amintiri din copilarie, ... sau ce ne-a marcat tineretea
![]() ![]() ![]() |
amintiri din copilarie, ... sau ce ne-a marcat tineretea
Ov |
![]() ![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Nu serios, ce ai cu ele?? Sunt poezii ce modeleaza moralitatea copiilor in bine. Explica si ce te deranjeaza la ele!
![]() Si apropos, e Elena Farago ![]() This post has been edited by CristiRzR: 12 Dec 2006, 17:22 |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sunt mai mult decat sadice. Transmit un mesaj puternic de sadism (
![]() P.S. am editat, thx This post has been edited by Ov: 12 Dec 2006, 17:24 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Bai da` altceva nu aveai si tu de facut decat sa-mi aduci aminte de poezia asta cu "Catelusul schiop"?
![]() In copilarie cand am auzit-o prima data am plans in ultimu` hal, si tin minte ca nici n-am dormit o noapte gandindu-ma la saracul catelus. Celelalte nu m-au marcat asa rau, dar asta a fost "horror-ul" copilariei mele. Ar trebui interzise pentru copiii sub xx ani. Le strica toata veselia, devin melancolici de mici. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost marcat mult mai puternic de o poezie " puiul de elefant" parca se numea. Daca o stie cineva as dori sa o recitesc pe forum
P.S.Dupa ce mi-am rupt picioarele ii inebunisem pe cei dragi cu poezia "Catelusul schiop" numai asta le recitam toata ziua P.P.S Pt. ovidiusoft cumpara un spray cu piper jet (raza actiune 5 m, pret 8 ron) si nu iti mai faci griji cu nici un caine, bineinteles cu conditia sa il vezi din timp.Scapi de el si nu ramane nici cu urmari ca in cazul unei pietre sau bat sau mai stiu eu ce corp contondent. E verificat si ce e cel mai bine ca un caine te tine minte asa ca nu trebuie sa strici sprayul de fiecare data cand treci pe langa el(daca ai caini comunitari la scara blocului ma refer) This post has been edited by mauru007: 12 Dec 2006, 18:29 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu cu poeziile nu le-am avut niciodata, dar cateii reali m-au terorizat destul (am si fost muscat odata). Imi este frica si acum, desi am ditamai animalul la ai mei acasa
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(Ov @ 12 Dec 2006, 17:15) ![]() ![]() Cred că ar trebui puse într-o carte separată, marcată ca pe casetele și DVD-urile XXX... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Chiscanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 29 June 06 ![]() |
Happy Tree Friends sunt cele mai frumoase , mai educative si mai interesante animatii pentru copii ...
![]() |
--------------------
Chrysler Stratus
2.0L 16v
2000 EF Mk3 2000 16v ABF
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
happy tree friends si south park, super !!!!!!!!!!!!!
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
HTF si South Park sunt cu totul altceva decat poeziile astea triste de stricat copilarii.
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Unii copii sunt foarte cruzi cu animalele / alti copii cand sunt mici, E-adevarat ca mai sunt si unii mai sensibili, dar eu tin minte prin clasa I-II cum ne spargeam capetele de calorifer, ne caram la pumni in pauze de ne faceam vanatai, batai teritoriale pe culoarele de la scoala cu centiroanele de la cureaua de pionier, unul a reusit sa-i crape altuia capul dandu-l cu obiectul de chiuveta de la tasnitoarea de apa, sau artex luat in plina figura (intentionat), carte cartonata in cap de 5 minute iti trebuiau sa te dezmeticesti dupa aia si alte tampenii ...
