Salvati motanul Tomita!, Clinici si cabinete veterinare
![]() ![]() ![]() |
Salvati motanul Tomita!, Clinici si cabinete veterinare
Mache |
![]()
|
||
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|||
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(Mache @ 7 Jan 2005, 09:51) Va cer si eu ajutorul intr-o problema. Moranul parintilor mei, Tomita, nu mai urineaza de vreo 3 zile. L-au dus in Focsani la cabinete veterinare si nu au reusit sa-l ajute prea mult. Se pare ca are un blocaj renal (asa am inteles printre hohotele de plans ale mamei). Nu au reusit sa-i puna o sonda, ca sa-i goleasca vezica urinara. Au incercatde 2 ori, dar fara pera mare succes. Dupa a doua anestezie, sia revenit cu greu (la vreo 4 ore), incat ai mei au crezut ca a murit. Tata nu crede ca motanul mai rezista. Amandoi parintii sunt terminati! Il iubesc foarte mult pe motan! Maica-mea vrea sa vina cu el in aceasta dupa-amiaza in Bucuresti, in jur de ora 6. Am fost la Facultatea de Medicina Veterinara si mi-a spus portarul ca la Camera de garda, care ar trebui sa functioneze non-stop, s-ar putea sa nu mai gasesc pe nimeni, dupa ora 4. Ca e vacanta! Asa ca va rog, daca puteti, sa-mi dati si mie informatii (adrese, numere de telefon, zona unde s-ar putea gasi) despre clinici, cabinete veterinare care au program pana mai tarziu, eventual non-stop, si unde sa se poata efectua, daca e cazul, o interventie chirurgicala! Multumesc frumos. Eu sunt azi pe forum pana la ora 14. Mache PS: Sper ca datele si informatiile care se vor strange sa poata fi de folos si altor iubitori de animale. Omule , nu e in Bucuresti dar e aproape , in Ploiesti un cabinet medical f bun care are deschis pana mai tarziu . Acolo mi-am operat si eu pisicutele . Sunt profesionisti , iar daca ajungi aici , este pe strada Teatrului in centrul Ploiestiului chiar langa Teatrul Municipal Toma Caragiu (in apropiere de Hotel Prahova). Multa sanatate pt al tau motan! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
CHE |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 24 October 03 From: Bucuresti ![]() |
In spatele Bisericii Armeneasca e o clinica vet. foarte buna, dar in acelasi timp si foarte scumpa...O recomand cu incredere pentru rezolvarea problemelor grave.Cainele meu a scapat de parvoviroza acolo...asa m-au convins ca sunt buni.Au dotari gen Animal Planet (adica pot face tot felul de analize acolo) si doctori care cel putin mie mi s-au parut interesati.Si e non-stop.
Nu recomand Ilioara... |
--------------------
dcab 4x4-1.9D
2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi
2008
- B xx MAH / B xx MAH slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan Dumitrescu : 7814814 / 0723 835570
revin si cu adresa exacta (e oricum intre pasajul Lujerului si APACA-pe partea cu apaca); Du-te pe "Manual de folosire al pisicii" unde a postat si un doc. veterinar (mai spre sfirsit) si da-i mail; Dupa ce rezolvi cu sondajul da-mi un MP sa-ti dau alta adresa de unde iau eu "crantanele" cu efect de dizolvare/prevenire a calculilor. This post has been edited by costi: 7 Jan 2005, 09:20 Attached thumbnail(s) vet.gif ( Size: 14.6k ) Number of downloads: 249 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
@Body
Nu stiu daca ajung in Ploiesti. Deja motanul va fi facut o calatorie cu microbuzul de vreo 3 ore, cand ajunge in Bucuresti. Oricum informatia este utila pentru ploiesteni. @Horatiu Poti sa-mi dai mai multe informatii? @Costi Am vorbit cu doctorul. Din ce mi-a zis sansele sunt destul de reduse. Trebuie operat de urgenta. Sper sa ajunga mama la timp. This post has been edited by Mache: 7 Jan 2005, 09:18 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ti-am pus harta. E rau ca au trecut ceva zile. In cazuri din astea trebuie viteza maxima. Poate le sugerezi alor tai sa vina cu microbuzul care face 2 1/2.
