Mi se arde mereu siguranta, Se incinge siguranta si se topeste. AJUTOR
![]() ![]() ![]() |
Mi se arde mereu siguranta, Se incinge siguranta si se topeste. AJUTOR
ionut16031987 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
preference/ dacia 1310 tlx
2005 1.4 mpi,/ 1989
- IF 01 ???
|
|||
renault12gordini |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 4 October 05 ![]() |
1)ori e nu scurt pe undeva, de la un fir
2)ori este legat un fir alandala, in loc de - se face + cand ponesti ceva renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai siguranta e de srl?e corespunzatoare?recomand tesla:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ai un scurt pe undeva. Problema e unde.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
ceaki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 7 January 07 From: cluj-napoca ![]() |
vezi ca sub bord in partea stanga sus sunt doua reglete in care intra mai multe fire cu papuci. una dintre ele e pt ceasurile din bord, frana , mers inapoi, cam ce e pe cheia de contact. scoate firele pe rand si vezi cand nu-ti mai incinge siguranta.asa o sa-ti dai seama pe care circuit e problema. bafta
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
sik |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
da tu ai un scurt pe undeva in mod sigur; ideea e sa depistezi unde; mergi pe fire de la tablou pana in spate; orice siguranta ai pune indiferent de amperaj sau marca tot se arde daca ai scurt
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
omegabear |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 116 Joined: 24 January 06 From: Bucuresti ![]() |
sau "doar" siguranta nu mai face contact bine intre lamelele acelea, care s-au decalit intre timp si nu o mai tine presata pentru un contact ferm. Contact imperfect => frige. In vechiul meu bloc de sigurrante lamelele erau albastre dar doar la o singura siguranta. Aceiasi de care vorbiti. Si parea arsa pentru ca dupa un timp taia curentul - se forma un fel de zgura (naspa rau cu semnalizarea si avaria care nu mai mergeau) o pipaiam, o miscam, ma frigeam si o lua iar. Dupa nenumarate incercari sa o fixez (intepenesc) mai bine singura solutie a fost schimbarea blocului de sigurante cu un tip mai nou. Si n-au mai fost probleme.
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994
- B 10 AGE "Nu are convingeri decât acela care n-a aprofundat nimic."
E. M. Cioran |
|
FlaviusBV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 5 April 07 From: Brasov ![]() |
Are cineva schema tabloului de sigurante, adica fiecare siguranta la ce corespunde? Multumesc anticipat
|
--------------------
Dacia
1310
1986 TX
- BV 84 FLV I am not affraid to die...I just don't want to
|
|
aho |
![]()
|
![]() Membru DaciaClub Group: Members Posts: 84 Joined: 8 May 07 From: Baia Mare ![]() |
Schema tabloului de sigurante:
Attached thumbnail(s) sigurante.jpg ( Size: 126.67k ) Number of downloads: 1210 |
--------------------
Dacia/Ford
1310 break CL/Focus Ghia Turnier
1996/2003
- MM __ ___
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
Salut ,
Daca e vorba de luminile din bord , vezi sa nu ai probleme cu blocul de lumini .Eu am D1300 si tot ce puneam in 1-2 min se ardea . Blocul de lumini era de vina . Bafta! |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pina nu depistezi unde este scurtcircuitul nu mai pune siguranta ca este posibil sa iei FOC si nu glumesc cind zic asta
care este siguranta cea care alimenteaza bordul prin contact sau cea fara contact ai observat cind se incinge siguranta cind pui frina sau bagi in mansalier ?? vreifica firele de la contactul de la pedala de frina si la contactul de mansalier(sonda de pe cutie) sa nu atinga undeva pe la masa sau sa aiba izolatia distrusa This post has been edited by bygy007: 30 May 2007, 23:22 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ionut16031987 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 29 May 06 ![]() |
Am scos instalatia de alarma de pe ea si am mai scos si firul de + pentru lampa de frana care o aveam in luneta.
Din cate stiu e o singura siguranta pentru aparatura bord, este vorba de prima siguranta. Si se ardea cand motorul functiona. Dupa ce am scos instalatia de alarma nu mai se incinge nici o siguranta. This post has been edited by ionut16031987: 31 May 2007, 16:53 |
--------------------
dacia
preference/ dacia 1310 tlx
2005 1.4 mpi,/ 1989
- IF 01 ???
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
lampa de frina are alimentare cind se apasa pedala de frina si contactul pus
daca ar fi fost de la lampa suplimentara trebuia sa se incinga siguranta cind apesi pedala de frina mai degraba poate fi de la alarma daca ai desfacut-o alimenteaz-o separat si vezi daca se mai incing firele |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
daca se incinge siguranta 1 de sus vezi daca nu cumva firele de la sonda de marsarier sating undeva de caroserie, sau cutie viteze (s-a "ros" izolatia) eu am patit-o acu cateva zile.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
ar mai fi ca firele de la sonda de mers inapoi sa nu se frece de planetara
|
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Pune un bec de far in serie pe una din bornele de la baterie,pune contactul sau realizeaza circuitul ala care-ti face scurt,scoate alimentarea de la bobina de inductie si releul de incarcare,si apuca-te si urmareste fiecare traseu,fir, care probasbil e si putin topit, dar incearca intai la becuri sa nu fie lamelele de contact unite.Lucrand la ele ,cand se va stinge becul, de-acolo e.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sigurante cu LED Papuc si gata
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
KidTx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 19 July 06 From: Buc ![]() |
salut
o intrebare am si io.....doua....nu trei 1. am venit de la servici si in timpul mersului sa stins luminile de la bord si nu mai mergea vitezometrul.sigur sa ars o siguramta......dar ajuns acasa am desfacut capacul de la blocul de lumini si am realizat ca acestea frigeau in afara de ultima siguranta de jos.am tablou madel vechi cu sigurante lungi. de la ce se poate incinge asa rau toate? ![]() 2.este de ajuns sa schimb farurile sa am lumina mai puternica? sau trebui sa pun si halogene de 90W? daca pun de 90W trebui sa inlocuiesc firele de la faruri cu unele mai groase? |
--------------------
Dacia
1310
1995
- B 05 MKM Repar obiecte pierdute
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Pune halogene de 90 ,relee cu firele de sarcina pe un traseu cat mai scurt.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Dupa care "bafta" la un control al politiei si "carne" de la ceilalti coparticipanti la trafic.
