Martor lichid spalare parbriz, sau mai bine zis lipsa lichidului...
![]() ![]() ![]() |
Martor lichid spalare parbriz, sau mai bine zis lipsa lichidului...
StefanT |
![]()
|
||
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|||
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
suna interesant. pune poze neaparat.
![]() mergi la http://imageshack.us si dupe ce le uploadezi acolo, pune link-urile in pagina. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Laudabila intentia ta, sincer, dar: nu era mai simplu de modificat (prelungit) o "sonda" de nivel lichid frina tip vechi? Ma refer la cea cu doua contacte, nu la "sonda ICP".
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu am stiut de assa ceva
![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Surubar, surubar, dar eu zic ca e prea mult !!! Pai cind se termina vezi ca nu mai stropeste ! Ce-ti trebuie sonda?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
Da, asa e....
Ca si la lichidul de frana. Daca intri intr-un pom stii ca s-a terminat.... Ideea e sa previi ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
frina-i frina, spalarea parbrizului e altceva... Mai bine pui la frina !!
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
In sfarsit:
dec1905large9ao.th.jpgdec1901large0ta.th.jpgdec1906large5tx.th.jpg Va stau la dispozitite cu intrebari, care sunteti interesati. Sarbatori fericite! This post has been edited by klaus: 25 Dec 2005, 19:42 |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Rog a se limita lumea la subiect, nu la comentarii...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
SOR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
o intr de data asta la subiect
![]() daca pui capacul(d`ala cu sonda) de la lichid de frana nu merge la fel? si am impresia ca e si mult mai simplu ![]() |
--------------------
DACIA
BREAK 1988
- B 17 CFZ CALM DOWN DEAR...LET`S NOT TURN THIS RAPE INTO A MURDER...
|
|
StefanT |
![]()
|
Ba cred ca era acelasi lucru. Insa costa bani
![]() Oricum ce am facut eu e cu costuri 0, mi s-a pus pe chelie intr-o sambata noapte, pe la 11 .. e acelasi principiu ca o sonda de benzina. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(costi @ 24 Dec 2005, 20:33) Surubar, surubar, dar eu zic ca e prea mult !!! Pai cind se termina vezi ca nu mai stropeste ! Ce-ti trebuie sonda? Taica-miu a ars asa o pompa la oltcit. Si parca nu e asa placut pe lapovita, etc sa stai sa completezi cu lichid, sau sa te trezesti ca n-ai cu ce completa. Si pe mine ma bate gandul la Clio, mai ales ca am loc pentru becul asta in bord. Eventual il fac sa se aprinda la punerea contactului ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 30 Dec 2005, 18:04 |
--------------------
.
.
.
|
|
ddf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 10 January 06 ![]() |
Ma ,,bag" si eu cu o sugetie: ce ar fi daca pe rezervorul de lichid s-ar atasa niste senzori conectati la un montaj electronic care sa sesizeze prezenta lichidului in vas? Afisarea la bord urmand a se face prin intermediul unor leduri? Un astel de montaj include : 1 tranzistor, 2 rezistente , 1 led si cateva fire.
Sa zicem ca punem 4 astfel de montaje deci implicit 4 senzori electrici pozitionati la distante egale in vasul de lichid! |
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
StefanT |
![]()
|
M-am gandit si eu la asa ceva, dar altfel totusi:
In loc de intrerupator fix, sa fie o rezistenta cu nichelina. Si apoi 4 montaje de astea (sau cate leduri vrei): indicbat3ks.gif |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ddf |
![]()
|
Eu ma gendeam la ceva mai simplu: baza tranzistorului este unul din senzorii, care se cat timp va sta scufundat in lichid va aprinde ledul. Cand scade nivelul senzorul respectiv nu va mai conduce deci led-ul se stinge.
|
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
StefanT |
![]()
|
Intr-adevar e mai simplu... un fel de scarita cu 4-5 nivele, cate unul pt fiecare led. Fiana ideea... poate o sa o pun in aplicare.
Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ddf |
![]()
|
Mentionez ca am facut acest montaj in patru exemplare si intentionez sa-l aplic pe masina. La test ( in paharul cu apa de la robinet) am observat insa o mica ,,electroliza" asa ca ma gandesc sa alimentez montajul doar cand actionezi maneta.Asta nu pentru apa din vas (lichidul de spalare) ci pentru senzori. Cred ca o sa-i fac din aluminiu. Schema electronica este foarte simpla si este luata dintr-o carte.
|
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
StefanT |
![]()
|
Iti stau la dispozitie cu niste urechi pt mai multe detalii.. pt confectionarea sensorilor
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ddf |
![]()
|
Am facut o schema la repezeala! Te rog spune-mi cum se posteaza aceasta imagine cu nu reusesc! Scuze dar sunt nou pe aici!
|
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
StefanT |
![]()
|
QUOTE(ddf @ 10 Jan 2006, 23:51) Am facut o schema la repezeala! Te rog spune-mi cum se posteaza aceasta imagine cu nu reusesc! Scuze dar sunt nou pe aici! Mergi la http://imageshack.us Faci upload, si iti da niste linkuri.. unul din alea le pui aici si noi putem apoi accesa imaginea. Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ddf |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
StefanT |
![]()
|
Interesanta ideea.. merita studiata
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ddf |
![]()
|
Senzorii sunt problema : cred ca o sa-i fac din aluminiu si cu o sa-i introduc in vasul de plastic cu letconul fierbinte.In felul asta o sa intre etans. Iar tensiunea pentru alimentarea montajului o sa o iau direct de pe motorasul(motorasele ptr ca eu am 2) de spalare.
