RAR-ul, ITP-ul, sau cum sa pierzi o zi, Cum sa pierzi o zi din cauza unor nereguli CRUNTE
![]() ![]() ![]() |
RAR-ul, ITP-ul, sau cum sa pierzi o zi, Cum sa pierzi o zi din cauza unor nereguli CRUNTE
Dany |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
- B 00 XXX "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|||
truman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 19 January 07 ![]() |
Saptamana viitoare vreau si eu sa ma duc sa fac asta...tot la RAR. Cine stie ce imi gasesc aia.
![]() |
--------------------
DACIA
1310
1999
- B85---
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mda, neplacut, bine ca s-a rezolvat.
Am o intrebare: cam ce neplaceri ai fi putut avea in afara tarii sau la vanzarea masinii? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
In afara tarii - niciuna, la vanzare - aceleasi.
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se mai intampla sughituri din astea cu orice baza de date de asemena dimensiuni (adica cateva milioane de masini). Nu lucrez in IT ca sa pot explica cum, insa mai intalnesc si eu asemenea probleme. Important e ca nu se comit prea des (cum a zis si danny, e unica).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
einstein1984, asa ceva nu are voie sa se intample la baza aia de date. Aia trebuie sa fie redundant facuta, sa se poata recupera IN ORICE MOMENT datele corect. Aia este o baza de date cu date OFICIALE. Pai daca Dany de ex. isi pierdea CI-ul, ce copie la CI ii dadeau?
Aici e o problema mult mai grava decat pare: 1. Datele lui Dany nu erau in baza de date. Erau sterse complet. 2. Pe CI lui figura o alta masina. Ce parere ati avea daca in baza de date a politiei la cartea voastra de identitate ar figura altcineva? Sau in cea de permise? Sau la Cartea Funciara, altcineva ar fi proprietar pe terenul vostru conform bazelor de date? Din punctul 1 si 2 de mai sus eu as avea niste impresii de masina inscrisa ilegal (megane-ul alb) si eliberarea a doua CI cu aceeasi serie la 2 masini diferite. Si a naibii pielea pe CI-ul ala, tot un megane figura . Ca sa vezi coincidenta... Este ca si cum ar fi 2 persoane cu acelasi CNP. Si cel care are CNP-ul dobandit nelegal face de ex. niste imprumuturi la banci. Si ca sa fie totul marfa, isi schimba si numele cu unul apropiat voua sau daca nu chiar identic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Si-atunci ? Hacker sau coruptie ?
Btw, luna trecuta a trebuit sa astept o saptamana pt a mi se "inregistra" in mareata baza de date a RAR-ului instalatia GPL, pe care o omologasem - pe bani, nu pe gratis - tot la ei anul trecut ! Cand s-a conectat la server, tipul de la ITP mi-a spus ca nu poate face inspectia pentru ca instalatia GPL nu figureaza in baza de date a RAR-ului. Asa ca le-a trimis prin fax o copie dupa CI-ul meu si s-a rezolvat. Ca a fost "pe timpul meu", nu mai conteaza. Asta da, e neglijenta si bataie de joc. Dar povestea cu Megane-ul are un iz mult mai urat... |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Referitor la neregulile de la RAR o sa va povestesc si eu una patita de mine prin 2001 cu impact in anul 2002.
Mai exact este vorba de urmatoarele: - in 2001 am mers cu masina sa fac identificarea la RAR Pitesti in vederea inmatricularii. Toate bune si frumoase ... a venit un inginer de acolo ( numele incepe cu UL... pentru cine a avut de-a face cu el ...) si i-a facut identificarea: masina corespunde dpdv serii ... deci nimic neobisnuit . Din nefericire nu am reusit sa o mai inmatriculez in 2001 asa ca a mai trecut un an si iata-ma in 2002. Cu actele in mana la Politie mi se spune ca trebuie sa refac identificarea. Nici o problema zic eu ... doar am facut-o si anul trecut si a fost OK. In concluzie merg iarasi la RAR. Stau la o coada de sute de metri (asa era pe atunci plus ca se intra prin fata iar prostii stateau la coada ![]() ![]() Paranteza: va jur ca nu s-a schimbat nimic si ca seria era cea originala din cartea de identitate!! Nu s-a umblat niciodata la serii sau mai stiu eu ce! Reiau: Deci acum un an acest inginer imi daduse certificatul de autenticitate iar acum zicea ca trebuie poansonata ca are blocul motor schimbat! ![]() Disperat ca statusem 5 ore la coada i-am zis sa o poansoneze si sa ma lase-n pace (degeaba i-am aratat certificatul de autenticitate semnat de el acum un an ![]() Nu stiu voi ce parere aveti insa eu cred ca atunci am fost victima unei nereguli si ca ar fi fost in stare sa spuna orice numai sa mai platesti diverse taxe pe la RAR. Poate ca fost si vina mea ca nu am fost putin mai reactiv la minciunile lor dar poate ca asta se datoreaza si varstei mele de la acea data precum si a faptului ca eram total lipsit de experienta in domeniul asta. Daca mi s-ar mai intampla odata chestia asta cred ca nu as mai ceda asa usor. |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Dany |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare incredibil ce mi s-a intimplat si vad ca RAR-ul nu e ceva tocmai profesionist. Mi se pare foarte grav ce mi s-a intimplat pentru ca, pina la urma, RAR-ul este o institutie care verifica autenticitatea unei masini. Daca tocmai institutia asta GRESESTE / MINARESTE datele masinii mele - ce sa ma mai astept de la altii? RAR-ul ar fi trebuit sa fie acea institutie care nu greseste, pe care te poti baza sa afli daca o masina este furata sau nu... Pai hai sa o luam altfel. Daca eu vroiam sa ii vind masina mea lui Klaus, el mergea si o verifica la RAR, si i se spunea ca nu exista? El ma banuia de furt si pierdeam clientul. Sau daca ma oprea un control de rutina in afara tarii si descoperea printr-o cautare online ca masina mea nu exista?!?
