Oglinzi heliomate cred..., sau cum scap de orbire noapte
![]() ![]() ![]() |
Oglinzi heliomate cred..., sau cum scap de orbire noapte
punctweb |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 31 December 05 From: Tulcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
- TL-02-XYZ Mintile umane sunt ca parasutele: functioneaza doar cand sunt deschise...
|
|||
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
oglinzi de masina straina cu tenta de albastru sau ce o fi si ai rezolvat problema sau alta varianta le dereglezi un pic astfel incat sa treaca lumina pe langa tine si cand vrei sa te uiti in oglinda tre sa depui un mic efort
|
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
punctweb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 31 December 05 From: Tulcea ![]() |
nu prea as adopta solutiile tale pentru ca:
- in cazul oglinzilor straine, sistemul de prindere este total diferit, presupune modificari (aka gauriri) ceea ce nu prea ma incanta... (ma refer la laterale) -dereglatul nici atat... ar trebui sa ma foiesc in scaun stanga-dreapta, sus-jos ca sa vad cum trebuie ce e prin spatele meu... respectiv fata... Problema o am am in special cu Matiz-urile, Logan-urile, dar nu scapa nici modelele straine... ![]() Intre timp, dupa un search pe G, am gasit h**p://www.llumar.hu/romana/AutoRO.htm Din cate am inteles, se aplica pe geamuri si nu pe oglinzi... Daca mai aveti si alte solutii, le astept cu ochii deschisi... |
--------------------
Dacia
1310
- TL-02-XYZ Mintile umane sunt ca parasutele: functioneaza doar cand sunt deschise...
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Solutia la interior ar fi o oglinda CONVEXA. E din acelea lungi curbate in care poti vedea si putin in parti. Este mult mai mare in lungime si se prinde peste cea standard cu ajutorul a foua elastice.
Adevarat ca se vad masinile mult mai departe decat in realitate dar macar nu te orbesc noaptea. Asta e si motivul constructiei. La exterior cam greu. This post has been edited by KTC: 14 Nov 2006, 09:09 |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o oglinda usor convexa, mai mare, montata peste oglinda masinii, care are tenta fumurie.
Cea de acum are o tenta gri dar imi placea mai mult cea dinainte care avea o tenta maro, da' i-a placut lu nevasta-mea si a rechizitionat-o... Oglinzi heliomate (fotocrom) nu exista. Sticla fotocrom are proprietatea de a se intuneca la prezenta UV. Ceea ce emit farurile participantilor la trafic nu este UV. Plus ca UV-urile nu prea trec prin geam (parbriz, luneta) A doua proprietate a sticlei fotocrom este ca are inertie. Ii ia destul de mult sa se intunece (intre 30 secunde si 5 minute). in nici un caz nu poate fi folosita in industria auto, unde trebuie timp de raspuns extremd e mic. Ca sa nu existe confuzii, exista oglinzi interioare care se intuneca atunci cand lumina celor din spate este puternica. Acele oglinzi nu sunt heliomate (fotocrome) ci sunt electrocrome, cu cristale lichide. Au un senzor de intensitate luminoasa, si pe baza semnalului furnizat de senzor se comanda electric panoul de cristale lichide interpus intre oglinda si sofer, si inchide, variabil in functie de intensitatea luminoasa, culoarea oglinzii. Insa astfel de oglinzi sunt cam scumpe (cca. 70 - 100 euro la SH, ca noi sunt si mai scumpe). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Uite aici un exemplu de oglinda interioara
http://www.accesorii-auto.ro/?lstpage=shop...1d10bc292ece2de |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pt oglinda de interior cel putin, orienteaza-te spre o oglinda de pe un model strain. Eu am gasit una de R Espace si desi e plana, are efect anti-orbire multumitor.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 14 Nov 2006, 09:27) Eu am o oglinda usor convexa, mai mare, montata peste oglinda masinii, care are tenta fumurie. Cea de acum are o tenta gri dar imi placea mai mult cea dinainte care avea o tenta maro, da' i-a placut lu nevasta-mea si a rechizitionat-o... Oglinzi heliomate (fotocrom) nu exista. Sticla fotocrom are proprietatea de a se intuneca la prezenta UV. Ceea ce emit farurile participantilor la trafic nu este UV. Plus ca UV-urile nu prea trec prin geam (parbriz, luneta) A doua proprietate a sticlei fotocrom este ca are inertie. Ii ia destul de mult sa se intunece (intre 30 secunde si 5 minute). in nici un caz nu poate fi folosita in industria auto, unde trebuie timp de raspuns extremd e mic. Ca sa nu existe confuzii, exista oglinzi interioare care se intuneca atunci cand lumina celor din spate este puternica. Acele oglinzi nu sunt heliomate (fotocrome) ci sunt electrocrome, cu cristale lichide. Au un senzor de intensitate luminoasa, si pe baza semnalului furnizat de senzor se comanda electric panoul de cristale lichide interpus intre oglinda si sofer, si inchide, variabil in functie de intensitatea luminoasa, culoarea oglinzii. Insa astfel de oglinzi sunt cam scumpe (cca. 70 - 100 euro la SH, ca noi sunt si mai scumpe). absolut de acord |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:25 |