In cabina nu vor intra decat 4 fire de la led-uri, restul montajului fiind in compartimentul motor. Deci nu intra decat maxim 3 volti. M-am gandit ca acest montaj sa nu functioneze dacat atunci cand actionez maneta, pentru a evita acea electroliza a lichidul pe care am observat-o in pahar, la test! Ma ma mai gandeam la ceva ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(ddf @ 10 Jan 2006, 22:21) Senzorii sunt problema : cred ca o sa-i fac din aluminiu si cu o sa-i introduc in vasul de plastic cu letconul fierbinte.In felul asta o sa intre etans. Iar tensiunea pentru alimentarea montajului o sa o iau direct de pe motorasul(motorasele ptr ca eu am 2) de spalare. In cabina nu vor intra decat 4 fire de la led-uri, restul montajului fiind in compartimentul motor. Deci nu intra decat maxim 3 volti. M-am gandit ca acest montaj sa nu functioneze dacat atunci cand actionez maneta, pentru a evita acea electroliza a lichidul pe care am observat-o in pahar, la test! Ma ma mai gandeam la ceva ![]() ![]() Stiu sigur (au incercat unii sa ne invete la electrochimie) ca sub o anumita tensiune un electrolit nu mai depune/degaja nimic la anod/catod. Pentru solutii apa-hidroxid de potasiu (electrolit puternic) acest prag este undeva la 1,24V cu electrozi de platina si alte smecherii, deci daca reusesti sa scazi tensiunea pe senzori pina in jurul acestei valori (chiar mai mare daca folosesti electrozi de Cu, sau inox, tinind cont ca e si apa cu continut mai mic de electroliti) s-ar putea sa scapi de electroliza. Daca tot obtii electroliza la tensiuni mai mici - patenteaza toata dracia - s-ar putea sa scoti bani frumosi mai tirziu. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
ddf |
![]()
|
Pentru a nu distruge ,,senzorii" ce stau in lichid m-am gandit ca montajul sa functioneze doar putin timp - atat cat stropesti parbrizul -. De aceea m-am gandit sa alimentez montajul de la motorasul care pune apa in miscare.
Adica va functiona 2,3 secunde timp in care va indica la bord nivelul din vas. |
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
ddf, schema ta e OK , desi banuiesc ca in loc de - 12V ai vrut sa spui MASA.
Pentru limitarea electrolizei te sfatuesc sa renunti la 'batranul' BC107 si sa treci la BC847C sau BC850C (sau orice BC8xx NPN - neaparat cu 'C 'in coada). Astfel vei imbunatati factorul de amplificare hfe de vreo 10 de ori. De asemenea poti creste rezistenta de 1K la 4k7. Pe linia orizontala de la electrodul superior poti inseria o rezistenta semireglabila de 1M. Astfel ai putea ajunge sa limitezi considerabil (de aproape 100 de ori) curentul prin electrozi, si implicit 'electroliza'. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
DDF si Yo
Am combinat cele zise de voi si totul merge OK fara electroliza, adica ledul se aprinde cand ambii electrozi sunt in apa. Cum s-ar putea face ca ledul sa se aprinda doar cand un electrod este iesit din lichid (adica sa se aprinda cind nivelul de lichid scade). |
--------------------
Dacia
|
|
ddf |
![]()
|
QUOTE(GIC @ 17 Feb 2006, 08:37) DDF si Yo Am combinat cele zise de voi si totul merge OK fara electroliza, adica ledul se aprinde cand ambii electrozi sunt in apa. Cum s-ar putea face ca ledul sa se aprinda doar cand un electrod este iesit din lichid (adica sa se aprinda cind nivelul de lichid scade). Se modifica schema: adica baza se alimenteaza de la (+) printr-o rezistenta si acum senzori vor deveni : baza si (-) minusul. Montajul asta ar fi bun pentru vasul de expansiune. Un senzor situat sus si cand ajunge apa la el sa se aprinda -> adica fierbe apa in motor! |
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|
GIC |
![]()
|
QUOTE(ddf @ 18 Feb 2006, 15:39) Se modifica schema: adica baza se alimenteaza de la (+) printr-o rezistenta si acum senzori vor deveni : baza si (-) minusul. Montajul asta ar fi bun pentru vasul de expansiune. Un senzor situat sus si cand ajunge apa la el sa se aprinda -> adica fierbe apa in motor! Merci. M-am prins si singur pina la urma, dar nu am avut cand sa postez. QUOTE(ddf @ 10 Jan 2006, 22:21) Senzorii sunt problema : cred ca o sa-i fac din aluminiu si cu o sa-i introduc in vasul de plastic cu letconul fierbinte.In felul asta o sa intre etans. Pentru senzor(i) m-am gindit la ceva ca in figura, facut dintr-o bucata de cablaj zgariata (mai simplu decit corodarea), iar zgarietura si locul de iesire al firelor din izolatie lacuite (altfel textolitul sau firul poate absorbi apa si intirzia detectia). Senzorul se leaga de ceva mai greu si se scufunda in vas, asfel ca nu mai e necesara deteriorarea vasului. Attached thumbnail(s) senzor.JPG ( Size: 8.89k ) Number of downloads: 31 |
--------------------
Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:30 |