Toba intermediara, se poate schimba in fata blocului?
![]() ![]() ![]() |
Toba intermediara, se poate schimba in fata blocului?
Reckno |
![]()
|
||
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|||
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
se poate , dar te chinui oleaca.mai ales daca nu se desface colieru ala din fata , pe care io a trebuit sa il desfac cu flexu.
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
aha...trebuie sa cumpar si garnituri ceva? trebuie data jos si toba finala? cum se procedeaza mai precis?
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
eu zic sa iti cumperi colierul care vine in fata.trebuie data jos si finala.problema e ca e foarte incomod sa lucrezi pe acolo.
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
LaurD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 June 05 From: Pitesti ![]() |
daca vrei sa schimbi in fata blocului sa ai la indemana un polidisc ca nu se stie ce te asteapta. Mai trebuie luata in calcul si varianta ca finala nu va iesi din inbinarea cu detenta decat taiata si atunci va trebui se o schimbi . Daca ajungi la acest nivel si ai luat tobe Borla (mai scumpe si mai bune) nu poti sa o treci peste puntea spate decat daca desfaci amortizorul spate stg ... e complicat , eu nu m-am incumetat. Daca toate au iesit bine nu uita sa etansezi imbinarile cu ... nu mai stiu cum ii zice la pasta aia portocalie. Bafta!
|
--------------------
Renault
Fluence
Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN
- AG
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e greu deloc.
1. Daca schimbi toba de mijloc cumparati colieru` care face prinderea dupa catalizator si cu buza detentei si sa-i dai cu silicon rosu la imbinare rau nu face. 2. Eventual iati si doua pufere de cauciuc ca posibil sa se mai rupa vreunul..si sa ai un ciocan de cauciuc ca sa bati in ea. |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
Reckno |
![]() ![]()
|
sunt cam intepenite suruburile pe ambele coliere.. colierul care face prindere dintre detenta si catalizator e 200 mii
![]() cu ciocanul de cauciuc ce sa fac??...ca oricum nu vad cum o sa reusesc sa scot eu toba aia de acolo daca suruburile sunt blocate, eventual sudate--> incerc sa le desfac se strica filetul...si nu mai pot sa le desfac decat prin taiere cu polidiscul am intrebat in serviceul ala din militari la adraas si mi-au cerut 950 mii schimbat toba intermediara + palier antizgomot..ceea ce mi se pare enorm..avand in vedere ca am dat pe toba 820 mii.. la un service mai de cartier mi-a cerut 500 mii..la serviceul ala de langa clubul Pirania de la intrare in Politehnica pe partea cu regia. |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
Reckno |
![]()
|
mda..deci cine doreste sa isi schimbe tobele in fata blocului ii trebuie:
-multa rabdare ![]() -polidisc -inca un on ajutor ca sa tina de tobe in timp ce celalalt taie -2 coliere -ala intre intermediara si finala e 4ron -ala intre catalizator si intermediara care e 17.5 ron ![]() -toba finala -toba intermediara 82 ron mentionez colierul de la catalizator e sudat si ruginit 90% la toata lumea..ala se taie cu polidiscul intermediara e intepenita de finala daca nu a mai fost schimbata de mult..se taie cu polidiscul la imbinare si se scot ambele tobe afara si se inlocuiesc ![]() |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
paulica2004 |
![]() ![]()
|
paulica2004 Group: Members Posts: 41 Joined: 20 June 07 ![]() |
salutare.. am si eu o supernova din 2003 si schimb tobele la 2 ani.Se arde tzeava care inttra in toba intermediara(la sudura).am luat tobe din targ de la vitan. Toata linia 180 ron,iar cu colieru dintr-e intermediara si finala si cele 6 gume de prindere 200 ron.Cand se demonteaza toba de mijloc sunt sanse 905 sa se rupa si tzeava de la cea finala... asa ca trebuiesc schimbate amandoua( exista riscul ca si aia sa fie arsa si sa mai tzina 2-3 luni ... si pe urma alta distractie.De schimbat in fatza blocului se schimba dar te chinui mult de tot+ ca te mozolesti ca porcu pe sub masina.Le-am schimbat la service pe 6.07.07 (undeva pe salaj) sunt garaje din alea in curtzile la oameni.Manopera 50 ron, timp estimativ 30 min (demontare tobe vechi+montat cele noi). Bafta
![]() |
--------------------
super nova
confort
2003
- B 31 xyz
|
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
salve ! nu stiu care din voi au schimbat tobele in fata blocului dar este un chin sa te tavalesti pe sub masina fara rampa si trebuie sa ai cam 50 kg sa te poti strecura sub ea .In afara de asta eu nu am reusit sa pun toba finala decat desfacand telescopul pe spate si ridicand-o pe cric la maxim
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
Reckno |
![]()
|
Salut,
Nu am nici 4 luni de cand am schimbat tobele si deja sunt mancate de rugina. As dori sa imi pun teava in loc de intermediara. poate sa ma ajute cineva? sau cunoaste-ti vreun tinichigiu care poate sa imi fabrice o teava groasa de aluminiu sau fier (nu conteaza) numai groasa si rezistenta sa fie ca sa nu mai pice usor. multumesc |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
daca te duci la orice service auto te ajuta cu sudarea unei tevi in loc de toba de mijloc. si stai linistit nu trebuie sa fie din tabla de 2 ca sa reziste. iti trebuie doar o teava putin mai groasa care sa intre peste cea care e acum. asa am facut si eu la fosta mea supernova, dar din alte motive.
