Ma "electrocutez" cand cobor din masina
![]() ![]() ![]() |
Ma "electrocutez" cand cobor din masina
van den plas |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 22 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|||
calinp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 2 March 04 From: Bucuresti ![]() |
te incarci cu energie electrostatica, din cauza frecarii dintre haine si husele de pe scaune...
|
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Freca-te mai putin....
![]() Scuze... nu m-am putut abtine...!! ![]() |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
van den plas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 22 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit, am suficient simt al umorului.
![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
asarban |
![]()
|
Ok, atunci!
Vezi ca s-a mai batut campii pe aici cu chestia asta, ceva cu o "curea" prinsa pe masina la un capat iar celalalt sa atarne pe jos... Problema e ca daca tu te incarci electrostatic...mai bine iti pui tie cureaua aia... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
van den plas |
![]()
|
QUOTE te incarci cu energie electrostatica, din cauza frecarii dintre haine si husele de pe scaune... Asta e si parerea mea. Problema e ca fenomenul nu se producea in urma cu circa 2 luni. Ma gandesc ca poate sa conteze materialul din care erau confectionate hainele de iarna. |
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
calinp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 2 March 04 From: Bucuresti ![]() |
nu atat textura, cat materialul din care sunt confectionate. cred ca fibrele sintetice sunt cele mai pacatoase
|
-------------------- |
|
van den plas |
![]()
|
QUOTE Vezi ca s-a mai batut campii pe aici cu chestia asta, ceva cu o \"curea\" prinsa pe masina la un capat iar celalalt sa atarne pe jos... Problema e ca daca tu te incarci electrostatic...mai bine iti pui tie cureaua aia... Cureaua aia stiam ca e pe post de paratraznet. Asta imi doresti ,sa ma leg cu ea ca sa treaca traznetul prin mine ? ![]() ![]() De fapt am vazut si masini ce aveau centura de siguranta prinsa in usa si pe care o taraiau pe jos. Probabil ca aia aplicau metoda ta. ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
asarban |
![]()
|
Nu e bre a mea, pacatili meli!
Paratraznet..nu poate sa fie ca masina e "cusca lui Farraday" si ..nu e traznita! Tot pt astea statice tre sa fie! |
|
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
Va dau o idee :wink: incarcarea electrostatica se face de obicei la ridicatul de pe scaun atunci cand iesi din masina, asa ca daca in timp ce iesiti din masina tineti o mana pe undeva pe masina, nu o sa mai aveti probleme
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v looking for Duster
ex. Megane2 ex. DSN |
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
super fizica aici
![]() |
-------------------- null
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
e buna ideea , la fel si cu cureaua, prin ea se descarca la nivelul solului energia electrostatica acumulata de masina...
paratrasnetul are si el un conductor metalic prin care energia captata ajunge sa se descsrce in sol..asta e toata asemanarea..... |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
van den plas |
![]()
|
E de groaza. De dimineata dupa " electrocutarea" de rigoare de la iesitul din masina, ma urc din nou sa o mut cativa metri in parcare. La coborare se atinge haina de caroserie. Pocnet mare. Zic , am scapat, s-a descarcat. Pun mana pe clanta si iarasi descarcare. Am ajuns ca in filmele cu Louis de Funes. Am sa incerc sa aplic ideea lui Bogdan.
|
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
ex. Megane2 ex. DSN |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Va dau o idee :wink: incarcarea electrostatica se face de obicei la ridicatul de pe scaun atunci cand iesi din masina, asa ca daca in timp ce iesiti din masina tineti o mana pe undeva pe masina, nu o sa mai aveti probleme Proasta idee, asa ceva am incercat eu anul trecut, si cand ma ridicam de pe scaun (cu mana pe partea metalica a usii), paraiau degetele pe tabla :cry: |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Bogdan |
![]()
|
Eu nu am patit asa ceva... iti dai seama, daca puneai un bec intre mana si masina, se aprindea si iti facea lumina cat te ridicai de pe scaun
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Ba spalati huse cu balsam. La fel shi tzoale shi nu mai iese scanteie din voi. A shi nu mai puneti toate jegu de tzesatura 90% plastice incercati niste jeg la 50% coton, adica cica cu nu-ma partea care se muleza pe laterala lu scaun sau....puneti ranga trostatica.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
Bogdan |
![]()
|
Apropos de huse, ar fi interesant de vazut cine scanteiaza mai tare, cei cu huse sau cei fara. Poate ne spun cei care au huse daca au vazut vreo diferenta la chestia asta dupa ce si-au imbracat scaunele
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
ex. Megane2 ex. DSN |
|
van den plas |
![]()
|
Eu am huse , banuiesc 100% sintetice, dar la care tin si nu intentionez sa le schimb. Am gasit cu greu ceva care sa-mi placa. (apropo ati observat ca aprox. 80% dintre huse sunt oribile ?) Banuiesc ca e mai bine fara, dar conteaza mult si materialul din care sunt confectionate hainele.
|
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
Bunicutzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 30 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan are mare dreptate, asa fac si eu.
