Schimb aceeasi bujie zilnic.., help !!
![]() ![]() ![]() |
Schimb aceeasi bujie zilnic.., help !!
Alina |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 23 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|||
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
in afara de prima bujie care avea nisip,celalalte cum arata?daca ai zis ca avea nisip ai mers cumva fara filtru de aer? |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Alina |
![]()
|
QUOTE(axel @ 20 Jun 2005, 17:33) in afara de prima bujie care avea nisip,celalalte cum arata?daca ai zis ca avea nisip ai mers cumva fara filtru de aer? habar nu am daca are asa ceva... am vazut pe forum ceva in legatura cu consumul de ulei.. cum un tip credea ca masina ii consuma ulei.. Si de fapt el nu avea filtru de aer si tot asa.. Are vreo legatura? Cat despre bujii, pe celelalte nu le-am verificat.. Tu ce zici? Daca le verific si sunt pline de nisip.,. e din cauza ca masina consuma ulei? Sau ca nu am filtru de aer? Mersi mult |
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
pai ai filtru sau nu ai ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Alina |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Alina cum pacatu' nu stii daca ai filtru de aer?
In fine nisipul (daca nisip este) nu poate proveni decit din lipsa filtrului. Vezi daca ai si daca nu, pune-i! Nici nu mai conteaza daca maninca ulei (maninca daca nu ai avut filtru). Trebuie mers la service/mecanic, explicata problema si verificat toate cele. 1. Pus filtru daca nu ai; 2. Spalat motorul si schimbat uleiul/filtru. facut eventual un test CLIP sa vezi parametrii principali, eventual masurata compresia in cilindri. Daca-i mers fara filtru si iti consuma ulei e grav, s-ar putea sa trebuiasca sa faci motorul. Tine-ne la curent! This post has been edited by costi: 20 Jun 2005, 17:59 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
aless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 27 May 03 From: Ploiesti ![]() |
Inainte de demontarea bujiilor trebuie sa-ti sufle aer - se foloseste compresorul de la vulcanizare - in zona bujiilor. Acolo se aduna o gramada de praf si daca nu se face aceasta operatie exista riscul ca tot praful ala sa-ti intre in motor.
|
--------------------
KIA
CEE'D
2008
- PH-09-ADN Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
|
|
droopy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 24 March 04 From: alba-iulia ![]() |
dupa mine e cel putin ciudat....si va rog sa ma corectati daca gresesc....dar nisip pe bujii n-am mai vazut...poate e vorba de calamina.....si aia dupa cate stiu eu nu e din cauza ca nu ai filtru de aer ci din cauza ca arderea nu e buna(completa)
inca o data va rog sa ma corectati daca gresesc....se mai intampla ![]() |
--------------------
dacia
super nova
- gsx if it runs i like it,...if it runs fast i love it
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu poate sa fie nisip pe bujii ! Chiar daca motorul nu are filtrul de aer montat (ceea ce ar fi o mare neglijenta) eventualul nisip patruns in cilindri s-ar transforma intr-o pulbere fina. Aceasta pulbere, in conditiile in care uleiul ar patrunde in cilindri (foarte posibil, la un motor uzat) se poate depune si pe buji...
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
axel |
![]()
|
QUOTE(Alina @ 20 Jun 2005, 17:53) nu are nici o legatura.te-am intrebat pentru ca ma gandeam sa nu intre nisip in motor.de la nisip se uzeaza si motorul.intra pe la segmenti.oricum daca motorul mananca ulei bujiile ar trebui sa fie negre.e cam nasoala treaba.sa ne zici cum ai rezolvat |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Alina |
![]()
|
QUOTE(droopy @ 21 Jun 2005, 10:02) dupa mine e cel putin ciudat....si va rog sa ma corectati daca gresesc....dar nisip pe bujii n-am mai vazut...poate e vorba de calamina.....si aia dupa cate stiu eu nu e din cauza ca nu ai filtru de aer ci din cauza ca arderea nu e buna(completa) inca o data va rog sa ma corectati daca gresesc....se mai intampla ![]() Presupun ca se poate... din moment ce eu sunt din Constanta .. Si nu stiu daca are filtru pt ca masina am luat-o second hand si nu am deschis capacu ala de la motor .. ![]() Va multumesc mult pentru stafturi. Oricum sunt infundate injectoarele din cate am inteles.. si de aia problema cu bujiile.. Si plus ca cine stie.. poate chiar nu are filtru de aer !!! ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
costi |
![]()
|
Mai Alina parca n-ar fi masina ta (poate chiar nu e) .
