Noi semne de circulatie ?!?, Parcare permisa sau interzisa ?
![]() ![]() ![]() |
Noi semne de circulatie ?!?, Parcare permisa sau interzisa ?
Batrânul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) Sinaia11.jpg ( Size: 503.79k ) Number of downloads: 2818 |
||
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|||
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Din punctul meu de vedere semnul e destul de explicit.
Poti parca numai pe locurile cu galben si numai intre orele mentionate. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Panourile aditionale de sub semn indica intervalul orar intre care se aplica semnul. In cazul dat si alte specificatii (pe locurile cu bulina galbena).
In speta, opinia mea e ca semnalizarea e usor cretina. Pe un drum cu sens unic pe dreapta exista semn de oprirea interzisa, iar pe stanga de parcare... Fiind cu sens unic, capetele luminate de la circulatie probabil au considerat ca semnul de pe dreapta e pentru partea dreapta a drumului iar cel de pe stanga e pentru partea stanga a drumului. In mod corect pe partea dreapta semnul de interzis trebuia sa aiba si el un panou cu intervalul orar de aplicare, care sa fie 8-16, pe perioada de neaplicare a indicatorului de parcare. La cum e descrisa problema, eu inteleg asa: pe dreapta e oprirea interzisa permanent Pe stanga e parcare permanenta, insa intre 16 si 8 e "la liber" doar pe locurile cu bulina, pentru intervalul 8-16 e "la liber" pentru toate locurile. Si asta datorita faptului ca semnul de oprire interzisa nu are aplicabilitate limitata de interval orar, deci semnul de parcare se refera la alta zona decat la cea la care se refera semnul de oprire interzisa (care se aplica permanent pe zona de actiune). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca "semnalizarea e usor cretina" e prea bland spus.
Sa va mai dau un exemplu: pe str. Avram Iancu, pe zona cu sens unic (intre Hotel International si intersectia cu str. I L Caragiale) semnul respectiv este pus cu fata spre... sensul interzis. Deci daca circuli corect, pe sensul unic, nici nu ai cum sa vezi acel semn, decat dupa ce ai trecut de el si daca te uiti in spate. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu a fost neaparat pus rau (ceea ce e foarte posibil) ci probabil sa fi fost rotit de cineva
ref. semn sinaia, pe dreapta clar nu poti parca iar pe stanga eu zic ca poti parca linistit pe semnele galbene intre 16 si 8 iar intre orele 8-16 oriunde pe spatiile marcate pt . parcare, fie ca au sau nu bulina galbena si stai linistit in privinta ironiilor, daca luam la bani marunti binevoitorii vom descoperi ca nu cunosc semnificatia unor semne banale ... prin alte tari sunt tot felul de semne (oprire, stationare, parcare) de astea cu placi aditionale de stai minute in sir sub ele si te gandesti ce spun si pana la urma cauti o parcare subterana platita ![]() mai e necesar sa spun ce "reciclare" imi face nevasta-mea care tocmai face scoala de soferi? ![]() ![]() This post has been edited by crisolro: 25 Aug 2009, 07:22 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Batrânul |
![]()
|
Va multumesc, celor care mi-au raspuns.
Si eu interpretasem tot asa (cum au scris klaus si crisolro), dar ca sa fiu sigur am intrebat pe forum. Numai bine si... sa nu aveti probleme cu oprirea interzisa. ![]() |
--------------------
Renault
Clio IV
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Ala e un indicator gandit de un imbecil care nu stia "a se exprimare cand este cazul cand trebuie la obiect".
M-am lovit si eu de el in Sinaia si am stat vreo 2 minute de am incercat sa inteleg ce vrea sa zica. Din fericire, am stat prea putin in zona - vreo 15 minute - si am plecat. Nelamurit. This post has been edited by maister_dm: 27 Aug 2009, 12:23 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
sper sa nu citeasca multi topicul ca nu mai gasim loc de parcare in sinaia
![]() This post has been edited by crisolro: 27 Aug 2009, 13:57 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Eu cred ca ati inteles gresit... Panoul aditional de sub indicator precizeaza intervalul orar (si alte conditii) in care este valabil indicatorul. PUNCT! fara alte daca si parca !
Deci: intre orele 16-08 ai voie sa parchezi, dar numai pe locurile marcate cu galben. In acest interval, pe locurile respective se considera ca exista o "parcare amenajata"... intre orele 8-16 NU AI VOIE SA PARCHEZI, caci indicatorul cu P mare NU ARE VALABILITATE! Iar p-ul vine de la parcare, nu de la altceva ![]() Ca sa fiti siguri ca nu aveti voie sa parcati intre 8-16, mai sunteti amenintati si cu blocarea rotilor! K fapt divers, mai exista printre noi si o categorie de soferi, numita smecheri, care si-au facut rost de "autorizatii". Acestia pot parca si pe locuri fara bula galbena... Lor, le urez sa le faca porumbeii bule galbene pe capete si pe masini... Parerea mea... PS: Stell tormentor are dreptate... metall ruls ![]() ![]() This post has been edited by supremeon: 20 Sep 2009, 13:47 |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
crisolro |
![]()
|
QUOTE(Batrânul @ 24 Aug 2009, 18:18) Pe asfalt sunt desenate limite pt. parcare masini: unele au semnul cerc galben, altele nu. Intrebarea mea este: unde am voie sa parchez, pe locurile cu semn galben sau pe celelalte ? @supremeon: inseamna ca au marcat cu alb si niste locuri de parcare pe care nu ai voie sa parchezi niciodata, nu? ![]() ![]() ia mai judec-o odata! |
--------------------
Renault
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu te grabi sa razi, poate celelalte fara bulina sunt parcari de resedinta.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
N-am observat la timpul sau topicul!
