DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

176 Pages « < 92 93 94 95 96 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Traiul la curte, vs. traiul la bloc

MuciX
post 11 Dec 2015, 18:08
Post #2791

sunt un om bun

Group: Members
From: când în când

QUOTE(Diac @ 11 Dec 2015, 18:03)
40 cm x 2,25m
*

Nu pot sa cred ca apar conflicte pe asa ceva. De acord, trebuie facuta masuratoarea corecta, dar daca apare vreun conflict intre vecini...

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Diac
post 11 Dec 2015, 18:12
Post #2792

Membru autentic

From: Bucuresti.

Sper sa ramanem cu modificare doar on acte. Eventual sa ne mute terenul mai in trada. Gardurile sunt un fel de zid tencuit si cu tigla peste.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
cdadan
post 11 Dec 2015, 20:32
Post #2793

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(l@u @ 11 Dec 2015, 17:52)
Depinde si daca ai casa mare!
*

Corect, ca apa se plătește la metru pătrat, nu la metru cub.

--------------------
pegas de dame 1986
+
gabize
post 11 Dec 2015, 20:48
Post #2794

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

ba la metru cub pătrat!

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
axabrt
post 11 Dec 2015, 21:07
Post #2795

Membru autentic

From: Ploiesti

Izolatie termica
Sub placa am bagat extrudat de 3 si sub sapa extrudat de 2.
peretii exteriori din blocuri ceramice cu goluri de 25 cm

La anul
Vreau sa izolez pe exterior cu polistiren grafitat EPS100 si la interior cu vata minerala de 10 cm. Podul este din lemn si o sa il fac din rigips plus vata minerala de 30cm

Este buna ideea de a izola si la interior ? Cred ca o sa ma coste vreo 2000 de euro izolatia la interior si vreau sa stiu daca se merita.
Nu as face fiindca pierd din spatiul util al casei.
Termotencuiala BAUMIT are coeficient 0.8 fata de 0.3 cat are vata minerala. E si 0.8 bun fata de 0.18 cat are caramida...
DEci astept idei pt interior
- tencuiala clasica
- termotencuiala d-asta Baumit
- vata minerala

Polistiren n-as avea curaj sa pun la interior

This post has been edited by axabrt: 11 Dec 2015, 21:12

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
cdadan
post 11 Dec 2015, 21:37
Post #2796

Sefu', izolație termică pe pereți, la interior? De unde-ti veni minunata idee? wacko.gif
Pune pe exterior polistiren de 15 cm și gata, sau dacă vrei să țină o viață, vezi care-i treaba cu vata bazaltica. Da' să fie și aia de 15 cm. Și vezi ca la bazaltica tre' să pui altă tencuială și altă decorativă, ca să fie treaba calumea.
Sub sapă mergea si-un extrudat de 5, fără ala sub placă, sa-i ok și așa. Ai grijă la tavan, la ultimul etaj, acolo să fie izolație de minim 20. Cea mai multa caldura se pierde prin tavan, nu prin pereti. Sau dacă mansardezi, băga gros la masarda.
La geamuri ia în calcul doar varianta cu 3 foi de sticlă, din care două cu low-e, sa-ti fie bine și vara și iarna.
Pentru încălzire clar o condensație de 24 sau 26 kw și calorifere calculate bine după necesarul termic din fiecare încăpere.

--------------------
pegas de dame 1986
+
DannyY
post 11 Dec 2015, 22:39
Post #2797

Marele plictisit

QUOTE(Diac @ 11 Dec 2015, 18:03)
Me love Berceni, cartierul nu comuna!