Bondarii legati cu ata de piciorus erau atat de haiosi ca merita o zi de munca sa prinzi unul in lat. De carabusi uitam de ei prin cutii pana se uscau,de broaste prinse in borcan ce sa mai zic .. Sa nu-mi spuneti ca n-ati vazut cum un copil de 4-5 ani poate sa chinuie un biet pisoi tinandu-l de coada ca nu va cred. Poeziile astea nu sunt scrise chiar degeaba. Alta chestie (hi-hi ..) : voua v-au placut povestile cu Fat-Frumos care se duce sa se lupte cu zmeul ? Adica, zmeul este plecat la lucru (ins normal) si vine individul asta, ziua, cand Cosanzeana este singura (!) Cica F,F. discuta cu Cosanzeana (haida-de ! numa' discuta ?) pana vine zmeul si pe urma se bate cu acesta. Consider ca zmeul e o faptura rationala, pe cand Fat-Frumos asta pus pe spart case e de-a dreptul imoral ![]() Sau Harap Alb care _fura_ salati din gradina ursului. Ce sa mai adaug ? Ca ii invata pe copii sa fure de mici ? ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hash @ 12 Dec 2006, 22:34) dar eu tin minte prin clasa I-II cum ne spargeam capetele de calorifer, ne caram la pumni in pauze de ne faceam vanatai, batai teritoriale pe culoarele de la scoala cu centiroanele de la cureaua de pionier, Bondarii legati cu ata de piciorus erau atat de haiosi ca merita o zi de munca sa prinzi unul in lat. S Cred ca am fost colegi ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
Bucuresti/Salajan |
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Cand scapam un bondar legat cu ata prin clasa nu mai asculta nimeni la ora, spre disperarea invatatoarei, Dumnezeu sa o ierte!
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
aa da va aduce-ti aminte de Puiul de D. Al Bratescu Voinesti povestea trista a puiului de prepelita. a fost de coma cind ne-a predat la scoala la romana,dupa ce a citit profesoara povestea se plingea in clasa in hohote de parca era o intalnire de terapie in grup a celor cu caderi psihice.
![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ohmygod, amintirea asta chiar nu trebuia rascolita, statea foarte bine acolo unde era.
![]() This post has been edited by prody: 12 Dec 2006, 22:49 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
ce mai ma exaspera erau acele poezii scrise de nu mai stiu cine care preaslaveau partidul si tovarasul si care trebuiau invatate cu constiinciozitate iar apoi recitate cu intonatie si avant pionieresc, moama mi se facea negru in fata ochilor cand se ajungea la asemenea teme
![]() ![]() ![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
cum se numea nuvela aia in care ii mananca uneia copilul vulturii? La vulturi? Imi amintesc ca la aia bazaiam copios:)
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Fratilor...daca ar fii dupa voi, am arata la copii numai Happy Tree Friends si South Park...sa vedeti dup-aia cand vor fi mari cat de sadici vor fi...
![]() Radeti voi, radeti, dar poeziile alea modeleaza moralitatea si fac pe cei care asculta sa se comporte frumos...nu de alta toti violatorii, hotii si ucigasii sunt inculti si fara pic de moralitate in ei... Lasati, ca cei care se ocupa cu psihologia copilului stiu ei ce fac! ![]() Mai bine va rugati sa ajunga mai multi oameni cinstiti si deschisi, nu ca americanii (daca ati vazut Borat cand era in New York stiti de ce). Noi sa fim sanatosi!! ![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(prody @ 13 Dec 2006, 00:48) Chiar asa ! In plus fata de ce ati mentionat mai sus, mi-am amintit o cartulie, 'Doctorul Au-ma-doare', sau cam asa ceva, o carte cu animale suferinde; intr-una din pagini era desenata o lacusta cu un picior rupt, jale mare, ce mai ... |
--------------------
DSN Clima
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nene, eu am crescut la tara, unde se ia gatul animalelor comestibile fara vreun fior literar...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
Personal pe mine nu m-au impresionat ff tare poeziile respective cand eram mic, in schimb m-a intristat un film rusesc in care la sfarsit canta unu la acordeon intr-o gara.
