Smart ForFour, Ce stiti despre el?
![]() ![]() ![]() |
Smart ForFour, Ce stiti despre el?
VladG |
![]()
|
||
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
un colt de plastic................cam scump ca doar e mercedes......cica
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si un rahat de motor zgomotos. Am un rahat dinasta la bloc, da' intrece multe cazane cu tobe sparte. Nu as putea spune ce varianta de motor are, dar pot spune ca e zgomotos...rau.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Foarte placut surprins de aceasta masinuta. Patru insi stau lejer in ea... finisaje interioare, cam plasticoase.
Atmosfera foarte placuta inauntru, destul de vivace, ideala pentru oras. N.B. E aceeasi masina cu Mitsubishi Colt ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu zic ca n-are rost sa te bagi. Costurile de intretinere sunt probabil destul de mari, si masina in sine are pretul marit numai ca e Mercedes pe fir. Mai bine iei altceva SH din Germania. Ce buget ai?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine iei Colt, sincer personal imi place mai mult decat ForFour.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai tu...care ai mitsu...binenteles ca iti place mai mult.....
serios vorbind...la noi sau vandut prea putine...... nu stiu daca te ajuta dar firma tiriac leasing are flota de smarturi four four...si mai e o firma westgropu parca care la fel are flota de four four....ambele sunt flote de masini second..... This post has been edited by b76bgaarh: 22 Oct 2007, 14:57 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc de raspunsuri. Ca sa fiu mai exact, asta am gasit interesant:
http://eng.autoscout24.com/home/index/deta...roto=10000&zip= Ce caut eu de fapt? O masina micuta, de oras, cu motor ok, nu prea lenes, finisaje bune, cu dotari (vezi si link), si care sa nu aibe o imagine compromisa de catre majoritatea posesorilor marcii (ptr mine cel mai bun exemplu e Passat-ul). Ca tot zicea @2dor mai sus de Mitsubishi, am ezitat mult intre 2 directii: cea descrisa mai sus, sau, pentru ca imi plac si iesirile pe drumuri mai accidentate, un SUV (noul Outlander), dar parca e un pic prea mult fata de cat as vrea sa dau pe o masina acum... Limita de buget de destul de "fuzzy", dar as vrea ceva mai "special", nu Golf, Passat, Astra, Fabia, Octavia, etc. Cred ca cel mai bine ar fi sa dau un tel la un nr de pe autovit si sa vad o masina pe viu. Am cautat la dealeri, dar nu se mai fabrica... Cel mai mult m-ar interesa parerea unui (fost) posesor, ca vanzatorul oricum o lauda ![]() This post has been edited by VladG: 22 Oct 2007, 19:19 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
O masina micuta, care poate foarte multe si nu prea vezi in Romania, Suzuki Jimny
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
http://www.garajul.ro/forum/index.php?showtopic=13075 , tine conasule un minijurnal de bord cu un smart fourfour. E fainuca , e altceva fata de colt, care urla masina obisnuita din toti rarunchii, pe cand smartul asta..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 22 Oct 2007, 15:57) pai tu...care ai mitsu...binenteles ca iti place mai mult..... serios vorbind...la noi sau vandut prea putine...... nu stiu daca te ajuta dar firma tiriac leasing are flota de smarturi four four...si mai e o firma westgropu parca care la fel are flota de four four....ambele sunt flote de masini second..... Nu imi place Colt mai mult pentru ca am Mitsu, ci pentru ca mi se pare mai calitativ interiorul si chiar si exteriorul. Am vazut de exemplu duminica un Colt CZT, cu motor de 1.5 Turbo si 150 CP, e modelul sport de la Colt si e mistocuta rau piticania. Costa insa 18000 de euro si sincer cat mi-ar place cum arata, tot asa da ceva in plus sa iau Clio RS. Deci repet, nu e vorba de faptul ca am eu Mitsu. This post has been edited by 2dor: 23 Oct 2007, 07:59 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
aphophis |
![]()
|
eu am stat in amandoua si pot sa zic ca forfourul inspira o calitate mai buna, din punctul meu de vedere smartul are un design interior mai inspirat si pare mai bine legata masina decat coltul.
This post has been edited by aphophis: 23 Oct 2007, 09:08 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
VladG |
![]()
|
@Aphophis, nu merge link-ul si nici n-am gasit postul la cautare, probabil a fost sters...
