amortizoare si/sau arcuri
![]() ![]() ![]() |
amortizoare si/sau arcuri
ady4x4 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 29 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia supernova
europa
2002
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
In general,daca arcurile sunt obosite,masina este lasata de spate.Daca acestea sunt bune si amortizoarele sunt duse,masina va avea o tinuta buna cand este stationata,dar va avea o tinuta de drum proasta.
Deschide hayonul,apasa puternic pe marginea portbagajului si apoi da-i drumul.Trebuie sa revina in pozitia normala o singura data.Daca masina incepe sa se balanseze ca o barca,sunt duse suspensiile. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Daca masina este lasat "pe spate" chiar si in stationare, se schimba arcurile. Daca tinuta de drum a masinii in mers, este elastica, se schimba amortizoarele.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 10 Jun 2008, 16:23) Deschide hayonul,apasa puternic pe marginea portbagajului si apoi da-i drumul.Trebuie sa revina in pozitia normala o singura data.Daca masina incepe sa se balanseze ca o barca,sunt duse suspensiile. la mine e lasata clar din cauza arcurilor.dar ma tem ca imi sint " blocate " telescoapele. daca apas pe marginea portbagajului nu se intimpla nimic. parca ar fi tractor. pe amindoua partile. |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Daca si la gropi scutura destul de tare, atunci sunt blocate amortizoarele.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
as avea o " intrebare" in ceea ce priveste arcurile spate ! anume :
-am gasit la tara , prin garaj , doua arcuri la fel de inalte ca si cele de pe spate , dar mai subtiri( diametru spirelor ) , si intra la fix in celelalte asa ca , daca le-as monta si pe alea , in interiorul celor montate pe masina , care sint noi dar tot sta un pic lasata ( oare sa fie din cauza cirligului de remorcare , pe care nu demult l-am montat ? ![]() Attached thumbnail(s) 07_03_09_1357.jpg ( Size: 47.78k ) Number of downloads: 3524 07_03_09_1358.jpg ( Size: 73.32k ) Number of downloads: 3672 07_03_09_1359.jpg ( Size: 47.53k ) Number of downloads: 3574 07_03_09_1400.jpg ( Size: 61.93k ) Number of downloads: 3515 07_03_09_1404.jpg ( Size: 18.62k ) Number of downloads: 3485 |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
dariusz |
![]()
|
ei , nu stie nimeni nimic ?
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu aveam un amortizor scurs de ulei si se balanganea serios masina pe fata stanga, mai statea decat in arc! Pe partea cealalta la fel de moale si pe spate nu prea opunea mare rezistenta. Am schimbat doar amortizoarele si acum nu se mai "balangane" pe nici o parte masina. Si s-a mai si inaltat masina.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dariusz |
![]()
|
adica sa inteleg ca daca schimb amortizoarele spate se mai inalta putin masina ?
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
bazil31 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 May 07 From: vulcan,hd ![]() |
nu se inalta decat in cazul in care amortizoarele sunt intepenite[blocate]acum.asa o fi?
|
--------------------
dacia/dacia
logan 1.4/supernova
2006/preference/2001-europa
- hd 07 elc/hd 26 bmi
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(dariusz @ 9 Mar 2009, 21:32) Normal ca se inalta, ca doar amortizoarele au si ele rolul lor si tin si ele caroseria ridicata. ia incearca tu sa scoti toate 4 amortizoarele si sa lasi masina pe arcuri sa vezi atuncea ce se lasa! La mine era destul de lasata mai ales pe fata, si acum cu toate 4 schimbate s-a inaltat simtitor. Imi pare rau ca nu am masurat inainte si dupa distanta de la sol la aripi. Daca ai amortizoarele muci normal ca si caroseria sta mai jos pentru ca arcurile nu pot sustine in totalitate greutatea masinii, si amortizoarele tin masina "impinsa" in sus. Sper ca m-am exprimat corect. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Inaltimea masinii e data de arcuri , amortioarele sunt pt a atenua socurile ,de aceea se numesc amortizoare pt ca amortizeaza
9 Mar 2009, 22:27: Inaltimea masinii e data de arcuri , amortioarele sunt pt a atenua socurile ,de aceea se numesc amortizoare pt ca amortizeaza This post has been edited by Relu_GT: 9 Mar 2009, 22:27 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bine atunci cum explici ca inainte masina era lasata rau de tot jos si dupa ce am schimbat toate 4 amortizoare s-a ridicat cu cativa cm???