This post has been edited by costi: 7 Jan 2005, 09:27 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
CHE |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 24 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Chiar inainte de statia de autobuz/troleu ( din fata bisericii Armeneasca-pe aceasi parte cu ea ) se face u straduta care ocoleste biserica. Mergi pe ea si vei ajunge intr-o intersectie destul de marisoara -- un spatiu deschis destul de mare. Acolo este, chiar pe coltul opus directiei din care vii tu. Atre firma si tot tacamul la intrare deci e imposibil de ratat. Daca nu te descurci intrebi in zona -- clinica e foarte cunoscuta. Important e sa ajungi la intersectia liniei de tramvai 5 cu Pache Protopopescu -- acolo e Biserica Armeneasca.
Sper sa fie de folos. Stai linistit...pisicile au 9 vieti, asa ca .... ![]() |
--------------------
dcab 4x4-1.9D
2008
150cp .... amandoua |
|
Mache |
![]()
|
Multumesc pentru ajutor tuturor.
In jurul orei 2.30 soseste mama. O iau cu masina si ma duc la cabinet. Deja asistentul doctorului stie si ma asteapta. Sper ca luni sa va dau vesti bune. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Recomand cu caldura clinica din spatele bisericii armeneasca.
foarte scumpa, dar buna. am avut un motan cu exact aceeasi problema. Aproape trei luni de zile a trebuit sondat - ma duceam o data pe zi cu el sa ii introduca o sonda prin uretra in vezica si sa o dreneze. din pacate e o veste proasta. la Șmiz, pisicul meu, au trebuit sa il opereze si sa ii faca un by-pass prin burtica pe unde facea pisu. oricum, de acum incolo, numai crantanele speciale pentru pisici cu probleme renale. cele mai bune se pare ca sunt purina. PS. ai grija: va costa cat nici nu te gandesti. This post has been edited by adso: 7 Jan 2005, 11:34 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cumva clinica asta de care tot spuneti voi, nu e situata f. aproape de Maria Rosetti si se afla intr-un subsolul unei cladiri aflate pe un colt ?
Daca da, permiteti-mi sa-mi bag picioarele-n ei de hoti ordinari si oameni fara suflet! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
CHE |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 7 Jan 2005, 13:45) Cumva clinica asta de care tot spuneti voi, nu e situata f. aproape de Maria Rosetti si se afla intr-un subsolul unei cladiri aflate pe un colt ? Daca da, permiteti-mi sa-mi bag picioarele-n ei de hoti ordinari si oameni fara suflet! ??? pe Primu l-au tratat bine... e adevarat ca scump, dar a meritat. |
--------------------
dcab 4x4-1.9D
2008
150cp .... amandoua |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
E aia de care zic eu ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai acum spune-ne de ce... grr, trebuie sa te rugam?
|
--------------------
.
.
.
|
|
CHE |
![]()
|
yep, aia e.
|
--------------------
dcab 4x4-1.9D
2008
150cp .... amandoua |
|
Marty |
![]()
|
Bine, o sa spun desi nu-mi face placere sa-mi aduc aminte!
