bec led pozitie si stop frana, sta aprins
![]() ![]() ![]() |
bec led pozitie si stop frana, sta aprins
noo_yd |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 14 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan laureate
2007
- OT-23-XXX Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fii respectat de nimeni
|
|||
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nu e becul care trebuie. Vezi ca iti trebuie BA15D... adica cu "dublu contact". Ce ai tu merge doar ceata, mers inapoi (asa am patit si eu cu niste chinezarii infecte). Uita-te la bec... are niste "picioruse" puse la 180 de grade... vezi daca piciorusele alea sunt la acelasi nivel sau unu e mai sus si altu mai jos. La tine trebuie sa fie decalate.
This post has been edited by Iulikk: 5 Feb 2015, 22:14 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
noo_yd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 14 May 08 ![]() |
becul e cu doua contacte si cu doua picioruse unul mai jos si altul mai sus , daca il pun normal imi sta stopul frana aprins daca il intorc inver nu se mai aprinde stopul frana dar nu sta becul in soclu ca nu ii da voie sa intre piciorusele alea la locul lor ....
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
- OT-23-XXX Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fii respectat de nimeni
|
|
gaboneygg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 18 February 11 ![]() |
becurile cu led slab calitativ nu au dioda redresoare(de sens)si de aia nu functioneaza cum trebuie.masinile mai ,destepte'au dioda montata pe circuit.ori pui dioda pe circuit,ori pui dioda in bec,ori cumperi becuri cu dioda incorporata
|
--------------------
logan
mpi
2006 mpi
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
![]() This post has been edited by bygy007: 12 Apr 2015, 12:10 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu nu vad rostul unei diode... de aia are 2 contacte separate de +
![]() EV_LED_BA15S_CV_2.jpg ( Size: 66.85k ) Number of downloads: 413 This post has been edited by sorin1983: 12 Apr 2015, 12:55 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu l-as asculta pe baiatul cu diodele si as pune pe fire inainte de mufa/tripla pe pozitie si frana. Si nu este vina becurilor cu leduri, instalatia este rahat.
<span class='edit'>13 Apr 2015, 19:24:</span> QUOTE(bygy007 @ 12 Apr 2015, 11:09) Mai bine ai recomanda ce dioda sa puna in caz ca i se ard ledurile sa reziste pe becuri. 1N5822 sunt destul de rapide si rezista la curent? ![]() This post has been edited by IRONICK: 13 Apr 2015, 23:27 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.176 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
becurile de obicei au 5W pe pozitie si 20W pe frina , dioda aia este la 3A recomand cel putin 10A
o poza cu becul si cu contacrele lui ar fi foarte edificatoare This post has been edited by bygy007: 14 Apr 2015, 05:16 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
IRONICK |
![]()
|
nu au nici o treaba contactele, sunt identice ca la un bec normal
este vorba de electronica din bec la 20w iti rezista si aia pe bec, ca nu stai cu frana apasata o ora este prima dioda care mi-a venit in minte, becul ia 2A pentru frana, deci este ok dioda urmatoarele diode sunt in capsula TO220, deci exclus, exagerat This post has been edited by IRONICK: 14 Apr 2015, 09:10 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marian_ariciuc |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 322 Joined: 6 May 10 From: de obicei, acasa ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 14 Apr 2015, 05:14) recomand cel putin 10A nu-i cam mare? si dpdv electric dar si ca dimensiuni? |
--------------------
DACIA
Logan
1.6 16V E5 Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bygy007 |
![]()
|
este vorba de bec , la led posibil sa fie mai mic curentul
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
IRONICK |
![]()
|
Da, dar 20W/12V=1.66A/bec
Pentru o dioda de 3A nu sunt probleme de incalzire. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
de fapt 21/14,4=1,45A
si mai bine |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am luat si eu becuri smechere cu LED pentru pozitie/frana. De mers merg acceptabil (totusi e cam mica diferenta intre pozitie si frana) dar am alta problema - cand apas pe frana, cu pozitia stinsa, uneori, se reduce intensitatea display-ului la jumatate (ca si cand ar fi pozitia aprinsa). Iau piciorul din frana revine la normal.
