Procedura inlocuire bucsi bascula, Ce se demonteaza, ce scule sunt necesare
![]() ![]() ![]() |
Procedura inlocuire bucsi bascula, Ce se demonteaza, ce scule sunt necesare
Remus66 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen Golf 4
Pacific Variant
2005
- B-71-KPD Cu un nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat; dar duci o lupta colosala, cu prostul care are scoala!
|
|||
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Procedura nu e asa de complicata, dar iti trebuie 2 piese speciale si acces la un banc cu o menghina mare. Piese sunt 2 bucati de teava una cu diamentru interior cu 1 mm mai mare decit diametrul bucsei si cu 2 mm mai lunga (ma refer la lungimea bucsei) iar cealalta cu diametrul exterior cu 1 mm mai mic decit diametrul bucsei si de aceeasi lungime !
Scoaterea bratului e simpla: se scoate roata, se desface surubul care tine pivotul de fuzeta se face pirghie sub pivot pina acesta iese; se desfac suruburile care prind bratul de jug (cele 2) noteaza exact cum vin piulitele, saibele si piesele de teava. (Pivotul ramine pe brat ca nu te incurca !!). Cu bratul scos si folosind cele 2 piese se scoate bucsa veche ( o piesa impinge bucsa afara si o piesa ii ghideaza iesirea in partea cealalta). La fel la pus ! Succes ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
Remus66 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 September 04 ![]() |
Multumesc, am inteles acum principiul.
Totusi mai am o intrebare legata tot de aceste bucse si anume unde anume se creeaza de fapt jocul? M-am uitat la magazin la o bucsa si am vazut ca si camasa interioara, precum si cea exterioara sunt din metal si intre ele se afla vulcanizat un cilindru de cauciuc. Daca jocul apare de exemplu intre bucsa si bascula (metal pe metal) nu cumva se deformeaza mai mult sau mai putin locasul bucsei din brat si atunci simpla inlocuire a bucsei nu rezolva pe deplin problema? La fel intre surub si camasa interioara a bucsei. Cumva se strica doar cauciucul? Sau se intimpla altceva ce-mi scapa mie? Multumesc anticipat! |
--------------------
Volkswagen Golf 4
Pacific Variant
2005
- B-71-KPD Cu un nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat; dar duci o lupta colosala, cu prostul care are scoala!
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
99% se strica doar cauciucul !
Bucsa intra fortat in locasul ei de pe bascula ! (presiune serioasa prin invirtirea meghinei...) |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Strangerea la bucsile dupa bascule se face numai in greutate adica strangi suroabele cand masina e jos sau mai simplu ii bagi cricu` sub disc. ca sa fie in pozitie normala ca si cum ar fi in sarcina. Daca nu faci asta o sa-ti crape bucsile din primu` moment in care ai lasat-o jos dupa cric
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 03:52 |