Dar mai nou avem broblem. Vecinu din spate isi face cadastru. Toate bune si frumoase numai ca masuratorule lui nu se pupa cu ale noastre facute in 2007. Cica acuma cadastristul care ne-a facut noua e obligat sa ne refaca masuratorile. S-ar fi schimbat niste tolerante si nu mai merge. Ne suprapunem pe o bucata de 40 cm x 2,25m. La reuniunea de la oficiul de cadastru al nostru nu a venit. Acuma tre sa dam de el. Altfel angajam altul. Happy happy, joy joy.
*

Cum te înțelegi cu vecinul respectiv? Ce l-a determinat sa-si facă ACUM cadastrul? Cât costa metrul pătrat de teren acolo? Ca in cel mai rău caz, trebuie sa-i plătești suprafața (plus eventualele cheltuieli de judecată). Dacă-i om OK, nu cred ca sunt probleme. Dacă-i tampit, fa-ți gard de 3 metri.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Diac
post 11 Dec 2015, 23:48
Post #2798

Membru autentic

From: Bucuresti.

Pai n-avem momentan treaba cu judecata. Remasuram terenul. Unul cu altul nu prea avem treaba, doar ca noi in zona aia avem gratarul care da cum ar veni in spatele casei lui. O vrea sa vanda si d-aia face cadastru si nu poate sa termine pana nu pica bine cu noi. La ora actuala intre noi e un zid de 2m inaltime. Interesant e ca noi cu vecinul de langa el picam bine. Vecinii mei de vila urla ca sa nu-i dam nimic orice ar fi.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
dacis
post 12 Dec 2015, 01:02
Post #2799

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(axabrt @ 11 Dec 2015, 21:07)
1. Sub placa am bagat extrudat de 3 si sub sapa extrudat de 2.
2. peretii exteriori din blocuri ceramice cu goluri de 25 cm
3. Vreau sa izolez pe exterior cu polistiren grafitat EPS100
4. Podul este din lemn si o sa il fac din rigips plus vata minerala de 30cm
5. Este buna ideea de a izola si la interior ?
6. DEci astept idei pt interior
- tencuiala clasica
- termotencuiala d-asta Baumit
- vata minerala
*

5.+1. Foarte proasta. DPDV termic, o casa trebuie calculata ca o cutie paralelipipedica cu "peretii" cat mai grosi si cu toate izolatiile la exteriorul lor. De asta nu se izoleaza prin inerior nimic, iar izolatia la parter se face cu polistirenul sub placa, nu cub sapa. Daca ai incalzire in pardoseala, sigur ca trebuie pus polistirenul ala cu canale pentru teava si sub sapa.
3. Excelent. Grosimea ideala este intre 12 si 15 cm. Alegerea perfecta este 12 cm, care izoleaza cam 95% din cat izoleaza ala de 15 (imi zise acum multi ani inginerul de "termice"
4. Tot excelent. Vezi sa nu stea vata direct pe ridips. Pare usoara, dar cu timpul vor aparea "burti" si crapaturi la imbinarile placilor
6. Mai exista varianta cu rigips pe tavan si toti peretii. Alegerea ideala este cu tencuiala clasica, macar pe pereti daca nu si pe tavan.
2. Cam mari golurile alea! radmasa.gif

QUOTE(Diac @ 11 Dec 2015, 23:48)
Vecinii mei de vila urla ca sa nu-i dam nimic orice ar fi.
*

Nevasta? Copiii? Soacra?

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
MuciX
post 12 Dec 2015, 07:07
Post #2800

sunt un om bun

From: când în când

Deci deja a inceput la Diac. Sa-si puna pe piept pamantul ala, daca urla pentru el.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
cdadan
post 12 Dec 2015, 07:12
Post #2801

Zi-mi și mie care-i șmecheria cu izolatul sub placă și de ce nu-i bun ala sub sapă.
Iar inginerul tău acu' zece ani probabil recomanda polistiren de 5 cm. E vrăjeală aia cu 95%, să fim serioși.