singura problema va fi sunetul pentru care vei fi orit de politie. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(Reckno @ 19 Dec 2007, 03:16) Salut, Nu am nici 4 luni de cand am schimbat tobele si deja sunt mancate de rugina. As dori sa imi pun teava in loc de intermediara. poate sa ma ajute cineva? sau cunoaste-ti vreun tinichigiu care poate sa imi fabrice o teava groasa de aluminiu sau fier (nu conteaza) numai groasa si rezistenta sa fie ca sa nu mai pice usor. multumesc Eu cred ca o evacuare de inox e muuult mai potrivita decat o teava ... parerea mea ( care este ) ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Si eu recomand evacuare de inox daca nu vrei sa nu mai ai pb cu rugina !
NU recomand, sau mai exact sunt impotriva tevii simple, in locul detentei, din motive lesne de inteles, nu trebuie sa trezesti tot cartierul cand treci tu cu masina...dar ma rog, suntem in RO, unde nesimtenia e la loc de cinste. ![]() This post has been edited by SYL: 19 Dec 2007, 19:01 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
daca isi lasa finala pe masina<cea de fabrica> in mod cert doar o ureche fina va sesiza diferenta de zgomot.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Daca mergi subturat nu prea se aude mare difernta, dar daca turezi motorul mai tare, se aude clar difernta....si nu stiu cum se intampla, dar in general cei care au o asemenea evacuare pe masina, au o palcere in a tura masina, in special la ore cand lumea mai si doarme.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Reckno |
![]()
|
problema e ca vreau teava din cauza ca nu vreau sa dau banii pe intermediara de inox ca nu vreau sa tin masina 10 ani...sincer nu merita investitia cu intreg traseul de inox decat doar finala si aia sa fie sport...
cine poate sa ma ajute sa imi fac si eu o teava de asta? |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
si eu vreau sa imi schimb intermediara cu una sport cilindrica... cine poate sa ajute cu sudura, garaj etc:)?
@ SYL : ce spui tu sunt maruntisuri ![]() This post has been edited by sorin1983: 19 Dec 2007, 23:52 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
DomnulK |
![]()
|
off-topic: in cazul asta ce mai ziceti de motociclete, scutere? unde sunetul e mult mai puternic?
on topic: nu face greseala sa-ti pui finala sport daca renunti la toba de mijloc. in cateva luni o sa-ti blestemi zilele singur, mai ales la drumuri lungi. cand te vei da jos din masina nu te vei mai intelege tu cu tine. nu ma mai inteleg eu cu mine la logan, care e mai bine antifonat decat supernova. This post has been edited by Andu: 21 Dec 2007, 12:32 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
am intrebat azi la un magazin de piese dacia si aveau 2 feluri de tobe :
- de pitesti - 270 lei amandoua - de iasi - 170 lei amandoua vanzatoarea n-a stiut sa-mi zica diferenta dintre ele. stie cineva p-acilea care-i smecheria intre tobele de iasi si cele de pitesti ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
mihai 83 |
![]()
|
![]() Membru stelist Group: Members Posts: 179 Joined: 9 May 07 From: Bucuresti nasol ![]() |
Sal.Si eu am luat din targ vitan ambele tobe cu 220 ron de pitesti.Cele de iasi cica sunt mai proaste,ruginesc mai repede.Si nu am vrut sa ma complic,oricum la 60 ron diferenta nu m-i s-a parut mult.
