Ulei negru la 200 km dupa revizie pe dCi?
![]() ![]() ![]() |
Ulei negru la 200 km dupa revizie pe dCi?
nicul |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 24 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition dCi 2007
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Nu prea este normal sa arate asa. Eu as zice spre teapa
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E perfect normal sa arate asa. Era interesant sa te uiti dupa ce ai facut schimbul de ulei si ai dat "prima cheie". Dupa "prima cheie" la diesel asa arata uleiul.
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
nicul |
![]()
|
Hmm, de ce se intampla asta la diesel? Eu am schimbat uleiul personal de multe ori la VW-uri mai vechi pe benzina, si uleiul ramanea transparent multa vreme.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition dCi 2007
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
In general uleiul de diesel este (mult) mai negru decat cel de la motoarele pe benzina. Eu as zice ca nu ai luat teapa in service. Ba mai mult, ca dovada, dupa cei 200 de km ai tai el a devenit si mai negru. Cum a spus un coleg mai sus, trebuia sa il verifici imediat dupa schimb.
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
IRONICK |
![]()
|
Este mai negru, dar nu in halul ala. Ala este un ulei ars!
This post has been edited by IRONICK: 11 Sep 2007, 15:14 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
asa arata si la mine
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
la diesel e normal sa se inegreasca asa repede.verifica daca ti-a papat ceva de cand ai facut revizia..
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
nicul zice ca s-a uitat cand a ajuns acasa de la revizie si uleiul era gri inchis iar dupa 200 km arata ca in poza.
e normal sa se innegreasca repede uleiul la diesel. si acelasi lucru l-am observat si eu. am fost la revizie si cand am ajuns acasa (cam 6 km distanta de service) am scos joja imediat dupa ce am oprit motorul. Uleiul era deja colorat spre negru pentru ca sunt sigur ca mai ramasese ceva prin motor din uleiul vechi care era negru taciune si uleiul nou isi facea treaba curatand din depuneri. Dupa vreo 3-400 km m-am uitat din nou la ulei si era negru. Mentionez ca la revizie am stat langa masina si am vazut cu ochii mei cand a turnat mesterul ulei nou in motor (ulei adus de mine). |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
La diesel uleiul se inegreste imediat. Poate sa fie el si cel mai meserias. Asa ca stai fara grija. In 5-20 km ( e mult 20) devine negru. La benzina e alta mancare de peste.
|
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu prea se inegreste asa iute. Daca mai si miroase a motorina atunci chiar nu e bine. Mai probabil ca il ai tot pe cel vechi.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
marius.v |
![]()
|
![]() 2 fast 4 u Group: Members Posts: 27 Joined: 12 October 06 ![]() |
Se innegreste dupa primii 10 km de la schimb!
Nu-ti fa nici o problema. Eu am probat pe 1.6 hdi si la 5 km de la schimbul tuturor filtrelor si a uleiului, era negru. Ulei Total full sintetic 5W40. |
--------------------
Dacia /Peugeot
1300/307 Hdi, 54 CP/110 CP
1981, 1289 cmc/2006, 1560cmc Drive safe
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Este perfect normal la Diesel sa se innegreasca dupa 10-20 km uleiul.
@Ironick. Nu stiu ce ti se pare asa extraordinar. Uleiul la diesel se innegreste imediat. Tare faza cu ulei ars ![]() This post has been edited by Executron: 11 Sep 2007, 21:53 |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
Fratele meu si-a luat recent din germania un vw golf 2004 si in tara a schimbat uleiul si dupa 100 km era negru ca pacura. Motorul lui are 200.000km dar, totusi, cred ca e un fenomen normal.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
nicul |
![]()
|
Ok, multumesc pentru informatii. Nu-mi mai fac griji atunci.
