Senzor uzura placute frana
![]() ![]() ![]() |
Senzor uzura placute frana
moshu_59 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|||
silviu_79 |
![]()
|
![]() Membru Autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 27 June 06 ![]() |
O idee buna, demna de luat in seama, bravo mon cher!
|
--------------------
mazda
3
2007 ...::zoom - zoom::...
|
|
alexis |
![]()
|
![]() daciot Group: Members Posts: 204 Joined: 30 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Moshu_59 did it again!
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2021
- B XX HXX
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
o idee buna, dar daca nu poti schimba placutele imediat trebuie decuplat firul ca sa nu stea aprins continuu
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
FRATELLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 923 Joined: 7 November 06 From: PLOIESTI ![]() |
Foarte buna ideea ! Multumiri !
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Chiar daca placutele n-au senzor, se poate rezolva cu o bormasina, un cablu litat si putin adeziv. Iti stabilesti singur limita.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
Nu cred ca va sta aprins continuu, cel mai probabil se va aprinde la apasarea pedalei de frana (si atunci posibil cu intermitente, functie de intensitatea franarii). Pentru cei care nu au posibilitatea identificarii firului activ cu ohmetrul, precizez ca, cel putin la instalatia masiniii mele (2004), culoarea firelor din perechea de la mufa este gri + negru, cuplarea se va face pe firul gri. |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
ariciu66 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 14 November 07 ![]() |
mereu avem ceva de invatat! buna ideea !
|
--------------------
logan 1.4
AMBIANT
2005|SD/LSDAE
- MM05TVY
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
Am pus eu. Becul incepe prin a se aprinde intermitent si pe parcurs ramane aprins non stop. De asemenea din momentul in care becul incepe sa se aprinda intermitent, cand circulati in mediu umed, el va ramane aprins pana la uscare. Firul l-am cuplat la contactorul franei de mana. La imbinarea cu senzorul am folosit niste papuci rotunzi de la radiocasetofoanele auto vechi. Firul l-am prins cu placuta aia care tine si senzorul de ABS. E destul de ok modificarea, nu mai stai sa verifici tot timpul uzura placutelor. Daca o sa am timp o sa pun niste poze.
This post has been edited by voinicel: 10 Nov 2009, 10:56 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
trebuie sa fi prea cioban sa mergi cu placutele pana freaca fier pe fier,sa distrugi si discurile...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Trebuie sa recunosti insa ca e mai simplu sa te avertizeze un senzor decat sa desfaci roata periodic.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
cosmin_h1982 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 July 09 From: Arad ![]() |
dar acel senzor ce detecteaza? Caldura degajat de frecarea placutelor. De unde stie el cand sa se aprinda si cand nu? Este o idee buna, dar nu prea inteleg principiul de functionare
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS+
- arad
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Senzor detecteaza gradul de uzura al placutelor,mai romaneste:atunci cand placutele se uzeaza pana la senzorul aflat pe placuta(care nu e decat un fir introdus in compozitia placutei) se aprinde martorul din bord(daca ai asa ceva)
|
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
BZN |
![]()
|
Este un conductor electric( un cablu) introdus in placuta de frana pana la o anumita cota de uzura acceptata. In momentul cand aceasta cota e atinsa, cablul atinge discul de frana, se realizeaza contactul si becul se aprinde.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
voinicel |
![]()
|
QUOTE(andreiy @ 10 Nov 2009, 21:25) trebuie sa fi prea cioban sa mergi cu placutele pana freaca fier pe fier,sa distrugi si discurile... Si trebuie sa fi si mai cioban sa nu realizezi ca acel senzor de uzura te scuteste da verificarea periodica a uzurii placuteleor de frana, poti sa mergi sa cumperi placute din timp, te ajuta la folosirea mai eficace a placutelor (le schimbi chiar cand este nevoie, nu mai devreme si nici mai tarziu). |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
andreiy |
![]()
|
Mai devreme sau mai tarziu de ce anume?Inseamna ca nu stii cum arata o placuta uzata.
Si daca te bazezi prea mult pe acel senzor o data cu schimbarea placutelor s-ar putea sa schimbi si discurile(pt ca placuta nu se toceste intotdeauna uniform si ai toate sansele sa franezi cu fierul de pe exteriorul placutei). Nu e o imbunatatire notabila montarea senzorilor la placute mai bine ganditi-va cum sa protejati caroseria de rugina. Sper ca am fost mai explicit domnu asta cu inteligenta in floare This post has been edited by andreiy: 11 Nov 2009, 20:10 |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
bogidan21 |
![]()
|
![]() Lipsa de inspiratie Group: Members Posts: 188 Joined: 12 August 06 From: Brasov Romania ![]() |
Ma uimeste inteligenta unora.....