![]() This post has been edited by Maskatu: 9 Mar 2009, 22:40 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dariusz |
![]()
|
ma , e drept ca dupe ce am pus amortizoare noi pe fata , aceasta parca s-a mai ridicat . cu toate ca parca inclin sa cred ca nu neaparat amortizoarele au influentat treaba asta.
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare ..... daca tot se vorbeste despre amortizoare
Am citit pe forum, ca mai toti au schimbat amortizoarele pe la 60 000 - 70 000 km si ma intrebam daca ar trebui sa le schimb si eu .... Masina mea (clima 2002) est foarte rigida si nu este lasata. Intrebare .. daca arcurile sunt prea tari, cum imi dau seama daca amortizoarele sunt duse..?? Si mai am o problema .. daca trag frana de mana la maxim si incerc sa plec cu ea .. se lasa foarte putin de spate si pleaca tarasi.....Am facut aceeasi chestie cu o sloenza si am observat ca se lasa foarte mult fata de a mea ...... |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
Amortizoarele nu au cum sa inalte masina, sub nici o forma. Nici daca le pui innaltatoare. Oricum, daca pui adaos de innaltare numai la amortizoare ai ocazia sa le strici.
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
Tonypardaf |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 15 December 08 From: Ianca Braila ![]() |
|
--------------------
Supernova
Confort
2002
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
QUOTE(dariusz @ 7 Mar 2009, 17:38) as avea o " intrebare" in ceea ce priveste arcurile spate ! anume : -am gasit la tara , prin garaj , doua arcuri la fel de inalte ca si cele de pe spate , dar mai subtiri( diametru spirelor ) , si intra la fix in celelalte asa ca , daca le-as monta si pe alea , in interiorul celor montate pe masina , care sint noi dar tot sta un pic lasata ( oare sa fie din cauza cirligului de remorcare , pe care nu demult l-am montat ? ![]() La problema ta, uite ce cred eu: va rezulta o suspensie mai dura pe spate, masina nu se va mai lasa mult la greutate dar va fi mai rigida. Este posibil sa ai ceva zgomote mai mici sau mai mari din cauza frecarii celor doua arcuri. Ar trebuie invelite in ceva furtun arcurile, dar pana la urma se va roade si acesta si tot va exista frecare fier pe fier. La capitolul amortizoare am stat si am mai analizat. Nu stiu cum este la DSN ( nu am schimbat amortizoare - inca), dar la 1310 se ridica de fata cand le schimbai din pricina bucsilor in forma de T de la baza acestuia. Daca si DSN are bucsi la baza anortizoarelor pe fata, aceasta ar fi explicatia. |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
bullet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 March 08 ![]() |
QUOTE(dariusz @ 7 Mar 2009, 16:38) as avea o " intrebare" in ceea ce priveste arcurile spate ! anume : -am gasit la tara , prin garaj , doua arcuri la fel de inalte ca si cele de pe spate , dar mai subtiri( diametru spirelor ) , si intra la fix in celelalte asa ca , daca le-as monta si pe alea , in interiorul celor montate pe masina , care sint noi dar tot sta un pic lasata ( oare sa fie din cauza cirligului de remorcare , pe care nu demult l-am montat ? ![]() Salut adevarat bune arcurile o sa poti sa cari saci cartofi plus pasageri fara sa se lase dar am avut si eu ocazia sa pun dintralea pe break ca la mine se urcau 3 insi in spate si deja imi atingea bara cand loam un hop dar mesterul care mia rezolvat problema mia zis ca daca imi pun dinalea in interiorul celor originale o sa imi sparga oala suportul de sus unde tine arcu nu stiu daca la tine e la fel.. eu am rezolvato cu niste inaltatoare puse la arcurile vechi si niste arcuri suplimentare care sa gasesc la magazinele piese auto se monteaza foarte usor nu necesita suruburi sau alte kituri de prindere plus mia zis sa imi iau prelungitoare la amortizor facanduse masina mai inalta sa nu imi bata si sa se rupa... |
--------------------
dacia
1310 cli
2002 cn4 ford mondeo 1.6 16v
- CT 83 DEV CT 91 HCT
|
|
dariusz |
![]()
|
QUOTE(CrysMM @ 15 Mar 2009, 08:52) La problema ta, uite ce cred eu: va rezulta o suspensie mai dura pe spate, masina nu se va mai lasa mult la greutate dar va fi mai rigida. tocmai de asta ma tem si eu . ca va fi prea " sport ". QUOTE(bullet @ 15 Mar 2009, 10:02) niste arcuri suplimentare care sa gasesc la magazinele piese auto se monteaza foarte usor nu necesita suruburi sau alte kituri de prindere da , alea se potrivesc perfect la daciile 1310 , dar la dsn e alta treaba . mi-ar placea si mie sa imi pot pune din alea |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cat costa arcurile pentru super nova? Fata/spate? Ma gandeam daca tot am schimbat amortizoarele sa schimb si arcurile, asa informativ cat ar costa. Eu dupa ce am schimbat amortizoarele mi s-a mai inaltat masina pentru ca aveam amortizoarele moi de tot, cred ca erau alea din fabrica... asa ca daca mai schimb si arcurile cred ca o fac jeep
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
mihai 83 |
![]()
|
![]() Membru stelist Group: Members Posts: 179 Joined: 9 May 07 From: Bucuresti nasol ![]() |
Maskatu am intrebat eu ieri pe pantelimon la un magazin de piese auto si pretul unui arc e de 77 lei.Si cica alea de solenza nu se potrivesc,asa e???
