Martor - lipsa lichid spalator parbriz, - un martor util
![]() ![]() ![]() |
Martor - lipsa lichid spalator parbriz, - un martor util
speed_fane |
![]() ![]()
|
||
![]() Prefer sa tac daca nu stiu..... Group: Members Posts: 344 Joined: 7 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW PASSAT /Ex:Logan
1.9 TDI / 1.5dci
HL / Preferance
- B 220 FUG /Ex:B51FUG
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
topic nu, ideea da: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1096926
Si ca sonda... Stiu si eu, poate una de apa din filtrul de motorina? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Daca nu uit diseara o sa pun eu poza cu senzorul pe care il am eu. Oricum se poate adapta cu cateva tranzistoare un senzor destul de usor. Nu trebuie decat sa puna la masa led-ul din bord. Indicatorul din bord se rezolva cu folie de tip nou ...
IMG_7330ab.jpg ( Size: 164.58k ) Number of downloads: 3518 Adica modelul asta ... This post has been edited by IRONICK: 18 Dec 2007, 12:38 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
speed_fane |
![]()
|
![]() Prefer sa tac daca nu stiu..... Group: Members Posts: 344 Joined: 7 January 07 From: Bucuresti ![]() |
am folie ca a ta ca doar e diesel si e luat anul asta in mai....ok astept schema. ms
This post has been edited by speed_fane: 18 Dec 2007, 13:49 |
--------------------
1.9 TDI / 1.5dci
HL / Preferance
|
|
IRONICK |
![]()
|
Desfaci bord-ul, lipesti led-ul si rezistorul, urmaresti traseul pana la conector, bagi un fir cu pin in mufa, il scoti prin burduf si de duci cu el la rezervor unde-i senzorul. A,, si mai trebuie un fir pentru 12v la senzor.
18 Dec 2007, 15:20: Uite si o schema de senzor ... http://www.tehnic.go.ro/pompa.htm This post has been edited by IRONICK: 18 Dec 2007, 15:20 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
speed_fane |
![]()
|
imi cam prind eu urechile pe acolo dar nici prea complicata nu este....ideea este urmatoarea:
ironick : sa inteleg ca tu ti-ai activat acest martor -ai folosit aceasta schema? -ma poti ajuta sa o pun in practica? offtopic: ironick displayul tau este pe negativ? This post has been edited by speed_fane: 18 Dec 2007, 16:03 |
--------------------
1.9 TDI / 1.5dci
HL / Preferance
|
|
IRONICK |
![]()
|
off-topic: da
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
off-topic: mina de aur este domnul IRONICK, pacat ca are un defect major si nu prea vrea sa faca sharing la ideile lui!
|
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
speed_fane |
![]()
|
pai daca ne-at da totul mura in gura care ar mai fi farmecul....stii tu iti da un pont apoi cercetezi si vi sa arati ce care cum iar daca e bine mai primesti unul... |
--------------------
1.9 TDI / 1.5dci
HL / Preferance
|
|
IRONICK |
![]()
|
Un șaring ar mai fi locul de montare al senzorului ...
Poze cu "bidonul" de apa: IMG_7850a.jpg ( Size: 47.04k ) Number of downloads: 3433 IMG_7849a.jpg ( Size: 39.07k ) Number of downloads: 2922 IMG_7852a.jpg ( Size: 34.06k ) Number of downloads: 2787 Poze cu senzorul pe care il am eu: IMG_7853a.jpg ( Size: 148.94k ) Number of downloads: 3180 IMG_7854a.jpg ( Size: 132.56k ) Number of downloads: 1474 18 Dec 2007, 22:10: PS. Noroc cu nenea ala de si-a luat pejo, ca asa m-am facut si eu cu un "bidon" pentru teste. This post has been edited by IRONICK: 18 Dec 2007, 22:10 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sebi4fc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 13 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Bidonu de apa i prins intr-un surub numai??? sau mai are ceva si pe dedesubt???
Ironik astept un raspuns ms mult. |
--------------------
logan
preferance 1.4MPI-verede cameleon
2005
- cj 82 ebi
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bre, noroc mare... numa ca pejo-ul are acum peste suta de mii, mai bine raminea cu ligheanu'
![]() |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
As fi raspuns eu ca da, e intr-un surub, dar daca se asteapta raspuns de la altcineva...