Ce ma-sa au? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Imi raspund tot eu ...
![]() Am o problema in stopul stanga. Pinul de + pozitie s-a slabit din legatura cu pista (la nit) si imi face figuri. Cu becul cu led se stingea display-ul iar cu bec normal clipea martorul de stop de ceata. L-am cositorit. This post has been edited by YRX: 6 May 2015, 13:55 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Asa face toate...fie problema de proiectare fie de fabricatie...
|
--------------------
...
...
...
|
|
IRONICK |
![]()
|
Monteaza diode pe fiecare in parte, ledul baga inapoi curent in instalatie. Bine, asta dupa ce rezolvi problemele de contact la stop.
Si daca nu vezi diferenta, inseamna ca ai luat din cele mai slabe. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
L-am montat la loc si tot mai face din cand in cand. Nu cred ca-i problema cu LED-ul, face si cu becul normal. Cred ca mai trebuie sa-i trag si un fir de masa suplimentar, LED-ul stanga se aprinde mai slab ca celalalt.
LED-ul e ordinar, am dat 15 lei pe amandoua, mi-a placut ca sunt rosii si nu modifica culoarea stopului. Oricum au o problema cu diferenta mica intre pozitii si frana, da am zis sa vad si eu ce si cum cu unele ieftine intai. Ironick-ule, nu prea ma duce capul la treaba cu diode, led-urile nu sunt diode? Adica nu merg intr-un sens? Adica ce plm curent baga inapoi? Cel din dreapta n-are nici o problema. Cred ca ma bag la o placa cu becuri noua pentru cel din stanga, daca nu reusesc cu improvizatiile (sa sun furnizorul meu de piese sa vad cat costa). Apropos, ce preturi nesimtite, am vrut sa cumpar garnituri noi pentru stopuri (alea de burete) - sunt 10 Euro fara TVA bucata. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ledurile puternice sunt alimentate de niste drivere.
Nu te baga la nici o placa noua, cositoreste tot ce gasesti pe placa in dreptul niturilor si se rezolva problema. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Am cositorit toate niturile. Problema era la unul dintre pinii becului pozitie/frana care se misca. Dar cred ca am si o problema de masa insuficienta, Led-ul stanga se aprinde mai slab decat dreapta. O sa mai incerc cu un fir suplimentar.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
cositoreste tot, si la cel din dreapta
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Cositoresc Ironick-ule, ca am la fludor ....
![]() Da incerc si firul de masa, ca am eu un feeling... |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ai masa si mese langa fiecare stop, deci succese!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Aviatorule, ti-ai rezolvat luminile ...?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
N-am mai facut nimic, stingerea display-ului apare cu totul aleator, din cand in cand si cateodata, intr-o zi mi-am pus in cap sa fac un fir de masa, in ziua aia n-a mai facut deloc, zici ca-i posedata.
Cred ca duminica ii fac firul de masa. Apropos, am desfacut un bec cu leduri si are dioda pe + (rezistenta pe -) |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
si driverele pentru leduri? lipsa ...
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Hai ca in sfarsit i-am tras un fir de masa suplimentar la stopul stanga. Am pus un fir litat intre pista de masa si surubul de masa de pe masina.
Asta e rezolvarea. O sa mai supraveghez improvizatia o perioada (am pus pur si simplu firul sub pista) si daca se rezolva trec la cositorirea unui fir mai serios. Ma, ce-i aia driver??? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
niste montaje care furnizeaza led-ului curent constant ca sa scoata lumenii pentru care este proiectat
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
Aha...
![]() E credeam ca se instaleaza pe UCH sa vada becurile, mai sa caut pe net sa downloadez de undeva .... ![]() Nu au, sunt ieftine. Ma bate gandu' sa ma bag la unele mai de 60 de lei, dar cand o sa am finantare. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 05:35 |