Prin '97, cateaua prietenei mele (maidaneza de tomberon) a intrat in calduri si a fugit (ca de obicei). Din pacate, de data asta a lovit-o o masina pe Bucuresti - Ploiesti. Am gasit-o sub o masina parcata, ii dadeau niste copii de mincare. OK, luat cainele intr-un halat ce-l aveam prin portbagaj (aveam 1300 pe vremea aia deci eram dotat cu un mic atelier auto in masina), suit in masina, dus la dobitocii respectivi care m-au trimis pe undeva prin Cotroceni ca sa fac radiografie la potaie. Ma duc, fac radiografie, ma intorc cu caine + radiografie la jigodiile alea. Suit caine pe masa, operat, tija picior dreapta fata, colier femur+sold dreapta spate. Nu va spun ce urlete se auzeau din sala de operatie. Costul operatiunii ? 560 de mii de lei (eu aveam 510 mii salariul pe atunci). Am lasat 300 de mii cu promisiunea ca ma intorc a doua zi. M-am intors cu banii si am achitat integral "lucrarea". De aici incepe distractia: scos cainele afara intr-o patura de 3 ori pe zi, schimba pansament, da cu apa oxigenata si alte etc-uri d-astea. Inca din prima zi, operatia la picioarul din fata a-nceput sa supureze urit, era infectata! Ne-am dus inapoi la macelarii aia, "dom'ne e normal, tu cind te zgirii nu-ti supureaza rana ?". OK, eu sunt prost, voi sunteti destepti cu scoala! Cainele se ridica pe picioare (in 3, ala din fata nu-l punea jos) dupa cca. 10 zile, incepe sa mearga spre bine. Dupa o luna de pansamente si apa oxigenata, piciorul din fata tot aiurea era si pe pulpa din spate, in dreptul soldului, incepuse sa-i .... joace ceva. Din fericire tocmai se deschisese un cabinet veterinar linga Antena 1. Hai sa vedem ce e cu Titi. Aia se iau cu mainile de cap si incep sa curete rana cainelui. Cind vine vorba de "jocul" la "puntea spate", ii fac o mica injectie + o mica incizie si...surpriza. "Colierul" pus de macelarii aia era de fapt un...piercing pus pe femurul cainelui, nici macar in apropierea soldului, era exact ca un cercel in ureche, cu mentiunea ca nu strapungea osul. Si-au facut cruce, mi-am facut si eu, mi s-a umflat vena de la git, mi s-au conjunctivat ochii, am luat inelul ala si...m-am dus la "macelarie". Dupa un concert de cca. 15 minute de spurcaciuni (nu m-am repetat!) si 2 oameni care ma tineau (gagica-mea + un "pacient), dupa ce "macelarul" pusese mina pe un bisturiu sa se dea la mine, am prins momentul propice si i-am infipt inelul ala drept intre felinare, sa se mai puna cu nebunu' alta data! Pe banii mei nu se distreaza nimeni fara acordul meu! Cert e ca o data cu mine a plecat si omul care ma tinuse sa nu-i redecorez fatada handicapatului ala de felcer si inca vreo 3 persoane. Sa revenim: toata distractia cu cainele a durat cca. 2 luni din momentul operatiei initiale, ultima luna fiind o vizita perpetua la cabinetul de linga A1, cu spalat si dezinfectat de rana, injectii si alte d-astea. Intr-un final, m-au trimis in Agronomie ca sa fac radiografie cainelui la piciorul din fata. Iarasi cruci (si de la aia din Agronomie si de la astia de la A1). Operatia de scoatere a tijei a durat 2 ore datorita "inventiei" de la piciorul respectiv si datorita faptului ca fuseseram informati ca e gestanta cateaua. Intr-un final si-a revenit, Slava Domnului!, raminind doar cu o foarte vaga schiopatare la piciorul respectiv. Ah, ca era sa uit, cei de la A1 mi-au luat exclusiv banii de medicamente (antibiotice injectabile) si.... 25 de mii pentru operatie). MAi vreti detalii ? Na ca iar m-am enervat! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
ce nenorociti... si eu am patit ceva asemanator (nu asa de grav) cu doctorita aia care era la un moment dat la Antena1 - georgescu parca o chema, are cabinet prin cotroceni. mi-a spus ca catelul meu are ciocuri de calciu pe coloana si ca ar fi mai bine sa-l eutanasiem si au trecut 6-7 ani si catelul e bine mersi si acum. dimpotriva, ii trebuia calciu, nu avea prea mult, cum a zis ea.
oricum, keep us posted cu motanelul! succes |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
si? cum a decurs operatia?
