Semne de incepator, intrebare despre pozitionarea lor
![]() ![]() ![]() |
Semne de incepator, intrebare despre pozitionarea lor
ovi |
![]()
|
||
Mr. Group: Members Posts: 17 Joined: 16 December 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.5 Dci
Dec 2005
- ms-15-tri
|
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
In fata in dreapta jos - parbriz , in spate in dreapta jos - luneta. Pozitia: din interiorul masinii, astfel, daca te uti din exterior din fata vezi semnul in stanga jos, din spate in stanga jos. Le tii 1 an.
Sfat: ia din cele cu ventuze, sa le aplici pe interior, cele din autocolant exterior se pot dezlipi, si lasa urme. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu le-am pus astfel: in fata, dreapta jos, in spate, stanga sus. Am auzit diferite discutii legate de pozitionarea lor: pe partea dreapta amandoua, stanga-dreapta (cu variantele respective). In legislatia actuala nu este prevazuta decat obligativitatea utilizarii lor. Atat. Nu apare nimic despre pozitionare.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu de principiu zic ca important e cel din spate, care ar tb (parerea mea) pus in partea stanga sus (deci pe partea cu soferul) pentru a putea fi vazut din coloana etc.
Cel de pe fata eu recomand montarea acolo unde-l deranjeaza cel mai putin pe sofer. Si intr-adevar, in actele normative actuale nu mai e stipulat locul montarii lor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ovi |
![]()
|
Mr. Group: Members Posts: 17 Joined: 16 December 04 ![]() |
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Credeam ca se prevede obligativitatea de a fii plasate in anumite pozitii. Dar acuma m-am linistit. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.5 Dci
Dec 2005
- ms-15-tri
|
|
chericadog |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 11 January 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
break
- ct 86 gvs
|
|
Cos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 January 05 ![]() |
Eh... eu era sa iau amenda pentru ele. Aveam dreapta jos- fata si stanga sus-spate. M-a oprit Garcea si vroia sa imi dea amenda pentru ca aveam mai mult de un an experienta si totusi le mai tineam pe geamuri. Nu erau pentru mine, dar mi-a fost lene sa le dau jos.
Cert este ca-i nasol sa mergi cu ele in geam. Toti te claxoneaza si se comporta cu tine de parca ai fi blonda la volan! |
--------------------
Dacia
Li
2002
|
|
nikos_WDJ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 16 Dec 2004, 09:30) Eu de principiu zic ca important e cel din spate, care ar tb (parerea mea) pus in partea stanga sus (deci pe partea cu soferul) pentru a putea fi vazut din coloana etc. Cel de pe fata eu recomand montarea acolo unde-l deranjeaza cel mai putin pe sofer. Si intr-adevar, in actele normative actuale nu mai e stipulat locul montarii lor. Eu, de pe vremea mea (am luat carnetul in 2003 ![]() |
--------------------
DACIA
1310
- WDJ
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
![]() ![]() eu de 4 luni de cand am permisul nu am purtat niciodata...le am in masina o data le-am folosit cand am fost undeva la munte si mi-am pierdut razatoarea de parbriz si cu un semn de incepator mi-am ras geamul dar in rest nu le-am purtat nici o secunda is in bord acolo.. eu stiu ca trebuie sa fie puse in felul urmator in fata ..dreapta jos in spate in stanga sus in faza jos in colt in spate sus in colt oricum eu nu cred ca`s asa de importante...is bune uni soferi te mai feresc...dar altii de exemplu se baga ca mitocanii... chiar azi era sa-mi fac zob masina veneam pe-o strada...care se intersecteaza cu alta strada are 2 pentru fata 2 pentru spate si acolo pe unde veneam eu...ii prioritate de cand ma stiu cei din cluj o sa stie de unde vorbesc veneam din piata mihai viteazul sa ma duc in zorilor...la intersectia cu eroilor am zis ca ma duc mai incet prin intersectie ca nu se stie niciodata.... si vine un cioban de sofer de la atlasib cu autocarul de nu puneam frana imi facea zob idiotu masina si politai-ul era la 30 de metrii de intersectie.... o auzit frana mea...s-o intors..si l-o oprit pe ala sper ca i-a suspendat permisu macar vreo 3 luni sa-l invete minte sa se uite dupa semne nu prea mi-as dori sa-i iea permisul ca poate omul asa-si castiga painea dar daca-mi distrugea masina si ajungeam in spital? |
-------------------- |
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
io le am dreapta sus pe parbriz si stanga sus pe luneta(partea cu soferul) ca asa am vazut pe la toate masinile cu semne de incepator...
da am alta nedumerire...am carnet de aproape 11 luni si ieri imi zice un prieten ca cica incepatorii n-au voie sa depaseasca 40km/h in oras...eu nu tin minte asa ceva din legislatie si o gonesc cat e limita...50-60... --> e pe bune treaba si nu mai tin eu minte legislatie sau râdea omu de mine? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Tazzz, se pare ca vechea legislatie prevedea ca viteza incepatorilor sa fie cu ~10 km/h mai mica decat a celorlati participanti la trafic. Noua legislatie nu prevede asa ceva. Prietenul tau nu cunoaste noile reglementari.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Pozitia este dreapta jos pe fata si dreapta sus pe spate ... scrie si in regulamane din cate stiu eu ... aviz incepatorilor ... iar chestia cu viteza mai este inca valabila ... adica cu 10km mai putin pt. incepatori dar nu se aplica in localitati, ci dor in afara localitatilo, europene, autostrazi.
