avantaje melaminat de 12mm, abureala?
![]() ![]() ![]() |
avantaje melaminat de 12mm, abureala?
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Elasticitate mai redusă, îmbinări mai solide -> zgomot mai mic (cam ca la benzinar vs diesel
![]() This post has been edited by MAERSK: 22 Jul 2009, 10:37 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru trafic domestic moderat, chiar ca sunt bani aruncati.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Melaminat, inseamna ca e acoperit cu un strat de melamina la exterior...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si ca defapt e facut din carton presat. Mi-am pus si eu in camera(8mm) recent si sincer nu ma c9nvinge. Sunt curios cat rezista.
This post has been edited by kog: 22 Jul 2009, 10:58 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
avand in vedere ca podeaua mea nu e dreapta (asta dupa ce am turnat sapa de beton urmata de o gramada de saci de auto-nivelanta), si ca parchetul de 7mm se misca pe ici-colo (dar nu deranjant, vreau sa-l schimb ca sa redecorez camera
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ala de 12 e mai rigid. Dar in niciun caz nu se va rupe.
De regula denivelarile sunt preluate de stratul suport de sub parchet. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Ov |
![]()
|
folia parca e de 6 mm (oricum, cea mai mare care am gasit-o pe piata anul trecut).
Inainte de mare indreptare, puneam dreptarul de 2m pe podea, si aveam variatii in unele locuri de aproape 3cm. Am indreptat cat s-a putut. Acum cred ca am denivelari de maxim 3-4mm, dar sapa nu mai torn. Vreau doar sa scot parchetul "vechi" (care intr-o deplina inspiratie l-am luat wenge) si sa pun altul (evident in cealalta extrema) |
--------------------
Dacia
1300
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu pentru nivelare am facut in halul urmator.
Am luat un furtun d-ala transparent, l-am umplut cu apa si am trasat o dunga de nival de jur-imprejur. Am inceput sa montez sipca de 3 cm de jur imprejur, toata la acelasi nivel. Apoi un dreptar din scandura mai lata, decupat la capete cat sa ajunga jos. Turnat moloz cat mai subtire si nivelat cu dreptarul. Cred ca am iesit mult maiieftin decat cu sapa lu' peste prajit, autonivelanta. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Ov |
![]()
|
pai ca sa iau grosul si io tot cu ciment cu nisip am nivelat, cu morman facut in mijlocul camerei, dar atunci n-aveam mobila/usi/nu era zugravit, acum nu-mi arde de facut praf prin camera
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Ov, recomandarea mea e sa-ti cumperi parchet de rasinoase (brad). Daca il si lacuiesti e mult mai frumos si rezistent in acelasi timp. La cativa ani il poti chiar rascheta si e ca nou.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
Ov |
![]()
|
Multam, dar e prea mare deranjul. Un d'asta melaminat intr-o zi il schimb. Ala natural se asorteaza cu gioconda de la intrarea in vila, si cum n-am asa ceva, la cei 17mp de sufragerie comunista melaminatul merge snur
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
vezi sa nu para dif de inaltime la imbinari..... in rest...cica asta rezista mai bine la mobila.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Cum vrei... eu iti dadeam o solutie buna si rezistenta in timp, dar daca vrei ceva ieftin pune parchet laminat de 6 mm la pret promotional de 9,99 lei (gasesti prin hypermarket-urile de profil) si peste 4-5 ani schimbi din nou.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
Ov |
![]()
|
la ala de 10 roni nu timpul e problema (dupa cum se poate observa, dupa 1 an ma plictisesc de el
![]() Ala de 12 mm e 49 roni la prima strigare, 42 la a 2-a si am incercat-o si pe a 3-a dar nu mi-a iesit (...inca ![]() Dar pt partea asta de redecorare, parca n-as investi mai mult de 500 de roni, asa ca d'asta incerc sa ma conving daca merita sa mai pun 300 peste sa iau 12mm in loc de 7-8 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
Ov, asculta-ma si fa ce ti-am spus de prima data; lasa laminatu` si pune podele de rasinoase (brad). Le lacuiesti si iti garantez ca arata mult mai bine decat orice laminat si in plus de asta sunt mai ieftine ~25 lei/mp.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
barbutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 22 May 07 From: pitesti ![]() |
eu am luat de curand parchet de 12,3 mm la 34 lei si sunt ff multumit de el se imbina mult mai bine decat cel de 7-8 mm si are si click-ul mai rezistent.