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
costi |
![]()
|
mil tre' sa astepti pina luni; cred ca nu are calc acasa...
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
m-power |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 9 December 04 From: Iasiington ![]() |
Marty, te compatimesc. Oricum ai procedat foarte bine cu macelaru. Data viitoare sa se gandeasca de 10 ori inainte de a face experimente pe animalele oamenilor. Dupa cum am mai zis sunt si dintr-astia care nu au dat pe la scoala prea mult, iar dupa ce au terminat, le-a dat mami si tati sa-si deshida cabinet sa omoare animalele oamenilor. Cazuri dintr-astea sunt multeeeee.....vino la Iasi sa vezi...
Sa stii ca poti sa te adresezi Colegiului medicilor veterinari, dar iti trebuiesc dovezi (expertize, diagnostice, chitante etc). Numai ca si aici problemele se rezolva prin intelegerea dintre cele doua parti (eventual cu sprijinul cuiva din Colegiu). Sau mai este Comisia de Deontologie (nu stiu pe unde sunt anexati si astia)- prof Ioan Burtan. (numai ca pe asta il gasesti mai mult pe la Iasi). Sau in ultimul caz te mai duci din cand in cand pe la el si-i reamintesti de stelele verzi.... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by m-power: 8 Jan 2005, 15:24 |
--------------------
Dacia Logan
Ambiance
- IS xx DAM Daca nu aici...cand??
Daca nu acum....unde ???!? |
|
imogen |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 January 05 ![]() |
QUOTE(adso @ 7 Jan 2005, 11:32) Recomand cu caldura clinica din spatele bisericii armeneasca. foarte scumpa, dar buna. am avut un motan cu exact aceeasi problema. Aproape trei luni de zile a trebuit sondat - ma duceam o data pe zi cu el sa ii introduca o sonda prin uretra in vezica si sa o dreneze. din pacate e o veste proasta. la Șmiz, pisicul meu, au trebuit sa il opereze si sa ii faca un by-pass prin burtica pe unde facea pisu. oricum, de acum incolo, numai crantanele speciale pentru pisici cu probleme renale. cele mai bune se pare ca sunt purina. PS. ai grija: va costa cat nici nu te gandesti. exista crantanele pt probleme de genul asta? cum se numesc si de unde le pot lua? nu ca are probleme, dar pt orice eventualitate merci |
-------------------- |
|
m-power |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 9 December 04 From: Iasiington ![]() |
Pentru probleme urinare (mai ales urolitiaza la cotoi) se recomanda mancare cu Metiomina. Cea mai buna: evident cea mai scumpa, Purina Special Care. Dar mai sunt si altele...
This post has been edited by m-power: 8 Jan 2005, 22:01 |
--------------------
Dacia Logan
Ambiance
|
adso |
![]()
|
da, exact, purina, nu-mai-stiu-cum.
sunt cam cu 33% mai scumpe decat crantanelele obisnuite purina, si sunt vitale mai ales pentru cotoii castrati. eu nu am mai avut probleme din astea de vreo 5 ani. daca vrei amanunte si indrumare (am doi amici foarte buni medici veterinari aspiranti - adica studenti), un mesaj privat. Sfatul meu sincer insa este sa nu va castrati animalele, numai pentru a le face user-friendly. eu unul m-am convins ca mai bine moare calcat de masina in floarea varstei, daca asa o cere destinul lui pisicesc, decat sa se stinga incet, la mine in brate, stiind clar ca eu sunt vinovatul pentru suferinta lui ![]() de ce spun asta: problemele astea extrem de grave ale tractului urniar sunt de obicei (90% din cazuri) gasite in cazul motanilor castrati. ps. mache, nu uita sa ne spui ce face tomita. sper sa se faca bine. This post has been edited by adso: 8 Jan 2005, 22:17 |
|
|
costi |
![]()
|
adso nimeni nu-si castreaza pisica de placere crede-ma; eu n-am fost bun de nimic si m-am simtit vinovat dupa asta dar nu se poate altfel cu o pisica tinuta in apartament;
Cind intra in calduri sufera mai mult si practic nu o poti tine in casa; Daca o lasi afara si e pisica vine cu o cohorta de pui daca e motan vine baturu, cu ochii scosi sau nu mia vine de loc; Si atunci ce sa faci ? Luni o sa pun aici denumirea unor crantanele-medicament; din pacate tre' sa intreb vet-ul ca am uitat numele exact Eu de cind le dau asta n-am mai avut probleme; costa 1,8 mil un sac de 6 Kg. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Mache |
![]()
|
Salut!
