Termen de garantie ulei, are asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Termen de garantie ulei, are asa ceva?
Doru |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
|
||
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|||
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
Doru |
![]()
|
QUOTE(daciafan @ 25 Jun 2005, 01:03) Pai si care ar fi acel termen?Pe el nu scrie nimic in acest sens si nici pe site la mobil nu scrie.Mi-am pus odata un TOTAL Quartz pe care tot asa nu scria nimic de garantie,insa sticla avea o serie pe ea,si in functie se seria respectiva am citit pe site ca deduceai cand a fost fabricat si tot acolo era recomandat sa fie folosit inainte de 3 ani de la data respectiva. |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
|
|
Gabi |
![]()
|
![]() Preacuvincios moderator Group: Members Posts: 591 Joined: 25 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Dorule.. este o mica problema. Din cate stiu la logan cei de la dacia vor ulei 5w40 si nu 10w40. Vezi sa nu ai problema cu chestia asta.
Ce am vazut eu ca Dacia Oil sunt trei versiuni: 1. dacia oil 15w40 - berlina/papuci 2. dacia oil 10w40 - solenza/supernova 3. dacia oil 5w40 - logan Cel mai bine intrebi la service inainte ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta |
--------------------
Renault
Megane 2 bicorp
2004 - 1.5 dci Conf Exp
- XXXXXXX
|
|
Doru |
![]()
|
In carnetul de intretinere de la logan scrie 10w40 recomandat ,deci nu cred ca e o problema.Problema este daca uleiul pe cate il am eu mai e bun si cred ca mai e.Am inteles ca ar avea 3 ani termen de valabilitate.Oricum daca in motor e garantat 1 an la temperaturile la care functioneaza nu vad cum s-ar degrada in bidon sigilat in casa...
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE(Gabi @ 25 Jun 2005, 20:29) Dorule.. este o mica problema. Din cate stiu la logan cei de la dacia vor ulei 5w40 si nu 10w40. La LGN in cartea tehnica e recomandat asa: 0W30, 0W40, 5W30, 5W40, 10W30, 10W40. Dar de asemenea se recomanda sa se schimbe uleiul la 7500km (mai ales daca se merge mult in oras). Deci daca schimbi uleiul la 15mii bagi 5W sau 0W, dar daca il schimbi la 7500km e f bun si 10W40. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Revitalizand acest topic, si mie mi s-a spus ca uleiul de motor nu are termen de garantie, atat timp cat este tinut in bidoanele de plastic originale
![]() ![]() Oricum vanzatorii pot atasa etichete ulterioare pe orice ulei noi termene de garantie, fiindca nimeni nu-i poate controla... |
--------------------
**
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
alea minerale au sigur termen de expirare..2 sau 3 ani(ca-s minerale si nu sintetice sau semisintetice)....la celelalte n-am idee
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu cred că n-ai idee deloc... Cum să expire cel mineral? Petrolul expiră?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
nick58 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 2 February 07 From: BUCURESTI ![]() |
Daca tin masina in garaj 3ani uleiul sintetic nu isi schimba propietatile?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan16mpi
2005
- B50ANY LOGAN/BMW-E-46/
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca il pui si nu mergi cu masina dupa 3 ani probabil nu are nimic, doar sa fie in termenul de pe bidon, dar daca mergi cu el si il lasi, nu e bine, se schimba anual indiferent de ulei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Uleiul in bidoanele originale nu are termen de valabilitate. Termenul pus pe cutii ii obliga RARul pe comercianti sa-l puna. Uleiul pus in motor se depreciaza calitativ indiferent daca mergi sau nu si se recomanda schimbarea lui la 1 an. Toate astea mi le povestea un importatot de uleiuri de marca.
![]() |
--------------------
**
|
|
nick58 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 2 February 07 From: BUCURESTI ![]() |
Un ulei long life sa-l schimbi dupa un an, daca nu mergi cu masina
![]() |
--------------------
Dacia
Logan16mpi
2005
- B50ANY LOGAN/BMW-E-46/
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Termen de garantie.. nu
Dar are termen de valabilitate. Si eu am luat mai multe arome de uleiuri de la cele minerale 20w40, 15w, 10w, 5w, 0w (toate provin din cele minerale chit ca zice pe el sintetic) Si chiar o data am avut ocazia sa vad in actiune un ulei sintetic (amsoil) Si toate au termen de valabilitate (atentie, amsoil produce ulei sintetic care nu este compatibil cu uleiul mineral de nici un fel, adica nu treceti pe ulei sintetic ca asa vreti voi fara sa fie facuta o spalare a motorului pentru eliminarea uleiului mineral. Cel mai bine se recomanda motoarelor de inalta performanta care merg de la inceput cu ulei sintetic, nu mineral, adica nu 0W30, nu 10W40 sau ce se gaseste uzual in comert) This post has been edited by Asi: 28 Feb 2010, 20:27 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(zanzie @ 28 Feb 2010, 20:04) Intamplator am in casa un ulei 5W30 sintetic, sigilat. Din poze se vede ca e produs in martie 2008 si expira in 2012. 112.JPG ( Size: 183.18k ) Number of downloads: 2306 113.JPG ( Size: 183.93k ) Number of downloads: 2281 114.JPG ( Size: 130.15k ) Number of downloads: 1859 Dupa cum observi si dupa cum ti-am zis (dar nu esti atent), producatorul nu are termen de valabilitate. Acea eticheta e pusa ulterior de importatorul roman, cu traducerea respectiva ptr. ca ii obliga RAR. Nu e termenul pus de fabricant ! Poti face diferenta intre stantarea din fabrica a producatorului si un aptipild ordinar? |
--------------------
**
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
luck33ro |
![]()
|
i-auzi, minune!!!
![]() sunt multe produse petroliere care au termen de valabilitate. Asta nu demonstreaza nimic ![]() Benzina si motorina au termene de valabilitate ? |
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:04 |