Masa la borna minus, scurt pe masa
![]() ![]() ![]() |
Masa la borna minus, scurt pe masa
Hannibal_Barka |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 28 October 14 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
borna minus ar tremui legata in doua locuri , odata la cutia de viteze pe linga electromotor si a doua indeva pe la caroserie (nu stiu locul exact la nova)
daca cind pui borna + la baterie si face scurt posibil sa fie puntea de la alternator in scurt |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
m-am uitat cu atentie... am gasit locul unde este prinsa borna - pe cutia de viteze ... nicio sansa sa se desfaca surubul. Si mai este si oxidat ( un verde albastrui) ...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
marian_ariciuc |
![]() ![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 322 Joined: 6 May 10 From: de obicei, acasa ![]() |
trebuie curatat! curatat bine bine, STRANS si apoi gresat, in ideea ca nu se mai oxideaza.
cauta un alt supernovist si vezi unde sunt legate cele doua minusuri dintre motor si caroserie! atentie, este de la motor la CAROSERIE, nu la capota.... si este litat si gros... de obicei, caroseria are un surub sudat in locul unde vine legata acea panglica. acel surub sudat se va curata de vopsea inainte de operatiunea descrisa in priml rand al postarii asteia. This post has been edited by marian_ariciuc: 8 Nov 2014, 23:25 |
--------------------
DACIA
Logan
1.6 16V E5 Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
multumesc de raspunsuri. va voi tine la curent cu izbanda mea asupra masinii nazdravane si focoase
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
incearca cu degripant , musai minusul sa vina linga electromotor
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
am reusit sa dau jos surubul de pe cutie doar dupa ce am turnat putina acetona pt unghii... erau oxidate toate "inelele". la fel si cel de pe caroserie... tot cu acetona l-am degripat
![]() Urmeaza sa le curat si sa le pun la loc. Sper sa remediez problema |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
marian_ariciuc |
![]() ![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 322 Joined: 6 May 10 From: de obicei, acasa ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 8 Nov 2014, 23:59) din cate stiu eu, sunt doua minusuri intre motor si caroserie... unul dintre ele, este langa electromotor... mare atentie! este tensiune mica(12V) si curenti mari! din cauza tensiunii mici, contactul trebuie sa fie ferm, cat mai LAT(suprafata de contact mare). iti spun astea pentru ca sunt sigur ca nu vei avea la andemana o panglica dintr-aia speciala pentru astfel de utilizari. This post has been edited by marian_ariciuc: 10 Nov 2014, 09:31 |
--------------------
DACIA
Logan
1.6 16V E5 Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
tocmai acum am montat cablurile de la borna minus pe cutie si de la cutie pe caroserie (dupa ce le-am curatat de oxidarea aia albastruie). Cand am pus minusul pe borna, mi-a facut flama pe ambele borne ( flama destul de maricica) asa ca le-am scos.... imi este frica sa nu ard calculatorul, sau mai stiu eu ce...
Nu mai am idee ce sa fac... Masa "veche" (improvizatia pe capota- facuta din cablu subtire nu o mai pun ca poate iar se topeste). Sa am oare un contact imperfect pe la alternator? Sau masa pe caroserie nu face contact bun, desi am curatat bine bine si de vopsea in acel loc? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
bygy007 |
![]()
|
scinteile nu este o diagnoza ele pot fi si de la diberse electronice , ( condesatori de la cd, player , etc)
deci fa in felul urmator , faci rost de un aparat de masura si masori curentul in situatia data : dai aparatul pe curentul cel mai mare ,scoti o borna de la baterie si pui aparatul intre borna bateriei si borna scoasa , vezi ce curent ai , usi total inchise fara lumini interioare sau portbagaj, daca este mare posibil sa fie puntea arsa la alternator , desfaci cablurile de pe alternator(alea mai groase de la borna +) le unesti si masori din nou citeste si topicul asta |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
Aduc un electrician auto maine sa vada care e buba. Va voi tine la curent cu eventuala rezolvare.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
Hannibal_Barka |
![]()
|
Problema rezolvata! Bateria e distrusa. Facea scurt. Am luat o baterie noua si mi-au mutat cablul de minus pe oala amortizorului din cauza ruginii prezente in locul original unde vine prins de sasiu. Am verificat si alternatorul dar si electromotorul. Ambele sunt bune.
Va multumesc pentru sfaturile utile. Multumesc bygy007 pt link. Am citit cu atentie si am facut cum ai spus tu cu masuratul; e ok cu noua baterie |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Campus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 08:36 |