Receiver TV, Cum se foloseste???
![]() ![]() ![]() |
Receiver TV, Cum se foloseste???
Cata_B |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 4 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|||
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Cred ca vrei sa spui decodor, nu receiver! Sunt doua chestii total diferite!
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce spui tu acolo este foarte ambiguu...doresti TV digitala, pe satelit, HD? ..la ce fel de recivere faci referire?
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Nu stiu de la ce companie ai tu cablul TV, dar vezi ca acum RDS, UPC, ROMTELECOM iti ofera decodorul gratis! Cu conditia sa te abonezi la ei, bineinteles! Si nu-ti mai bati capul cu card de acces si alte alea!
Asta daca nu cumva ai vreun televizor mai nou, din asta cu decodor incorporat (DVB-T, DVB-C)! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cred ca se referea la receiver pentru satelit, sa devina total independent de furnizori.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kum |
![]()
|
Pai sa specifice clar (in doua exemplare, ambele stampilate si cu numar de inregistrare, unu' aici si unu' ramane la dosar) ce vrea: SATELIT sau CABLU TV.
Apoi poate putem sa This post has been edited by kum: 10 Nov 2010, 14:30 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Cata_B |
![]()
|
Scuze pentru ambiguitate, dar v-am zis ca nu stapanesc subiectul. Deci: pe multe site-uri de licitatii, cu keyword-ul "receiver" o sa gasiti decodoare gen Dolce s.a.m.d. Intrebarea mea ar fi: bun, daca ma apuc si cumpar o minune din aia second hand, am ce face cu ea? Sau trebuie sa mai cumpar pe langa dita-i antena de satelit si alte chestii electronice?
Dupa aceea: simpla cumparare a receiverului imi da garantia ca pot vedea canalele TV uzuale, sau trebuie sa cumpar nu stiu ce card SIM? Ce solutii as avea ca sa devin independent de furnizorii de cablu? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
El vrea furăciune mă, ce e așa de greu de pricipit?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Degeaba iti cumperi farfurie daca nu ai decodor la ea. Cu farfuria prinzi decat posturile uzuale... protv,antenele,tvr,etc. Multe din posturi sunt codate, si pentru decodarea lor ai nevoie de acel card care se introduce in media box.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Cata_B |
![]()
|
Nu vreau furaciune. Vreau doar sa scap de mormanul de cabluri din casa, sa am imagine clara la tv pe cat mai multe posturi (acutalmente, doar Pro TV si Tvr se vad binisor) - asta desi platesc circa 80 ron pe luna la RDS si am facut n zeci de sesizari, atat eu cat si vecinii.
Inainte sa renunt la serviciile lor, vreau sa stiu ce alternativa am. Nu stiu daca e neaparat furaciune. Dar mi-a fost recomandat sa nu ma apropii de Dolce, ca nu prea face banii. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
kum |
![]()
|
Baaai!
Stai ma asa in puii mei! Deci pana la urma ce vrei? Decat ![]() saaaaaaau RECEIVER-ul la care mai trebuie sa cumperi si o farfurie si un card? Ca tot n-am inteles! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nici el nu stie ce vrea.
![]() Incearca Dolce, Boom Sau Upc. Cunosc mai multe persoane cu asa ceva in "dotare" si chiar nu au fost probleme. Pana mea, e pe baza de satelit, daca nu trasneste fulgeru in farfurie, nu sunt prea multe motive pentru a iti pica semnalu'. Cabluri multe nu sunt... decat de la farfurie in casa la media box, si din media box in tv + alimentarile. Orice varianta ai face, de cablul de semnal si alimentare nu scapi. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Cata_B |
![]()
|
Am ce face cu asa ceva? il pot folosi? trebuie sa mai cumpar ceva in afara de el?
Receiver |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
kum |
![]()
|
Daca ti-l da cu tot cu card, poti! Numai ca am impresia ca acel card este activ atat timp cat este platit un abonament ceva!