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
In nici un caz nu ajuta semnul de incepator pus in mijlocul lunetei. Am vazut ieri o dacie cu un semn de incepator mai mare decat cele obisnuite, lipit cu scotch fix in mijlocul lunetei.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Legislatia veche - Decretul 328/1966 - prevedea ca semnele de incepator sa fie lipite in fata in dreapta jos, iar in spate in stanga sus. Noul regulament nu mai specifica asta.
QUOTE(tazzz @ 18 Jan 2005, 17:55) da am alta nedumerire...am carnet de aproape 11 luni si ieri imi zice un prieten ca cica incepatorii n-au voie sa depaseasca 40km/h in oras...eu nu tin minte asa ceva din legislatie si o gonesc cat e limita...50-60... --> e pe bune treaba si nu mai tin eu minte legislatie sau râdea omu de mine? ![]() ![]() ![]() Regulamentul actual recomanda (nu impune) pentru incepatori viteze cu 10 km/h mai mici decat cele maxime. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
danu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 18 February 05 ![]() |
intr-un chestionar din Ilioara, raspunsul la intrebarea cu vitezele max pt incepatori era ceva de genul "cu 10 km/h mai mici IN AFARA localitatilor", insa eu nu tin minte sa fi citit asa ceva in legislatie.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Eu am citit, dar este numai o recomandare.
Imi pare rau ca nu am regulamentul la indemana sa iti spun articolul. This post has been edited by Sony: 21 Feb 2005, 13:50 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Mache |
![]()
|
Se pare ca au inca, printre intrebari, cei de la Ilioara, prevederi legale care nu se mai regasesc in noua legislatie. Pentru examenul de conducere, recomand cartea cu Soricica printre autori. Are coperti portocalii.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
Sony |
![]()
|
Vad ca nu sunt singurul care a invatat din acea carte.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
jaf |
![]()
|
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu nu le-am purtat decat atunci cand nu aveam itp`u la masina sa creada nenea militianu ca`s prost.. dar in rest deloc.. si nu se simte ca sunt incepator
![]() |
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|
Sony |
![]()
|
Asa spui tu!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Hanta Radu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 13 November 03 From: Odobesti - Vrancea ![]() |
Alte obligații și interdicții pentru conducătorii de autovehicule și tramvaie:
Art.180 lit. 18 Să aplice pe parbrizul și pe luneta autovehiculului semnul distinctiv stabilit pentru conducătorii de autovehicule începători, dacă are o vechime în conducere sub 1 an. Avertisment sau 500.000-700.000 lei Deci semnele sunt OBLIGATORII pentru incepatori, nu RECOMANDATE. Dar nu se specifica pozitia lor. Care vrea sa caute: legislatie rutiera |
--------------------
Dacia 1310
berlina 2000
- VN 85 HAR
|
|
nicu_tei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 11 June 06 ![]() |
eu caut niste semne care sa se lipeasca pe dinafara. Am o Dacie Papuc carosata si nu am cum altfel sa-l pun. unde gasesc? multumesc.
|
--------------------
Dacia
Pick-up
2006 carosata
- AG 046689
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Alea normale, din plastic, dar cu miste scotch din ala cu lipici pe ambele fete.
Nu mai e obligatorie limitarea de viteza la incepatori(adica cei 10 km/h in minus),dar purtarea semnelor e. Am vazut o femeie cu 3 lamai in luneta, 2 in colturile de sus si unul in stanga jos. Slava domunului ca in fata era doar unul. Englezii parca se limiteaza la un sticker cu L pe bara in spate. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De la ce vine "L" ? (loser?
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
L=Learner, si e rosu/visiniu pe fond alb. Faza e ca e pe bara, deci daca te apropii nu-l mai vezi.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nicu_tei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 11 June 06 ![]() |
caut in continuare semne de incepator care sa se lipeasca pe exterior - ceva autocolant. Am pus unul normal,cu ventuze pe afara si... ce credeti? mi l-a furat!
Am cautat in Cora,Carrefour,..unde sa mai caut? |
--------------------
Dacia
Pick-up
2006 carosata
- AG 046689
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
In Practiker gasesti...cel putin in ala dinspre Voluntari sigur aveau.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Și în Selgros Băneasa găsești multe chestii d'astea...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
fzoli |
![]()
|
![]() furia alba Group: Members Posts: 811 Joined: 4 June 11 From: HUNEDOARA ![]() |
Art. 149. -
(1) Conducătorul de autovehicul sau de tramvai cu o vechime mai mică de un an de la data obținerii permisului de conducere are obligația de a aplica semnul distinctiv sub forma unui disc de culoare galbenă, cu diametrul de 100 mm, care are în centru semnul exclamării, de culoare neagră, cu lungimea de 60 mm și diametrul punctului de 10 mm, după cum urmează: a) la motocicletă, în partea din spate lângă numărul de înmatriculare; b.) la autovehicul, pe parbriz în partea din dreapta jos și pe lunetă, în partea stângă jos; c) la autovehiculul care nu este prevăzut cu lunetă, pe parbriz în partea din dreapta jos și pe caroserie în partea din spate stânga sus; d) la tramvai, pe parbriz în partea din dreapta jos și pe luneta ultimului vagon în partea din spate stânga sus; e) la autovehiculul care tractează o remorcă, pe parbrizul autovehiculului în partea din dreapta jos și pe caroseria remorcii în partea din spate stânga sus. |
--------------------
dacia
1310
2002
- HD 08 WIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:10 |