Voi fiu scurt, ca nu am timp. Doar ma tercut pe la munca pentru a me invoi de la sefi. Vineri am luat pisoiul, l-am dus unde mi-a recomandat Costi. Doctorul a reusit sa-i puna sonda urinara. L-a pus pe perfuzii. La ecograf se vedea lichid in burtica (se pare ca de la punctia facuta la Focsani). Am stat vreo 2 ore jumate cu perfuzia. Doctorul (sufletist si plin de bunavointa) a vrut sa-l opereze, sa vda ce e acel lichid, pentru ca nu a reusit sa-i ia sange pentru analize. Era foarte deshidratat, iar sangele era aproape coagulat. I-a facut un tranchilizant usor. Pentru motan era a 4-a ansesezie in 3 zile. A intrat in soc respirator de 2 ori pe masa de operatie. Nu l-a mai deschis. I-a pus o noua perfuzie si ni l-a dat acasa, dupa ce i-a facu o punctie sub piele si i-a scos din lichidul incare pluteau intestinele. Nu prea credea ca va trece peste noaptea de vineri spre sambata. Se temea sa nu fi facut peritonita. L-am vegheat noaptea pana i s-a terminat perfuzia. Dimineata, mama a decis sa incercam si la Armeneasca. Aici, doctorul care a fost de garda a reusit sa-i ia analize si l-a pus pe perfuzii (glucoza, solutie Ringer si clorura de sodiu). El avea deja sonda urinara lasata in vezica. A stat la perfuzii vreo 3 ore. A veni doctorul care era de tura. I-au facut din nou ecografie. Rinichii nu aratau prea bine. Diagnosticul: deficienta renala. La analize au iesit valori mari pentru uree si creatinina. DAca am inteles bine era intoxicat cu uree. Seara l-am adus din nou la perfuzii. Duminica dimineata, a mancat putin si a but apa. Semn bun a zis doctorul. Dimineata a mai luat o portie de perfuzii. I-au scos sonda. Dupa-amiaza a reusit sa faca putin pipi. Seara alta portie de perfuzii. Mama a dormit iepuerste. Din ora in ora se trezea sa vada ce face. La 4, azi-dimineata m-a trezit ca motanul se chinuie sa faca pipi dar nu reuseste. L-am dus din nou la Armeneasca. I-a pus Costel (asistenul, un tip foarte sufletist si pasionat de munca sa) din nou o sonda. A intampinat o mica rezistenta, dar a reusit. I-a introdus ser si a verificat jetul. Cam subtire, dar putin mai tariu, l-a scos normal. L-am luat acasa, unde a facut pipi si caca, in tava de placinte a nevestei. ![]() Acum o iau din loc pentru o noua serie de perfuzii. Si sa vedem rezultatele analizelor ce se vor faca astazi. Mancarea recondata este ceva pentru rinichi, Renal parca ii zice. Starea lui s-a imbunatatit, din leguma care era vineri, azi eta mult mai vioi. Ma lupt cu el sa-l pun in capotul cu care il transportam, ca inca nu am o cusca. Trebuie sa-i cumpar una. A redevenit foarte curios. Opune rezistenta si chiar s-a infoiat la unul dinte asistenti cand i-a facut injectia. Mai multe miercuri. Ca azi si maine nu sunt la munca. Stau cu el. Ca maica-mea e terminata, si fizic, si psihic. Sa auzim numai de bine! PS: Am luat si o amenda. De la Universitate, spre Piata Kogalniceanu, in fata Cercului Militar, nu mai avet voie sa faceti stanga, pe la Pizza Hut, pe Calea Victoriei, spre Politie. E indicator de obligatoriu inainte. Eu nu l-am vazut, venind cu viteza spre intersectie. Asa ca am luat o amenda de 600.000. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
