Mi s-a blocat cheia in contact
![]() ![]() ![]() |
Mi s-a blocat cheia in contact
DANYZAKILLER |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|||
celebris |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 12 July 05 ![]() |
o seringa fina cu 0.5 ml de ulei bagati pe langa cheie, lasata putin sa coboare uleiul si apoi incercate cateva rotiri ale chei.
ps daca volanul e blocat incearca sa rotesti putin de el cand vrei sa scoti cheia(vrei sa ajungi la ultima pozitie) |
--------------------
dacia
solenza
- B42CTH
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
Frate cheia nu ajunge la ultima pozitie deci nu e blocat volanul.e ramasa la urmatoare pozitie dupa ce se sting toate becurile din bord.nu e posibil ca mai rau sa fac cu uleiul in contact?asa faceam la vechea berlina.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca scapi fara un butuc nou, chiar daca reusesti sa scoti cheia;
Asa ca mai bine cauta un service mai ieftin .... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
QUOTE(costi @ 18 Jul 2005, 11:48) Nu cred ca scapi fara un butuc nou, chiar daca reusesti sa scoti cheia; Asa ca mai bine cauta un service mai ieftin .... Daca pana la urma o sa schimb butucul nu o sa trebuiasca sa schimb si cheile deasemani si chipul cheii si stiu ca un set de chei la Dacia service costa 3,5 mil. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Da. AFAIK trebuie schimbat tot.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
Se poate cumva desface butucul ?Ma puteti ajuta cu o schema ceva? Chiar nu a mai patit nimeni ca mine? |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
celebris |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 12 July 05 ![]() |
butucul este tot mecanic+electic pentru diverse contacte. Putin uelei nu are cum sa-i faca rau partii mecanice. Se poate schimba teoretic doar butucul +capete de chei pentru ca aceea cheie are 2 parti: cheia metalica si partea care stocheaza codul.
|
--------------------
dacia
solenza
- B42CTH
|
|
Anto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
Si la mine se blocheaza de multe ori, dar misc usor intr-o parte si-n alta atat cheia cat si volanul si de fiecare data imi iese.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Un set de chei+yale+bututc e cca 1,5 mil ROL (150 RON) in targ...
I se schimba doar capaetele de chei cu cele vechi, si setul este gata functional. Mai dificil e cu busonul de la rezervorul de benzina... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
Am pus in contact putin WD-40 si cu putin noroc cheia a iesit.Faza acum e ca cheya intra destul de greu pe pozitia S (apas mai tare si intra) pana la urmatoarea pozitie pacane ceva iar dupa aceea merge normal.Am mai intrebat se poate cumva desface butucul de la contact? |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Este nituit, este dificil de montat la loc. Plus ca sar 'calutii' aia de pe dinauntru in toate directiile cu arcuri cu tot. Am patit-o eu la un contact de 1300 (ca sunt pe absolut acelasi principiu)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Da, nu incerca ca am incercat si eu si am ramas in mana cu un pumn de piese. Ma gandeam ca fac chiar doua din ce mi-a ramas.
Schimba-l daca ai garantie. Daca cunosti pe cineva la un magazin de piese incearca poate gasesti un set care sa mearga la celelalte incuietori. |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
Gata am fost la service si am rezolvato.Mi s-a schim bat butucul de la contact.Cost total 640 000+ 50 000 (atentie la baiatu").Cam naspa faza ca umblu cu 2 chei,una contact iar cealalta pt yale.Ce panarama si cu butucul asta.Numai bine sa nu patiti si voi ca mine ca va faceti nervi degeaba si timp pierdut, |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Probabil ca s-a stricat mecanismul de yala (s-o fi rupt/blocat vreun arculet) asa ca trebuie sa se demonteze butucul yalei, se desface si daca se poate inlocui arcul ai scapat ...daca nu....alta cheie si butuc...chipsetul poate sa ramina...e doar o problema mecanica.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:15 |