|
--------------------
Dacia
Logan
preferance 2006 Noiembrie 19
- BXXRXI Bleah
|
|
alphred |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 9 May 05 ![]() |
ba o placuta se toceste uniform, daca nu se toceste uniform inseamna ca ai tu probleme ... la sistemul de franare. acum daca deja ai santuri pe disc normal ca senzorul iti este inutil. iti dai seama ce idioti aia de fac placutele cu senzorii? la supernova/solenza le rupeau mecanicii in serviceuri dupa ce multi s-au dus la ei cu lichidul de frana imprastiat pe roata. dincolo la ford pe forum au luat unii niste placute sport/racing si au schimbat repede si discurile ca erau placutele mai dure ca discurile (interesant sa treci discurile la consumabile). cam cum fac bombardierele astea tocesc sina ca de e mai usor sa schimbi sina decat rotile.
|
--------------------
dacia/ford
logan 1,6 / focus 1,6 16v
2005/2008
- B43VCI / B26MFF
|
|
bogidan21 |
![]()
|
![]() Lipsa de inspiratie Group: Members Posts: 188 Joined: 12 August 06 From: Brasov Romania ![]() |
Am facut azi la un logan diesel care avea senzori pe placute...Avea aceleasi culori negru si gri....Am pus fir pe gri si firul care l-am dus la roata l-am imbracat de doua ori in tub termocontrabil...L-am prins pe acolo cu bride de plastic.Acum urmeaza sa imi spuna ce si cum cu placutele ca nu sunt tocite inca...
|
--------------------
Dacia
Logan
- BXXRXI Bleah
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(voinicel @ 11 Nov 2009, 08:48) Si trebuie sa fi si mai cioban sa nu realizezi ca acel senzor de uzura te scuteste da verificarea periodica a uzurii placuteleor de frana, poti sa mergi sa cumperi placute din timp, te ajuta la folosirea mai eficace a placutelor (le schimbi chiar cand este nevoie, nu mai devreme si nici mai tarziu). Placutele si discurile se verifica cand se face revizia masinii. Nu inteleg de ce trebuie sa dai rotile jos sa verifici starea placutelor. This post has been edited by ionutctn: 13 Nov 2009, 13:29 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
voinicel |
![]()
|
QUOTE(andreiy @ 11 Nov 2009, 19:37) Adevarul e ca nu am le-am schibat decat de trei ori la LGN si la berlina nu mai numar. QUOTE(andreiy @ 11 Nov 2009, 19:37) Si daca te bazezi prea mult pe acel senzor o data cu schimbarea placutelor s-ar putea sa schimbi si discurile(pt ca placuta nu se toceste intotdeauna uniform si ai toate sansele sa franezi cu fierul de pe exteriorul placutei). Da ai dreptate nu se toceste uniform, cea din spatele discului (care de fapt are si senzorul) se toceste mai repede dacat ce din fata. In privinta santurilor sau a altor uniformitati ale discului, creda-ma, ca daca se ajunge la metalul placutelor inainte sa declanseze senzorul, atunci chiar ai o mare problema si trebuie sa schimbi discurile. La placutele de Logan acel senzor este situat in lateralul placutei (practic in marginea dispre centrul discului) o zona care nu prea capata uzura (materialul placutei nu calca pe acolo), astfel incat cu cat discul se va uza mai mult cu atat senzorul va declansa la o uzura mai mica a placutei. QUOTE(andreiy @ 11 Nov 2009, 19:37) Nu e o imbunatatire notabila montarea senzorilor la placute mai bine ganditi-va cum sa protejati caroseria de rugina. Nu o fi notabila, dar nu prea costa si e mai la indemana de efectuat. Caroseria o protejati schimband-o cu una de nemtoaica. QUOTE(andreiy @ 11 Nov 2009, 19:37) Ma abtin! This post has been edited by voinicel: 13 Nov 2009, 13:53 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
amoro20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 14 November 09 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand doresc sa salut pe toti membri acestui club !Daca imi permiteti cred ca este o imbunatatire de bun gust si de siguranta la un cost de nimic!Binenteles ca fiecare are conceptia proprie buna sau rea despre aceasta imbunatatire dar este liber sa aleaga.Eu o consider o idee SUPER pe care o sa o aplic indata ce voi avea putin timp !Felicitari si tot inainte!
|
--------------------
dacia
logan 1.6mpi
2007 kissfm ORICE PROBLEMA ARE O SOLUTIE PRACTICA!