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
aphophis |
![]()
|
mda.. acu am vazut ca trebuie sa ai cont ca sa citesti aria respectiva. fa unul, ca nu dureaza mult, eventual il poti intreba pe proprietar daca e multumit etc etc
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
BAB |
![]()
|
![]() GUERRIER MARIN DE VAILLANT Group: Members Posts: 383 Joined: 13 June 05 From: CONSTANTA ![]() |
Smart, in general "masini" urate, poate economice, scumpe, dar sigure. Daca ai vreo 10000EUR, ia-ti Suzuki Swift nou. E simpatic si fasnetz.
|
--------------------
Dacia
Logan
1,6MPI Laureate
- CT 06 BAB "NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre." |
|
VladG |
![]()
|
Urate / frumoase, e chestie de gust. Mie chiar imi place cum arata ForFour.
Am si facut un drivetest cu unul si pe ansamblu sunt multumit de el. Plusuri: - culmea, spatiul interior, neasteptat de mare, mai ales in spate; - design, care mie imi place; - pozitia la volan, joasa; - dotari; - vivacitate motor (1.3 benzina); - bancheta spate culisanta si rabatabila, care modifica volumul portbagajului de la 270l pana la 620l (prin culisare) si 910 litri, prin rabatare Ca minusuri: - plasticele din zona schimbatorului de viteza; - ii dau dreptate lui driverx, motorul e un pic cam zgomotos fata de alte masini, dar cel putin din interior nu e un sound neplacut ![]() - pozitia butoanelor ptr geamurile electrice (asemanator cu Logan) Si un review: http://www.carpages.co.uk/smart/forfour-re...-1-21-08-05.asp This post has been edited by VladG: 26 Oct 2007, 08:55 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
VladG |
![]()
|
Ei bine, mi-am luat unul
![]() Un pic mai dotat decat cel pe care-l vazusem initial. Am aranjat pe mail cu dealerul din Germania si mi-a rezervat masina, sa ma duc la sigur. Cam asa arata: Smart ForFour Passion 1.5 Benzina, EURO 4, 07.2006, 21700km cand l-am luat, jurai ca e nou ![]() Cutie automata steptronic (posibilitate de a schimba si manual, 6 viteze) ABS + ESP + ASR + 4 airbag-uri 109CP la 6000 rpm 1055kg 9.8s pana la 100km/h pachete confort + sound (cotiera, volan, schimbator din piele, 6 boxe + subwoofer sub scaun sofer - se aude ingrozitor de bine) oglinzi electrice si incalzite (mai rare la Smart) faruri cu xenon pe faza scurta Magazie 6 cd-uri sub scaun pasager 4 geamuri electrice plafon de sticla, culisant, electric roata de rezerva, in portbagaj Din pacate nu are computer de bord ![]() Dupa ce m-am obisnuit un pic cu cutia (nu mai condusesem o automata pana atunci), am inceput sa o apreciez cu adevarat. E foarte confortabila, mai ales in aglomeratia Bucurestiului. Iar motorul... I love it! Daca o calci bine pe acceleratie, devine o mica racheta, iar cutia schimba vitezele in 6800rpm. Nu va zic cum suna si ce senzatii sunt la peste 5000rpm... Motorul se aude, deci nu e o masina ptr cei care pun mare pret pe izolarea fonica perfecta, iar peste 4500rpm, chiar urla, dar sound-ul e beton. Mi-a placut asa de mult cum se conduce, ca de la Frankfurt pana la Bucuresti m-am dat jos doar sa alimentez si sa cumpar vignete, in total 19 ore de condus (de la 10 dimineata pana a doua zi la 5), in total 1780 km. Nu am mers cu mai mult de 160 km/h, pentru ca nu cunosteam masina, dar are data ca viteza maxima 190km/h. De asemenea sunt multumit de calitatea finisajelor si a materialelor din interior. Deosebit de utila e bancheta spate culisabila pe sine, care poate face un spatiu incredibil de mare ptr pasageri (in dauna portbagajului) si vice-versa. Nu-i stiu consumul inca, dar sunt convins ca depinde foarte mult de cat de tare o calci. In carte sunt specificate: 4.9 afara 7.6 in oras (deci in jur de 10 in Bucuresti, sper eu) Pretul a fost de 10980EUR + 300EUR taxa de prima inmatriculare si cred ca a fost chiar ok, avand in vedere ca pretul de nou a fost ceva peste 20000EUR. Interesant e ca masina beneficiaza de garantia initiala data de producator, care e valabila si in Romania, la dealerii locali. Si DA, bancurile politistii romani vs Fiat UNO si Audi QUATRO au baza reala! Tantalaii de la RAR mi-au trecut-o in CI ca are 4 locuri - de' Smart FORFOUR - desi am 3 tetiere in spate ![]() ![]() ![]() Iata si cateva poze: 45096493.jpg ( Size: 19.41k ) Number of downloads: 2930 45096493b.jpg ( Size: 17.49k ) Number of downloads: 2871 45096493c.jpg ( Size: 18.92k ) Number of downloads: 2802 45096493d.jpg ( Size: 17.3k ) Number of downloads: 2978 45096493e.jpg ( Size: 16.79k ) Number of downloads: 3219 45096493f.jpg ( Size: 21.08k ) Number of downloads: 586 45096493g.jpg ( Size: 18.37k ) Number of downloads: 339 45096493h.jpg ( Size: 19.23k ) Number of downloads: 324 45096493i.jpg ( Size: 16.91k ) Number of downloads: 455 This post has been edited by VladG: 5 Dec 2007, 11:37 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Foarte tare!