|
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
- B 00 XXX "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Am avut aceeasi problema si cel de la ITP mi-a zis ca se intampla foarte frecvent pentru ca au schimbat data de baze la RAR si nu a stat nimeni sa reintroduca toate masinile in sistem asa ca le fac una cate una cand vine lumea la ITP.
Din pacate trebuia sa plec din tara chiar in seara aia asa ca am plecat fara ITP, doar cu o dovada a faxului trimis de service catre RAR prin care cerea inregistrarea CI in baza lor de date. Am avut noroc ca nu m-a oprit nimeni nici la duis nici la intors dar daca se intampla gaseam eu o solutie sa-i pun pe incompetentii de la RAR sa-mi plateasca amenda. This post has been edited by murfi: 3 Jul 2008, 12:05 |
-------------------- |
|
Dany |
![]()
|
QUOTE(murfi @ 3 Jul 2008, 12:04) Am avut aceeasi problema si cel de la ITP mi-a zis ca se intampla foarte frecvent pentru ca au schimbat data de baze la RAR si nu a stat nimeni sa reintroduca toate masinile in sistem asa ca le fac una cate una cand vine lumea la ITP. Din pacate trebuia sa plec din tara chiar in seara aia asa ca am plecat fara ITP, doar cu o dovada a faxului trimis de service catre RAR prin care cerea inregistrarea CI in baza lor de date. Am avut noroc ca nu m-a oprit nimeni nici la duis nici la intors dar daca se intampla gaseam eu o solutie sa-i pun pe incompetentii de la RAR sa-mi plateasca amenda. Mi se pare din ce in ce mai incredibil. Bine, la mine a fost putintel diferit: la mine EXISTA pe cartea mea de identitate alocata o masina. Doar ca nu era a mea, ci a altuia. In rest, totul ok. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu "am avut probleme cu transferul bazei de date" sa i-o spuna lu' mutu.
Ai avut probleme cu o masina, cu 2, hai cu 3, dar vcand vezi ca problemele sunt majore, iei frumusel cele 2 baze de date (aia veche si cu asta noua) si le compari. Sa nu manance aia de la RAR kkt, ca incepe sa miroasa. Ce e asa greu sa compare 2 baze de date, una definita corect (cea initiala) si sa verifice corectitudinea inregistrarilor in asta noua? Scoti o lista cu toate inregistrarile cu problemele si le rezolvi. Cum adica "las ca vin fraierii si pierd ei cateva zile sa ne rezolvam noi incompetenta"? Cu preluarea gresita a bazelor de date sa bage vrajeli in piata la precupete. Mie, ca om care invart baze de date zilnic si compar inregistrari si probleme sa nu-mi vanda mie porcaria asta de nesimtire. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Si eu am avut ITP=ul la Logan undeva in februarie...
La prima infatisare m-au trimis la plimbare (slava domnului ca nu a trebuit sa platesc) ca anul fabricatiei din CIV nu corespunde cu baza de date. Au trimis CIV pe fax si au zis sa revin a doua zi, ca sa rezolve "aia". Si cica nu eram primul... Eu multumesc lui D-zeu ca Romania nu are arme nucleare, ca ni le dadeam in cap singuri de multa vreme. Desi probabil n-am fi patit nimic pt ca armele respective (romanesti fiind) nu ar fi functionat... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Prin anii '98 -'99, in Craiova circulau doua masini cu acelasi nr. de inmatriculare, o Dacia si un Espero, DJ 05 Dxx, asa ca nu ma mai mira nimic.
De curand, la o verificare in baza de date a Politiei a unui numar de inmatriculare, acesta apare alocat unui alt tip de masina ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, la Craiova nu e de mirare ca masinile au alte numere decat in baza de date a politiei. Acolo politia lucreaza doar pentru clanurile alea de interlopi.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Mda, si eu care credeam ca-s singurul, pana am gasit topicul asta.
Am fost pe 27 ian la Cobalcescu pt revizie si am zis sa fac si ITP-ul ... ghiciti ce .. nu m-au gasit in baza de date a RAR-ului Sper sa nu trec prin ce a trebuit sa treaca intiatorul topicului .. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
tot megane? ... hmmmmm......
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
s-a rezolvat pana la urma, cei de la Cobalcescu le-au trimis celor de la RAR un fax in care li se explica problema ... m-am dus la RAR si m-au gasit ..
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 05:58 |