Sunt curios totusi care sunt motivele tehnice pentru care la diesel se innegreste asa repede pe cand la benzina sta curat mult mai multa vreme dupa schimb (chiar si la motoare vechi pe benzina). |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition dCi 2007
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
Stai linistit, si la mine este la fel. Dupa revizie, tot la vreo maxim 500 km l-am verificat si era negru precum carbunele. Este perfect normal. Ba mai mult, este TOTAL anormal sa nu devina negru. Atunci sa iti faci griji !
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Arderea motorinei provoacă mai mult negru de fum. Nu prea vezi motor pe benzină cu fum negru, dar la diesel ăsta e aproape omniprezent.
Cenușa asta se mai depune prin camera de ardere, pe tijele de supape, etc. Pentru a nu rămâne acolo, în uleiurile specifice dieselului se introduc mai mulți aditivi cu proprietăți de spălare. Ăștia nu dau voie negrului de fum să se depună, în schimb culoarea uleiului se schimbă rapid. Nu culoarea face un ulei bun sau prost, ars sau nears. Data viitoare să te uiți cum pleci, eu cred că e normal cum arată acum. La vechea mașină,R9 1.6diesel, în 20km era înegrit binișor, la 200 deja era negru de tot, ca cel vechi. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
La primul ulei și motorul era nou. Nu existau depuneri.
La primul schimb, chiar dacă scurgi uleiul vechi, tot mai rămâne ceva mizerie. Aia nu e multă, dar e ca pigmentul la vopsea, imediat schimbă culoarea uleiului. 12 Sep 2007, 07:42: PS: nu pot elimina posibilitatea de țeapă! This post has been edited by lulu_tanase: 12 Sep 2007, 07:42 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
Omul a spus ca acasa a verificat si uleiul era gri inchis. Daca ar fi fost teapa ar fi fost tot negru inchis.
@ nicu, nu asculta ce spun benzinarii ![]() PS: si la mine primul ulei s-a inegrit dupa mai mult de 5000 km. Repet, sa va faceti griji daca uleiul nu se va inegri. This post has been edited by bloodem: 12 Sep 2007, 10:16 |
--------------------
Renault
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Exact asa a arata uleiul meu dupa cele 3 revizii si tot atatea schimburi de ulei facute la dci pana acum...si asta dupa cam...30 km sa zicem...
Uleiul a fost schimbat in fata mea deci nu se poate pune problema de teapa...pur si simplu asa arata el dupa cateva zeci de km facuti (ulei elf) si din cate am inteles si de la altii toate dieselurile sunt la fel..inegresc uleiul imediat...cica ar avea ungerea mai buna... Nu mi-a scazut niciodata nivelul la joja si cu atat mai putin sa miroasa a motorina sau a mai stiu eu ce... Stai linistit...nu are nimic...isi face treaba asa cum trebuie uleiul ala...daca nu ai mai avut diesel pana acum e normal sa iti pui asemenea intrebari... enjoy your car & don`t worry.... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
TIulian |
![]()
|
Metode de seducție cu cărămida.. Group: Members Posts: 197 Joined: 27 March 07 ![]() |
Bai, da ce se mai grabesc unii sa strige "teapa !".. man, stai linistit, e absolut normal sa se innegreasca, pentru ca la diesel asa se innegreste; fa si tu o comparatie intre cata negreala e pe un esapament de diesel si cat e pe unu de benzina, si ai sa ramai uimit; explicatia : motorina contine parafina care dupa ardere se transforma miraculos intr-o pulbere neagra - aprinde si tu o lumanare, si pune un geam la 5cm deasupra flacarii, o sa observi ca se intampla acelasi lucru ca si cu uleiu tau, se innegreste
![]() PS : si eu am dci, si am facut revizia lunea trecuta, si deja uleiu meu e chiar mai negru decat ala din poza ta, si am facut doar vreo 180km - si sunt perfect multumit... |
--------------------
Dacia
1300