--------------------
pegas de dame 1986
+
Cosstel
post 12 Dec 2015, 07:39
Post #2802

Membru incepator

100% de acord cu penultimul post al lui cdadan si as mai veni cu o mica observatie. La interior sistemul de finisaj (tencuiala, glet, strat finisare si zugraveala propriu-zisa) trebuie sa fie capabila sa poat absorbi pe moment excesul de umiditate din aer pe care apoi sa-l piarda treptat.
Din aceasta cauza am o retinere asupra zugravelilor ce formeaza pelicula iar daca vaporii de apa mai intilnesc si un strat absorbant de izolatie, fericire maxima.
Mansarda daca mai e si locuibila, strat de izolatie cit mai gros. Oricum fara aer conditionat vara nu se prea poate locui.
Spor !

Printre altele, am reusit sa "tapetez" podeaua cu parchet melaminat. Inlaturatul vechii mochete, mutat mobilier, montat parchet s-a lasat cu ceva dureri de spate icon_mrgreen.gif

--------------------
VW Caddy Furgon 2006 - B03???
I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
+
radian
post 12 Dec 2015, 08:31
Post #2803

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(axabrt @ 11 Dec 2015, 22:07)
... Este buna ideea de a izola si la interior ? ...
*

Nu, ai face o mare greseala.

Intradevar, izoland termic pe interior castigi la economia de energie necesara incalzirii pentru ca incalzesti doar aerul interior. La izolatia exterioara trebuie sa incalzesti si aerul interior si peretii pana la stratul de termoizolatie.

Daca vrei o izolatie termica corecta trebuie sa tii cont nu doar de economia de energie ci si de asigurarea unui microclimat sanatos.

La izolatia exterioara, trecerea de la temperatura din interior la cea din exterior se face in mai multe trepte. Fiecare strat din care e compus peretele (vopsea interioara, sapa, zidarie, sapa exterioara, etc. are o permisivitate termica diferita, asigurand trepte cu diferente termice mici.

La izolatia termica interioara trecerea de la temperatura interioara la cea exterioara se face printr-un Dt abrupt care favorizeaza aparitia punctului de roua, adica temperatura la care vaporii de apa din perete condenseaza si se transforma in picaturi de apa ceea ce in timp duce la formarea mucegaiului.

Singura greseala mai mare decat termoizolatia interioara este termoizolatia exterioara + termoizolatie interioara. Tocmai din motivele mai sus expuse, e solutia garantata pentru formarea mucegaiului.

This post has been edited by radian: 12 Dec 2015, 08:35

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
b76bgaarh
post 12 Dec 2015, 09:54
Post #2804

Membru autentic

From: Bucuresti

Câte mituri cu izolația, pe aici.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Dan73
post 12 Dec 2015, 10:02
Post #2805

Membru autentic

ia demiticizeaza-i biggrin.gif

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
axabrt
post 12 Dec 2015, 10:52
Post #2806

Membru autentic

Pentru la primavara as tencui interior macar peretele spre nord (e in spatele casei-n-am geamuri pe el deloc) cu tencuiala d-aia speciala

Ca sa tencuiesc tot interiorul peretilor exteriori (ciudat, n-am gasit alta exprimare) cu tencuiala termoizolanta ma duce la 3000 Ron + mana de lucru.

Daca tencuiesc numai peretele ala de nord ma gandesc ca dau vreo 1000 de ron pe materiale. Nu i nici mult nici putin.

A mai folosit cineva pe aici ? La vata minerala nu m-as baga e mai voluminoasa, cum am zis mai devreme pierd prea mult din spatiul interior.

Pe de alta parte peste placa de la etaj pot sa torn o sapa din aia "usoara" ?
Imi cer scuze ca intreb pe aci, pe alte forumuri sunt de ca cat...pui o intrebare si nu primesti nici un raspuns dupa 6 luni. In alte topicuri se posteaza cate o postare pe minut. Eu n-am chiar timp de stat pe softpedia sa pierd f mult timp acolo.