adso |
![]()
|
Mi-am adus aminte: Smiz halea Purina PH Control. - foarte bune si nu a mai avut probleme dupa ce l-am trecut pe dieta asta. era insa cam tarziu
![]() Mai sunt Royal Canine (crantanele pt. pisici) care sunt pe diverse categorii: pentru pisici sensibile, pentru pisici care nu ies din casa, etc. costi, tocmai, stiu ca nu poti tine un motan in calduri in casa. am trait chestia asta cu multi motani. dar dupa experienta cu Smiz, am hotarat ca e mai bine sa ii las sa isi traiasca viata, si sa vina batut si chior, sau chiar sa nu mai vina deloc ![]() atunci mi-am dat seama ca a castra un animal pentru a-l tine exclusiv in casa, protejat, este mai degraba un act de egoism decat unul de caritate. am si renuntat in a mai avea animalute in apartament, desi tare mi-as dori. Le-am transferat pe toate la conac, unde pot trai ca si pana acum (au acces in casa, mananca numai crantanele daca asa vor etc.), dar beneficiaza de viata libera, asa cum e normal. |
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Poate ca sunt off-topic, dar as avea o precizare de facut. Numai femelele intra in calduri (la o anumita perioada de timp, in functie de specie, parca la pisica de 3-4 ori pe an). Masculii sunt tot timpul "pregatiti" si daca simt femele in calduri atunci se manifesta. Daca un motan necastrat (cotoi) nu simte nici o pisica in calduri sta linistit, dar e f greu sa il ti izolat sa nu simta nici o pisica in calduri pt ca un motan poate simti o pisica in calduri de la cativa km (cel putin in camp deschis), deci in Bucuresti e imposibil sa nu fie prin zona nici o pisica.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Si cu pisicutele se rezolva cu "zaharel". Bine o zi tot miauna de-ti vine sa o aruci pe geam.
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
m-power |
![]()
|
QUOTE(adso @ 8 Jan 2005, 20:15) da, exact, purina, nu-mai-stiu-cum. Sfatul meu sincer insa este sa nu va castrati animalele, numai pentru a le face user-friendly. eu unul m-am convins ca mai bine moare calcat de masina in floarea varstei, daca asa o cere destinul lui pisicesc, decat sa se stinga incet, la mine in brate, stiind clar ca eu sunt vinovatul pentru suferinta lui ![]() de ce spun asta: problemele astea extrem de grave ale tractului urniar sunt de obicei (90% din cazuri) gasite in cazul motanilor castrati. ps. mache, nu uita sa ne spui ce face tomita. sper sa se faca bine. Castratul nu face neaparat animalul user-friendly, ci il ajuta destul de mult. Sa nu crezi ca daca animalul moare in bratele userului este si vina acestuia ca l-a castrat. Punctual: pisica castrata nu se va mai chinui cu motanu la monta (nu prea e placut pt ea cand o musca ticalosu ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambiance
|
costi |
![]()
|
Azi la munca n-am avut net asa ca revin acum bucurindu-ma pt Tomita. Crantanelele pe care le dau pisoilor mei sint Royal Canine (!) URINARY. Nu se gasesc chiar pe toate drumurile (by the way PURIMA sint frectie). Personal ii dau un tel vet-ului, mi le comanda de la distribuitor si le iau a doua zi; doritorilor le pot da adresa
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:13 |