DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pilot automat

metrix4you
post 13 Feb 2010, 22:09
Post #1

Pasionat de Solenza

Group: Members
From: Giurgiu

Salutare ,

Am mers cu o masina care avea pilot automat si am ramas foarte uimit de utilizarea lui.Acum vine si intrebarea , se poate monta si pe Solenza asa ceva ?

Poate gresesc , dar uitati cum m-am gandit eu ca ar functiona totul:
pedala de acceleratie este legata prin cablu la un rezistor variabil (potentiometru) , care comunica cu calculatorul.In functie de cum calcam pedala vom avea o valoare a rezistentei iar calculatorul stie ce sa faca mai departe.
Eu practic as avea nevoie ca in momentul cand cuplez pilotul automat un dispozitiv sa citeasca acea valoare a rezistentei si sa o mentina chiar daca eu nu mai calc acceleratia.Pilotul se decupleaza cand calc frana.
Asta este varianta simpla fara senzori de turatie si multe alte chestii cum au masinile performante , este doar o mica imbunatatire pt drum drept si plictisitor.

Ma ajuta cineva cu cateva sfaturi ?
Vreau sa stiu in primul rand daca am gandit bine procedeul de functionare si apoi cu un dispoztiv care sa blocheze calculatorul pe valoarea stabilita de mine in momentul cuplarii pilotului

This post has been edited by metrix4you: 13 Feb 2010, 22:10

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie - Gr-03-EGV
... doar eu si "Solnitza" mea ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Iulikk
post 13 Feb 2010, 22:12
Post #2

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

UCH-ul de pe Logan nu are si functia asta? Ai putea inlocui UCE cu UCH, repet, nu stiu sigur. Era un topic pe la Logan, dar sunt prea obosit sa mai cault.
Cruise Control para ii zicea.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
anecula_08
post 13 Feb 2010, 23:04
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

uite aici

--------------------
Dacia Solenza Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2 Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
+
shake
post 14 Feb 2010, 01:09
Post #4

Crap

From: Bucuresti , Militari Squad

e foarte util biggrin.gif mai ales la drum lung.

apropo noaptea prin bucuresti cand e mai foarte liber , te ajuta si la consum , eu il folosesc la Tiguan biggrin.gif

--------------------
D S 2003
Montez kit Xenon (Bucuresti).
+
Marian66
post 14 Feb 2010, 01:44
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

stiu ca era un baiat la bursa care monta pe mai multe masini, inclusiv logan pe motorina, pe benzina nu. ma gandesc ca doar pe motorina din cauza ca are controlul ala la pedala diferit.

parerea mea e ca, desi tempomatul e o optiune frumoasa si utila pt multi, nu e genul de imbunatatire pe care sa o faci in spatele blocului. e periculos si oricum nu poti sa o faci sa fie butoanele dispuse pe volan sau frumos pe bord, sa ai optiunea sa te duca singura la viteza respectiva, ca la automate, sa decupleze cand trebuie, sa nu trepideze de la vant la viteze mari, cum se plang cei care si-au pus pe logan, multe chestii

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
iuliano_smile
post 17 Feb 2010, 10:44
Post #6

Dependent de D1300

From: Ploiesti

Nu se pune decat la dieseluri. Motivul principal este ca ala nu mai are clapeta de acceleratie, nu are decat potentiometru in pedala de acceleratie. Pentru aia e mult mai simplu. Pentru benzinare trebuie sa ti acea clapeta deschisa, pentru ca degeaba simuleazi tu "clapeta deschisa" daca ea e inchisa si nu intra aer in motor wink.gif .

--------------------
Dacia Solenza si o Berlina Furioasa 2004 Scala cu 1980 editia de Lux
Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
+
curentat
post 17 Feb 2010, 19:39
Post #7

Membru autentic

pai se rezolva cu o clapeta electrica si o pedala potentiometru ...dupa care comenzile pe volan ...si cam atat cred nush

--------------------
dacia solenza 2003 clima
+
Bullix
post 18 Feb 2010, 19:37
Post #8

Solnitzar fidel

From: Bucuresti

Dom'le, una si una fac doua. Clapeta de acceleratie la motorul nostru este actionata mixt: pe cablu, pentru pedala de acceleratie, si cu motor pas-cu-pas, pentru ceea ce se numea la ultimele carburatoare mai evoluate drept "soc automat", functie care in mod natural s-a pastrat si la motoarele noastre cu injectie. Masina tot foloseste functia de soc pentru a controla relanti-ul pana la incalzire, si in plus poate mari turatia de relanti a motorului la cuplarea AC-ului (pentru cei care au).
Pentru o persoana care cunoaste foarte bine UCE-ul de injectie al acestui motor, problema nu ar fi chiar atat de dificila. Tin sa subliniez faptul ca Clio-ul vechi (ala scurt, nu Symbolul) avea "Regulator de vitesse" - ca sa citez - inclusiv pe variantele pe benzina, avand fix acelasi UCE injectie.
Chiar acum am sa caut din nou prin documentatia mea, poate ma insel, dar daca gasesc ce-am spus revin cu un screenshot.

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 06:36
Forum Renault