This post has been edited by axabrt: 12 Dec 2015, 10:55

--------------------
+
radian
post 12 Dec 2015, 11:23
Post #2807

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(b76bgaarh @ 12 Dec 2015, 10:54)
Câte mituri cu izolația, pe aici.
*

Ca de exemplu?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
axabrt
post 12 Dec 2015, 11:34
Post #2808

Membru autentic

Pai exemplu meu. Unii zic ca nu i bine sa izolezi si la interior ca apare igrasie.
M am gandit vreo juma de ora. La primavara cumpar vreo 3 saci de tencuiala d aia speciala si o pun pe un perete sa vad daca face banii

An un coleg cu termometru d ala cu infrarosii. Apoi decid incotroo iau

--------------------
+
Cosstel
post 12 Dec 2015, 12:21
Post #2809

Membru incepator

N-am idee despre tencuiala asta termoizolanta, daca ai vre-un link, pune-l aici.
Ca o completare la ce-am zis mai sus si ca urmare a sugestiilor facute de radian, o casa trebuie sa prezinte o anumita inertie termica. Izolatia exterioara e foarte bine venita insa cea interioara chiar nu-i vad rostul. Singurul avantaj este ca incalzesti mai rapid aerul din casa si daca ai un sistem bun de termostatare intra in functiune si "tai" caldura, altfel deschizi ferestrele sa te aerisesti biggrin.gif
Pe cind lipsa izolatiei interioare determina incalzirea peretilor de la interior la exterior si muta "miticul" punct de condensare al vaporilor de apa in termoizolatia exterioara. Pereti "calzi" iti permit sa nu simti daca caldura este oprita citeva ore.
Pina la urma tu decizi. smile.gif

---
Acum am vazut ca te streseaza igrasia. Pai aici situatia e mai delicata biggrin.gif Interiorul bine aerisit + lipsa zonelor reci, incalzire uniforma a casei tine la distanta problema igrasiei. Se intelege ca la exterior peretele trebuie sa fie uscat. Pentru linistea ta studiaza daca in zugravelile interioare poti ingloba niste substante antimicotice, cu rol sterilizator.

This post has been edited by Cosstel: 12 Dec 2015, 12:27

--------------------
VW Caddy Furgon 2006 - B03???
I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
+
axabrt
post 12 Dec 2015, 14:21
Post #2810

Membru autentic

[attachmentid=1628016817]
Asta i minunea...

--------------------
+
maho
post 12 Dec 2015, 14:23
Post #2811

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(axabrt @ 12 Dec 2015, 11:34)
La primavara cumpar vreo 3 saci de tencuiala d aia speciala si o pun pe un perete sa vad daca face banii

Doar tencuiala nu izoleaza mai nimic; astea, de obicei, sunt pe baza de mortar, care, la variatii mai mari de temperatura (cum sunt cele ext., zi/noapte, vara/iarna), crapa destul de repede.
Fa-ti un termosistem pt. exterior (in nici un caz si interior); daca n-ai bani pt. tot hogeacul, incepe cu peretele nordic, si, eventual (cat iti ajung banii) acoperisut (sau mansarda). P-orma vezi tu. Nu te astepta la minuni din prima zi in care dai drumu' la caldura, dureaza vreo saptamana pana se incalzeste peretele si se mentine (datorita izolatiei) temperatura in camera. Asta-i inertia.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
cdadan
post 12 Dec 2015, 23:18
Post #2812

