Leasing versus Rate
![]() ![]() ![]() |
Leasing versus Rate
musicall |
![]()
|
||
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|||
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu ca si persoana fizica, cum este mai rentabil sa achizitionez un Logan, prin rate sau prin leasing? Adica pretul final platit de mine, care este mai mic, in care caz?
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Ca persoana fizica e mai avantajos sa iei prin credit in dauna leasing-ului pt ca devii propietarul masinii imediat pe cand la leasing...ohohoohoho.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu asta ar fi problema (cea cand devin proprietar). Problema esta ca daca adun toate ratele + valoarea reziduala + alte taxe (comision management, etc.) de ex la BCR leasing 7%- este mai mare sau mai mic decat ratele de ex la Volksbank.
Bineiteles facem abstractie de taxa de inmatriculare si asigurarea: FULL CASCO. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Creditul il iei raportat la valoarea DDP a masinii, deci platesti dobanda si la TVA. La leasing, deocamdata, dar din cate stiu mai e valabil pana in ianuarie 2007, creditarea se face la valoarea CIP si implicit nu platesti dobanda la TVA.
In rest sunt mai mari taxele de inmatriculare la Leasing si nu esti propietar. edit: La credit trebuie ca rata sa nu depaseasca 1/3 din venitul net, iar la leasing incadrarea se face mai simplu: se calculeaza rata fara TVA si la suma rezultata se face incadrarea, incadrare care e mai flexibila, de ex. la BCR Leasing trebuie sa te incadrezi in 2/3 din venitul net. In principiu la leasing ai un mic avantaj daca ai un venit mai mic, dar totusi iti permiti sa platesti ratele. Si sa nu uit, poti sa ai 1000 de credite, pe cei de la leasing nu-i intereseaza, nu te verifica, nu le iau in calcul. This post has been edited by thunder: 30 Mar 2006, 18:23 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Bill |
![]()
|
Multumesc thunder.
Am sa astept sa vad daca prind in iunie loc in programul de innoire al parcului auto sa dau Oltcitu, daca nu iau in rate sau leasing. M-i se pare ca la leasing nu se accepta bonul de 30 mil. Dupa aceea voi pune in balanta oferta BCR Leasing si a Volksbank probabil. Oricum ma incadrez cu venitul, si nici nu ma intereseaza sa fiu neaparat propietar. Eu nu schimb masinile si am grija de ele (Oltcitu e din '89, e prima masina si merge de rupe). |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu urmatoarea intrebare. Stiu ca in rata se include si kasko care e destul de mare pentru ca te obliga sa il faci la o anumita societate. Acum vin cu problema mea si anume: eu lucrand la o soc. de asigurari pot sa imi fac la mine la firma casco cu 1-2% nu cu 5% cum e pe piata. Mi-a spus o cunostinta ca mai bine imi fac un credit de nevoi personale in suma egala cu valoarea masinii pe care vreau sa o cumpar si ma duc si o cumpar dupa care platesc ratele la credit decat sa fac credit de masina noua ca te rupe la casco. Este mare diferenta de dobanda intre creditele de nevoi personale si cele pentru auto ca la casco in cazul meu sunt lamurit ?
Multumesc de pe acum de raspunsuri. This post has been edited by ionutctn: 31 Mar 2006, 08:43 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Bill |
![]()
|
Creditul pt. nevoi personale e mai mare cu 1-2% decat cel auto.