Si nea dsign, vezi ca ai inceput sa confunzi personajele, ironick nu-s eu ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai de tine e vorba nene... a zis glumetu' ca a fost mare noroc cu nenea de si-a luat pejo! Oare cine si-a luat Pejo? Cin' sa fie, Cin' sa fie !?
On topic: mi se pare super ideea asta, zilele astea sunt strazile murdare mai ceva ca la tara si se foloseste mult spalatorul... iar daca ramii fara apa, ai pus-o. Insa eu vorbesc, cel care nici acum nu si-a legat stergatoarele la spalator, am firul tras dar mi-e lene sa- infig in UCH ![]() |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(sebi4fc @ 18 Dec 2007, 22:43) Bidonu de apa i prins intr-un surub numai??? sau mai are ceva si pe dedesubt??? Dupa ce se desface surubul se trage spre centrul masinii de el si se ridica.Ironik astept un raspuns ms mult. PS. Pentru pretentiosi surubul se strange la 6,5Nm. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar senzorul ala de apa se gaseste separat de filtrul de motorina? Si daca da cam cat ''coasta''?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Al meu este din alta parte.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(adiya @ 19 Dec 2007, 10:46) Eu, la viata mea (deh, am cautat si eu...) nu am gasit separat, se uitau vanzatorii la mine ca la fenomenul tunkuska. Sa-l recuperati dintr-un filtru vechi care de la care nu a fost scos senzorul Sau sa se faca pur si simplu de mana, insa e o problema cu etansarea ca trebuie sa fie in zona cu lichid, sa nu picure pe langa el. Sau un senzor cu cracii lungi sa fie bagat de sus. Ceva de genul asta au masinile de la VAG ca senzor pentru nivelul lichidului de racire. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Atunci astept sa vad ce-mi aduce mosul la revizia de 20.000km.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
99MMH |
![]() ![]()
|
![]() eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj. Group: Members Posts: 185 Joined: 17 July 07 ![]() |
Salutare oameni buni
- in primul rand craciun fericit si la multi ani ! - in al doilea rand - ati incercat cu un senzor de rezervor de apa ptr.parbriz de la cielo? Indata ce il gasesc pe al meu pe unde l-am "aranjat" o sa experimentez si va anunt. Toate bune si pe curand |
--------------------
Logan
ambition 1,6 MPI;1,5dci; Nova GT
2006,2007,1998
- MMH E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
|
|
al bundy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 11 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
skoda
octavia
2004
- b-5784
|
|
BodoC |
![]()
|
![]() Membru in plina criza Group: Members Posts: 152 Joined: 9 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Si ar mai fi ceva de facut
Pentru cei care au activat functionarea automata a stergatoarelor la stropire, in momentul in care rezervorul este gol, sa intrerupa acel fir dintre UCH si maneta de comanda, astfel incat sa nu mai functioneze stergatoarele pe uscat. ![]() |
--------------------
Logan
Prestige 1,6 16V
2008 Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Aruncati un ochi aici. Am postat acolo ca ramasesem dator
![]() |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
99MMH |
![]()
|
![]() eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj. Group: Members Posts: 185 Joined: 17 July 07 ![]() |
Salutare
Asa cum am promis, acum ceva vreme, am realizat montajul pentru aprinderea unui martor in bord care sa indice terminarea lichidului din vasul de spalare a parbrizului. Am gasit in final sonda dedicata pentru asa ceva de la cielo (foto 1). Se gaseste usor si nici scumpa nu este. La realizarea au fost cateva probleme cu care m-am confruntat : 1. Adaptarea lungimii sondei la adancimea vasului de pe logan, sonda finala trebuind sa aiba maxim 95mm lungime; 2. Pozitioanarea sondei pentru a arata, indica, cat mai aproape de ....realitatea din borcan, si etanseitatea borcanului la imbinarea cu sonda; 3. Led-ul