QUOTE(axabrt @ 12 Dec 2015, 14:21)
Asta i minunea...
*

Colegule, lăsa prostiile. Uita de izolația peretilor pe interior. Uita de abureli gen tencuială termoizolanta. Pune mâna de studiază un pic, vezi ce-i aia conductivitate, calculează cu mâna ta o rezistență termică. O să vezi ca tencuiala ta minunată face cât 3 mm de polistiren.
Pune pe exterior 15 cm de polistiren, ca-i la soare sau la umbră, nu contează. Dacă vrei să faci arogante, fă ceva pe bune, adică o vată bazaltica de 15 cm cu tencuială și decorativă de care trebuie. Izolează ca polistirenul, dar e mai durabilă.
Dacă erai la bloc, înțelegeam ca poate n-ai cu cine să izolezi pe exterior și trăgeai polistiren p-un perete în interior, sau pe un tavan. Dar nu-i cazul.
Pe net ai informație gârlă, multă informație valabilă. Studiază, filtrează și ia singur deciziile care ți se potrivesc (nevoilor și buzunarului). Lăsa marketingul producătorilor, vezi ce spun calculele.
De ce eps 100? Ala e de pus sub placă, sau pentru cei zgârciți, sub sapă în loc de extrudat. Eps 80 e absolut suficient, doar nu vrei să bâți cuie pe exterior, ca să legi ață de întins haine.

--------------------
pegas de dame 1986
+
volint
post 13 Dec 2015, 06:29
Post #2813

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

E fantastica proprietatea aia care zice "creste temperatura peretilor". C-o miciuna de-asta m-ar fi convins sa nu cumpar nimic de la producatorul minunii. E fix ca economizorul cu magneti; pui 5 bucati si se umple rezervorul.

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
Victorine
post 13 Dec 2015, 10:08
Post #2814

Membru autentic

From: Timișoara

Daca tencuiala aia contine perlit nu e chiar marketing gol, sa stii. Mai exista o solutie de vopsea "termoizolanta". Cauta pe net. Se aplica la interior si are rolul de a reflecta caldura. Este o varianta cu microsfere de sticla goale si mai sunt altele cu pigmenti care au reflexie ridicata in IR apropiat. Producatorii se lauda ca un strat de 300 microni echivaleaza cu un strat de 10cm polistiren la exterior. Google it. Acuma n-or fi chiar asa grozave cum zic ei, dar functioneaza. Am testat o vopsea dinasta aplicata alaturi de una obisnuita pe o placa din aluminiu si punand palmele deodata pe ambele suprafete efectiv am simtit una rece si una calda (cea care reflecta caldura). Se cerceteaza intens in zona asta, o spun ca unul implicat direct in gasirea unor solutii.
Oricum, felul in care se izoleaza la noi cu 5-10 cm polistiren e degeaba. Pentru o eficienta adevarata discutam de la 15 la 30 cm polistiren, adica asa cum se face in tarile cu apa calda. Ori la noi gasesti greu chiar si polistiren de 15 cm grosime...

Apropos de vopseaua aia cu microsfere de sticla, un colaborator a testat-o cu succes pe un perete rece pe care se forma condens si igrasie si a eliminat problema, ceea ce pentru mine e relevant.

Si nu vand astfel de produse smile.gif doar cercetez in zona asta si as zice ca am putin idee despre cum functioneaza, respectiv cat e marketing si cat realitate.

Oricum, descrierea aia care zice ca tencuiala creste temperatura peretilor nu stiu in ce masura e stupida sau voit inselatoare...

This post has been edited by Victorine: 13 Dec 2015, 10:30

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
dacis
post 13 Dec 2015, 11:09
Post #2815

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 12 Dec 2015, 07:12)
Zi-mi și mie care-i șmecheria cu izolatul sub placă și de ce nu-i bun ala sub sapă.
*

Fix din cauza ca inertia termica-i mai mare in cazul in care polistirenul este sub placa.

