; rosu; violet; albastru; verde; gri; maro si negru.
Dupa vopsirea vehiculului in culoarea preferata, trebuie sa va prezentati la sediul unei reprezentante R.A.R. pentru modificarea culorii in cartea de identitatea vehiculului. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:06 |