consum ulei => aditiv...? (discutie)
![]() ![]() ![]() |
consum ulei => aditiv...? (discutie)
M_jr |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 10 February 15 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310L Break,
1995
- B-26-YAN
|
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(M_jr @ 25 Feb 2015, 22:48) 1. Am facut cam 5000 km in 4 luni, timp in care am completat cam 2 litri, poate chiar mai mult. 2. ARE ROST sa iau un astfel de aditiv, sperand sa o mai "duc" o vreme? 3. Strict privind consumul de ulei[/u], ati "patit" (in sensul bun al cuvantului) sa scada consumul de ulei folosind astfel de aditivi?[/b][/color] 1. E cam mult, daca nu ai un stil de condus agresiv, mers turat pe distante mai lungi; la mine se pare ca asta are influenta. 2. Unul din aditivii pe care i-ai mentionat se lauda ca poate suplini (prin crearea unei pelicule fine pe suprafata elementelor metalice in miscare - arbore, pistoane, etc.) o pierdere masiva de ulei, fara a avea probleme. 3. Poate doar daca aditivul respectiv ingroasa uleiul, cu consecintele de rigoare, altfel nu vad de ce ar scadea consumul de ulei. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
M_jr |
![]()
|
Cum am zis si pe topicul cu problemele mele de intreruperi intermitente, nu conduc sportiv (cel putin nu masina asta)
![]() "Din pacate", faptul ca aditivii ar putea suplini pierderile de ulei nu ma incalzeste, caci (din motive... profesionale ![]() Din ce-mi ziceti voi, situatia incepe sa se clarifice. Incerc sa ma organizez astfel incat, cat mai curand, sa desfac motorul, sa vad ce "minuni" gasesc pe acolo si sa-l pun la punct. Multumesc de sfaturi! |
--------------------
Dacia
1310L Break,
1995
- B-26-YAN
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
N-o sa gasesti niciun fel de minuni, decat calamina depusa in exces in camera de ardere. Schimbi segmentii si simeringurile de supape si ar trebui sa scapi de probleme...
This post has been edited by tynn: 27 Feb 2015, 08:51 |
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|
Mircea Zahan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 14 April 12 From: Timisoara ![]() |
Eu unul am mai folosit si adititv , insa nu am observat ca aditivul sa influenteze intr-un fel consumul de ulei.La mine consumul de ulei excesiv , este doar daca merg la munte pe drumuri forestiere cu pante mari , ca atunci merg tot cu intaia si a doua,turatii mai mari uneori...De ceva vreme am mai folosit si eu Dura Lube , si ceva aditivi de la Liqui Molly , dar eu i-am pus pentru alt scop(reducerea zgomotului,uzura..).Si pot spuyne ca consuma la fel de mult ulei si cand am pus aditivi si cand nu.....
|
--------------------
Dacia
1310
1998
- TM07WWB
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
masoara compresia, si zi cat e.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
M_jr |
![]()
|
@dizzy: Motorul prezinta gaze de carter la modul serios, intr-atat de serios incat nici nu-mi mai bat capul sa masor compresia. Desi in rest functioneaza OK si am presiune de ulei acceptabila (la cald, la ralenti, sta la 3 linii din 4 pe indicatorul de bord de 1310), mi-e clar ca trebuie segmentat si verificata / rectificata chiulasa, scaunele supapelor etc.
Nu incercam sa fac din... ingrasamant, bici ![]() ![]() Oricum, multumesc tuturor pentru sfaturi! |
--------------------
Dacia
1310L Break,
1995
- B-26-YAN
|
|
dstdan |
![]()
|
![]() Damian Stefan Tolbariu-Dan dst Team Group: Members Posts: 343 Joined: 6 November 13 From: Mures autoservice Team DST Dan ![]() |
Cati km are masina/motorul real? cu presiunea cum sta ?...caci s-ar putea sa nu merite banii aditivii, ci mai bine ii investesti in RK motorului. Daca acesta e uzat , nu mai repara nici un aditiv, iar consumul de ulei este dat tocmai de aceste uzuri pronuntate , deci lipsa etanseitate intre segmenti si cilindri
|
--------------------
Dacia,Renault,VW -
1310, Megan, Tiguan
1997, 2003, 2008
- TAM Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile reduse discuta oameni!
D.S.T.DAN Team |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:08 |