sub parchet baga polistiren de 6 mm si nu o sa ai treaba mai ales ca ai zis ca nu ai diferente mai mari de 3-4mm |
--------------------
Renault
megane
2010
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Recomand triplustratificat!
Numele de parchet triplu stratificat se datoreaza faptului ca acest tip de parchet se prezinta sub forma unor panouri formate din 3 straturi de lemn imbinate cu ajutorul unor adezivi speciali, astfel: 1. Strat superior din lemn nobil autohton sau exotic de 3.5 mm 2. Strat de mijloc din lemn de rasinoase de 8 mm 3. Strat inferior din lemn de rasinoase de 3.5 mm Parchetul triplustratificat se monteaza usor datorita sistemului clic, se poate instala in spatiile incalzite prin pardoseala, este demontabil si este deosebit de rezistent. Niste dimensiuni: 1092*207*15mm 1.580mp/cutie |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Micutzu_BH @ 22 Jul 2009, 12:41) Ov, asculta-ma si fa ce ti-am spus de prima data; lasa laminatu` si pune podele de rasinoase (brad). Le lacuiesti si iti garantez ca arata mult mai bine decat orice laminat si in plus de asta sunt mai ieftine ~25 lei/mp. Mai trebuie sa fie si uscat, mai trebuie si raschetat, mai trebuie si paluxat, mai trebuie si lipit, mai trebuie si montat (si se monteaza mai greu). Pretul de achizitie nu spune nimic fata de pretul real de montare. Si sa vezi bucurie daca nu e uscat cum trebuie, cum cresc distantele de la imbinari... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
Uscat minim 2 luni, altfel...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Recomand triplustratificat. Doar il faci pt tine, nu pentru altii.
|
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Pune de 6-7 mm peste asta pe care il ai (si pui si cea mai subtire folie pe care o gasesti).
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Doar dacă-ți plac filmele horror...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai ii da cu vaselina la greu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
vijelie |
![]()
|
Eventual mai taie si din usi.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Decat parchet melaminat au recomand OSB.
Am vazut la cineva, arata super si am inteles ca e si mai usor de intretinut ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
Ov |
![]()
|
bun, m-am lamurit, n-am inteles nimic
![]() NU vreau masiv, din considerentele enumerate de mine mai sus la care se adauga (le stiam dar nu le-am amintit) cele spuse de Klaus. ideea era daca merita diferenta de la 500 de lei la 800 de lei cat ma costa un moft (sa schimb culoarea intr-o camera) pe care o sa-l tot am o data la 1-2-3 ani ? la o adica nu-mi prisosesc aia 300 de lei diferenta si prefer sa-i beau ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@tonicelli: Nu scamoseaza sosetele?
![]() PS: atentie cu protectia muncii pe parchetu' melaminat, era sa ma duc de cateva ori cu freza de pamant alunecand pe aceasta inventie (pe care o prefer totusi parchetului clasic, parchet care mi-a scos peri albi cu cracanarile ![]() @Ov: dupa parerea mea nu merita, oricum, e "consumabil". Ma uit de ex. la faianta mea din bucatarie, o oribilitate cu floricele (dupa moda de acu' doujde ani, de import, mandria familiei), pusa cu simt de raspundere de o sa pun picameru' pe ea cand o fi de dat jos... This post has been edited by GoGu: 22 Jul 2009, 14:03 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:59 |