Zic si io! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cata_B @ 10 Nov 2010, 15:40) asta desi platesc circa 80 ron pe luna la RDS si am facut n zeci de sesizari, atat eu cat si vecinii. Inainte sa renunt la serviciile lor, vreau sa stiu ce alternativa am. Nu stiu daca e neaparat furaciune. Dar mi-a fost recomandat sa nu ma apropii de Dolce, ca nu prea face banii. Eu platesc tot pe acolo la UPC...cu HD si DVR si e ok...dar in Bucuresti...am inteles ca serviciile difera de la oras la oras; Dolce merita in afara orasului...in oras poti incerca "by phone"...dar iti cer sa ai si internet tot de la ei... 10 Nov 2010, 15:52: QUOTE(Cata_B @ 10 Nov 2010, 15:45) pai mai trebuie "farfuria" LNB-ul si card nou.... This post has been edited by OAP: 10 Nov 2010, 14:52 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(kum @ 10 Nov 2010, 14:49) Daca ti-l da cu tot cu card, poti! Numai ca am impresia ca acel card este activ atat timp cat este platit un abonament ceva! Zic si io! +1. Fara acel card nu ai ce sa faci. Are acelasi rol ca un SIM de telefon... Ai sim si credit, poti sa vorbesti, fara sim telefonul este de decor. Idem pentru receiver. This post has been edited by Maskatu: 10 Nov 2010, 14:54 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Cata_B |
![]()
|
Multumesc!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Amice, degeaba cumperi acel receiver... Ca sa il poti folosi iti mai trebuie antena parabolica de mici dimensiuni orientata spre un satelit folosit de Dolce, si o cartela. Pentru cartela platesti un abonament lunar catre Romtelefon.
Daca te duci si te abonezi la Dolce, primesti si receiverul si antena moka... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma nene, cum sa platesti 80 de lei la cablu? Eu platesc 36 cu HBO si toata suita de discovery. La ce abonament RDS dai tu 80 de lei?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Cata_B |
![]()
|
TV full + internet + telefon. E un abonament de prin 2006, cel care avea internet de 15 Eur, daca nu ma insel.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa mai merge. Dar sa stii ca receiverul ala nu tine loc si de conexiune la internet.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
kum |
![]()
|
Io cred ca ar trebui sa mergi la aia de la RDS si sa iei un decodor! Pentru televiziune digitala!
In caz ca ai deja din ala (desi ma indoiesc, din cate povestesti tu pe-aici) incearca sa soliciti schimbarea lui! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Cata_B |
![]()
|
Cu internetul, sa zic ca am rezolvat-o. Voi folosi, dupa eventuala debransare, stick-ul de internet pe care l-a primit soacra mea de la RDS. Ar trebui sa fie suficient. Telefonul fix de la RDS nu prea ma ajuta, deci ma pot lipsi de el. Fara TV e mai greu. De asta incerc sa gasesc alternative.
Oricum, chestia ciudata e ca, desi s-au facut cateva reclamatii in decurs de vreo 4 luni, nu s-a rezolvat nimic vis-a-vis de calitatea semnalului. Ar fi o idee asta cu decodorul pentru televiziune digitala. O sa incerc sa trec azi pe la ei sa vad ce si cum. Multumesc mult pentru sfaturi!!! This post has been edited by Cata_B: 10 Nov 2010, 15:25 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- BV-11-xxx
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Te duci la RCS-RDS si spui ca vrei receiver pt televiziune digitala pe cablu. Chiar daca pe analogic se vede prost, pe digital ar trebui sa se vada bine, pe acelasi cablu.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