Trebuie sa-i faci un control amanuntit altfel e pacat de banii dati. Asta ar fi trebuie sa faci inainte s-o iei sau imediat dupa. Oricum nu mai astepta mult .... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
aless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 27 May 03 From: Ploiesti ![]() |
Ar trebui neaparat schimbate filtrul de aer (chiar daca exista) si cel de benzina, bujiile, uleiul, filtrul de ulei si desfundate injectoarele.
|
--------------------
KIA
CEE'D
2008
- PH-09-ADN Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
|
|
TibiCraciun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 28 June 04 From: CUGIR-AB ![]() |
Ce, alta fara filtru de aer?! Eu abia acum realizez la ce te expui cand iei o masina sh (desi am avut doua). Pai poti s-o iei fara v'un piston, far'un etrier sau, doamne fereste, cu un palier lipsa la vilbrochen. Oi fi eu mai naiv, dar mi se pare naucitor sa vanda cineva o masina fara filtru de aer.
![]() on topic: N-am auzit de bujii pline de nisip. Oricum, masina tre verificata temeinic. |
--------------------
DACIA
SupeRNova Clima
- AB 04 LVU decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
|
|
Alina |
![]()
|
QUOTE(costi @ 22 Jun 2005, 16:27) Mai Alina parca n-ar fi masina ta (poate chiar nu e) . Trebuie sa-i faci un control amanuntit altfel e pacat de banii dati. Asta ar fi trebuie sa faci inainte s-o iei sau imediat dupa. Oricum nu mai astepta mult .... In legatura cu problema cum ca mananaca ulei.. am fost la Reprezentanta Dacia Renault ![]() In fine, asta atunci cand am luat-o.. Oricum o sa vad maine care e faza. Si da.. trebuie defundate injectoarele si multe altele.. Masina sh.. sux.. nu recomand la nimeni !! |
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
alina intri in rindul celor care au avut ghinion cu SH; eu cred ca am avut noroc (in mai bine de un an nu am avut nici o problema semnificativa si sunt multumit). daca o tine tot asa, scapa de ea si ia ori una noua, ori una SH de la cineva care iti garanteaza pt. ea.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@alina - suntem si noi curiosi ... cum s-a rezolvat? aveai filtru sau nu?
|
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
axel |
![]()
|
asteptam vesti
![]() |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Alina |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
axel |
![]()
|
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
ne pare rau...
![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Era unlul care avea pietris pe bujii. Chiar bolovani, as spune....
This post has been edited by Lucian123: 19 Jul 2005, 18:31 |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
De obicei cand moare aceeasi bujie(e ancrasata)si motorul consuma ulei e naspa=motorul e terminat in special segmentii la pistonul de la cilindrul unde e bujia cu buba.De facut compresia dar aproape sigur trebuie o capitala,Nisipul
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Alina |
![]()
|
Va multumesc pentru solidaritate
![]() ![]() Masini second hand.. Pai alta oricum nu-mi permiteam momentan.. si faza e ca nu te prindeai ca consuma ulei. Am fost cu ea si la reprezentanta Dacia-Renault, si au zis ca masina n-are nici pe naiba ! Dar... gresit ![]() Deci.. in cine sa mai crezi ? Toti sunt super meseriasi.. dar nu si pentru tine ... |
--------------------
Dacia
SuperNova
- CT xx xxxx
|
|
kataRFG |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
scuze!! dar stii ce cred eu: in afara de faptul ca te-ai jucat cu lopatica cu nisip in motor, eu cred ca tu ai 2 bujii stricate si le schimbi intre ele tot timpul. si cum a ajuns nisipul in motor???? de la maimuta asta din poza???
![]() Attached thumbnail(s) vedere_mare.jpg ( Size: 688.36k ) Number of downloads: 344 |
--------------------
bmw
e60- 530Da
2000 si ceva
- xox SENIOR intre timp
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Si cate buji schimbai tu intr-o saptamana...?!
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
Dani_E21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 26 September 05 ![]() |
'nisipul' ala e calamina care se produce de la arderea uleiului
|
--------------------
bmw
320i
- CSL
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kataRFG @ 22 Oct 2005, 21:08) scuze!! dar stii ce cred eu: in afara de faptul ca te-ai jucat cu lopatica cu nisip in motor, eu cred ca tu ai 2 bujii stricate si le schimbi intre ele tot timpul. si cum a ajuns nisipul in motor???? de la maimuta asta din poza??? ![]() Tu te - ai uitat la data ultimului post? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Greenworld |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 2 November 05 ![]() |
Este posibil sa fie fisa acelei bujii de vina , nu ea insasi avand in vedere ca o schimbi mereu. Daca nici fisa nu este atunci trebuie sa verifici (sa cureti) injectoarele la service.
|
--------------------
DSN
CONFORT
- B27YHX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 08:30 |