Senzor viteza vehicul Logan 1, probleme, diagnosticare
![]() ![]() ![]() |
Senzor viteza vehicul Logan 1, probleme, diagnosticare
YRX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|||
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.681 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Adaug niste info relevante operatiunii de reparare. Astfel esti sigur ca semnalul e ok.
Erau ceva variante ieftine de senzori care dadeau impulsuri aiurea si se rezolva cu piesa de origine care era destul de scumpa. QUOTE(psychoo @ 28 Apr 2015, 08:24) Salut. Traductorul de viteza se afla sub cutia filtrului de aer, pe langa electromotor, firele sunt in sus spre capota, iar varful sau este inspre pamant, infipt in cutia de viteze. Prima data se trage de mufa cu fire, pentru a nu fi pericol sa smulgi firele incercand sa scoti senzorul. Pentru a scoate senzorul, se trage inspre capota (in sus, plan vertical), nu prin rasucire! Dupa ce ai scos senzorul vei avea o chestie lunga de plastic, ca in poza atasata mai jos. Acea piesa e alcatuita din 2 corpuri: 1 - partea ce contine conectica si electronica cu senzor hall 2 - partea mecanica ce contine axul cu sectiune patrata la capatul caruia este un disc cu magnet Aceste 2 parti sunt lipite. Desi pare piuluita de plastic cu profil hexagonal, nu exista filet! Risc exista sa il spargi intr-un mod ce nu permite refolosire, dar cred ca in 99% din cazuri se va rupe de la imbinarea lipita. Pentru operatiune este obligatoriu sa fixezi partea notata cu 2 intr-o menghina, iar partea notata cu 1 se va roti cu ajutorul unei chei fixe de 21. Eu am crezut ca e filet si am insistat cu forta constanta, nu cu socuri. La un moment dat a pocnit si am ramas cu cele 2 bucati sectionate perfect. Apoi se ia bucata notata cu 1 pe poza de mai jos si se refac toate lipiturile. Dupa operatiune, eu am folosit rasina epoxidica pentru lipirea celor 2 bucati de plastic (normal, dupa curatarea temeinica a uleiului) dupa care am pus un manson termocontractibil peste si l-am incalzit ca sa nu existe sansa sa intre umezeala prin vreun por ramas deschis. Se verifica oringurile sa fie pe pozitie, se ung cu putin ulei ca sa nu se ciupeasca la remontare si se infige inapoi in cutia de viteze. La repozitionare va trebui sa rotesti putin stanga dreapta pentru ca profilul patrat sa isi gaseasca locul in cutie, apoi se infige complet. Se leaga mufa si voila: traductor functional. Bafta. This post has been edited by psychoo: 21 Oct 2019, 10:01 Attached thumbnail(s) Traductor_viteza_solenza.jpg ( Size: 27.7k ) Number of downloads: 607 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, am preferat sa-l schimb - Vitan, vreo 30-40 de lei. Era si uzat la patratul de jos, plus ca si carcasa era afectata de temperaturi, se misca in gaura.
Buna si informatia asta, am gasit in Vitan si carcase blank, dar erau lipite la imbinare, nu cred ca se mai putea face cava cu ele. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
DAJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 November 04 From: București S1 ![]() |
Am avut si eu aceasta problema cu 5 ani in urma. Logan 1.4 benzina fabricatie 06.2005. Originalul era Jaeger, am montat un senzor ASAM 30667 pe care l-am gasit pe OLX cu 35 de lei. Este varianta cu pinii in triunghi, modelul acesta merge pe motorizarile de 1.4 si 1.6 fabricate 2004.09>>2006.02. Codul original Renault este 7700418919. Am parcurs de atunci peste 30.000 km si vad ca inca merge perfect.
|
--------------------
Dacia
Logan
06/2005 Preference 1.4 MPI
- B 44 FTP Diagnoză CAN Clip
Chei și electronică auto [URL=https://www.facebook.com/profile.php?id=100080458785363]Chei diagnoza electronica auto[/URL] |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
original era vreo 100 de lei.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.179 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Logan 1 1.6 16v. Vitezometru nefunctional, dar si odometru nefunctional. Sunt legate una de alta sau odometru primeste info din alta parte? Am vazut unde e senzorul, am pus mana pe el dar nu am tras prea tare - mi-a fost teama sa nu-l rup. N-ar trebui sa apara ca nefunctional la o citire pe scanner?
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
YRX |
![]()
|
Daca e senzorul ar trebui sa ai eroare. Daca ECU are semnal si nu merge ceasul pot fi mai multe. Cum adica nu mai merge kilometrajul? Nu mai afiseaza nimic?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.179 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
A ramas cu aceleasi cifre, 108xxx de vreun an.
Acuma ma gandesc ca odometrul de fapt nu are legatura cu vitezometrul... Posibil sa fie busit ceva mai mare, si din cauza asta sa nu se vada ambele? |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.340 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
AI de plm, pai ambele citesc numarul de rotatii al rotii, unu o deriveaza si obtine viteza, unu doar le aduna.... de ce ar avea surse diferite?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Deci zici ca daca-l schimb pe ala am sanse sa mearga si kilometrajul? Ar fi perfect!
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
YRX |
![]()
|
Daca nu ai eroare pe ECU senzorul e bun, problema e de la tabloul de bord sau conectica. Pune diagnoza, mergi cu masina si vezi daca citeste viteza vehicul. Daca viteza este afisata treci mai departe cu investigatul.
La socru-miu era defectul intermitent si tot s-a scandalizat ECU. Si da, kilometrajul este legat de vitezometru si la 1300 era un singur cablu, mai gros ce-i drept... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.681 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Daca e acelasi ca la solenza nu ai eroare si se intampla exact ce spui. Nu se mai incrementeaza kilometrajul si nici vitezometrul nu indica nimmic.
Se poate repara sau inlocui |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Multam, e limpede, cu prima ocazie fac diagnoza si vad mai departe ce e de facut.
Am senzatia ca senzorul e defect, dar nu ma grabesc sa-l schimb pana nu fac diagnoza. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
einstein1984 |
![]()
|
are abs? ca unele pe la 2008 parca aveau viteza in tabliul de bord de la senzorukl de pe cutie si la ECU motor din abs (bosch 8.1). A mea fiind bosch 8 fara .1 avea peste tot de la senzor
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Nu cred ca are, e ph1.
Asta e senzorul. Attached thumbnail(s) 20200419_123457.jpg ( Size: 2.7mb ) Number of downloads: 419 |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
floream |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 1 July 06 From: dr.tr.severin ![]() |
Dupa inlocuirea senzorului dispare problema cu indicatorul de viteza si kilometrajul masinii. Am montat unul nou si totul a revenit la normal.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2006 AMBITION 1.6MPI
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
S-a schimbat senzorul cu unul Renault, 120 lei, rezolvat, me happy
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
marcy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 20 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Buna ziua
La mine se reseteaza in mers 2 functii : cati L am consumat si cat mai am de mers cu motorina din rezervor, am observat ca se reseteaza la denivelari sau grobi ( ba apare ba se reseteaza ) poate sa fie tot senzorul asta de viteza sau altceva ? |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.541 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Nu este de vina senzorul la tine. Mufe, fire, lipituri reci in TdB.
Mai se reseteaza daca pui telefonul mobil pe TdB. This post has been edited by IRONICK: 21 Apr 2022, 14:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marcy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 20 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Asta nu am observat,dar il pun cam rar, doar la drumuri lungi.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige
|
|
kommodore_ss |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 26 July 17 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 06:53 |