Cand cobori din masina tine mana stanga pe partea metalica a usii sau pe orice alt metal ce ai prin apropiere, sa faci "masa". Chestia cu legatul unui cauciuc pe care e lipita o sarma sa faca impamantare e o mare greseala pt cine o face, iar descarcarea s-ar putea sa o simti chiar mai tare ca la -12V. Plus ca fulgerele au polaritate negativa, nu degeaba se leaga -12V la caroserie, ca sa se creeze pe toata caroseria un potential negativ, in acest fel nu se pot produce descarcari electrice intre automobil si sarcinile electrice din atmosfera pe timp urat. |
-------------------- ...poza reprezinta masina ideala pentru Bucuresti/Romania
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
e jale!
ai cumva ceva baterii legate in vreun buzunar???????/ :oops: :oops: |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
QUOTE Aproape de fiecare data cand cobor din masina si pun mana sa inchid usa ,se produce o descarcare electrica 'Antevorbitorii' mei au dreptate. Cauza sunt hainele tale care contin (si) fibre sintetice si te incarca electrostatic in timpul mersului. Eu patesc la fel, cu diferenta ca mi se intampla mai ales toamna si primavara cand e vremea mai schimbatoare. Nu ma intrebati de ce si nu radeti, ca oricum nu va pot da o explicatie. Cauzele sunt destul de subiective, fiindca fiecare dintre noi are alt coeficient de conductibilitate electrica precum si alt procent de fibre sintetice in haine. Sfatul meu: nu poti inlatura cauza (am incercat si eu curelusa cu sarma, dar n-a avut efect, asa ca am dat-o jos) invata sa traiesti cu ea. La mine e deja reflex: fie ma dau jos din masina fara sa ating metal, apoi ating intai cu cheia incuietoarea usii (si admir scanteia si ii zic: na, ca ti-am facut-o), fie pun intai un picior jos din masina si repet figura cu cheia atinsa de caroserie. Fa oricum dar smecheria e sa descarci energia intre cheie si caroserie, nu intre pielea ta si caroserie, ca doare. QUOTE Va dau o idee incarcarea electrostatica se face de obicei la ridicatul de pe scaun atunci cand iesi din masina, asa ca daca in timp ce iesiti din masina tineti o mana pe undeva pe masina, nu o sa mai aveti probleme Incercat. Nu tine. Doare. QUOTE Ba spalati huse cu balsam. La fel shi tzoale shi nu mai iese scanteie din voi Nu mai crede si tu tot ce zic reclamele. Pariu ca daca frec un pic ursuletul Cocollino de tapiterie i se scoala parul de zici ca-i... curentat? ![]() QUOTE Apropos de huse, ar fi interesant de vazut cine scanteiaza mai tare, cei cu huse sau cei fara. Poate ne spun cei care au huse daca au vazut vreo diferenta la chestia asta dupa ce si-au imbracat scaunele Eu am avut huse, s-au stricat si le-am dat jos. Doare la fel de tare si mult, si cu huse si fara huse. |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
pai atunci trebe sa va impacati cu soarta!!! :cry: :cry:
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
gvincentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 22 April 04 From: Galati ![]() |
Ar putea sa incerce o dacie "100% natural" ca sa zic asa ?
|
--------------------
Dacia
1310 break
1998
- GL
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
adik ce e aia????????
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
io patesc asa la calculator acasa . Stau la birou si daca pun mana pe cadrul metalic ma curentez de numa numa. Soru`mea in schimb n-are nik . Deja m-am resemnat
![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
van den plas |
![]()
|
Am incercat metoda lui Bogdan , sa pun o mana pe caroserie (usa), inainte sa ies din masina. E foarte eficienta, am scapat de neplacerile cauzate de descarcarile electrice. Pot sa confirm si eu ca incarcarea cu energie electrostatica se face la coborarea din masina prin frecarea dintre pantaloni si scaun. In weekend am purtat jeansi (100% bumbac), iar fenomenul nu s-a mai produs. Deci in concluzie pot spune ca este esential materialul din care sunt confectionati pantalonii.
|
--------------------
Ford
Mondeo
TDCI
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE io patesc asa la calculator acasa . Stau la birou si daca pun mana pe cadrul metalic ma curentez de numa numa. Soru`mea in schimb n-are nik . Deja m-am resemnat ![]() fa-ti impamantare la priza de la calculator, ca nu o sa mai ai garantat probleme. Impamantarea poti sa o faci ori tragand un fir (de cupru, unifilar, diametru ~2 mm) pana la cea mai apropiata priza cu impamantare din casa (de regula langa baie sau in bucatarie), ori legand acel fir pe o parte curatata pana la metal din teava de la calorifer. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma curentez cu nevasta-mea la 1 din 3 atingeri , da rau de tot , ce sa fac sa-i fac impamantare :shock:
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
QUOTE ori legand acel fir pe o parte curatata pana la metal din teava de la calorifer. Daca esti legat la sistemul centralizat de incalzire, sunt de acord. Dar daca ai centrala proprie si centrala nu e legata la impamantare (am vazut destule cazuri), n-ai rezolvat nimic ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:38 |