La creditul de nevoi personale nu te intreaba ce faci cu banii, pe cand la cel auto de regula se opreste si cartea de identitate a auto in original la banca. eu stiam (din ce am mai citi) ca poti sa iti alegi firma de asigurari pe care o doresti (dintr-un numar anume, cu care lucreaza banca respectiva - nu una necunoscuta) |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Daca poti sa-ti faci o asigurare cu un pret mai convenabil , ia-ti credit la banca ! Iesi mult mai bine . Exemplu :
Am vrut Skoda Fabia Sedan , pret CIP la 10600 euro , avans 50% , adica 5300 euro , plus comision de administrare 385 euro , plus TVA 1007 euro, ajungi la 6692 Euro prima rata . Mai raman 5300 de platit in 36 rate leasing , valoarea reziduala inclusa ( asa era oferta ) adica 148 euro/luna rata 32 euro dobanda , la care se adauga 73 euro asigurare fullCasco, si 42 euro TVA este un total de 295 euroi pe luna timp de trei ani , adica 10620 euro . plus avansul de 6692 , face un total de 17312 euro valoarea contractului de leasing . Am ametit, am multumit frumos si am plecat sa-mi iau Solenza in rate ... Daca faceam un credit de 10 000 euro la BT de exemplu , aveam o rata de 215 euro pe luna timp de 5 ani adica 13500 euro valoarea contractului , la care se adauga o asigurare pentru masina plus cheltuielile creditului . Oricum , socotelile sunt facute sa te abureasca , cu bancile poti iesi ceva mai bine daca ai venituri suficiente , dar conditiile sunt mai grele ... Pana la urma tot pe acolo iesi ... |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Care e ideea pt mine la leasing? Am val reziduala la sf, ca sa am o rata mai mica! Si e mai bine la leasing, ca daca ai avans 50la suta, nu se uita nimeni ce venituri ai! AAaa, si daca esti o persoana mai comoda ( nu e cazul meu) toate facturile vin la tine (casco, asigurare, rata) Impozitul nu il platesti tu, cel putin la mine asa este! Rovigneta o iei singur! NU am umblat sa inscriu masina, m-au sunat ei sa vin sa imi iau numerele, cand am timp!
Deci, in concluzie, e bine pt cine nu are timp de pierdut, pt oameni de afaceri, pt firme! Pt persoane fizice, singurul avantaj este ca ai o rata mai mica daca pui val rez la sf, si iti acorda MULT mai usor aprobarea! Fiecare judeca cum vrea! |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Bill |
![]()
|
Deci sa inteleg asa:
Din ce am citit pe intreg forumul, o persoana fizica care vrea sa achizitioneze o masina noua romaneasca este bine sa aleaga varianta de imprumut cu credit auto de la o banca care are cea mai buna oferta la momentul respectiv (ma refer aici nu numai la dobanda ci la intreg cumulul - dobanda+comisioane, se pare ca si DAE te poate induce in eroare) Ideea este ca valoarea totala a creditului sa fie cat mai mica. Nu punem la socoteala alergatura, timpul pierdut, etc. Normal, orice comoditate se plateste. This post has been edited by Bill: 3 Apr 2006, 08:11 |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Speedo_24 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 28 April 06 ![]() |
Sa nu uitati si cazul unui furt integral/dauna totala: la leasing/credit_auto banii de la CASCO se duc la banca si ei iti calculeaza partea ta de despagubire (a patit cineva asa ceva sa ne zica si noua cat iti reine tie? eu nu prea mai am bani si vreau sa-i dau foc Logaului, adica sa-l tin talpa din pitesti pana in urziceni 160Km/h) ..si aici sa vedeti ca mai bun e creditul de nevoi personale
![]() |
--------------------
DACIA
Logan 1.5dCi
2005
- Bucuresti ne schimbam masina!!!
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Am vazut la o emisiune TV din tara ca acum e mai bine pentru cei care au un leasing in desfasurare sa ia un imprumut cu dobanda mica si sa achite integral masina (daca are aceasta posibilitate) avantajul fiind evident datorita diferentei de curs si de dobanda. (Cazul meu: curs euro mai mic cu 6000 ROL si dob leasing dubla fata de cea de la un eventual imprumut). Cica se numeste "refinantare".
|
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hebron @ 30 Apr 2006, 15:52) Am vazut la o emisiune TV din tara ca acum e mai bine pentru cei care au un leasing in desfasurare sa ia un imprumut cu dobanda mica si sa achite integral masina (daca are aceasta posibilitate) avantajul fiind evident datorita diferentei de curs si de dobanda. (Cazul meu: curs euro mai mic cu 6000 ROL si dob leasing dubla fata de cea de la un eventual imprumut). Cica se numeste "refinantare". referitor la refinantarea asta...am si eu o intrebare pt cei care se pricep mai bine la banci, credite, etc....daca am loganul in rate cum as putea sa scap de el si sa ma bag la altceva?de ex la un megane sedan? dar nu ma refer sa fac alt credit, sa achit loganul si apoi alt credit pt megane....sa fie reevaluat creditul sa-mi creasca rata actuala sau ceva de genul asta...se poate? merci This post has been edited by aqua: 21 Jul 2006, 14:55 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:57 |