pe piata exista receiver-e FTA care permit receptia programelor tv NECODATE transmise prin sateliti. pentru receptia lor ai nevoie de o antena offset cu diametru de maxim 1,20 m, un lnb, cu zgomot cit mai redus (daca ai mai multe receptoare - o sa ai nevoie de dual, quad sau quattro sau, daca bugetul este mai redus, exista switch-uri sau multiswitch-uri care permit distribuirea semnalului de la lnb la mai multe receiver-e si televizoare), suport de fixare a antenei, cablu de antena (atentie ! nu orice cablu cu impedanta de 75 de ohmi este bun pentru receptia semnalelor tv transmise prin satelit. cablu belden, de exemplu, cu pierderi cit mai mici). mai ai nevoie de o montura (motoras cu care sa misti antena pentru a receptiona un satelit sau altul. o lista a programelor fta se gaseste la flysat.com, kingofsat.net si lyngsat. atentie, NU toate progremale transmise pe sateliti pot fi receptionate in romania. pentru asta trebuie sa urmaresti amprenta la sol, in banda Ku, pentru a vedea nivelul semnalului fasciculului pe teritoriul romaniei. de exemplu seria de sateliti hotbird: http://www.lyngsat.com/hotbird.html sau bun, am lamurit recptia fta. exista insa receptoare codate - digi are nagravision, dolce are videoguard, focus (ups) conax, cryptoworks, nagravision 3, boomtv conax, videoguard, etc. pentru receptia acestor pachete operatorii distribuie receptoare codate care recunosc respectivele sisteme de codare, in care se insereaza cartele codate in sistemul respectiv. or acest lucru implica un abonament cu facilitati de la operator la operator. exista si posibilitatea de a "sparge" codurile numai ca iti trebuie conexiune la net, receptoare puternice - dreambox imi vine in minte dar pretul este prohibitiv. nu recomand aceasta metoda fiind ilegala. daca doresti un pachet de programe nu ai decit sa urmaresti oferta celor de la digi, upc, boom, maxx (akta) si sa alegi ceea ce crezi ca ti se potriveste. calitatea este incomparabila fata de cablul traditional si scapi de mataria din casa. am impresia ca operatorii au inceput distribuirea de receptoare twin si asta e un lucru bun. nu stiu sigur insa. eu am avut abonament la digisat din 2007 pina anul trecut cind am fost nevoit sa renunt la el. imaginea, asa analogica cum era, era incomparabila cu antena clasica si cu cablul. mi-a parut rau ca am renuntat dar asta este. daca crezi ca nu te descurci exista firme specializate - peruvision, diadi, tehnicb, etc. care comercializeaza si monteaza toata gama de accesorii dedicate receptiei tv sat. sau poti apela, in cazul in care te decizi la un operator, la o echipa de instalatori. tot ce trebuie e sa ai vizibilitate spre sud, acces usor la antena si distanta cit mai scurta pentru a reduce pierderile. bafta, This post has been edited by george_scala_2004: 10 Nov 2010, 19:46 |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 10 Nov 2010, 16:21) daca crezi ca nu te descurci exista firme specializate - peruvision omul cauta ceva pentru Romania. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
unchiujim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 December 08 From: Bacau ![]() |
@Cata_B: decodorul ala e scump(nou costa circa 209 lei si ai si garantie 24 de luni).cu cardul ala nu ai ce face deoarece e inactiv.si nu in ultimul rand trebuie sa platesti un abonament lunar si sa semnezi un contract pe doi ani. oricum la RTC primesti primul decodor gratuit in custodie ,deci cel de pe siteul respectiv il vei putea folosi ca al doilea decodor(receiver!). calitatea semnalului la RTC e excelenta.
This post has been edited by unchiujim: 10 Nov 2010, 18:31 |
--------------------
Logan
1,2 16V
2009
- BC 93 BTN
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(unchiujim @ 10 Nov 2010, 19:30) @Cata_B: decodorul ala e scump(nou costa circa 209 lei si ai si garantie 24 de luni).cu cardul ala nu ai ce face deoarece e inactiv.si nu... Unchiule, te-ai cam grabit! Ai mancat un NU din prima propozitie! ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Mai este si DREAMBOX, ai orice post gratuit, dar are nevoie de o conexiune la internet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dreambox This post has been edited by kxz: 10 Nov 2010, 19:31 |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
@markos - peruvision este o firma de la mine din cringasi...
![]() @kxz - pe linga ce ai mentionat mai e nevoie de chei pentru spargerea codurilor...am scris mai sus...dar este ilegal...riscul este mare...insa satisfactia e mare: calitate deosebita a imaginii... mai multe detalii aici: http://www.rdi-board.com/index.php inclusiv dreambox. |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:01 |