QUOTE(axabrt @ 12 Dec 2015, 10:52)
1. Daca tencuiesc numai peretele ala de nord ma gandesc ca dau vreo 1000 de ron pe materiale. Nu i nici mult nici putin.
2. La vata minerala nu m-as baga e mai voluminoasa, cum am zis mai devreme pierd prea mult din spatiul interior.
3. Pe de alta parte peste placa de la etaj pot sa torn o sapa din aia "usoara" ?
*

1. Parerea mea este ca chetui banii astia mai cu folos daca-ti cumperi bautura.
2. Cum adica "e mai voluminoasa"? 10 cm de vata minerala buna izoleaza la fel ca 10 cm de polistiren. Iar vata bazaltica izoleaza si mai bine. Daca iti permiti un sistem complet de izolatie cu vata bazaltica de 12-15 cm grosime vei avea pierderi de caldura minime si ever never igrasie, mucegai etc.
3. Ce-ia aia (la tine) placa de la etaj? Placa dintre parter si etaj?

QUOTE(Cosstel @ 12 Dec 2015, 12:21)
Pe cind lipsa izolatiei interioare determina incalzirea peretilor de la interior la exterior si muta "miticul" punct de condensare al vaporilor de apa in termoizolatia exterioara.

Acum am vazut ca te streseaza igrasia. Pai aici situatia e mai delicata ...
*

Daca punctul de roua este mereu in termoizolatie, pe toata suprafata peretilor / tavanului / placii, atunci problema igrasiei nu va exista

QUOTE(cdadan @ 12 Dec 2015, 23:18)
Pune pe exterior 15 cm de polistiren, ca-i la soare sau la umbră, nu contează. Dacă vrei să faci arogante, fă ceva pe bune, adică o vată bazaltica de 15 cm cu tencuială și decorativă de care trebuie. Izolează ca polistirenul, dar e mai durabilă.

De ce eps 100? Ala e de pus sub placă, sau pentru cei zgârciți, sub sapă în loc de extrudat. Eps 80 e absolut suficient, doar nu vrei să bâți cuie pe exterior, ca să legi ață de întins haine.
*

up.gif Subscriu. Se vede cine stie / cunoaste / e patit!

QUOTE(Victorine @ 13 Dec 2015, 10:08)
Pentru o eficienta adevarata discutam de la 15 la 30 cm polistiren, adica asa cum se face in tarile cu apa calda.
*

E exagerat ce spui tu. Dupa ce turnasem placa (5 cm extrudat dedesubt) am avut calcule de pret si izolatie termica pentru trei variante de geamuri + termoizolatie: minimul acceptabil (polistiren de 7-8 cm, geamuri cu profil cu 5 camere, bipan 4S+float, intre etaj si pod 10 cm de vata minerala); mediu (polistiren 10-12 cm, geamuri cu profil 6 camere, tripan 4S+float+LowE, intre etaj si pod 20 cm de vata minerala) si casa pasiva (polistiren 22-24 cm sau 20 cm vata bazaltica, geamuri Rehau Geneo cu tripan 4S+float+LowE, intre etaj si pod 30 cm de vata minerala). Intr-o exprimare complet aproximativa, daca pentru varianta 1 pierderile erau de X%, pentru varianta 2 erau de 0,7X%, iar pentru varianta 3 cam de 0,5X%. Daca extrudatul de sub placa era de 10cm, pentru varianta 3 pierderile erau cam de 0,4X%

--------------------
dacis
+
zax
post 13 Dec 2015, 11:29
Post #2816

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(axabrt @ 11 Dec 2015, 21:07)
Cred ca o sa ma coste vreo 2000 de euro izolatia la interior si vreau sa stiu daca se merita.
*

Se merita, cum sa nu se merite... si daca te costa mai mult se merita si mai si...

100 de euro te costa un calcul pt un certificat energetic care tine cont de orientarea casei, goluri, suprafete orizontale si verticale, sistemul de incalzire, zona geografica... dar raportat la aia 2000 nu mai se merita... decat.