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
crisdelia2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 26 May 07 ![]() |
bine ai facut,mihasi 83,au am de iasi schimbata acu' 2 ani in sp blocului,nu se potriveste perfect,necesita retusuri(cu ciocanul,din cate am inteles)anul viitor tre' sa o schimb iar.de pitesti e mai buna,mai rezistenta,cica.Foaaarte greu se schimba individual ,ca sa zic asa.Concluzia mea,din experienta:daca pui de iasi suiera la inceput,dupa aia zici ca ai bmw,se umfla putin,dar tot scoate zgomot(rau!)N-am incercat altele,dar la variante as alege de data asta de fabrica.
|
--------------------
SN clima
dacia
2002
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(dani_nistor @ 28 May 2008, 14:57) am intrebat azi la un magazin de piese dacia si aveau 2 feluri de tobe : - de pitesti - 270 lei amandoua - de iasi - 170 lei amandoua vanzatoarea n-a stiut sa-mi zica diferenta dintre ele. stie cineva p-acilea care-i smecheria intre tobele de iasi si cele de pitesti ? Cele de Iasi le schimbi dupa 6 luni,cel mult un an.Sunt foarte proaste,tabla subtire.Cele de Pitesti(daca sunt de Borla) sunt mult mai bune.Eu am si acum tobele originale pe masina si vor face 4 ani in octombrie.Este adevarat ca am pus un mic petic pe intermediara acum doi ani inainte de ITP si va trebui sa fac acelasi lucru si cu toba mare ca vad ca are o mica fisura.Dar nu zdrangane sitele in ele,nu huruie absolut deloc. Eu doresc sa cumpar un traseu complet de inox,dar momentan am alte prioritati.Pana in iarna sper sa reusesc acest lucru. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
multumesc. de pitesti sa fie
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Aveam o intermediara de berlina noua,dar acum nu mai pot sa-i fac poza.Are scris pe ea "Borla",scrisul fiind iesit in relief.Este mult mai bine finisata si la imbinari(suduri) si tabla este mai groasa fata de una de srl.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
mihai 83 |
![]()
|
![]() Membru stelist Group: Members Posts: 179 Joined: 9 May 07 From: Bucuresti nasol ![]() |
Astazi am schimbat tot traseul de tobe care aveau 6 ani si se mancase teava la iesirea din toba mica.Schimbate cu tobe de pitesti,de fabrica,nu borla.In targ in vitan gasisem si finala de borla cu vreo 20 ron mai scumpa decat cea de fabrica dar mi-a spus nenea ala de acolo ca la tabla e la fel,doar ca are nu stiu ce tabla sudata la teava de intrare in finala si ca de-aia e mai scumpa.Cu schimbatul in fata(spatele)blocului nu v-as recomanda pentru ca e bataie de cap si la demontat dar mai ales la montat.Si cand aveti de schimbat doar una dintre ele ganditi-va ca poate peste ceva timp se duce si cealalta si din cate am inteles se cam schimba mai mereu amandoua.Asa ca nu va complicati(chinuiti).Bafta tuturor!
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Masina mea are tobele originale cu care a iesit din fabrica, dupa 5 ani si 70.000 km. Nu sunt sparte dar nu cred ca mai prind inca o primavara
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Eu stiam ca tobele care sunt puse in fabrica sunt produse de Borla,ca doar nu se produc evacuari in fabrica.Asa cum nu se produc nici planetarele,nici bucsile,pivotii si alte piese.Sunt produse de diverse firme agreate de uzina.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
mihai 83 |
![]()
|
Frate,or fi produse de borla,nu or fi,cand ma duc la magazin sa cumpar cer de uzina,nu borla.Si se poate sa fie produse de borla,nu te contrazic.
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
nero73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 4 June 05 ![]() |
Va salut ! Ieri am cumparat o toba intermediara si cand am vrut sa montez am observat ca capatul ce vine la galerie e alt tip. Inrebarea mea este daca sunt mai multe modele sau eu am nimerit un rebut. Multumesc !!
Attached thumbnail(s) IMG_2738.jpg ( Size: 949.57k ) Number of downloads: 2245 IMG_2739.jpg ( Size: 410.46k ) Number of downloads: 2250 IMG_2740.jpg ( Size: 820.84k ) Number of downloads: 2214 |
--------------------
Renault
megane 2.1 1.5 dci
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:04 |