Schimbare bec far .Un cosmar?
![]() ![]() ![]() |
Schimbare bec far .Un cosmar?
diasel |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 9 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007-Prestige
|
|||
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am rupt si eu degetele la ambele faruri...
Sper sa nu am norocul sa mi se mai arda vreun bec iarna... ca daca ai si degetele inghețate, manevra devine o adevarata tortura! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
ioonell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 15 February 09 From: bucuresti ![]() |
eu am rupt o ureche la clema aia la cel din stanga
|
--------------------
dacia
logan
2007 preferance
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Incercati sa schimbati un bec la Megane II. Dupa aia la Logan vi se pare parfum.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
sper sa nu ai norocu sa ti se arda pozitia de pe stanga
![]() |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
myhay1208 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 978 Joined: 15 August 07 ![]() |
eu ca sa il demontez si dupa sa il montez la loc am folosit un creion.Dupa vreo 10 minute de incercari deja nu mai simteam varfurile degetelor .Am cautat un creion si am folosit partea cu guma.chiar daca e metalica acea parte guma e moale si intra un pic in clema aia tocmai sa nu sara cand apas pe ea...am desfacut si l-am pus la loc in 3 minute.+ ca nu am mai daca bateria jos
![]() |
--------------------
Renou'
Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766
-- Clio 2002 / Scenic 2007 You know the secret...
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
5 lei, la baiatul de la service-ul de unde am cumparat becul si in 2 minute mi l-a schimbat. Iarna s-a petrecut asta. Bafta all.
|
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Mie mi le-a schimbat un prieten
![]() |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Acu nu ca sa ma laud, dar mi se pare ca se si exagereaza. Eu am schimbat becuri de far la logan 1.6, 1.5dci (am mai schimbat si la prieteni) si pe stanga si pe dreapta si mai mult de 5 minute la un far nu imi ia. E adevarat , pe stanga e cam inghesuit si nu prea vezi ce faci, lucrezi mai mult la simt, dar daca ai schimbat odata si ai vazut cum se pun acele protectii si acea clema, nu are cum sa-ti ia mai mult de 5 minute. Acum daca mai ai si un modul de comanda de la gpl, goarna de la alarma sau altceva pus pe acolo, e altceva, poate chiar nu ai acces, dar in mod normal, nu e deloc un cosmar, poate doar un vis urat
![]() This post has been edited by moustache: 28 Feb 2010, 11:53 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
cum a spus si costinn mai sus sa te vad la becul de pozitie pe partea stanga
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
@ moustache Priveste-ti mainile (laba), acum gandeste-te ca exista persoane cu maini mai mari ca ale tale. Si mana lor cu greu poate incapea intr-un loc stramt, daramite sa mai faca si ceva acolo.
![]() In dreapta nu am probleme, dar in stinga este un calvar. Ma refer la beculetele de pozitie! This post has been edited by fost membru: 28 Feb 2010, 12:51 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
in dreapta adevarat ...nici eu nu am probleme dar in stanga cu ocazia ca am dat motorul jos am desfacut si toate accesoriile de langa far ca tot eram in lucru si am putut sa ajung la pozitie
daca ai mana mica nu cred ca ai probleme dar daca ai o "palma mai grea" "e al dracului de greu" |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca e vorba mai mult de obisnuinta ... si de vointa
![]() La megane II am incercat, dar nu am reusit, asa ca am trimis-o pe sor-mea in service. Ulterior am aflat ca s-ar face pe la roata, e un "decupaj" in carenajul rotii si cica se schimba destul de usor si acolo. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
am schimbat si eu la un coleg ca sa fac practica pentru ca ale mele nu s-au ars inca. nu mi s-a parut greu. operatia am facut-o noaptea cu lanterna tinuta in gura
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
Quality |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 24 April 08 From: Mioveni ![]() |
Am scimbat si eu becul de faza lunga-faza scurta pe stanga...nu e usor insa nici cosmar...nu mai facusem asta niciodata...
Am sunat un prieten sa il intreb cum e pozitionata clema si am reusit operatiunea cam in 10 minute...am mainile destul de groase sa stiti... |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Ambiance
|
|
Solidu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 27 November 07 From: Pitesti ![]() |
Clema aia e tare. Si pe mine m-au durut degetele vreo saptamana dupa schimb. Am crezut ca doar prima data e asa si pe urma se mai inmoaie. Oricum, e greu. La megane e si mai greu ca trebuie sa dai roata jos, nu cred ca se schimba altfel. Si am mai schimbat la o Kia Picanto pe dreapta un bec de vreo 3 ori ca se ardea repede. La aia chiar iti trebuie maini de asiatic, mi-am zdrobit nodurile la degete. Stiu ca la Golf nu ai nevoie decat de o mana, la propriu si se schimba in maxim 3 minute si de catre un copil.