Halogenele de 90 sint OFF ROAD, se folosesc pe aratura, nu pe sosele. Schimba farurile si eventual monteaza halogene ON ROAD. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Da, si eu ii urasc pe cei care au faruri neregulamentar de puternice. Si aici n-ai voie decit cu 55W pe drum. Si mai ales pe idiotii care au faruri puternice si nereglate, sau pe ceilalti mitocani care merg cu proiectoarele prin oras (unii si ziua), sau tembeloizii care merg cu lampile de ceata (spate) aprinse pentru ca nu stiu ca sunt aprinse (probabil nici nu stiu ca masina are, si care e utilitatea/diferenta de lampile normale).
Fa-ti un serviciu si nu te pune pe lista neagra a celorlalti colegi de drum. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Gheorghedracu @ 31 Jul 2007, 08:27) faruri puternice si nereglate, sau pe ceilalti mitocani care merg cu proiectoarele prin oras (unii si ziua), sau tembeloizii care merg cu lampile de ceata (spate) aprinse pentru ca nu stiu ca sunt aprinse (probabil nici nu stiu ca masina are, si care e utilitatea/diferenta de lampile normale). ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
KidTx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 19 July 06 From: Buc ![]() |
ok am inteles ....am sa schimb decat farurile cu unele noi..acum becurile le am de 55
dar in prima problema nu ma poate ajuta nimeni? are cineva o schema electrica pt cele din 95 ? eventual la o scara mai mare sa o pot scoate la imprimanta si sa se si inteleaga?sa nu mai fac atatea drumuri in casa la calculator...la masina....in casa...la masina 31 Jul 2007, 16:07: am verificat sigurantele nu era nici una arsa.am aprins pozitiile si sa aptins si iluminatul la bord. dar am observat ca pe pozitii si faza scurta frige siguranta a 6-a si pe faza lunga sigutanta a 9-a pa pozitai 1 si 2 sigurantele sunt albastre si pe pozitia 4 siguranta este rosie nu corespund cu ordinea di poza de mai sus.pe celelalte am sigurante albe. nimeni nu are o schema la scara mai mare?? multumesc This post has been edited by KidTx: 31 Jul 2007, 15:07 |
--------------------
Dacia
1310
1995
- B 05 MKM Repar obiecte pierdute
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(KidTx @ 31 Jul 2007, 10:38) ok am inteles ....am sa schimb decat farurile cu unele noi..acum becurile le am de 55 dar in prima problema nu ma poate ajuta nimeni? are cineva o schema electrica pt cele din 95 ? eventual la o scara mai mare sa o pot scoate la imprimanta si sa se si inteleaga?sa nu mai fac atatea drumuri in casa la calculator...la masina....in casa...la masina <span class='edit'>31 Jul 2007, 16:07:</span> am verificat sigurantele nu era nici una arsa.am aprins pozitiile si sa aptins si iluminatul la bord. dar am observat ca pe pozitii si faza scurta frige siguranta a 6-a si pe faza lunga sigutanta a 9-a pa pozitai 1 si 2 sigurantele sunt albastre si pe pozitia 4 siguranta este rosie nu corespund cu ordinea di poza de mai sus.pe celelalte am sigurante albe. nimeni nu are o schema la scara mai mare?? multumesc de obicei se incalzesc din cauza ca exista contacte imperfecte pe undeva papucii care intra in tablou ,nitul care prinde piesa in care intra papucul si lamela elastica pe care vine siguranta sau lamelele nu asigura suficienta presiune de contact pe siguranta ori sigurante necorespunzatoare (corpul sigurantei este din plastic si nu din ceramica) Attached thumbnail(s) inst_electrica_dacia.JPG ( Size: 431.23k ) Number of downloads: 1170 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Si cand te-oi intalni cu acei mitocani si ce-o mai fi, cu ce-ai sa lupti? Cand ti-o pune lumina in ochi , cum i-arati ce simti, sari santul si astepti sa treaca?Daca 80% din ei au lumini puternice(si aiurea) eu sa merg numai pe sub razele lor? Unde erau aia corectii ! Cine lupta supravietuieste. V-am mai zis, teoriile ne cam distrug...
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Vezi, cu d-astia ca tine care gindesc cam la fel ca mitocanii aia, creste numarul lor. Asa, nu facem decit sa ne incarcam aiurea instalatia cu cite 100 W, eu ca m-ai orbit tu si tura viitoare iti arat eu, apoi din cauza mea, altul, etc. Si la un filtru RAR ne predam banii si certificatele in grup, nu?
Nu te opreste nimeni sa-l atentionezi cu faza lunga, scurt, 90% din ei sting si trec pe scurta. Apoi, daca ii poti lua numarul, ia reclama-l. Tu, eu, altii si daca s-o umple inregistrarea la 112 de "xx-yy-zzz ma orbeste" poate s-o lua o masura. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 08:10 |