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 13 Nov 2009, 13:28) Placutele si discurile se verifica cand se face revizia masinii. Nu inteleg de ce trebuie sa dai rotile jos sa verifici starea placutelor. Ai transmis asta serios? Sper ca nu. Reviziile se fac acum la 20000km, respectiv 15000km la dci. Nu crezi ca e cam mare intervalul pentru controlul atat de important al starii placutelor? Ca poate unii dintre noi nu vrem sa le aruncam cand ar mai putea tine un 10000km.. Foarte buna ideea. This post has been edited by BZN: 14 Nov 2009, 15:46 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bogidan21 |
![]()
|
Chiar nu inteleg dezbaterea asta de pe topic...Pe bune e o imbunatatire foarte buna pentru o masina la care nici inginerii de la dacia sau renault nu s-au gandit.....Inca o data userii de pe acest forum dau dovada de inteligenta si imaginatie.....Dar mai presus de toate de modestie si omenie......pentru ca au impartasit informatia asta cu noi astia mai nepriceputi.Eu am facut astazi si pe benzinarul meu si o sa astept sa vad ce se intampla daca o sa se aprinda martorul sau nu.Din ce mi-am dat seama senzorul de la lichidul de frana pune firul la masa cand se imputineaza lichidul ceea ce se intampla si cu firul din placuta atunci cand freaca de discul care e prins de caroserie...Simplu dar genial de inteligent pentru cel ce s-a gandit la asa ceva.....Cat pentru "ciobanii de pe aici" abtineti-va cu comentarii de genul "da pentru ce e nevoie".Ca daca era dupa cei de genul vostru nu se ajungea nicaieri.
|
--------------------
Dacia
Logan
- BXXRXI Bleah
|
|
raduhoria |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 12 January 08 ![]() |
Se gasesc senzori de placute separat? Sau de la ce tipuri de masini, sunt compatibili cu placutele de logan ca tocmai am schimbat placutele si cele noi nu au senzor de uzura frana si pana o sa-mi iau urmatorul set de placute va mai dura ceva timp,ca sa-mi iau unele cu senzor.
This post has been edited by raduhoria: 15 Nov 2009, 22:36 |
--------------------
dacia
1300
1982
- bv 78 dac
|
|
livium |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 23 April 07 From: Suceava ![]() |
Va salut!
Ideea este de nota 10. Acum am si eu o intrebare: daca nu gasesc cablu pentru senzorul de ABS, ce ar fi indicat? O seara placuta. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI 2007
|
|
voinicel |
![]()
|
QUOTE(raduhoria @ 15 Nov 2009, 23:33) Se gasesc senzori de placute separat? Sau de la ce tipuri de masini, sunt compatibili cu placutele de logan ca tocmai am schimbat placutele si cele noi nu au senzor de uzura frana si pana o sa-mi iau urmatorul set de placute va mai dura ceva timp,ca sa-mi iau unele cu senzor. Nu ii gasesti separat, ei vin o data cu placutele si sunt de unica folosinta. De fapt senzorul ala este o bucata de metal invelita in plastic. Cand placuta atinge o anumita uzura platicul atinge de disc si incepe sa se toceasca, permitand metalului sa faca contact cu discul. Orienteaza-te si tu catre alte placute (Ferodo si parca si alea in cutie Renault vin cu senzor) vezi ca s-a discutat pe forum. QUOTE(livium @ 15 Nov 2009, 23:37) Va salut! Ideea este de nota 10. Acum am si eu o intrebare: daca nu gasesc cablu pentru senzorul de ABS, ce ar fi indicat? O seara placuta. Eu am pus in fir normal de 1,5 multifilar, il gasesti la electrice prin mai toate magazinele. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Unele placute au avertizare sonora pentru limita de uzura. Care mai e si reglabila.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(raduhoria @ 15 Nov 2009, 22:33) Se gasesc senzori de placute separat? Sau de la ce tipuri de masini, sunt compatibili cu placutele de logan ca tocmai am schimbat placutele si cele noi nu au senzor de uzura frana si pana o sa-mi iau urmatorul set de placute va mai dura ceva timp,ca sa-mi iau unele cu senzor. Cu o bormasina si putina indemanare poti rezolva singur. Iti mai trebuie un conductor litat si o solutie de lipit ceva mai buna. Ce mare lucru e sa dai o gaura in materialul de frictiune al placutei pana la o cota pe care o poti stabili singur si sa fixezi acolo cablul litat? Atentie, cablul trebuie sa aiba izolatia intreaga, aceasta se va topi cand va fi cazul. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
raduhoria |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 12 January 08 ![]() |
Multumesc BZN,pt idee,eu ma gandeam sa cumpar niste placute ieftine de dacie berlina sau de nova ca stiu ca unele modele au senzori de uzura si sa le iau senzorii,dar nu stiu daca sunt compatibili cu placutele de logan.
This post has been edited by raduhoria: 16 Nov 2009, 10:48 |
--------------------
dacia
1300
1982
- bv 78 dac
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:34 |