This post has been edited by zax: 13 Dec 2015, 11:31

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
Victorine
post 13 Dec 2015, 11:43
Post #2817

Membru autentic

From: Timișoara

smile.gif nu e deloc exagerat. Fa si tu calculele ca exista calculatoare disponibile, nu te baza exclusiv pe cele oferite de vanzatorii de termosisteme. Tendinta este spre case pasive. In Romania inca se acorda prea putina importanta izolatiei sub pardoseala si mai ales la plafon unde au loc cele mai importante pierderi. De asemenea lumea nu prea stie ce inseamna punctul de roua. Unele calculatoare arata inclusiv cum se deplaseaza acesta in straturi in functie de tipul si grosimea termoizolatiei. De asemenea, in contextul incalzirii globale si a acordului "istoric" semnat mai deunazi, tind sa cred ca grosimile mentionate de mine si geamurile tripan cu sticla speciala (cu suprafete tratate in scopul reflexiei ridicate in IR) vor deveni ceva obisnuit. Atat pentru pastrarea caldurii la interior in sezonul rece, cat si pentru reducerea consumului de curent cu racirea locuintelor in sezonul cald.

Repet, vorbim de eficienta adevarata si nu de minimul acceptabil. Cu atat mai mult cu cat vata minerala/ de sticla/ bazaltica si EPS/ XPS sunt produse energointensive si/sau toxice, nebiodegradabile, cu anumite aspecte delicate legate de securitatea muncii la punerea in opera. Asa ca daca faci o treaba, fa-o sa se simta. Amveloparea cladirilor in Romania inca e o gluma slaba.

This post has been edited by Victorine: 13 Dec 2015, 11:48

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
dacis
post 13 Dec 2015, 11:51
Post #2818

Membru autentic

QUOTE(zax @ 13 Dec 2015, 11:29)
Se merita, cum sa nu se merite...
*

Matali șuguiești! radmasa.gif

--------------------
dacis
+
cdadan
post 13 Dec 2015, 13:30
Post #2819

Daca tencuiala aia contine perlit nu e chiar marketing gol, sa stii.
*

Pai în fișă tehnică zice conductivitate 0.13, asta înseamnă ca 4 cm de tencuială d-asta izolează cât 1 cm de polistiren. Și asta în cazul ideal, în laborator. Știi ce se întâmplă în practică? Tencuiala nu va fi în veci perfect uscată, fiindcă nu are cum, și va izola de 2-3 ori mai slab comparativ cu valoarea de referință. Polistirenul cică la imersie totală în apă ia apă cam 1% în 30 de zile. Tencuiala asta probabil ia 50% în câteva minute.

Producatorii se lauda ca un strat de 300 microni echivaleaza cu un strat de 10cm polistiren la exterior.
*

Pai zi ce conductivitate termică are minunăția asta, valoarea exactă, ca de acolo calculam imediat echivalentul. Mai lăsa dracu' gugălul și vrăjelile de marketing.

This post has been edited by cdadan: 13 Dec 2015, 13:31

--------------------
pegas de dame 1986
+
axabrt
post 13 Dec 2015, 14:19
Post #2820

Membru autentic

din cele postate pe aici, multumesc colegilor de forum, cred ca voi merge pe polistiren grafitat de 12 cm aplicat pe exterior si voi cumpara tot termosistemul de la un producator consacrat.

Casa "pasiva" in romania la preturi decente pana-n 100.000 eu nu cred ca o sa vedem in viitorii 10 ani. E drept ca solutiile "pasive" functioneaza foarte bine dar la costuri f mari. Poate pentru vestici n-o fi o problema sa dea 300.000 pe o casa 100% pasiva, dar pentru mine e.

Nu mai punem la socoteala ca sistemele alea pasive au niste costuri de intretinere care bat cam egal factura la gaze fara probleme. Deodamdata nu-s pentru buzunarele romanilor.

E ca la masinuta "electrica" care merge cu 1 euro / 100 km dar costa 60.000 euro. Masinuta cu benzina costa 15000 da consuma 10 euro /100 km.

--------------------
+
176 Pages « < 92 93 94 95 96 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 10:20
Forum Renault