![]() Este rusinos daca spun ca eu am evitat locurile cu pricina deoarece n-am inteles nimic si nu eram dispus sa risc pentru 2 ore? ![]() Eu inclin sa spun ca lipseste un "NUMAI" acolo, adica parcare este "intre 16-08 NUMAI pe locurile cu bulina" dar parca poti sa stii!!!?. Este un fel de "rezervare" parcare pe timpul noptii pentru masinile autorizate dar este mult prea criptica pentru un sofer care cauta loc de parcare si trebuie sa decida in cateva secunde daca parcheaza sau "ia" toate alea de la cei din spatele lui! Mie mi se parea mai simplu sa marcheze cu bulina exceptiile (exact invers) si sa scrie: "Locurile cu bulina sunt rezervate 16-08" sau "<bulina> 16-08 NO PARKING" si intelegea tot prostul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Batrânul |
![]()
|
S-a schimbat... schimbarea.
Probabil ca cei din Sinaia mai intra si pe forumul nostru (!?!) Mai intai, semnul de pe str. Avram Iancu, pe zona cu sens unic (intre Hotel International si intersectia cu str. I L Caragiale) a fost rotit cu 180 grade, astfel ca acum poate fi vazut (ma refer la cele semnalate in post #4). Dar, cel mai important, pe semnele in discutie a fost inscriptionat cu vopsea rosie pe fond alb cuvantul "INTERZIS" (ca in poza atasata). Acum are logica: este interzisa parcarea intre orele 16 - 08 pe locurile marcate cu cerc galben. Am observat treaba aceasta ieri; nu am facut fotografii; cea atasata este editata dupa una mai veche, dar credeti-ma pe cuvant ca asa arata inscriptia adaugata pe semnele vechi. Attached thumbnail(s) Sinaia14.jpg ( Size: 286.96k ) Number of downloads: 2285 |
--------------------
Renault
Clio IV
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(Batrânul @ 21 Sep 2009, 08:35) S-a schimbat... schimbarea. Bai ce stil au astia sa complice totul ![]() Pe aici daca un anume semn de circulatie are valabilitate intre anumite ore pentru anumite masini, se specifica asta, nu cina n-are voie. In cazul de fata ajungea tablita adiacenta alba cu un text de genul: "Intre 16-8, in locurile cu bulina galbena, au voie numai auto autorizate" (eventual si tipul autorizatiei). LE Vad ca au zis si altii ce am zis eu; am inceput sa citesc de jos in sus ![]() This post has been edited by Liviu M: 21 Sep 2009, 14:49 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Acum revin si zic, avand in vedere "deschiderea turistica":
Un strainez mancat'as, ce pricepe?! Nu era mai simplu cum am spus: <bulina> 16-08 REZERVAT - NU PARCATI /NO PARKING ! Acum problema este alta: semnul cu parcarea nu mai este conform legii! ![]() Pentru PARCARE INTERZISA exista alt semn! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Batrânul |
![]()
|
QUOTE Acum problema este alta: semnul cu parcarea nu mai este conform legii! Pentru PARCARE INTERZISA exista alt semn! Asa este. Asta a fost si scopul pt. care am deschis acest topic: semne de circulatie inventate de administratiile locale, care vin oarecum in contradictie cu Codul Rutier. Iar scopul celor din Sinaia mi se pare destul de transparent: acela de a avea motive pt. blocarea rotilor autovehiculelor inmatriculate in alte judete si, implicit, de a incasa sume frumusele. Asta pentru arterele secundare, ca pe bulevardul din centru se practica de vreo 2 ani acesta "taxare" a ne-sinaienilor. L.E. Probabil ca urmeaza o bariera, ca la Mamaia... This post has been edited by Batrânul: 21 Sep 2009, 15:39 |
--------------------
Renault
Clio IV
|
lag_ph |
![]()
|
Avantaj de a avea numere de PH
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Batrânul |
![]()
|
Avantaj in Sinaia, ca in Bucuresti stim ce ai patit
![]() http://www.reno.ro/index.php?showtopic=126...dpost&p=1991804 This post has been edited by Batrânul: 23 Sep 2009, 07:41 |
--------------------
Renault
Clio IV
|
lag_ph |
![]()
|
mda.. astept sa vad cum se rezolva. Din ce am vazut pe lista de dosare de la Judecatoria sector 6.. sunt mai multi care si-au luat banu inapoi.
Asa ca .. sunt optimist ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 05:54 |