![]() S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea! |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Intrebare: ForFour, 3 tetiere etc. In CIV ce scrie cu privire la "Numar de locuri"? Rog verifica si posteaza. Dar in manualul masinii?
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
VladG |
![]()
|
Merci, @pastrama.
@os, tocmai asta e problema ca ai nostri mi-au trecut in CIV (si in talon in consecinta) doar 4 locuri.... In manual nu-mi aduc aminte sa fie trecut nr de locuri, dar stiu sigur ca exista modele si cu 4 si cu 5 locuri, de aici cred ca vine si confuzia. Bine, nu stau in asta, nu cred ca ma va opri nimeni pentru asta si nici nu cred ca o sa am prea des 4 pasageri, dar ideea in sine mi se pare hilara ![]() This post has been edited by VladG: 5 Dec 2007, 12:17 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Tu la trapa aia nu ai nimic de schimbat ca stim noi cine? (pastrama)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oricum, sa stapanesti tractoru' sanatos. Multi km fara probleme. Si cu trapa functionala. ![]() This post has been edited by driverx: 5 Dec 2007, 12:26 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
![]() PS: inca n-am reparat-o! ![]() This post has been edited by pastrama: 5 Dec 2007, 12:28 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Intrebarea mea tinteste in locul urmator: sa nu cumva sa ai o tetiera in plus (si nu un loc in minus).
Eu am gasit la iuteala ceva date (pe care n-am putut inca sa le confirm) cum ca ar avea 4 locuri (si nu 5). |
--------------------
.
.
|
VladG |
![]()
|
Uite, chiar pe prima pagina a review-ului se spune ca poate avea 4/5 locuri:
http://www.carpages.co.uk/smart/forfour-re...-1-21-08-05.asp Iar trapa merge brici ![]() This post has been edited by VladG: 5 Dec 2007, 12:38 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
os |
![]()
|
Nu pot sa deschid linkul ala... ceea ce vreau sa spun este ca NU politia zice cite locuri are o masina, ci RAR (in general autoritarea de omologare). Politia copiaza ce zice RAR in acte. In cazul tau se poate ca la RAR au ales varianta gresita din nomenclator. Daca e important oentru tine merita sa verifici.
Vis: ai putea sa faci discutie ca iti impiedica folosirea bunului la parametrii platiti (ai platit pentru 5 locuri, poti sa folosesti doar 4 adica 80%). Cine plateste restul de 20%? ---- DAR: Felicitari pentru o masina buna si deosebita! Stapineste-o sanatos, RTFM ![]() |
--------------------
.
.
|
VladG |
![]()
|
Mai intra o data pe link, l-am editat si acum e ok.
Corect, nu Politia e raspunzatoare, ci cei de la RAR si desi am observat chiar atunci, dupa 6 ore pierdute acolo, nu aveam chef sa mai pierd inca o zi, sa refac actele, asa ca m-am impacat cu ideea.... L.E: Merci, iar manualul chiar l-am citit, dar cum ziceam, nu-mi aduc aminte sa scrie ceva despre numarul de locuri... O sa ma uit in certificatul de conformitate (COC), dar ala e in germana si are 'jdemii de rubici. Poate am noroc si bunghesc ceva pe acolo. This post has been edited by VladG: 5 Dec 2007, 12:54 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca ar avea 5 lucuri nu ar trebui sa fie Smart for-five?
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
VladG |
![]()
|
Mda... Si fiat uno trebuia sa aiba doar un tron ptr sofer...
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai atunci dacia 1300 cate locuri trebuia sa aiba ?
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 10:03 |