|
--------------------
Renault/Ford
Symbol/Focus
Fidji dCi 70 CP, 2007/ Titanium 1.6 TDCI 2008
- AG-xx-xxx
|
|
hallelujah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 29 April 09 ![]() |
nu trebuie sa dai jos roata; pur si simplu tragi de volan la maxim pe partea stanga si schimbi becul
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2008 Gloria in Excelsis Deo
|
|
ionutiulia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 19 August 09 ![]() |
sal.un coleg de la serviciu impreuna cu alti 3, au stat o zi intreaga sa schimbe becul de la farul din stanga.Logan mcv 1.5 dci.pana la urma m-a sunat si fiind aproape am mers sa-l schimb.5 min a durat operatiunea.iar pe dreapta 3 min.simplu.
|
--------------------
solenza
europa
2004
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
cam mult a durat daca spui ca e asa simplu
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Ce va mai place sa va plangeti. oare chiar v-a durut o saptamana continuu degetu' de la clema aia? De ce nu ati mers sa obtineti un certificat de la un centru de medicina legala si sa dati Dacia in judecata. Cred ca se da si concediu medical pt durere de deget cauzata de schimbarea farului. Parca 3 zile pt cel de pe dreapta si 5 zile pt cel de pe stanga. Daca aveti noroc sa se arda ambele odata, va faceti cu 2 saptamani de concediu medical.
Numa bine si filamente continue. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
mamba |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 20 November 06 From: București ![]() |
Sa vedeti ce boierie e la Ambiance !Nu aer conditionat,nu servo,nu...nimic!!e o libertate in fata motorului de nu se poate.Stiam eu de ce o iau asa cheala
![]() |
--------------------
Dacia
Logan - Ambiance
2005
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() Becurile de far le pot schimba eu singur. Cel mai greu a fost pana m-am prins care e treaba cu clema de tine becul. In schimb la pozitia pe stanga singura solutie a fost sa imi conving sotia ca nu are rost sa mergem cu caruta in service pentru un amarat de bec de pozitie si sa bage ea manuta ei subtire si sa il schimbe. ![]() Mie nu imi ajunge mana pana la becul de pozitie pe stanga. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
iepure79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 20 February 10 ![]() |
dupa un sfert de ora de umplut frigiderul proiectatului masini am mers la service unde s-a rezolvat in 5 minute
![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 uite s-a flatulat mireasa
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
BEc pozitie stanga schimbat in service, desi eram venit pentru distributie. Nu s-a dat jos farul, darpe langa tehnica avea si un dispozitiv ajutator.
Becuri far schimbate in parcare de/cu un coleg. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.541 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Toata jmecheria este din tehnica, nu trebuie forta mare la apasarea sigurantei.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
M-am chinuit 30 de minute sa schimb becul. In cele din urma m-am prins care-i treaba cu clema. Apoi a mers brici. Nasol e ca intre timp am uitat care-i matocareala, deci da Doamne sa nu mi se arda becu'.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
whitecar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 6 January 07 From: BUCURESTI ![]() |
Nu am schimbat decit 1 bec la pozitie (usoara treaba ).
Intre timp a aparut topicul asta si dupa descrierile facute aici am inteles ca nu este chiar atit de simpla schimbarea de becuri pentru cei care nu au facut asta niciodata . Am cautat pe net si am gasit un tutorial video facut de crististreulea . Clipul video este pus la sectiunea ""Tutoriale, Tips & Tricks"" http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=175665&hl= |
--------------------
ex Dacia Break
1310 Cli
2000 Logan 1,4 Laureat 2005
""Invata din greselile altora ,caci nu poti intr-o viata sa faci toate greselile"" |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
diasel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 9 September 07 ![]() |
Excelent tutorialul postat de crististreulea, multumesc whitecar.
De fapt tot secretul este ca siguranta se desface din partea de sus si nu de la picioruse cum se procedeaza la alte tipuri de masini mai vechi la care am mai lucrat. |
--------------------
Dacia
Logan
2007-Prestige
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie sa ai putina rabdare si mana care sa incapa in locul ramas pe acolo. Foarte bun tutorialul filmat de cristi dar el a filmat in partea la care ai acces usor ca altfel nu iesea nimic din film/tutorial.
Problema nu este pe partea unde a filmat el, problema este pe partea cealalta, unde este bateria(ma rog, ceva probleme ridica si tevile de la AC pe ambele parti, dar bateria mi s-a parut cel mai mare obstacol). Mi-am schimbat singur becurile de la faruri si pozitiile; cel mai greu la becurile farurilor mi-a fost sa prind acea clema inapoi din cauza frigului ingrozitor si intunericului din momentul cand m-a mancat pe mine sa fac operatiunea. La pozitii este putin mai greu mufa fiind pozitionata mai departe fata de cea a farurilor. La becul de pozitie de pe partea cu bateria am fost nevoit sa apelez la prietena pentru ca acolo mana mea nu incapea sub nici o forma. Dupa ce ne-am uitat amandoi inca odata cum trebuie desfacut pe partea unde este spatiu a trecut si ea la treaba pe partea cu bateria iar in 3-4 minute becul de pozitie era deja schimbat si inapoi la locul lui. Modul in care se desfac si pun la loc nu este cel care ridica probleme in schimb spatiul pe care-l ai la dispozitie sa faci asta este criminal gandit (sau poate ca nu a fost gandit la cat trebuie sa te chinui ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:26 |