in bord – asta a fost cel mai simplu pentru ca m-a ajutat un user de aici. 4. Iconita de pe ceasuri, care a ramas aceeasi (sub forma de volan!!!) pana ma hotarasc sa schimb folia. Asa cum am spus am scurtat sonda la dimensiunea de 95 mm (foto 2) la care pentru o mai buna etanseitate(si pentru un aspect placut ) am atasat prin lipire dispozitivul initial de fixare al sondei (foto 3). Sonda astfel realizata am pozitionat-o si montat-o pe rezervorui de apa dupa ce in prealabil practicesem o „ gaura ” (foto 4). La pozitionare am tinut cont de faptul ca ledul la bord trebuie sa se aprinda cand este putina apa in rezervor, adica sa mai ai acolo o mica rezerva ![]() Si iata cum arata montat dispozitivul pe masina (foto 5) si „indicatorul” din bord (foto 6). Principiul de functionare este destul de simplu: cand nivelul apei este scazut, plutitorul care are incastrat un magnet actioneza senzorul care se afla in interiorul sondei. Acesta pune la masa ledul din bord. cand nivelul apei creste circuitul se intrerupe si ledul se stinge. Cam asta a fost realizarea dupa vre-o 2 ore de munca in care cel mai mult timp l-am pierdut cu cautarea frezelor pentru a da gaura rotunda . Toate bune ![]() Attached thumbnail(s) Foto_1.jpg ( Size: 734.04k ) Number of downloads: 1270 Foto_2.jpg ( Size: 732.71k ) Number of downloads: 910 Foto_3.jpg ( Size: 701.33k ) Number of downloads: 849 Foto_4.jpg ( Size: 683.28k ) Number of downloads: 947 Foto_5.jpg ( Size: 92.97k ) Number of downloads: 1036 Foto_6.jpg ( Size: 137.01k ) Number of downloads: 1051 |
--------------------
Logan
2006,2007,1998
- MMH E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
|
|
adiya |
![]()
|
Dupa cum vad eu, sunt doua moduri in care se poate realiza contact.
1. Ledul se aprinde in momentul cand acea "bucsa" de plastic ajunge in pozitia inferioara maxima. In cazul asta nu e un pic cam tarziu? Sau sonda este pozitionata suficient de sus astfel incat in momentul aprinderii ledului sa mai fie ceva "zama" prin vas? 2. Ledul se aprinde imediat ce acea "bucsa" de plastic incepe coborarea si in acest fel mai ramane o rezerva de lichid in vas. Astept lamuriri ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
99MMH |
![]()
|
Salutare
@ adiya - bucsa cu magnetul coboara odata cu scadarea lichidului ( ledul este stins ![]() Toate Bune ![]() |
--------------------
Logan
2006,2007,1998
|
|
klaus |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
green_wall_13 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 28 June 07 From: Timisoara ![]() |
![]() ![]() ![]() Defapt sa va explic ce e cu sezorul ala de Cielo: e doar un simplu contact magnetic reed. Se gaseste in orice magazin de piese electronice, la un pret de aprox 3 lei. Eu am pus contact reed la rezervor si un magnet pe usita. Cand deschide mafiotu usa, magnetul se apropie de releu si urla alarma. ![]() http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=3976 ksk1a87_1.jpg ( Size: 24.53k ) Number of downloads: 912 5 Jun 2008, 22:21: Din pacate pentru mine stau in zona soarelui. mai exact pe strada Andrei Istavan. e o moda aici sa se sparga masini in fiecare luna si mai nou se fura la greu din rezervoare. Eu am patit de doua ori, Un vecin cu un Kiss fm diesel nou nout, a ramas fara motorina acum 3 nopti. ![]() This post has been edited by green_wall_13: 5 Jun 2008, 22:21 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6mpi 2007 Doua lucruri sunt infinite: Prostia si Infinitul
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
99MMH, bravo!
Ne poti spune si pretul sondei respective? E sonda tot pentru nivelul lichidului de spalare la Cielo? |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
99MMH |
![]()
|
Salutare
Pretul nu il stiu, dar cred ca la dezmembrari o gasiti pe la cativa lei ![]() ![]() Toate bune ![]() |
--------------------
Logan
2006,2007,1998
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:59 |