In schimb imi amintesc cel mai penibil moment de cand eram mic, care a fost la gradinita, cand la serbarea de pom toti trebuia sa spunem o poezie. Eu o invatasem ff usor pe una cu partidu` si ceaules dar pe care au recitat-o vre-o 5 inaintea mea. Nevrand sa repet poezia, mai ales ca (inexplicabil pt mine atunci) parintii nu prea pareau sa o aprecieze, m-am apucat sa recit Iarna pe ulita, pe care evident nu o stiam. Dupa o lamentare scurta mi-am primit masina de plastic si am plecat acasa unde am mancat cozonac cu nuca. |
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Vijelie te sustin !
Si eu tot la tara am crescut , iar acolo la cateva zile parca vezi ritualuri voodoo cu animale ! Acum ma pregatesc sa merg sambata asta la taierea porcului ! ![]() Sau voi credeti ca animalu' ala mort de prin vitrinele frigorifice s-a predat de buna voie ?! Copii stiu ca nu trebuiesc chinuite animalele si pentru ca le spun parintii , nu trebuie sa le fie bagate pe gat toate chestiile astea de produc sechele ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
mauru007 |
![]()
|
Nu are nici o legatura sacrificarea animalelor cu poeziile de mai sus. Sau la tara mai nou se sacrifica gandaci si catei?
![]() Si de regula de sacrificarea animalelor se ocupa cei priceputi care incearca sa nu le chinuie in mod inutil. Pe de alta parte cine a locuit in caminele din Regie acum ceva ani nu cred ca ar fi foarte impresionat de poezia Gandacelul. Stiti modelul, seara aprinzi lumina si fuge covorul ... ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
Bucuresti/Salajan |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ov ai dreptate ar trebui interzise...si mai sunt si altele gen baltagul, miorita...nu stiu cum dracu` in literatura romana e plin de scrieri de astea care intr-adevar marcheaza copilariile sau te invata ca "zdreanta" fura oul si apoi se jura ca nu fura el, sau baltagul "brrrr" sau lamentarea aluia din miorita care e "informat" si nu face nimic ci doar se resemneaza pe cand in litareatura altor tari gasesti "legendele Olimpului", Tristan si Isolda, Cidul...etc...care sugereaza cu totul altceva...cine nu le-a citit sa le citeasca si sa compare...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
mauru007 |
![]()
|
Da mare dreptate ai.
Legendele Olimpului in care tatii isi mananca copii, Zeus se transforma in diverse lucruri pentru a ajunge la fecioare neprihanite, zei care omoara o intreaga familie pentru a sunt prea fericiti sau canta mai bine la un anumit instrument. Tristan si Isolda cu potiuni de dragoste, farmece, descantece, adevarata mama omida etc. Cidul care in realitate a luptat ca mercenar si pentru spanioli si pentru mauri in functie de ce ii dictau interesele. Poti gasi aspecte negative in orice poveste sau poezie, important e sa inveti ceva din ea. Cu baltagul chiar nu stiu ce aveti e un roman chiar reusit si deloc traumatizant dupa parerea mea. Binele invinge pina la urma, totul se termina cu bine etc. |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
Bucuresti/Salajan |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
intr-adevar aspecte negative poti gasi peste tot...doar sa vrei...acuma ramane la aprecierea fiecaruia ce citeste si ce nu, ce ii place si ce nu si ce ii inspira fiecare carte...numai ca unele sunt facultative altele nu...si eu ma refeream la alea obligatorii in manualelel de limba romana...cand am citit legendele olimpului cred ca am simtit la un moment dat ca e o simpla poveste dar care are un substrat...pe cand gandacelul sau moartea caprioarei sau vrabiuta moarta in undita m-au intristat cu adevarat...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, terminati ca am inceput sa ma consider copil traumatizat
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Aia cu puiu de prepelita m-a terorizat si pe mine...
Si a mai fost tot asa un film rusesc(parca) cu un caine alb de vanatoare care a murit nu mai stiu cum impuscat de stapan...a fost doliu la mine vreo 2 saptamani dupa moartea cainelui... ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Pe mine desenul animat (pe care as vrea sa-l revad dar nu-l gasesc) "Singur pe lume"- momentul cenzurat lui Sufletel.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:59 |