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
77 lei? Aproape cat un amortizor.... cat despre arcurile de solenza, nu stiu sigur dar nu vad de ce nu s-ar potrivi ca doar impart aceeasi caroserie/sasiu si carene. Ma indoiesc ca la solenza au bagat alt model de arcuri. Asa zic unii si de tobe ca vezi domne nu se potrivesc, sau alte piese... sunt aceleasi piese, diferenta e la caroserie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Mascatu despre toba este adevarat ca nu prea se potriveste.Am avut in fata mea o toba de solenta si una de sn(la toba intermediara ma refer) sistemele de prindere sunt diferite(asta nu inseamna ca nu se pot modifica pt sn)
Am si eu o intrebare: cat costa doua telescoape monroe pe ulei pentru spate?(e adevarat ca sunt cele mai bune pt sn?) Eu pe fata am pus(am pus eu pe drak...mecanicul a pus) ASAM.Nu sunt foarte multumit de ele pentru ca sunt prea moi. Deci...monroe pe ulei pentru spate sunt mai bune?Si cat costa(un pret aproximativ) |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am dat 365 parca pe toate 4, pe spate costa 85 sau 95... difera cu 10 ron fata/spate, dar nu mai stiu care din ele. Nu iti lua monroe pentru ca cele "originale" sunt Bilstein. Cu asa ceva a venit masina din fabrica. A ta e din 2001 deci primul lot. S-ar putea sa aibe bilstein pe gaz. Primele modele de super nova au avut amortizoare pe gaz apoi s-a renuntat la ele si s-a trecut pe ulei. Eu sunt super multumit de amortizoare, le-am schimbat pe toate 4. Nu mai dau detalii. Am scris in topicul de aici
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1763876 totul despre ele... citeste acolo detaliile. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
boogie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 22 September 05 From: Sibiu ![]() |
Deci arcurile de Solenza nu se potrivesc pe SN asta va spun din propria experienta
parca sunt mai scurte cu 2 randuri sau ceva de genu eu le-am schimbat anul trecut arcurile de pe spate si de aceea zic ca nu se potrivesc. acum 2 ani am schimbat amortizoarele toate 4 am luat bielstein direct de la fabrica deoarece aici in Sibiu se fabrica. atunci am schimbat si arcurile pe fata ca 1 din ele era rupt si cele de pe spate le-am schimbat anul trecut ca am reusit sa rup 1 si pe spate. |
--------------------
Dacia
SuperNova
decembrie 2002
- SB 05 TUN |
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Gata Mascatule...m-am lamurit.Blisten sa fie.
![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
pmv_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 30 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut ! Astazi am facut o verificare a dsn-ului proprietate personala
![]() Am si eu o intrebare : se poate schimba un singur amortizor sau trebuie schimbate ambele? Baiatul de la service mi-a spus ca nu are rost sa-l schimb si pe cel din stanga ca este ok (citez: "este in parametrii" ) si nu are rost. Si daca stiti un magazin cu preturi bune pt amortizoare si ax volan va rog sa-mi recomandati > Apropo baietii de la MOTOR SERVICE sunt foarte ok si iti explica ce ai dece si nu mi-au recomandat piesele de la ei ca "avem adaos foarte mare" . |
--------------------
dacia
super nova
2001 Rapsodie
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
Eu le-am simbat pe amundoua odata.De obicei piesele pereke se skimba amundoua odata(nu ma refer la faruri oglinzi sau....intelegi tu)
Daca ai un telescop mai rigid si unul mai moale o sa simti diferenta in mers. |
--------------------
dacia
supernova
|
|
pmv_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 30 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Merci! Am inteles la asta ma gandeam si eu dar mecanicul a zis ca nu este novoie si am fost uimit !
|
--------------------
dacia
super nova
2001 Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:30 |