1816 SLR Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(TIulian @ 13 Sep 2007, 07:29) concluzie : bucura-te de masina, ca nu are nimic, si nu mai asculta pareri si sfaturi de la oricine, ca multi vorbesc ca sa se afle in treaba. Concluzie: dacă ai făcut, cumva, vreo aluzie la post-urile lui IRONICK, nu te văd bine. Da' nu te văd bine deloc ! P.S. De altfel, nici pe mine (din cauza acestui post) ... ![]() |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
IRONICK |
![]()
|
De ce am zis ca nu trebuie sa fie chiar asa de negru uleiul ... am prieteni cu dCi. Din aceeasi curiozitate, am scos joja si m-am uitat la ulei. Cand am verificat eu, amandoi aveau aproape de 10k (urmau sa faca schimbul ...). Era mai deschis la culoare decat cel de la postul 1. Poate uleiurile puse din fabrica sunt altfel ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bloodem |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 15 Sep 2007, 16:04) De ce am zis ca nu trebuie sa fie chiar asa de negru uleiul ... am prieteni cu dCi. Din aceeasi curiozitate, am scos joja si m-am uitat la ulei. Cand am verificat eu, amandoi aveau aproape de 10k (urmau sa faca schimbul ...). Era mai deschis la culoare decat cel de la postul 1. Poate uleiurile puse din fabrica sunt altfel ... Fals. La mine uleiul din fabrica a fost foarte deschis la culoare pana pe la 5000 km. Cand am verificat pe la 7000 km era exact ca cel din imagine. Apoi la 10 000 km am facut revizia. Ulei verificat dupa revizie - deschis la culoare. Cand l-am verificat iar dupa vreo 500 km era iar negru taciune. Voi care parte din "asa e normal la diesel" nu o intelegeti? Imi pare rau pentru amicii tai cu DCi, dar daca uleiul lor si la 10 000 km era deschis la culoare inseamna ca toata funinginea a ramas prin motor in loc sa isi faca treaba uleiul si sa o absoarba. ![]() |
--------------------
Renault
|
TIulian |
![]()
|
Metode de seducție cu cărămida.. Group: Members Posts: 197 Joined: 27 March 07 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 15 Sep 2007, 17:04) De ce am zis ca nu trebuie sa fie chiar asa de negru uleiul ... am prieteni cu dCi. Din aceeasi curiozitate, am scos joja si m-am uitat la ulei. Cand am verificat eu, amandoi aveau aproape de 10k (urmau sa faca schimbul ...). Era mai deschis la culoare decat cel de la postul 1. Poate uleiurile puse din fabrica sunt altfel ... mda, cred ca asta e cosmarul oricarui mecanic, clientul care vine in service si spune ca "a lu vecinu / prietenu nu face asa", sau ca "mi-a zis mie un preten inginer ca nu e bine", situatie in care orice i s-ar explica respectivului vine replica cu vecinu / prietenu / ingineru, si brusc mecanicu devine un paduche care habar nu are nimic de mecanica in fata lu nea gheorghita docentu.. ![]() PS : nu vreau sa jignesc pe nimeni, da cam asa se imtampla ![]() This post has been edited by TIulian: 17 Sep 2007, 10:46 |
--------------------
Dacia
1300
1816 SLR Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mai, eu v-am zis ce am constatat eu. Daca nu vedeam cu ochii mei, nu ziceam.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Problema a mai fost discutată și DA, este normală închiderea foarte rapidă a culorii uleiului la motoarele Diesel, la care procesul de ardere produce reziduuri mult mai multe și de o natură diferită față de un benzinar, reziduuri pe care uleiul îi încorporează datorită unor aditivi speciali.
Și DA, este iarăși normal ca primul ulei pus în motor să se închidă mai lent la culoare decât al 2-lea sau restul, pentru simplul motiv că în motor se va acumula progresiv o cantitate din ce în ce mai mare de astfel de reziduuri, pe măsură ce motorul funcționează. Ca atare, subiectul se închide. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:43 |